BAŞKAN GEÇİT, “İLÇEMİZDE KAR MESAİSİ ARALIKSIZ SÜRÜYOR”
Yaşam, 25 Kasım 2024 05:55
Yeşilyurt’un farklı bölgelerinde devam eden kar temizleme çalışmalarını yerinde inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Yeşilyurt Belediyesi olarak kar yağışının herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermemesi ve bu doğal güzelliğin sadece anılarda iz bırakacak güzellikler olması adına çalışmaların kesintisiz devam ettiğini söyledi.
Yeşilyurt Belediyesi ekipleri, Malatya’yı etkisi altına alan yoğun kar yağışından vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için gece-gündüz sahada kar küreme, tuzlama ve temizleme çalışmaları yapıyor. Çalışmalar kapsamında kar yağışının başladığı andan itibaren daha önce belirlenen noktalarda konuşlandırılan çok sayıda iş makinesi, araç ve gereçler harekete geçerek karla mücadele çalışmalarına başladı.
Öncelikle vatandaşların yoğunlukta olduğu ana arterler, hastane önleri, okul bölgeleri, otogar ve otobüs güzergahlarında karla mücadele çalışmaları yapılırken, kaldırımlarda da yaya ekipleri temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor. Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in de yakından takip ettiği karla mücadele çalışmalarına 24 saat esasıyla devam eden ekipler; ilçe merkezi başta olmak üzere ilçenin tüm mahallelerinde ana arter ve caddelerde trafiğin aksamaması için kar küreme ve tuzlama çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.
Yeşilyurt’un dört bir tarafındaki çalışmaları yakından takip ederek koordine eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Akın, Mehmet Cüreoğlu ve Erkan Özgür ile birlikte TOKİ Yavuz Selim Mahallesinde devam eden kar küreme ve tuzlama çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı.
Gece-gündüz demeden vatandaşların rahatı ve huzuru için çalışan belediye personellerine kolaylıklar dileyip tatlı ikramında bulunan Başkan Geçit, Yeşilyurt’un cadde ve sokaklarında her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için görevlendirilen ekiplerin 24 saat esasıyla çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü söyledi.
Alınan kış tedbirlerinin ardından yağışların başlamasıyla birlikte, aşırı buzlanma ve donmaya karşı yol tuzlama ve kar küreme çalışmalarını hızlı bir şekilde başlattıklarını hatırlatan Başkan Geçit, Yeşilyurt’un merkez ve kırsal bölgelerinde yoğun bir tempoyla çalıştıklarını söyledi.
Otomatik tuzlama araçları, greyderler ve kar küreği araçları ile Yeşilyurt’un her bölgesinde yoğun bir şekilde çalıştıklarını dile getiren Başkan Geçit, “Günler öncesinden yapılan yoğun kar yağışı, tipi ve don olaylarına karşı belediye olarak gerekli tedbirimizi erkenden alıp, iş makinalarımızı ve personellerimizi hazır bir şekilde beklettik. Kar yağışının başlaması ile birlikte ilçemiz genelinde eş zamanlı olarak tuzlama, kar küreme ve kar temizleme ile yol açma çalışmalarını hızlı bir şekilde başlattık. Greyder ve diğer kar temizleme araçlarıyla, caddeler başta olmak üzere ilçenin dört bir yanında vatandaşlarımızın yoğun olduğu hastane, sağlık ocağı ve duraklarda kar temizleme çalışması gerçekleştiriyoruz. Ayrıca ekiplerimiz; gece saatlerinden itibaren oluşabilecek buzlanmalara karşı tuzlama çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor. Büyük bir özveriyle mesai mefhumu tanımadan çalışan personellerimizle gurur duyuyoruz. Biz de ekiplerimizi çalışmalar sırasında ziyaret ederek kolaylıklar diledik ve tatlı ikramında bulunduk. İlçemizin dört bir tarafındaki kar temizleme çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Başkan Yardımcılarımız, Koordinasyon İşleri Müdürümüz ve Fen İşleri Müdürümüz çalışmaları titiz bir şekilde koordine ediyorlar. İnşallah kazasız belasız bereketli bir yağış olur, verimli bir yıl geçirmiş oluruz. Kar, bereket ve güzelliktir. İlçemizin dört bir tarafında gece gündüz demeden çalışmalarını sürdüren mesai arkadaşlarıma canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
Yaşam, 25 Kasım 2024 05:55
Yorumlar (0)
Battalgazi’nin Ulaşım Ağı Güçleniyor: Yollar Yenileniyor.
MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ AĞUSTOS AYI TOPLANTISI YARIN YAPILACAK.
Malatya’nın Eşsiz Lezzetleri Gastronomi Festivali’nde Buluşuyor.
Kernek’te Otomobil Yayaya Çarptı: 2 Kişi Yaralandı.
Malatya’da Siyasetin Acı Gerçeği: İl ve Kadın Kolları Başkanları Ne Kadar Tanınıyor?
Pütürge Aktarla’da Yangın Alarmı! Çok Sayıda Ekip Bölgeye Sevk Edildi.
16 YILLIK GURUR… 16 YILLIK EMEK… 16 YILLIK GÜVEN!...
Sanayi Esnafını Heyecanlandıran Kura: 5 İşyerinin Hak Sahipleri Belirlendi.
Malatya’da Temmuz Ayında Güvenlik Alarmı: Veriler Açıklandı.
Sadıkoğlu: “Bodrum Katlarda Mücadele Eden Esnafımız Mağdur Edilmesin.
7 Kilometrelik Yeni Yol Yaka Mahallesi’nin Çehresini Değiştirecek.
Malatya Mutfağı İçin Büyük Hedef: “Hak Ettiği Yere Gelecek.
Malatya’da Uluslararası Bisiklet Heyecanı Ödül Töreniyle Sona Erdi.
Köprülü Mehmet Paşa’ya 10 Bin Metre Yeni İçme Suyu Hattı Döşeniyor.
Tecde Mahallesi’nde Kesici Aletli Yaralama: Şüpheli Yakalandı.
MAGİNDER Başkanı Karademir Tarih Verdi: “Önümüzdeki Hafta Açıklıyoruz!
Alpaslan’dan Malatya Şehir Kütüphanesi’ne Övgü Dolu Ziyaret.
Malatya’da Kültür Yolu Festivali Coşkusu Başladı.
Malatya’da Sokak Satıcılarına Narkotik Darbesi: 11 Şüpheli Tutuklandı.
Boyraz’dan Genç Girişimcilere Tam Destek: “İlk Günden Yol Arkadaşı Olacağız.
Malatya’da Bisiklet Heyecanı: Beydağı Yarışı Kortejle Başladı.
Hekimhan İçin Yeni Dönem: Geleceğe Güçlü Hazırlık.
Akçadağ’da Evde Bakım Hizmeti mi, “İstediğiniz Yere Şikâyet Edin” Hizmeti mi.?
TSO Başkanı Sadıkoğlu: “Kura Fazlası İşyerleri Mücadele Eden Esnafa Verilmeli.
UEFA Playmakers Kız Çocukları Malatya Programı'nda İlk Hafta Tamamlandı.
Battalgazi Meclisi Ağustos Oturumunda Önemli Kararlar Aldı.
Lezzetin Başkenti Malatya'da Gastronomi Şöleni İçin Geri Sayım.
Başkan Er: "Hekimhan İçin 1,5 Milyar Liralık Yatırımı Hayata Geçiriyoruz.
Büyükşehir Zabıtası Denetim Rekoru Kırdı: 16 Bin 500 Uygulama.
Başkan Er: "Malatya'yı Spor ve Kütüphaneler Şehri Yapacağız.
Pütürge'de Yoğun Mesai: Vali Seddar Yavuz Çalışmaları Yerinde Denetledi.
Trafik Bilinci Miniklere Aşılanıyor.
İkizce Mahallesi'nde Trafik Kazası: 1 Yaralı.
Battalgazi'de Şantiyede İş Kazası: Bir İşçi Yaralandı.
Malatya TSO'nun KDV İndirimi Çıkışı Ankara'da Yankı Buldu.
Pütürge Yediyol Mahallesi Alevlere Teslim! Ekipler Seferber Oldu.
Eser Üretmek Yerine Eser Sökmek Mi? Akçadağ'da Cevap Bekleyen Sorular.
Malatya'nın Spor Hafızası Aziz Yiğit: Bir Ömre Sığan Emek ve Başarı.
Malatya'da Spor Şöleni Başlıyor: Uluslararası Beydağı Dağ Bisikleti Yarışı Start Alıyor.
