Yatırım ve Hizmetlerle ilgili Basın Toplantısı Düzenleyen Başkan Er;
Gündem, 22 Kasım 2024 12:29
“MALATYA’YA 6 AYDA 15 MİLYAR
TÜRK LİRASI YATIRIM YAPTIK”
· Beylerderesi’ne 2. viyadük yapımı 2025 yılı yatırım programına alındı. Atatürk (Kışla) ve İnönü caddeleri 30 metre daha genişletilerek prestij caddelerimiz olacak. Trambüs hattımızı da vatandaşlarımızın rahatlığı için İkizce Mahallesi’ne kadar 20 km daha uzatıyoruz.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, göreve geldikleri günden itibaren yaptıkları yatırım ve hizmetler ile ilgili Nikâh Saray’ında basına ve kamuoyuna yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Nikâh Sarayı’nda gerçekleştirilen yatırım ve hizmetler bilgilendirme toplantısına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in yanı sıra Genel Sekreter Vekili Ahmet Faruk Yanardağ, MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen, AK Parti İl Başkanı Namık Gören, İlçe Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Başkanları, Büyükşehir Belediyesi Şirket Genel Müdürleri, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, Cemiyet ve Dernek Başkanlarıyla birlikte basın mensupları katıldı.
"6 Ayda 15 Mİlyar TL. Yatırım Yaptık"
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmet ve yatırımların sinevizyon eşliğinde gösteriminin yapıldığı bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Malatya’ya 6 ayda 15 Milyar Türk Lirası, yani neredeyse her ay 2-3 milyarlık yatırım yaptık” dedi.
"400 Hektarlık Alanda 49 Rezerv Alanımız Var"
Yatırım ve hizmetler toplantısında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, özellikle rezerv alan büyüklüğü konusunda deprem bölgeleri içerisinde Malatya’nın birinci sırada olduğunu söyleyerek, toplamda 400 hektarlık alanda 49 rezerv alan olduğunu belirtti. Çarşı merkezinde hızla yükselen binaların yeni yılın ilk çeyreğinde teslim edileceğini ifade eden Başkan Er, şehrin merkezine ait alt yapının yeniden inşa edildiğini vurguladı.
“YERİNDE DÖNÜŞÜMÜ TEŞVİK AMACIYLA İMAR DÜZENLEMESİ YAPTIK”
Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak yerinde dönüşümü teşvik etmek amacıyla 6 imar düzenlenmesi gerçekleştirdiklerini belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, imar düzenlemeleriyle birlikte evini dönüştürmek isteyen vatandaşlara kolaylık sağlandığını söyledi. 60 bin 708 konut ve işyerinin ihalelerinin gerçekleştirildiğini ve 17 bin 438 hak sahibine teslim edildiğini söyleyen Başkan Er, geri kalan hak sahiplerinin de konutlarına kısa zamanda kavuşacaklarını ifade etti.
“Beylerderesine İkİncİ Vİyadük Yapımı 2025 Yılı Yatırım Programına Alındı”
Yol ağı ve ulaşım altyapısı yatırımlarından da bahseden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Ulaşım Master planlarını güncelliyoruz. Yol ağlarımızı genişlettiğimiz gibi aynı zamanda kuşak yolların yapımında sonlara geldik. Kuzey Kuşak yolunun bitmesine sayılı günler kaldı. Güney Kuşak yolu en prestijli yollarımızdan biri olacak. İnşallah 2025 yılının ilk çeyreğinde tamamlanacak. 670 km yol çalışması geçekleştirdik. Beylerderesi’ne 2. viyadük yapımı için 2025 yılı yatırım programına alındığını belirtmek istiyorum. Bunun yanında Atatürk (Kışla) ve İnönü caddeleri 30 metre daha genişletilerek prestij caddelerimiz olacak. Trambüs hattımızı da vatandaşlarımızın rahatlığı için İkizce Mahallesi’ne kadar 20 km daha uzatıyoruz. Ana yollarda sürücü bilgilendirme ekranlarını arttırıyor ve elektronik denetleme sistemini de çoğaltıyoruz. Kavşak düzenlemeleri ile trafik yoğunluğunu azaltıyoruz. Aynı zamanda araç filolarımızı güçlendirerek, 20 adet yeni otobüs alımımızla beraber toplam 236 otobüs sayısına ulaştık. En önemlisi 45 otobüsü bakım ve onarımla yeniden filoya dahil ettik” dedi.
