Elif Sevinç Mertöz Ortaokulu Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi
Eğitim, 20 Kasım 2024 14:28
Vali Seddar Yavuz, Hayırsever İş İnsanı Rıdvan Mertöz tarafından Yeşilyurt İlçesi İnönü Mahallesi’nde yaptırılacak olan 24 derslikli ortaokulun temel atma törenine katıldı.
Programa Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra B.Şehir Bel. Bşk. Sami Er, Vali Yrd. Reşit Özer Özdemir, İl Emniyet Md. Arif Çankal, Jandarma Kd. Alb. Tolunay Başer, İl Milli Eğitim Md. Behçet Bakır, İl Müftüsü Ramazan Dolu, MİAD Bşk. Yunus Akdaş ve ilgili kurum müdürleri katıldı.
Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından MİAD Bşk. Yunus Akdaş, Hayırsever iş insanı Rıdvan Mertöz ve eşi Elif Sevinç Mertöz, B. Şehir Bel. Bşk. Sami Er ile Vali Seddar Yavuz ‘un konuşmalarıyla devam etti.
Vali Yavuz yaptığı konuşmada; “Öncelikle böylesine bir iyilik ve hayır vesilesiyle bir araya gelmiş olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Malatyalı kardeşlerimizin, iş insanlarımızın Malatya'ya göstermiş olduğu ilgi her türlü takdirin üzerinde. Hele ki bu yatırım eğitimle ilgili olunca çok daha değerli ve kıymetli hale geliyor.
Türkiye Cumhuriyeti devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde yeni hür ve bağımsız bir devlet kurmak için büyük bedeller ödedik. Cumhuriyetin kuruluşuyla birlikte temel paradigmamız muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak ve hatta onu geçmektir. Bilim sanayi ve teknoloji yolculuğunda rakiplerimizle yarışabilmeliyiz. Eğer, hür, bağımsız ve refah içinde yaşamak istiyorsanız tek yolumuz bilim, sanayi ve teknoloji yolculuğunda rakiplerimizin gerisinde kalmamaktır.
Tarihte yaşanılan acı tecrübeler göstermiştir ki, eğitime yatırım yapmak çok önemlidir. Eğitim sadece bilgi değil aynı zamanda yaşamaktır. Biz eğitimi insan davranışlarındaki olumlu değişiklik olarak tanımlıyoruz. O yüzden eğitim ve öğretim yılı diyoruz.
Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dört aydır bu şehirde çalışıyoruz. Şunu açık bir şekilde söylemek istiyorum. Allah'ın izniyle Malatyalı kardeşlerimizle, Büyükşehir Belediye Başkanımızla, Vekillerimizle ve STK'larımızla el ele, gönül gönüle vererek, özlenen, beklenen, eskisinden daha modern, mimarisi, konutları ve alışveriş merkezleri ile yeni bir şehir ortaya koyacağız.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın buradaki temsilcisi olarak bu şehri inşallah tekrar inşa edeceğiz. Başarılar sizin, başarısızlıklar benimdir. Bunu açık bir şekilde söylüyorum. Bu şehri yeniden ayağa kaldırmak için mesai mefhumu gözetmeksizin, bütün ilgili kurum ve kuruluşlarımızla çalışıyoruz.
Malatya'nın sınıf atlayabilmesi için yüksek katma değerli sanayi kuruluşlarına adım atması gerekir. Bu nedenle üçüncü organize sanayi bölgesini kurmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Eğer bunu gerçekleştirebilirsek İstanbul ve diğer bölgelerdeki sanayicilerimizi, Kocaeli’nde 14 organize sanayi bölgesi başkanını şehrimize davet ederek, iş insanlarımızla buluşturmak istiyorum.
Bir kez daha Rıdvan Mertöz Beyefendiye, kıymetli eşi Elif Sevinç Hanımefendiye, MİAD Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu eğitim kurumunun evlatlarımıza, Malatya'mıza ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Değerli Hayırseverimiz Rıdvan Mertöz daha önce de 24 derslikli Ortaokulu ve 2 derslikli ilkokulu şehrimize kazandırmıştı. Hayırseverimizin bu cömertliğinin diğer hemşehrilerimizede örnek olmasını temenni ediyorum diyerek sözlerine son verdi.”
