Elif Sevinç Mertöz Ortaokulu Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi
Eğitim, 20 Kasım 2024 04:47
Vali Seddar Yavuz, Hayırsever İş İnsanı Rıdvan Mertöz tarafından Yeşilyurt İlçesi İnönü Mahallesi’nde yaptırılacak olan 24 derslikli ortaokulun temel atma törenine katıldı.
Programa Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra B.Şehir Bel. Bşk. Sami Er, Vali Yrd. Reşit Özer Özdemir, İl Emniyet Md. Arif Çankal, Jandarma Kd. Alb. Tolunay Başer, İl Milli Eğitim Md. Behçet Bakır, İl Müftüsü Ramazan Dolu, MİAD Bşk. Yunus Akdaş ve ilgili kurum müdürleri katıldı.
Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından MİAD Bşk. Yunus Akdaş, Hayırsever iş insanı Rıdvan Mertöz ve eşi Elif Sevinç Mertöz, B. Şehir Bel. Bşk. Sami Er ile Vali Seddar Yavuz ‘un konuşmalarıyla devam etti.
Vali Yavuz yaptığı konuşmada; “Öncelikle böylesine bir iyilik ve hayır vesilesiyle bir araya gelmiş olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Malatyalı kardeşlerimizin, iş insanlarımızın Malatya'ya göstermiş olduğu ilgi her türlü takdirin üzerinde. Hele ki bu yatırım eğitimle ilgili olunca çok daha değerli ve kıymetli hale geliyor.
Türkiye Cumhuriyeti devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde yeni hür ve bağımsız bir devlet kurmak için büyük bedeller ödedik. Cumhuriyetin kuruluşuyla birlikte temel paradigmamız muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak ve hatta onu geçmektir. Bilim sanayi ve teknoloji yolculuğunda rakiplerimizle yarışabilmeliyiz. Eğer, hür, bağımsız ve refah içinde yaşamak istiyorsanız tek yolumuz bilim, sanayi ve teknoloji yolculuğunda rakiplerimizin gerisinde kalmamaktır.
Tarihte yaşanılan acı tecrübeler göstermiştir ki, eğitime yatırım yapmak çok önemlidir. Eğitim sadece bilgi değil aynı zamanda yaşamaktır. Biz eğitimi insan davranışlarındaki olumlu değişiklik olarak tanımlıyoruz. O yüzden eğitim ve öğretim yılı diyoruz.
Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dört aydır bu şehirde çalışıyoruz. Şunu açık bir şekilde söylemek istiyorum. Allah'ın izniyle Malatyalı kardeşlerimizle, Büyükşehir Belediye Başkanımızla, Vekillerimizle ve STK'larımızla el ele, gönül gönüle vererek, özlenen, beklenen, eskisinden daha modern, mimarisi, konutları ve alışveriş merkezleri ile yeni bir şehir ortaya koyacağız.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın buradaki temsilcisi olarak bu şehri inşallah tekrar inşa edeceğiz. Başarılar sizin, başarısızlıklar benimdir. Bunu açık bir şekilde söylüyorum. Bu şehri yeniden ayağa kaldırmak için mesai mefhumu gözetmeksizin, bütün ilgili kurum ve kuruluşlarımızla çalışıyoruz.
Malatya'nın sınıf atlayabilmesi için yüksek katma değerli sanayi kuruluşlarına adım atması gerekir. Bu nedenle üçüncü organize sanayi bölgesini kurmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Eğer bunu gerçekleştirebilirsek İstanbul ve diğer bölgelerdeki sanayicilerimizi, Kocaeli’nde 14 organize sanayi bölgesi başkanını şehrimize davet ederek, iş insanlarımızla buluşturmak istiyorum.
Bir kez daha Rıdvan Mertöz Beyefendiye, kıymetli eşi Elif Sevinç Hanımefendiye, MİAD Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu eğitim kurumunun evlatlarımıza, Malatya'mıza ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Değerli Hayırseverimiz Rıdvan Mertöz daha önce de 24 derslikli Ortaokulu ve 2 derslikli ilkokulu şehrimize kazandırmıştı. Hayırseverimizin bu cömertliğinin diğer hemşehrilerimizede örnek olmasını temenni ediyorum diyerek sözlerine son verdi.”
Konuşmaların sonrasında dualar eşliğinde Vali Seddar Yavuz ve beraberindeki heyetin temel atma butonuna basmalarının ardından program sona erdi.
