Elif Sevinç Mertöz Ortaokulu Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi
Eğitim, 20 Kasım 2024 07:07
Vali Seddar Yavuz, Hayırsever İş İnsanı Rıdvan Mertöz tarafından Yeşilyurt İlçesi İnönü Mahallesi’nde yaptırılacak olan 24 derslikli ortaokulun temel atma törenine katıldı.
Programa Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra B.Şehir Bel. Bşk. Sami Er, Vali Yrd. Reşit Özer Özdemir, İl Emniyet Md. Arif Çankal, Jandarma Kd. Alb. Tolunay Başer, İl Milli Eğitim Md. Behçet Bakır, İl Müftüsü Ramazan Dolu, MİAD Bşk. Yunus Akdaş ve ilgili kurum müdürleri katıldı.
Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından MİAD Bşk. Yunus Akdaş, Hayırsever iş insanı Rıdvan Mertöz ve eşi Elif Sevinç Mertöz, B. Şehir Bel. Bşk. Sami Er ile Vali Seddar Yavuz ‘un konuşmalarıyla devam etti.
Vali Yavuz yaptığı konuşmada; “Öncelikle böylesine bir iyilik ve hayır vesilesiyle bir araya gelmiş olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Malatyalı kardeşlerimizin, iş insanlarımızın Malatya'ya göstermiş olduğu ilgi her türlü takdirin üzerinde. Hele ki bu yatırım eğitimle ilgili olunca çok daha değerli ve kıymetli hale geliyor.
Türkiye Cumhuriyeti devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde yeni hür ve bağımsız bir devlet kurmak için büyük bedeller ödedik. Cumhuriyetin kuruluşuyla birlikte temel paradigmamız muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak ve hatta onu geçmektir. Bilim sanayi ve teknoloji yolculuğunda rakiplerimizle yarışabilmeliyiz. Eğer, hür, bağımsız ve refah içinde yaşamak istiyorsanız tek yolumuz bilim, sanayi ve teknoloji yolculuğunda rakiplerimizin gerisinde kalmamaktır.
Tarihte yaşanılan acı tecrübeler göstermiştir ki, eğitime yatırım yapmak çok önemlidir. Eğitim sadece bilgi değil aynı zamanda yaşamaktır. Biz eğitimi insan davranışlarındaki olumlu değişiklik olarak tanımlıyoruz. O yüzden eğitim ve öğretim yılı diyoruz.
Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dört aydır bu şehirde çalışıyoruz. Şunu açık bir şekilde söylemek istiyorum. Allah'ın izniyle Malatyalı kardeşlerimizle, Büyükşehir Belediye Başkanımızla, Vekillerimizle ve STK'larımızla el ele, gönül gönüle vererek, özlenen, beklenen, eskisinden daha modern, mimarisi, konutları ve alışveriş merkezleri ile yeni bir şehir ortaya koyacağız.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın buradaki temsilcisi olarak bu şehri inşallah tekrar inşa edeceğiz. Başarılar sizin, başarısızlıklar benimdir. Bunu açık bir şekilde söylüyorum. Bu şehri yeniden ayağa kaldırmak için mesai mefhumu gözetmeksizin, bütün ilgili kurum ve kuruluşlarımızla çalışıyoruz.
Malatya'nın sınıf atlayabilmesi için yüksek katma değerli sanayi kuruluşlarına adım atması gerekir. Bu nedenle üçüncü organize sanayi bölgesini kurmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Eğer bunu gerçekleştirebilirsek İstanbul ve diğer bölgelerdeki sanayicilerimizi, Kocaeli’nde 14 organize sanayi bölgesi başkanını şehrimize davet ederek, iş insanlarımızla buluşturmak istiyorum.
Bir kez daha Rıdvan Mertöz Beyefendiye, kıymetli eşi Elif Sevinç Hanımefendiye, MİAD Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu eğitim kurumunun evlatlarımıza, Malatya'mıza ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Değerli Hayırseverimiz Rıdvan Mertöz daha önce de 24 derslikli Ortaokulu ve 2 derslikli ilkokulu şehrimize kazandırmıştı. Hayırseverimizin bu cömertliğinin diğer hemşehrilerimizede örnek olmasını temenni ediyorum diyerek sözlerine son verdi.”