Konuşmaların sonrasında dualar eşliğinde Vali Seddar Yavuz ve beraberindeki heyetin temel atma butonuna basmalarının ardından program sona erdi.
Eğitim, 20 Kasım 2024 14:28
Yorumlar (0)
Unutulmaz Bir Gece: Havlucu Memed Anlatacak, Lütfü Acıbucu Söyleyecek!”
Evde Sağlık Bir Lüks Değil, İhtiyaç!
BAŞKAN GEÇİT: “RESTORASYON PROJELERİ ÇIRMIHTI’YA YENİ BİR ÇEHRE KAZANDIRIYOR
Uygulama Noktasında Narkotik Darbesi: Şahıs ve Araçtan Uyuşturucu Çıktı
Deprem Bölgesinde Başlayan Umut Yolculuğu" -
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ KASIM AYI TOPLANTILARININ II. BERLEŞİMİ YAPILDI
Yıldız’dan Sert Uyarı: “Bu Yanlıştan Geri Dönülmezse Sorun Büyür”
Tüvtürk Kavşağında Meydana Gelen Kaza Panik Yarattı
Beylerderesi Viyadüğü Üzerinde Zincirleme Trafik Kazası
Duygusal Manipülasyonlar Öz Saygıyı Yok Ediyor
BATTALGAZİ’DE ARA TATİL ÇOCUK ŞENLİKLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
AĞBABA; “MALATYA’DA AFAD’IN KENDİ BİNASI YOK”
İstanbul’da Kuluncak Rüzgarı: MAKULDER Kongresi Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi
Fırat EDAŞ, Zorlu Kış Şartlarına Karşı Sahada Önlemlerini Aldı
Malatya TSO ile Osmaniye TSO kardeş oda oldu
Kandilli Rasathanesi Deprem Erken Uyarı Sisteminde Önemli Test Başarısı
Binalarda Baca Güvenliğini Göz Ardı Etmeyin!
Burhan Kılıç: “Malatya, Yeniden Refah’ın güçlü bir kalesi olmaya devam edecek”
Yeşilyurt Belediyesi’nden Öğrencilere Ücretsiz Kurs Desteği!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin İlimizde Bir Dizi Programlara Katıldı
YEŞİLYURT’TA GEÇMİŞE VEFA, GELECEĞE İLHAM: “BİR DEĞER, BİR ÖMÜR” PROJESİ BAŞLADI
MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAMİ ER’İ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
MALATYA'DA KIŞ KAPIYA DAYANDI: DEPREM BÖLGESİNDE BÜYÜK SINAV
Birlik Çağrısı: Başkan Geçit STK’ları Masada Buluşturdu
Endüstriyel Hayvancılık, Küresel İklim Hedeflerini Tehdit Ediyor
Yapay Zeka Çözümü Çin Beyaz Yunuslarının Korunmasında Erken Başarı Gösterdi
Miyop ve Astigmat Tedavisinde Smile Pro Lazer Avantaj Sunuyor
BAŞKAN GEÇİT, ESNAFIN GÖRÜŞ VE TALEPLERİNİ YERİNDE DEĞERLENDİRDİ
ARGUVAN BELEDİYESİ SOSYAL KONUT PROJESİ SATIŞA ÇIKIYOR
Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası
AĞBABA; MALATYASPOR’A DESTEK İSTEDİ
Büyükşehir Belediyesi Altyapı çalışmalarına aralıksız devam ediyor
Milletvekili Babacan: “Malatya Bölgenin Adalet Merkezi Oluyor”
İlçe Başkanları Ne İş Yapıyor? Halk Soruyor: Çalışıyorsanız Sonuç Nerede?
Battalgazi İlçesin'de Ölümlü Zincirleme Trafik Kazası
Kış Lastiği Kullanımı Hakkında Valikte Bilgilendirme
Başkan Mehmet Zafer’den Gürcistan’da Şehit Olan 20 Asker İçin Taziye Mesajı
Boğaziçi Teknopark Büyüyor!
Türkiye Hazır Beton Birliğinin 4. Mavi Baret İş Güvenliği Ödülleri sahiplerini buldu
