MİLLETVEKİLİ ÖLMEZTOPRAK ADALET SARAYI İNŞAATINI İNCELEDİ
Gündem, 12 Kasım 2024 23:04
“MALATYA ADALET SARAYI 2026 NİSAN’DA HİZMETE AÇILACAK”
AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak Malatya Adalet Sarayı’nın 2026 yılı Nisan ayında hizmet vermeye başlayacağını açıkladı. Milletvekili Ölmeztoprak, “Yeni Adalet Sarayı’nın hizmete açılması ile farklı binalarda hizmet veren asliye, sulh ve ceza mahkemelerimizi tek bir çatı altında toplayarak adli ve idari yargıda hız kazanılmasını hedefliyoruz.” dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak Yeşilyurt ilçesi Yeşiltepe Mahallesi’nde inşa çalışmalarına başlanan Malatya Adliye Sarayı Şantiye Alanını inceledi ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Adalet Bakan Yardımcısı Sayın Ramazan Can ile yaptıkları görüşmelerde Malatya Adalet Binası üzerine kapsamlı istişarelerde bulunduklarını belirten Milletvekili Ölmeztoprak, Malatya Adalet Sarayı’nın 2026 yılı Nisan ayında hizmet vermeye başlayacağını açıkladı.
“2026’NIN NİSAN AYINA KADAR İNŞAATIN TAMAMLANMASI İÇİN GAYRET EDİYORUZ”
Bir yandan Malatya’daki inşa ve ihya çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Milletvekili Ölmeztoprak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Malatya’mızda devem eden inşaat çalışmalarını yakından takip ederken Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, bakan yardımcılarımız ve ilgili bürokratlarımız ve sahada, şantiyelerdeki çalışanlarımızla diyalog içerisindeyiz. Özellikle kış şartlarında Malatya’mızın imar ve inşası noktasında çalışmaların hızlı ve güvenli bir şekilde ilerlemesi noktasında alınacak tedbirler ve talepler konusunda Ankara-Malatya arası mekik dokuyoruz. İnşallah çok sağlıklı büyüyen ve büyüyerek gelişen bir Malatya’ya doğru etap etap ilerliyoruz. Malatya’mızın adalet altyapısını güçlendirecek olan yeni Adliye Sarayı inşaatında çalışmalar büyük bir özenle ilerliyor. İnşaat sürecini yakından takip ederken, Adalet Bakan Yardımcımız Sayın Ramazan Can ile yaptığımız görüşmelerde de Malatya Adalet Binası üzerine kapsamlı istişarelerde bulunduk. Amacımız, inşaatın mümkün olan en güvenli ve hızlı şekilde ilerlemesini sağlamak. Bu bağlamda, farklı binalarda hizmet veren asliye, sulh ve ceza mahkemelerimizi toplu ve tek bir mekanda toplayarak adli ve idari yargıda hız kazanılmasını hedefliyoruz. 2026’nın Nisan ayına kadar herhangi bir gecikme yaşamadan 700 günlük bir iş bitirme süreci içerisinde inşaatın tamamlanması için gereken tüm adımları atmaya gayret ediyoruz”
“MALATYA’DA ADLİYE HİZMETLERİNE YAKIŞIR MODERN BİR BİNA İNŞA EDİLİYOR”
Malatya Adalet Sarayı projesi ile ilgili de bilgiler veren Milletvekili Ölmeztoprak, “Malatya’da adalete ve adliye hizmetlerine yakışır modern bir bina inşa ediliyor. Projemizde ileriye dönük bir vizyonla, ilerleyen yıllarda yapı ihtiyacı doğduğunda ek yapılarla genişletilmesi için alan planlaması yapıldı. Bu vizyoner yaklaşım, Malatya Adalet Sarayı’nın uzun vadede şehrimizin ihtiyaçlarına en iyi şekilde yanıt verebilmesini sağlayacak. Toplamda 100 duruşma salonu ve 181 büro ile hizmete açılacak olan Adliye Sarayı, aynı zamanda geniş otopark alanlarıyla da vatandaşlarımıza kolaylık sağlayacak. Kapalı alanda 103 araçlık otopark ve 5 engelli otoparkı, açık alanda ise 692 araçlık otopark ve 40 engelli otoparkı kapasitesine sahip olan bina, ek olarak çevresinde 64 araçlık otopark alanıyla birlikte toplam 864 araçlık park imkanı sunacak. Malatya Adalet Sarayı, çevre ve iklim dostu bir bina olarak, modern planlama anlayışıyla inşa ediliyor. Yağmur suyu toplama sistemiyle peyzaj sulamasını sağlarken, ortak aydınlatma alanları için güneş ve elektrik enerjisi sistemleri kullanılıyor. Ayrıca, baromuzun ihale sürecine getirdiği sosyal alanların avukatlarımızın kullanımına sunulması planlanıyor.” ifadelerine yer verdi.
