SIFIR ATIK MUCİTLERİ’ FARKLI PROJELERİYLE ÇEVREYE DEĞER KATACAK
Gündem, 27 Kasım 2024 16:35
YEŞİLYURT BELEDİYESİ, ÖDÜLLÜ ‘ATIK MALZEME PROJE TASARIM YARIŞMASI’ DÜZENLİYOR
Yeşilyurt Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Yeşilyurt İlçesindeki resmi ve özel ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik 01 Aralık 2024 ile 10 Mart 2025 tarihleri arasında ‘Sıfır Atık Mucitleri’ temalı Ödüllü ‘Atık Malzeme Proje Tasarım Yarışması’ düzenleyecek. Dereceye girecek olan okullara laptop, bisiklet ve tablet hediye edilecek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde ülke genelinde başarıyla devam eden ‘Sıfır Atık’ projelerini en fazla destekleyen yerel yönetimlerin başında gelen Yeşilyurt Belediyesi, çevre bilincinin çocuklara erken yaşlarda aşılamak amacıyla hayata geçirdiği ‘Sıfır Atık’ projelerine bir yenisini daha ekledi.
‘Sıfır Atık’ bilincinin yaygınlaşması ve kalıcı hale ulaşması amacıyla bugüne kadar dikkat çekici ve farkındalık oluşturan projelerin altına imza atan Yeşilyurt Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, öğrencilerde atık üretimini azaltmak, geri dönüşümü teşvik etmek, çevreye duyarlılık konularında farkındalık oluşturmak ve yenilikçi çözümleri geliştirmek amacıyla ‘Sıfır Atık Mucitleri’ temalı Ödüllü ‘Atık Malzeme Proje Tasarım Yarışması’ düzenliyor.
Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol neticesinde düzenlenecek olan yarışmaya katılacak olan ‘Sıfır Atık Mucitleri’, hazırlayacakları projelerle, çevre ve doğanın korunmasına yönelik gerçekleşen çalışmalara farklı bir bakış açısı kazandıracaklar.
İlköğretim çağındaki öğrencilerin atık malzemeleri kullanarak gözlem, sorgulama, araştırma, üretkenlik, teknoloji ve tasarım için gerekli zihinsel süreçleri açığa çıkartmayı hedefleyen yarışmaya katılmak isteyen okullar, 01 Aralık 2024 ile 10 Mart 2025 tarihleri arasında hazırlayacakları üç projeyle Yeşilyurt Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğüne başvuru yapmaları gerekiyor. Yeşilyurt İlçesindeki ilkokul ve ortaokullara yarışmayla ilgili bilgilendirici broşürler asılırken, geleceğin bilim adamı olmak için fırsat arayan genç mucitlerin yarışmaya ilgi göstermeleri bekleniyor.
Zihinlerindeki hayal gücünü farklı buluşlarla gözler önüne sermek isteyen genç mucitlerin kâğıt, kompozit (süt, meyve suyu şişesi ve vb.) , plastik, cam, metal ve diğer dönüştürülebilir atık malzemelerden hazırlayacakları projeler, geri dönüşümün toplum ve insan sağlığı için ne kadar önemli olduğunu ortaya koyacak.
Yarışmaya katılacak okullar tarafından sunulan projeler, 10 Nisan 2025 tarihinde Akademisyenler, Çevre Mühendisleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü Yetkilileri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilecek öğretmenlerden oluşacak Jüri Heyeti tarafından değerlendirmelere tabi tutulacak.
23 Nisan 2025 tarihinde Malatya Park AVM’de düzenlenecek ödül töreninde dereceye giren okullara ödülleri takdim edilecek. Yarışmaya katılan Sıfır Atık Mucitlerinin, geri dönüşüm malzemelerinden yaptıkları farklı buluşlar ise beş gün boyunca sergilenecek.
Gündem, 27 Kasım 2024 16:35
Yorumlar (0)

Zafer Ailesinin Acı Günü

Cumhuriyet Halk Partisi Akçadağ İlçe Başkanı Ali Aslan Güven Tazeledi

Doğanşehir İlçe Başkanı Memet Koca Güven Tazeledi

EGELİ DİŞ HEKİMLERİ BİLİMSEL KONGREDE BULUŞACAK

Keskin’den Yeni Vergilendirme İçin Erteleme Talebi

YEŞİLYURT BELEDİYESİNİN ‘EĞİTİME DESTEK’ PROJESİNDEN 31 ÖĞRENCİ YARARLANACAK

MASKİ GENEL MÜDÜRÜ ÇEÇEN, YATIRIMLARIN SON DURUMUNU MECLİSTE PAYLAŞTI

Sadıkoğlu: “Basit usulle devam edilmeli”

AĞBABA, ÜRETİCİ BORÇLARININ ERTELENMESİNİ İSTEDİ

Malatya'nın Haritası Mehmet Varol'la Çizilecek: Oryantiring'e Temsilci Ataması

Fırat Mahallesi'nde Silahlı Kavga

İlimizde Ağustos Ayı Sosyal Yardım Destekleri

CC-Link IE TSN Teknolojisiyle Makine Üretim Süreçleri Daha Verimli Hale Geliyor

Alanya’nın en gözde otellerinden Long Beach Resort Hotel'e Efesus Stone dokunuşu

Hekimhan İlçemizde Meydana Gelen Tren Kazası

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN TOPTAŞ MAHALLESİ’NE ASFALT HİZMETİ

MALATYA KLASMAN FUTBOL HAKEMİMİZ KEMAL DİZDAR..

Ata Sporunda Birincilik Malatya’nın: Başkan Geçit’ten Şampiyonlara Tebrik!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısı Yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi 10 Adet Körüklü otobüs alımı gerçekleştirdi.

58 Katlı Dev Gökdelen "Skyblade" Dünyaya İstanbul’da Tanıtıldı!

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN AVRUPA ARENASINA!

BAŞKAN TAŞKIN’IN BAŞLATTIĞI ‘TAZİYE EVİ’ PROJESİNE TSO’DAN DESTEK

CHP’nin 102.kuruluş yıldönümünde Malatya’da tören düzenlendi

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ ÇARŞAMBA GÜNÜ TOPLANIYOR

BÖLGESEL AMATÖR FUTBOL LİGİNDE GRUPLAR BELLİ OLDU.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Malatya’da emlak piyasası durdu, faiz indirimi çağrısı

Fabrikaların Bacası Tesis Güvenliğinde Kritik Rol Oynuyor

YEŞİLYURT’TA YAZ AKŞAMLARI’ COŞKU DOLU BİR PROGRAMLA FİNAL YAPTI

Yakınca Mahallesinde Trafik Kazası

Erken BES büyüme devam ediyor

Egepol İnovasyon Buluşmalarında Dijital Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Konuşuldu

Cansu Durkun, Türkiye’nin Güzellik Sektöründe Yükselen Değeri: Almanya’dan Sonra Hollanda’da

Yeni Eğitim Dönemi Başlıyor: “Bugün Dersler Müzede”

YEŞİLYURT BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİNDEN OKUL ÖNCESİ KIRTASİYE DENETİMİ!

Başkan Sadıkoğlu’ndan 6. Bölge Teşvikleri ve Destek Çağrısı*

Başkan Sadıkoğlu’ndan 6. Bölge Teşvikleri ve Destek Çağrısı*

Büyükşehir Belediyesi’nden Çiftçilere 70 Milyon Liralık Büyük Destek!
