YEŞİLYURT BELEDİYESİ, MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜNDE 1.000 ADET ÇAM FİDANI DAĞITTI
Gündem, 11 Kasım 2024 18:07
Yeşilyurt Belediyesi, Türkiye’nin 81 kentinde ‘İnsanlığa Nefes’ temasıyla aynı anda gerçekleştirilen ‘11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’ etkinliklerine ‘Doğa Gençlerle Canlanıyor’ projesiyle destek sundu. Düzenlenen etkinlikte vatandaşlara 1.000 adet çam fidanı dağıtıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2019 yılında başlatılan ve her yıl olduğu gibi yine Türkiye’nin 81 kentinde aynı anda düzenlenen ‘11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’ etkinliklerine Yeşilyurt Belediyesi özel bir programla katkı sundu. Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Malatya Park AVM önünde ‘Doğa Gençlerle Canlanıyor’ projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte vatandaşlara 1.000 adet çam fidanı hediye edildi.
Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Dikenli, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma gününde Türkiye’nin 81 kentinde aynı anda düzenlenen ağaç dikme ve fidan dağıtım etkinliklerinin, sağlıklı toplum yapılanmasında büyük bir önem taşıyan doğa, toprak ve yeşil alan bilincinin güçlenmesine vesile olduğunu söyledi.
Belediye Başkan Yardımcısı Dikenli, 2019 yılından beri düzenledikleri ‘Doğa Gençlerle Canlanıyor’ projesiyle çocuklara erken yaşlarda ağaç sevgisini aşılamaya çalıştıklarını hatırlatırken, gelecek nesillere daha yeşil ve daha güzel bir Yeşilyurt emanet etmek için park, bahçe ve yeşil alan yatırımlarına büyük önem verdiklerini, ilçedeki toplam yeşil alan miktarının 1 milyon 743 bin 850 metrekare, kişi başına düşen yeşil alan miktarının da 6.08 metrekare olduğunu söyledi.
Malatya’nın kent estetiğine değer katan 235 park alanına sahip olduklarını, çevre düzenlemesi, peyzaj ve yeşil alan çalışmalarıyla ilçeye estetik bir kimlik kazandırdıklarını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Dikenli, “Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun tüm kesimlerinin orman ve çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı yaşanabilir kılmayı hedefleyen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde hemşehrilerimize 1.000 adet çam fidanı hediye ederek ağaçlandırma seferberliğine güçlü bir katkı sunduk. Bu yıl ki teması ‘İnsanlığa Nefes’ olan Milli Ağaçlandırma Gününde 81 kentimizde ve şehrimizde yapılan her türlü etkinlik, çevre bilincinin artırılması ve doğal kaynaklarımızın korunması yönünde atılmış değerli bir adımdır. Ülke genelinde bereketli topraklarımıza emanet edilen bütün fidanlar, gelecek nesillere bırakabileceğimiz mirasımızın en kıymetlisi olacaktır.” dedi.
Yeşilyurt’un yeşil kimliğine değer katan hizmetlerle bu alanda ciddi bir farkındalık oluşturduklarını sözlerine ekleyen Belediye Başkan Yardımcısı Dikenli, “Toplam yeşil alan miktarımızın ve kişi başına düşen yeşil alan miktarımızın artmasına vesile olan ağaç ve fidan dikimlerinin yanı sıra mevsimlik çiçek ekimleriyle vatandaşlarımıza sağlıklı ve huzurlu mekanlar sunmaya özen gösteriyoruz. Bu yıl 1.000 adet fidan dağıtımı yaptığımız ‘Doğa Gençlerle Canlanıyor’ projemizin temel gayesi de gençlerimize ve çocuklarımıza doğa, orman ve yeşil alan sevgisini aşılamaktır. Vatandaşlarımız kendilerine emanet edilen fidanları toprakla buluşturarak yeşil alanlarımızın artmasına destek sunacaklar. Hemşehrilerimizle birlikte doğal güzelliklerimizi artırmaya çalışıyoruz. Çevreye ve doğaya duyarlı bir geleceğin inşası için çocuklarımıza erken yaşlarda ağaç sevgisinin aşılanması gerekmektedir. Yeni yetişen nesilde ağaç sevgisi ne kadar iyi oluşursa, geleceğimiz de o kadar huzurlu ve aydınlık olur. Bugün ki etkinliğimiz bu bilincin ve farkındalık oluşmasına önemli katkılar sunmasını temenni ediyoruz. Belediye Başkanımız Prof. Dr. İlhan Geçit’in öncülüğünde bu ve benzeri etkinliklerimizle ilçemizin doğal ve sosyal güzelliklerini artıracak hizmetlerimize ara vermeden devam edeceğiz.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından etkinliğe katılan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcılarından Erkan Dikenli, Erkan Özgür ve Mehmet Cüreoğlu’nun yanı sıra Hıroğlu Mahalle Muhtarı Uğur Topaloğlu tarafından vatandaşlara çam fidanları dağıtıldı.