İÇME SUYU’NA %10 İNDİRİM
İçme suyuna kademeli uygulama ile yaklaşık %10 indirim kararı aldıklarını müjdeleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, vatandaşların refah seviyesini artırmak adına her alanda gayret göstereceklerini söyledi. Son 6 ayda Malatya merkez ve ilçelerinde gerçekleştirilen içme suyu ve atıksu altyapı yatırımlarına da değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya merkez arıtma tesisinin yeniden inşa edildiğini ve hizmete aldıklarını söyledi.
İlçelerde ise altyapı yatırımlarına ciddi güçlendirme yaptıklarını belirten Başkan Er, “Kale ve Kuluncak ilçelerine arıtma tesisi kazandırıyoruz. Darende ilçemizde kollektör hattını yeniliyoruz. Kuluncak da ise 40 kilometrelik isale hattı inşaatına başladık. 141 kilometre içme suyu şebekesini yaptık, bitti. 120 kilometre ayrıca kanalizasyon şebekesini yaptık ve bitti. Merkez ve kırsalda binlerce konutun içme suyu ve atıksu şebekelerini yapıyoruz. Kaptaj suyunun Konak (Banazı)’da inşa ettiğimiz ana depoya aktarıyoruz. 20 bin tonluk ana depo ve 9.5 kilometrelik isale hattı inşaatı devam ediyor. Bu işin yatırım tutarı ise 800 milyon liradır. İkizce’ye 30 kilometre kollektör hattı ile ileri derece arıtma tesisi yapıyoruz” dedi.
“SOSYAL VE KÜLTÜREL BELEDİYECİLİK HİZMETLERİMİZ DEVAM EDİYOR”
Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak yeşil belediyecilik, kültürel belediyecilik ve sosyal belediyecilik anlamında büyük gayretle çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er konuşmalarına şöyle devam etti; “Kültürel alanda birçok çalışma yapıyoruz. Arslantepe ziyaretçilerine hazır. 100. Yıl Parkı’nda kitap kafemizi açıyoruz, çocuklar için yaşam beceri atölyemiz hizmete hazır. Sosyal alanda kadınlarımızın hayatlarına dokunacak mekânlarımızı arttırıyoruz. Kadın Vefa Konakları ve Kadın Sanat Merkezleri açtık. Malatya Sofrasını halkın hizmetine sunduk. Öğrencilerimiz için sabah ve akşam kütüphanede çorba, çay ve su ikramları başlattık. Kitap Fuarı, Satranç Turnuvası, Kayısı Festivali düzenledik. Tek Adımda Çözüm Merkezini (TAÇ) ve İstihdam Merkezini hayata geçirdik. 2025 Yılı Kültür Yolu Festivali’ne dahil edildik. Genç Kart mobil uygulama projesiyle gençlerimize özel indirim fırsatları sunduk. Sünnet Şöleniyle 167 çocuğumuzu sünnet ettirdik.”
Yatırıma başlayacakları projelerden de bahseden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Malatya Büyükşehir Belediye ana binasına 813 kişi kapasiteli kütüphane, Yeni Buğday Pazarı, Tecde Spor Kompleksi, Spor Tesisleri, Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezi 2. Etap Projesi, Bilim Merkezi inşası, Dijital Gençlik Merkezi projelerimizi de 6 aylık sürede yaptığımız önemli çalışmalarımız gibi en kısa sürede yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.
Nikâh Sarayı’nda gerçekleştirilen Yatırım ve Hizmetler Bilgilendirme Toplantısında konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er son olarak, “Bizlere her alanda desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza, Malatya Valimize, milletvekillerimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Gündem, 22 Kasım 2024 12:29
Yorumlar (0)

