ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ KÜLTÜR GEZİSİ İLE MALATYA’YI TANIDILAR
Gündem, 01 Aralık 2024 17:20
Malatya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Gençlik Kültür Gezileri” etkinliğinde üniversite öğrencileri 30 Kasım ve 1 Aralık tarihlerinde Malatya’nın tarihi ve kültürel mekânlarını gezdiler.
Rehberler eşliğinde yapılan gezi etkinliğinde Malatya'ya şehir dışından gelen üniversite öğrencilerine Malatya'nın tarihi ve kültürel yapısı tanıtıldı. İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Üniversitesi öğrencilerini kapsayan gezi etkinliğinde Malatya'nın kültürel değerlerini ve tarihini yansıtan müzeler gezildi.
50 kişilik gruplar halinde yapılan turlarda gezi durakları şöyle: “Aslantepe Höyüğü, Poyraz Konağı, Kent Müzesi, Gedik Kültür Merkezi, Sanat Sokağı, Radyo ve Gramofon Müzesi, Buğday Müzesi, Fotoğraf Makinesi Müzesi ve Malatya Kültür Evi.”
Başkan Er “Gençlerimizin Yanındayız”
30 Kasımda düzenlenen gezi etkinliği çerçevesinde Sanat Sokağı’nda yer alan Sanat ve Eğitim Merkezinde (MABESEM) gençlerle bir araya gelen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, burada gençlerle bir süre sohbet etti. Başkan Er, gençlere yönelik çalışmaların artarak devam edeceğini belirterek, “Gençlerimiz, bizim en büyük önceliğimizdir. Onların sorunlarını dinliyor, taleplerini değerlendiriyor ve her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmek için çalışıyoruz. Bu gezilerle hem tarih bilincini geliştirmek hem de kültürel mirasımızı gençlerimize tanıtmak istiyoruz. İlkbahar aylarında ise ilçelerimizdeki kültürel ve tarihi mekânları da bu programlara dâhil ederek kapsamı genişleteceğiz.”
Öte yandan geziye katılan ve gezi etkinliğinden duydukları memnuniyeti dile getiren üniversite öğrencileri ise şu şekilde konuştular:
Malatya’da gezilmesi gereken önemli yerlerin olduğuna değinen İnönü Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Atlas Güler, “Malatya’ya Muş’tan geldim ve 4 yıldır Malatya’da yaşıyorum. 4 yıldır Malatya’da yaşamama rağmen görmediğim yerler olduğunu keşfettim ve gezide çok eğlendim. Bu nedenle katıldığım etkinlikte Malatya’nın tarihini bizlere yakinen tanıma imkânı sunan başta Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e ve ekibine çok teşekkür ederim” dedi.
Turgut Özal Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Habip Öztaş konuşmasında “Düzenlenen gezi programını gerçekten çok güzel buldum. Malatya’nın kültürünü ve tarihini yakinen tanımak bizim için önemliydi. Bu etkinlikte emeği geçen Malatya Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederim” dedi.
Gerçekleştirilen gezi etkinliği ile Malatya’yı yakından tanıma imkânı bulduklarını söyleyen Turgut Özal Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Mehmet Hakan Arslan, “Şanlıurfa’dan Malatya’ya okumaya geldim. Öncelikle Malatya Büyükşehir Belediyemize böylesine güzel tarihi mekânları bizlere gezdirdikleri için teşekkür ediyorum. Bu gezi sayesinde Malatya’mızı daha iyi tanıyoruz. Ben Malatya’da bu kadar tarihi mekânın olduğunu bilmiyordum. Düzenlenen gezi etkinliği için de Malatya Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim” dedi.
Malatya’nın zengin tarihe ve kültüre sahip oluğunu belirten Turgut Özal Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Adama Gyork “Malatya’ya Gambiya’dan geldim. Bugünkü gezide çok güzel yerleri gezdik. Malatya’nın tarihini ve kültürünü öğrendik. Gezi etkinliği dolayısıyla Malatya Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederiz” dedi.