Gündem, 11 Kasım 2024 18:07
Yorumlar (0)
Yöneticilere Özel Eğitim Programı Başarıyla Gerçekleştirildi.
Başkan Geçit: “Polisimizle Her Zaman Gurur Duyduk, Duyacağız.
Yeşilyurt Belediyesi’nden Spora Büyük Destek: İkizce’ye Yeni Salon
AK Parti Malatya, Asrın İnşasında Genel Merkez’in Takdirini Kazandı
Battalgazi’de Kadın Kolları Projeleri Yerinde Dinledi
Yazıhan’da Büyük Adım: Tesis ve Taziye Evi İçin Anlaşma Sağlandı
İhracatta Gerileme: Malatya 2026’ya Kötü Başladı.
Yavuz: “Polisimiz, Huzur ve Güvenliğin Teminatıdır.
MALATYA MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU: 23 ŞÜPHELİ YAKALANDI, 10’U TUTUKLANDI
Büyükşehir’de Kritik Toplantı: Encümen ve Komisyon Üyeleri Açıklandı.
Battalgazi’de Aileler Yarışıyor: Sofralar Şölene Dönüştü.
Yeşilyurt Belediyesi’nden Dilek’e Dev Hizmet: Yol Kalitesi Yükseliyor.
Başkan Sami Er: “Malatya İçin Şantiye Şefi Gibi Mücadele Verdik.
ODUNLUK YANGINI KORKUTTU: İTFAİYE EKİPLERİNDEN HIZLI MÜDAHALE
Ulaşımda Rahat Nefes: Yan Yollarda Asfalt Çalışması Start Aldı
Akçadağ’da Sular Neden Durulmuyor? Gözaltı İddiaları Gündemde.
YEŞİLYURT’TA SİLAHLI KAVGA: 2 KİŞİ YARALANDI, ŞÜPHELİ GÖZALTINDA
Selahattin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Satrançta Büyük Başarı
Başkan Er: Eğitimde ve Şehircilikte Büyük Dönüşüm Başlattık.
Battalgazi’de Gıda Güvenliği İçin Denetimler Artırıldı
AKÇADAĞ’IN BİRLİK RUHU GAZİANTEP’TE TAÇLANDI
Yeşilyurt’ta Rekabet ve Eğlence Bir Arada: 3. Ayak Tenisi Turnuvası.
Seddar Yavuz: “Sağlık, En Büyük Zenginliğimizdir.
Doğanın En Saf Haliyle Buluşma: Club Med Borneo ile Yeni Bir Kaçış Tanımı
Beylerderesi Yaşam Vadisi Projesiyle Yeşilyurt’a Değer Katacak Büyük Adım
ANAHTAR PARTİ’DEN BASINA DESTEK MESAJI: “ÖZGÜR BASIN DEMOKRASİNİN TEMİNATIDIR.
Eski Asfalt, Yeni Hizmet: Battalgazi Kırsalında Yol Seferberliği
KİLO VEREMİYORSANIZ, LİPÖDEM OLABİLİRSİNİZ
TRAFİĞE NEFES ALDIRACAK ÇALIŞMA: BEYLERDERESİ–ÇÖŞNÜK HATTI YENİLENİYOR
BATTALGAZİ’DE SOSYAL DAYANIŞMAYI GÜÇLENDİRECEK TAZİYE EVİ PROJESİ
MALATYA KRİKETTE BÖLGENİN KALBİ OLDU: ŞAMPİYONA SONA ERDİ
NATURA DÜNYASI AMPUTE FUTBOL SÜPER LİGİ’NDE KIYASIYA REKABET
YEŞİLYURTSPOR’DAN GOL ŞOV: 6-2.
BATTALGAZİ BELEDİYESPOR DEPLASMANDA ALTIN DEĞERİNDE 3 PUAN ALDI.
Yeşilyurt’ta Şüpheli Ölüm: Vahap Yalçın Hayatını Kaybetti
Gençliğe Güç Katacak Proje: Gelinciktepe Gençlik Merkezi’nin Temeli Atıldı.
Sanatla Farkındalık: Başkan Er Otizm Sergisinde
Uluslararası Fotoğraf Yarışmasıyla Malatya’nın Tarım Gücü Tanıtılıyor
Ürolojide Robotik Cerrahinin Kullanım Alanı Hızla Genişliyor...