Eğitim, 20 Kasım 2024 04:47
Yorumlar (0)
MALATYA BŞB AMPUTE TAKIMI EVİNDE AĞIR YARA ALDI: 6-1
MALATYA BŞB ENGEL TANIMADI: DEPLASMANDA FARKLI GALİBİYET, LİDERLİK KOLTUĞU!
BATTALGAZİ BELEDİYESPOR SAHASINDA KAZANDI: 2-1
MALATYA’DA FECİ KAZA: 3 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ, 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ.
Kırmızı Et Üreticileri Kararlı: ‘Söz Hakkı Sahada Olanın Olmalı.
Unutulmayan Lider Yazıcıoğlu İçin Gürbüz’den Güçlü Sözler.
KANSER YAŞ TANIMIYOR.
MALATYA’NIN YAŞAYAN DEĞERLERİNE VEFA ÇAĞRISI: “KIYMET BİLMEK İÇİN GEÇ KALMAYALIM
ERZURUM’DA UYUM VE HİZMET ATAĞI: SEKMEN YÖNETİMİ PROJELERLE ÖNE ÇIKIYOR
Afişin Sessiz İsyanı: Disiplin Nerede.
Sami Er’den Gelecek Mesajı: “Yeşil ve Güçlü Bir Malatya Kuruyoruz
Malatya’da Sanat Rüzgârı: “Kim Var?” Etkinliği Büyük İlgi Gördü
YEŞİLYURTSPOR PLAY-OFF YOLUNDA KRİTİK VİRAJDA.
Malatyalı Çiftçilere Büyük Destek: 86 Milyon TL’lik Ödeme Hesaplara Yatıyor
Dünya Tiyatro Günü’nde Sanat ve Gençlik Bir Arada.
Sadıkoğlu’ndan Dikkat Çeken Açıklama: “Bu Çağrıya Kulak Verin.
Esnaf Odalarıyla Kritik Toplantı: Teslim Süreci Netleşiyor
BAŞKAN GEÇİT, AŞAĞIBAĞLAR’DA VATANDAŞLA BULUŞTU: “HER ZAMAN SAHADAYIZ”
Teknolojiye İlk Adım: Gençlik Merkezi’nde Eğitimler Başlıyor
Diploma Var, İş Yok: Ağbaba İşsizlik Tablosunu Açıkladı
Kayısı Varsa Hayat Var: Malatya Ekonomisi Kritik Eşikte!.
Başkan Geçit: “Hedefi Olan Gençlik, Güçlü Gelecek Demektir
“Nasıl Olsa Konuşur” Demeden Önce… Uzmandan Uyarı
Dişhekimleri Ağız ve Diş Sağlığının Önemine Dikkat Çekti
MAVİ VATAN’DAN KATAR DENİZLERİNE TÜRK İMZASI
Ortak Akıl Masası Kuruluyor: Malatya’nın Geleceği Masaya Yatırılıyor
Aksa Elektrik’ten Gençlere “Geleceğin Enerjisi” Yarışması
BAŞKAN AKGÜN, KANAL 23’TE GÜNDEMİ DEĞERLENDİRECEK
Su Ürünleri İçin Kritik Dönem: Av Yasağı Başlıyor
Malatya’da Sitem Büyüyor: Vatandaş “Murat Gümüş’ü Arar Olduk” Diyor
Büyükşehir’den Teknoloji Atağı: Malatya Artık 7/24 Ekranda
Akçadağ’a Yakışır Proje: Yeni Mezarlık Alanında Çalışmalar Hızlandı.
Prof. Dr. Ahmet Karacalar: "Su İçsem Yarıyor Diyorsanız Lipödem Olabilirsiniz"
Dijital çağ el ve bilek sağlığını bozuyor
Amgen Türkiye’den Dünya Böbrek Günü’nde İlham Veren Yaklaşım: “Yaşam Bir Bütündür”
BAŞKAN ER, MOTAŞ PERSONELİYLE KAHVALTIDA BULUŞTU
MALATYA’DA KURUMLAR ARASI MASA TENİSİ LİGİ BAŞLIYOR
MALATYA’DA ANLAMLI BULUŞMALAR: MİLLETVEKİLİ ÖLMEZTOPRAK’TAN TOPLUMA DOKUNAN ZİYARETLER
AKPINAR ÇARŞI MERKEZİ TESLİME HAZIR: BAŞKAN TAŞKIN SAHADA İNCELEDİ