MALATYA BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ VATANDAŞLARI UYARDI

Ekomaxi, 17-19 Haziran’da Big 5 Construct Egypt Fuarı’nda

Misli’den Galatasaray’a Misliyle Destek

Vali Yavuz Yeşiltepe Eski Camii’nin Açılış Programına Katıldı

2025 LGS Sınavı Öncesi İlimizdeki Tüm Hazırlıklar Tamamlandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er Babalar Günü nedeniyle mesaj yayınladı

MAGİNDER JANDARMA TEŞKİLATIMIZIN 186. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI.

İl Başkanı Bakan: “Bir zamanlar İHA bekliyorduk, şimdi KAAN ihraç ediyoruz”

Malatya'da Kuyuya Düşen Yavru Köpek İtfaiye Tarafından Kurtarıldı

Vali Seddar Yavuz’dan 15 Haziran Babalar Günü Mesajı

Vali Seddar Yavuz’un LGS “Liselere Geçiş Sınavı” Mesajı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAMİ ER:

Türkmenistan Onkoloji Hastanesi’nin Isıtma Konforu da Mimsan Güvencesiyle Sağlanıyor

SPIRITUA 26 HAZİRAN’DA BAKIRKÖY LEYLA GENCER OPERA VE SANAT MERKEZİ’NDE!

Meşher’den her yaşa uygun etkinlikler

Babalar Günü’ne özel Bir Adım Sağlık’tan anlamlı kampanya

TEKA Klimalar ilk kez Türkiye’de

Başkan Sadıkoğlu: “Çiftçimizin ödemeye, esnafımızın vadeye mecali kalmadı

PÜTÜRGE’DE SİLAHLI KAVGA'DA 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

ŞİŞMAN KÜTÜPHANELER VE YAYIMLAR DAİRE BAŞKANI OLDU

BATTALGAZİ’DE YAZ SPOR OKULLARI BAŞLIYOR

GELECEĞİN MUCİTLERİ BU FUARDA BULUŞTU!

Merkez Hakem Kurulu, 2025-2026 futbol sezonu hakem, yardımcı hakem ve gözlemciler listesi

Pütürge ilçesi Köylü Mahallesi'nde Silahlı Saldırı

Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında konuşan Başkanı Sami Er;

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE ÜST DÜZEY ATAMALAR

Kur’ân-ı Kerim’in Türkçe Meâl-i Âlisi Üzerine

Enerjisa Enerji ‘Kurumsal Enerji Buluşmaları’nın beşincisini İzmir’de gerçekleştirdi

BATTALGAZİ’DE YEŞİL DÖNÜŞÜM: ALACAKAPI MAHALLESİ’NE YENİ PARK

Yeşilyurt İlçemiz Hoca Ahmet Yesevi Mahallesin'de Trafik Kazası

Yeşilyurt Belediyesinin ‘Ücretsiz’ Spor Akademisi Kayıtları 10 Haziran’da Başlıyor!

İlimizde Kamu Düzeni ve Güvenliğine Yönelik Yapılan Uygulama Sonuçları

İş İnsanı Mustafa Kılınç'da Kurban Bayramı Kutlama Mesajı Yayımladı.

Başkan Geçit, “Bayramlar; Birlik, Beraberlik Ve Kardeşlik Duygularının Pekiştiği Özel Günlerdir”

BAŞKAN TAŞKIN’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI:

AK PARTİ MALATYA MİLLETVEKİLİ İNANÇ SİRAÇ KARA ÖLMEZTOPRAK’IN BAYRAM MESAJI

MESOB Başkanı Keskin'den Kurban Bayramı Mesajı: "Malatya Birlik Ruhuna Kavuşacak"

Anahtar Partisi il Başkanı Erdoğan Zelyurt Kurban Bayramı Mesajı Yayımladı

Çakıllı Pınar Mahallesi Muhtar Berkay Pektaş Kurban Bayramı Mesajı Yayımladı
