Orta Hasarlı Binalar İçin Ruhsat Başvuru Süresi Son Kez Uzatıldı
Gündem, 04 Aralık 2024 05:22
6 Şubat depremleri sonrası orta hasarlı binaların güçlendirilmesi için ruhsat başvuru süresi, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yayımlanan genelgeyle son kez uzatıldı. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, vatandaşlara her türlü kolaylığın sağlanacağını duyurdu.
6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından orta hasarlı binaların güçlendirilmesi amacıyla başlatılan ruhsat başvuru süresi, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yayımlanan genelgeyle bir kez daha uzatıldı. Daha önce 5 Temmuz 2024’e kadar geçerli olan başvuru süresi, teknik aksaklıklar ve projelerin uzaması gibi nedenlerle son kez esnetildi.
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, vatandaşlara her türlü kolaylığın sağlanacağını belirterek, “Bu süreçte vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için Battalgazi Belediyesi olarak her türlü desteği sunacağız. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlarımız İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzden detaylı bilgi alabilir.” dedi.
Battalgazi Belediyesi sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, "İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından yayımlanan genelgeye göre, orta hasarlı binaların güçlendirilmesi için ruhsat başvurusunu 29 Aralık 2023 tarihine kadar yapan ancak işlemlerini tamamlayamayan vatandaşlara, 5 Temmuz 2024 tarihine kadar ruhsatlarını tamamlama hakkı tanındı. Detaylı bilgi için vatandaşlarımız İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne başvurabilir. Vatandaşlarımızın yanında olmaya ve gereken desteği sağlamaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verildi.
Yetkililer, başvuru süresinin İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda uzatıldığını ve bu sürenin vatandaşlar açısından önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. Başvurularını henüz tamamlamayanlar için tanınan bu son hak, bölgede yaşayan depremzedeler tarafından memnuniyetle karşılandı.
Başvuru işlemleriyle ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, Battalgazi Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne başvurabilecek. Vatandaşların tanınan süre içinde gerekli işlemleri tamamlaması gerektiği hatırlatıldı.
Gündem, 04 Aralık 2024 05:22
Yorumlar (0)
Malatya Merkezli 17 İlde FETÖ Operasyonu: 23 Şüpheli Gözaltında.
Uzmanlar Bir Arada: İnşaat Sektöründe Teknik Sorunlara Yakın Mercek.
Adaletin Sessizliği: Uluslararası Hukuk İflas mı Ediyor.
Abalı Duyurdu: Browista Türkiye Yıl Sonunda Gerçekleşecek.
Modern Yaşam Uykuyu En Kırılgan İhtiyaçlardan Biri Haline Getirdi.
2025-26 DaVinci Gourmet Barista Craft Şampiyonası MISA Bölge Finali'nde Türkiye'den Çetin Alpay Başkan Şampiyon Oldu
İkizce’de Gençlik Merkezi İçin İlk Kazma Vuruldu.
Kentsel Dönüşümde Büyük Adım: Rezerv Alan Projesi Onaylandı.
Türk Lirası Hepimizin Onuruydu, Kaybettik.
Belediye Filosuna Takviye: Doğanşehir’de Hizmet Kapasitesi Yükseliyor.
Arguvan Türküleri Dünya Sahnesinde: Başkan Er’den Büyük Haber.
Büyükşehir Belediyesi’nden Eğitime Güçlü Yatırım.
Büyükşehir Belediyesi Suça Geçit Vermedi: Yüzlerce Suç Aleti Yakalandı.
Geleceğin Enerjisi Çocuklar: Aksa Elektrik’ten 5 Bin Çocuğa Destek.
MAŞTİ Otogarı’nda Uyuşturucu Operasyonu: Binlerce Hap Ele Geçirildi.
Doğanşehir’de Feci Kaza: Otomobil Devrildi, 6 Kişi Yaralandı.
Gönüllere Dokunan Hizmet: Battalgazi’den Anlamlı Proje.
5 Şüpheli Tutuklandı: Narkotik Operasyonunda Önemli Başarı.
Tarih Yolculuğu Başlıyor: Battalgazi’nin Genç Kaşifleri Sahada.
Geleceğin Yol Haritası Malatya’da Konuşuldu
Uzmandan Antibiyotikleri Bilinçli Kullanma Uyarısı.
Pütürge’nin Sorunları Yerinde Tespit Edildi: “Pütürge Yalnız Değildir.
Yazıhan’da Su Sorununa Neşter: Boyaca ve Cendere’ye 2.7 Km Hat.
Vali Seddar Yavuz’un 5-6 Mayıs Hıdırellez Mesajı.
Doğanşehir’de Can Pazarı: Kazada Ölü ve Yaralılar Var.
Malatya’da Feci Kaza! Yolcu Otobüsü Şarampole Devrildi.
Akçadağ’da Teşkilat Sınıfta mı Kaldı?
KESKİN: “ESNAF AYAĞA KALKMADAN MALATYA AYAĞA KALKMAZ.
MALATYA’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞÜPHELİ YAKALANDI.
Malatya’da Faciadan Dönüldü: Beton Pompası Yola Devrildi, Araçla Santimlik Tehlike Yaşandı.
Battalgazi’de Hizmet Atağı: Projeler Vatandaşla Buluşuyor.
Genç Zihinlerden Büyük Başarı: Malatya Türkiye Finalinde.
Malatya’da ‘Torbacı’ Operasyonu: 11 Kişi Yakalandı.
Malatya, UEFA Standartlarında Kaleci Antrenör Eğitimiyle Tanıştı.
Vali Seddar Yavuz’dan Emekçilere Destek Mesajı.
Ekonomik Zorluklara Karşı TSO’dan Üyelerine Kolaylık.
Anahtar Parti Sahaya İndi, Vatandaş Sordu: Bunca Zamandır Neredeydiniz?.
Müzik artık ‘evrensel’ değil.
İletişim Sorunlarına Çözüm Aranan Konferans Yoğun Katılımla Gerçekleşti.
