ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ KÜLTÜR GEZİSİ İLE MALATYA’YI TANIDILAR
Gündem, 01 Aralık 2024 01:24
Malatya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Gençlik Kültür Gezileri” etkinliğinde üniversite öğrencileri 30 Kasım ve 1 Aralık tarihlerinde Malatya’nın tarihi ve kültürel mekânlarını gezdiler.
Rehberler eşliğinde yapılan gezi etkinliğinde Malatya'ya şehir dışından gelen üniversite öğrencilerine Malatya'nın tarihi ve kültürel yapısı tanıtıldı. İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Üniversitesi öğrencilerini kapsayan gezi etkinliğinde Malatya'nın kültürel değerlerini ve tarihini yansıtan müzeler gezildi.
50 kişilik gruplar halinde yapılan turlarda gezi durakları şöyle: “Aslantepe Höyüğü, Poyraz Konağı, Kent Müzesi, Gedik Kültür Merkezi, Sanat Sokağı, Radyo ve Gramofon Müzesi, Buğday Müzesi, Fotoğraf Makinesi Müzesi ve Malatya Kültür Evi.”
Başkan Er “Gençlerimizin Yanındayız”
30 Kasımda düzenlenen gezi etkinliği çerçevesinde Sanat Sokağı’nda yer alan Sanat ve Eğitim Merkezinde (MABESEM) gençlerle bir araya gelen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, burada gençlerle bir süre sohbet etti. Başkan Er, gençlere yönelik çalışmaların artarak devam edeceğini belirterek, “Gençlerimiz, bizim en büyük önceliğimizdir. Onların sorunlarını dinliyor, taleplerini değerlendiriyor ve her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmek için çalışıyoruz. Bu gezilerle hem tarih bilincini geliştirmek hem de kültürel mirasımızı gençlerimize tanıtmak istiyoruz. İlkbahar aylarında ise ilçelerimizdeki kültürel ve tarihi mekânları da bu programlara dâhil ederek kapsamı genişleteceğiz.”
Öte yandan geziye katılan ve gezi etkinliğinden duydukları memnuniyeti dile getiren üniversite öğrencileri ise şu şekilde konuştular:
Malatya’da gezilmesi gereken önemli yerlerin olduğuna değinen İnönü Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Atlas Güler, “Malatya’ya Muş’tan geldim ve 4 yıldır Malatya’da yaşıyorum. 4 yıldır Malatya’da yaşamama rağmen görmediğim yerler olduğunu keşfettim ve gezide çok eğlendim. Bu nedenle katıldığım etkinlikte Malatya’nın tarihini bizlere yakinen tanıma imkânı sunan başta Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e ve ekibine çok teşekkür ederim” dedi.
Turgut Özal Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Habip Öztaş konuşmasında “Düzenlenen gezi programını gerçekten çok güzel buldum. Malatya’nın kültürünü ve tarihini yakinen tanımak bizim için önemliydi. Bu etkinlikte emeği geçen Malatya Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederim” dedi.
Gerçekleştirilen gezi etkinliği ile Malatya’yı yakından tanıma imkânı bulduklarını söyleyen Turgut Özal Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Mehmet Hakan Arslan, “Şanlıurfa’dan Malatya’ya okumaya geldim. Öncelikle Malatya Büyükşehir Belediyemize böylesine güzel tarihi mekânları bizlere gezdirdikleri için teşekkür ediyorum. Bu gezi sayesinde Malatya’mızı daha iyi tanıyoruz. Ben Malatya’da bu kadar tarihi mekânın olduğunu bilmiyordum. Düzenlenen gezi etkinliği için de Malatya Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim” dedi.
Malatya’nın zengin tarihe ve kültüre sahip oluğunu belirten Turgut Özal Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Adama Gyork “Malatya’ya Gambiya’dan geldim. Bugünkü gezide çok güzel yerleri gezdik. Malatya’nın tarihini ve kültürünü öğrendik. Gezi etkinliği dolayısıyla Malatya Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederiz” dedi.
Gündem, 01 Aralık 2024 01:24
Yorumlar (0)

Zafer Ailesinin Acı Günü

Cumhuriyet Halk Partisi Akçadağ İlçe Başkanı Ali Aslan Güven Tazeledi

Doğanşehir İlçe Başkanı Memet Koca Güven Tazeledi

EGELİ DİŞ HEKİMLERİ BİLİMSEL KONGREDE BULUŞACAK

Keskin’den Yeni Vergilendirme İçin Erteleme Talebi

YEŞİLYURT BELEDİYESİNİN ‘EĞİTİME DESTEK’ PROJESİNDEN 31 ÖĞRENCİ YARARLANACAK

MASKİ GENEL MÜDÜRÜ ÇEÇEN, YATIRIMLARIN SON DURUMUNU MECLİSTE PAYLAŞTI

Sadıkoğlu: “Basit usulle devam edilmeli”

AĞBABA, ÜRETİCİ BORÇLARININ ERTELENMESİNİ İSTEDİ

Malatya'nın Haritası Mehmet Varol'la Çizilecek: Oryantiring'e Temsilci Ataması

Fırat Mahallesi'nde Silahlı Kavga

İlimizde Ağustos Ayı Sosyal Yardım Destekleri

CC-Link IE TSN Teknolojisiyle Makine Üretim Süreçleri Daha Verimli Hale Geliyor

Alanya’nın en gözde otellerinden Long Beach Resort Hotel'e Efesus Stone dokunuşu

Hekimhan İlçemizde Meydana Gelen Tren Kazası

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN TOPTAŞ MAHALLESİ’NE ASFALT HİZMETİ

MALATYA KLASMAN FUTBOL HAKEMİMİZ KEMAL DİZDAR..

Ata Sporunda Birincilik Malatya’nın: Başkan Geçit’ten Şampiyonlara Tebrik!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısı Yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi 10 Adet Körüklü otobüs alımı gerçekleştirdi.

58 Katlı Dev Gökdelen "Skyblade" Dünyaya İstanbul’da Tanıtıldı!

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN AVRUPA ARENASINA!

BAŞKAN TAŞKIN’IN BAŞLATTIĞI ‘TAZİYE EVİ’ PROJESİNE TSO’DAN DESTEK

CHP’nin 102.kuruluş yıldönümünde Malatya’da tören düzenlendi

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ ÇARŞAMBA GÜNÜ TOPLANIYOR

BÖLGESEL AMATÖR FUTBOL LİGİNDE GRUPLAR BELLİ OLDU.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Malatya’da emlak piyasası durdu, faiz indirimi çağrısı

Fabrikaların Bacası Tesis Güvenliğinde Kritik Rol Oynuyor

YEŞİLYURT’TA YAZ AKŞAMLARI’ COŞKU DOLU BİR PROGRAMLA FİNAL YAPTI

Yakınca Mahallesinde Trafik Kazası

Erken BES büyüme devam ediyor

Egepol İnovasyon Buluşmalarında Dijital Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Konuşuldu

Cansu Durkun, Türkiye’nin Güzellik Sektöründe Yükselen Değeri: Almanya’dan Sonra Hollanda’da

Yeni Eğitim Dönemi Başlıyor: “Bugün Dersler Müzede”

YEŞİLYURT BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİNDEN OKUL ÖNCESİ KIRTASİYE DENETİMİ!

Başkan Sadıkoğlu’ndan 6. Bölge Teşvikleri ve Destek Çağrısı*

Başkan Sadıkoğlu’ndan 6. Bölge Teşvikleri ve Destek Çağrısı*

Büyükşehir Belediyesi’nden Çiftçilere 70 Milyon Liralık Büyük Destek!