Gündem, 01 Aralık 2024 17:20
Yorumlar (0)
Malatya’da Zam Kıskacı Derinleşiyor: Hayatın Her Alanında Rekor Artış, Her Kesim Aynı Çıkmazda
Yeşilyurt’ta Feci Kaza: Sürücü Direksiyon Başında Hayatını Kaybetti
Miraç Kandili: Manevi Yükselişin, Umudun ve Rahmetin Gecesi
Olumsuz Hava Şartlarında Vatandaşlarımızın Yanındayız
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 3 Şüpheli Gözaltında
Günlük Alışkanlıkları Düzenleyerek Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek Mümkün
Malatya’nın İkinci Hayvan Barınağı Battalgazi’de Hizmet Vermeye Başladı
TSO’nun Kurumsal Hafıza Müzesi Ziyaretçilerini Ağırlamaya Devam Ediyor
Periyodik Muayenesi Gelmiş Ölçü Aletleri İçin Vatandaşlara Uyarı
Vali Seddar Yavuz’un Miraç Kandili Mesajı
Büyükşehir Belediyesi 66 Mahallede Yol Açma Çalışmalarını Tamamladı
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ocak Ayı Toplantısı Yapıldı
Tipi ve Buzlanmaya Rağmen Başarı: Mahsur Kalanlar Güvenle Kurtarıldı
Yeşilyurt’ta Silahlı Kavga: 5 Yaralı, Şüpheliler Yakalandı
“Doğru Fermentasyon Sağlık Getirir” Uzmandan Doğal Probiyotik Önerileri
Hazır Beton Endeksi Aralık Ayı Raporu Açıklandı!
Göz Hastalıkları Uzmanı Bilgi Verdi: KERATOKONUSA ÇAPRAZ BAĞLAMA TEDAVİSİ
Pirinç ile Yapabileceğiniz 3 Yaratıcı Tarif
Malatya’da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 3 Şüpheli Yakalandı
Başkan Er’den Vurgu: “Sosyal ve Kültürel Hayat Şehri Ayağa Kaldırır”
Büyükşehir Belediyesi Ekipleri 7/24 Görev Başında
U.S. Polo Assn., St. Moritz’in Resmi Forma ve Giyim Sponsoru Oldu
Keskin’ten Net Mesaj: “Sadece Esnaf ve Malatya Halkına Güveniyoruz”
Malatya Yeşilyurt’ta 3.6 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
Meşher’in Hikâye İstanbul’da Geçiyor sergisini ziyaret etmek için son günler
Kale’de Altyapıya Güçlü Dokunuş: MASKİ’den 81,9 Milyon TL
Depremin Ardından Güçlü Adımlar: Su Altyapısı Yenileniyor
Battalgazi’de Miraç Kandili Programı Düzenlenecek
Soğuk Günlerde Sıcak Buluşma: Yeşilyurt’ta El Sanatları Kursları
Vali Seddar Yavuz Başkanlığında Afet Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Eğitim Kurumlarında 1 Gün Ara
Mesut İnce, Minibüsçüler Odası Başkanlığı Seçimini Açık Farkla Kazandı
Akçadağ Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fatih Şahin, 1 Oy Farkla Güven Tazeledi
10 Ocak’ta Basına Vefa: Ali Karakuş’tan Ziyaret
Ev Alırken, Zemine de Dikkat Edilmeli...
Uyuşturucu Tacirlerine Geçit Yok: Sokak Satıcısına Darbe
Gelecek Partisi İl Başkanı Bedri Aslan’dan Basına Anlamlı Ziyaret
Gazeteciler Günü’nde Sadece Kutlama Değil, Çözüm Odaklı Ziyaret
ŞEVKET KESKİN GÜVEN TAZELEDİ