“KAYALIK VE SAĞLAM BİR ZEMİN ÜZERİNE İNŞA EDİLİYOR”
Toplamda bodrum ve zemin+7 kat olacak şekilde inşa edilecek olan Malatya Adliye Sarayı’nın kayalık ve sağlam bir zemin üzerine inşa edildiğine dikkat çeken Milletvekili Ölmeztoprak, “Tüm şantiye ziyaretlerimde öncelikle zeminin sağlamlığına dikkat ettik. Burada, kayalık ve patlatma yöntemiyle yapılan zemin çalışmaları sonucunda güvenli bir temel sağlandığını gözlemledik. Malatya Adliye Sarayı, bu sağlam zemin üzerine, dayanıklılığı ve güvenilirliğiyle uzun yıllar hizmet verecek bir yapı olarak inşa ediliyor. İnşallah, Malatya Adalet Sarayı, adaletin tesisine layık bir mekan olarak hemşehrilerimizin hizmetine sunulacaktır.” dedi.
Gündem, 12 Kasım 2024 23:04
Yorumlar (0)
Milletvekili Babacan'da KOSGEB Kredileri Başlıyor Açıklaması
Battalgazi Belediyesi’nden Taziye Evlerine Büyük Yatırım
ÖLMEZTOPRAK’TAN BAKAN YERLİKAYA’YA MALATYA RAPORU
Orduzu Mahallesi'nde İntihar
Yeşilyurt Belediyesi “Gazze İçin Umuda Kulaç At” Yüzme Yarışması Düzenliyor
Yeşilyurt Belediyesi ‘Gençlik Ve Ailem’ Temalı Ödüllü Kısa Film Yarışması Düzenliyor
Ruj değil, kalıcı canlılık: Dudak renginizi şeffaf katmanlarla, doğal haline geri getiriyorum.
Boğaziçi Üniversitesi Kariyer Merkezi’nde Geleceğin Ritmi Yankılandı
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NİN ÜCRETSİZ LGS VE YKS KURSLARINA YOĞUN İLGİ
BAŞKAN ER, VEFA KONAĞINDA YAŞLILARLA BİR ARAYA GELDİ
DEPREM ŞEHİTLERİ HATIRA ORMANI YENİLENİYOR
BAŞKAN GEÇİT: “HEDEFİMİZ HER MAHALLEDE KONFORLU ULAŞIM”
Sadıkoğlu: “Dördüncü geçici vergi dönemi yeniden getirilmemeli”
VERGİ İNDİRİMİNE DEPREM ENGELİ
CHP Malatya İl Yönetimi Görev Dağılımını Gerçekleştirdi
2007 DOĞUMLU MALATYA FENERSPOR SPORCUSU YİĞİT KAAN OKTAY ANKARA SİNCANSPORA TRANSFER OLDU.
Vali Seddar Yavuz Kırsal Konut Müteahhitleri ile Değerlendirme
İZDO Türk Sanat Müziği Korosu'ndan Unutulmaz Konser
Yeşilyurt İlçemiz Bostanbaşı Mahallesi'nde Kasten Adam Yaralama
Yeşilyurt Belediyesi’nden Küçükbaş Hayvan Yetiştiricilerine 50 Ton Arpa Desteği!
Yakınca Mahallesi'nde Şüpheli Ölüm
Deprem Bölgesinde Görev Yapan Gazeteciler
Bir Adım Sağlık’tan Meme Kanseri Farkındalık Ayı Çağrısı
Genç ve Sağlıklı Bir Cilt İçin Altın İğne Tedavisi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN “SAHNE SENİN” ENGELSİZ YETENEK YARIŞMASI
BAŞKANI ERDOĞAN ZELYURT’TAN 21 EKİM DÜNYA GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
BAKAN BAK’TAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE ZİYARET
Yeşilyurt İlçesinde Yakınca Mahallesinde Zincirleme Trafik Kazası
Vali Seddar Yavuz TOKİ ve Emlak Konut Müteahhitleri ile Toplantı Gerçekleştirdi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN LİSELER ARASI 80’LER VE 90’LAR NOSTALJİ SES YARIŞMASI
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü
Yeşilyurt Belediyesi, Suluköy’deki Mezarlık Alanını Yeniledi
İYİ Parti Yeşilyurt’ta Yeni Bir Dönem: Alper Karakurt İlçe Başkanı Seçildi
Malatya Kayısısı Üzerinden Polemik Şehirlere Zarar Veriyor
CHP MALATYA İL YÖNETİMİ MAZBATASINI ALDI
MALATYA ÇİFTÇİSİNE 7.1 MİLYAR TL DESTEK: ZİRAİ DON ÖDEMELERİ BAŞLADI
MALATYA’DA KOORDİNELİ ÇÖZÜM SÜRECİ
BAŞKAN ER: “MUHTARLAR DEVLETİN VATANDAŞA UZANAN ELİDİR
MUHTARLAR VE TOPLUMDAKİ ÖNEMLERİ