Konuşmaların sonrasında dualar eşliğinde Vali Seddar Yavuz ve beraberindeki heyetin temel atma butonuna basmalarının ardından program sona erdi.
Eğitim, 20 Kasım 2024 07:07
Yorumlar (0)
Sokak Satıcılarına Şafak Baskını: Çok Sayıda Uyuşturucu Ele Geçirildi
PUSUDA” OYUNU BEĞENİ TOPLADI
MALATYA’ DA GIDA DENETİM ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA DEVAM ETMEKTEDİR
Geleceğini Planlayan Gençlere Fırsat: Büyükşehir’den Kariyer Günleri Etkinliği
MALATYA’DA 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
YEŞİLYURT BUHARA BULVARI’NDA KAZA: İKİ SÜRÜCÜ YARALANDI
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Yeşilyurt’un Yapı Gücüne Yeni Destek: 70 Milyon TL’lik 2. Beton Santrali Açıldı
Göz kapağı estetiği ameliyatları, sağlıklı ve genç görünüm kazandırıyor
4. 2025’in Finali: Yeşilyurt Belediye Meclisi Aralık Ayı Oturumunu Sürdürdü
GENÇLERLE GELECEK BULUŞMASI: BAŞKAN ER KARİYER GÜNLERİ’NDE
Kütüphane Projesi Tartışma Yarattı: Yıldız’dan Sami Er’e Sert Soru
ÖZALPER MAHALLESİ’NDE TRAFİK KAZASI: İTFAİYE EKİPLERİ HIZLA MÜDAHALE ETTİ
5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı
Akçadağ’da Seçim Masalı: İddialara Göre Tarafsızlık Raflarda, Kulisler Sahada!
GÖZ KURULUĞUNA KARŞI DAMLA TEDAVİSİ
Evde Fiziksel Aktiviteyi Artırmanın Yolları: Sadece Yaşlılar İçin Değil, Herkes İçin
YEŞİLYURT BELEDİYESİ ENGELLİLER GÜNÜ’NÜ ÖZEL PROGRAMLARLA KUTLADI
Battalgazi’nin Tarihi Dokusu ‘Bir Kent, Bir Tarih, Bir Kadraj’ Sergisinde Hayat Buldu
Yeşilyurt’ta Çakarlı Araç Operasyonu: Gizli Megafon ve Sesli İkaz Sistemi Ele Geçirildi
BİMYAD Genel Başkanı Selim Apohan’ın Acı Günü: Kardeşi Çetin Apohan Vefat Etti
İTFAİYE PERSONELİYLE BİR ARAYA GELEN BAŞKAN ER:
Et ve Tavuk Birlikleri Denetleniyor mu?
Et 750 TL, Garibanın Sesi Duvarı Aşamadı: Kasaplar Odası Başkanı’na Halktan Sert Tepki
HEKİMLER BİR KEZ DAHA “ARTIK YETER” DİYE SESLENDİ
KİLO VEREMİYORSANIZ SUÇLU İRADENİZ DEĞİL, LİPÖDEM OLABİLİR
YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ, ARALIK AYI TOPLANTILARINA BAŞLADI
40 GÜNLÜK BÜTÇE MARATONU SONA ERDİ
Battalgazi Belediyesi’nden 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne Özel Farkındalık Programı
3 Aralık Dünya Engelliler Günü programında konuşan Başkan Er:
BAŞKAN ER: “İKİZCE'DE ÇOK BÜYÜK BİR ALTYAPI ÇALIŞMASI YAPIYORUZ”
KALE’DEKİ SİLAHLI YARALAMA OLAYINDA 6 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
CİNAYET MAMO” YAZILI ARACIN SÜRÜCÜSÜ TESPİT EDİLDİ: EMNİYETTEN NET MESAJ
Akçadağ Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fatih Şahin’den 3 Aralık Engelliler Günü Mesajı
Tüfenkci: ‘Bu Binalar 10 Yılda Yapılmaz’ Diyenlere Sahada Cevap Veriyoruz
OKUL SPORLARI BOWLING LİSELER ARASI İL BİRİNCİLİĞİNE YOĞUN İLGİ
OKUL SPORLARI VOLEYBOL GENÇ KIZLAR İL BİRİNCİLİĞİ SONA ERDİ
Battalgazi Belediye Meclisi Aralık Dönemini İlk Birleşimle Açtı”
Cizre’de Skandalın Ardından Hesap Zamanı
