İKİZCE BÖLGESİ’NE KOLLEKTÖR HATTI
Gündem, 04 Aralık 2024 21:25
Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 6 Şubat depremlerinden sonra İkizce Bölgesi’nde yürütülen deprem konut projeleri için proje maliyeti yaklaşık 2 milyar TL olan kapsamlı bir altyapı çalışması başlattı.
İkizce bölgesindeki deprem konutlarının yanı sıra üniversite ve kamu kurumlarından kaynaklanan atıksuların güvenli bir şekilde uzaklaştırılmasını amaçlayan proje kapsamında MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yaklaşık 30 kilometre uzunluğunda bir kollektör hattı inşa ediliyor.
MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen, İlbank Elazığ Bölge Müdürü Mehmet Mücahit Başkıran ve beraberlerindeki heyet bölgede yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen: “30 Kilometrelik Bir Kollektör Hattının Projesi Tamamlandı”
Yapılan çalışmalar ve projenin önemi hakkında açıklamalarda bulunan MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen: “6 Şubat Kahramanmaraş depreminden kaynaklı Malatya’mızda evleri zarar gören hak sahipleri için İkizce bölgesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hızlı bir şekilde deprem konutları yapılıyor. Bu bölgede kullanım suyundan dolayı atık suların devamında üniversite yerleşkemiz var. O bölgedeki yol güzergâhı üzerindeki kamu binalarımızın kullanım sularından kaynaklı atık sularının güvenli bir şekilde uzaklaştırılabilmesi için MASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından 30 kilometrelik bir kollektör hattının projesi tamamlandı. Duranlar Mahallemizde 46 dönümlük arazinin tahsisi, 24 dönümlük arazinin de kamulaştırması MASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından tamamlanmıştır” dedi.
Çeçen: “Çalışmalarımız Hızlı Bir Şekilde Devam Ediyor”
MASKİ Genel Müdürü Çeçen: “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’un Malatya’ya ilk ziyaretinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sami Er, bu konunun hassasiyetinden kendisine bahsedip destek istemişti. Sayın Bakanımız, İller Bankası Genel Müdürlüğü’ne talimat verdiler. Projenin yaklaşık 2 milyarlık bütçesinin hibe olarak deprem ödeneği kapsamında Malatya’mıza kazandırılması sağladılar. İller Bankası Genel Müdürümüz de, 4 Eylül tarihinde ihalesini yaptı ve bu doğrultuda çalışmalar hızlı bir şekilde devam etmektedir. Arıtma tesisinin de yakın zamanda ihalesi yapılacak. Malatya’mıza gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, İller Bankası Genel Müdürümüze, bölge müdürümüze ve ekip arkadaşlarına gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ederiz” dedi.
Gündem, 04 Aralık 2024 21:25
Yorumlar (0)
MAKAGEP Genel Başkanı Karademir’den İŞKUR’a İstihdam Odaklı Ziyaret
Trafikte Akrobasiye Son: Motosikletler Men Edildi, Ehliyetlere El Konuldu
Battalgazi Belediyesi Meclisi Şubat Ayı Toplantısında Önemli Kararlar Aldı
Kadın Eli Değen Yeşilyurt’ta Üretim Bereketleniyor
Muhtarlar Bağımlılıkla Mücadele Konusunda Bilgilendirildi
Öğrenci Güvenliği İçin Okul Çevrelerinde Trafik Denetimleri Devam Ediyor
Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele Çalışmaları Başkan Er’den Tam Not Aldı
Yeşilyurt’ta Trafik Kazası: 5 Kişi Yaralandı
Vefanın Adresi Yeşilyurt: Büyükler Yine Baştâcı
Demir Eksikliği Tedavisinde Süreklilik Önemli
MÜZİKLE TERAPİ TOPLULUĞU'NDAN TÜRK SANAT MÜZİĞİ ZİYAFETİ
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” Törenine Vali Seddar Yavuz Damga Vurdu
Kalplerin Arındığı, Duaların Semaya Yükseldiği Gece: Berat Kandili
Katarakt Tedavisinde Femtosaniye Lazer Yöntemi
Gençleşme Uygulamalarında Tartışmalı Yöntem: Sünnet Derisi Kök Hücreleri
Vali Seddar Yavuz’un Berat Kandili Dolayısıyla Yayımladığı Mesaj
Başkan Er: “Berat Kandili, Arınma ve Affın Gecesidir
BAL Ligi’nde Malatyaspor Kahta Deplasmanından Puan Çıkaramadı
Malatya’nın Sessiz Gücü: Her Kapıyı Çalan, Her Yüreğe Dokunan Vekil
Battalgazi’de Otobüs ile Otomobil Çarpıştı: 2 Yaralı
Çok Güzel Hareketler İki”, Malatya’da Beklentileri Karşılayamadı
Güzellik Sektöründe Kadın İmzası: Angel Angel Güzellik Merkezi Yeni Yerinde Açıldı
Narkotik’ten Sokak Satıcılarına Darbe: 800 Gram Esrar Ele Geçirildi, 1 Şüpheli Tutuklandı
Başkan Geçit, Halı Dokuma Kursunda Üretim Sürecini Yakından İnceledi
Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda Eğitimler Yeniden Başladı
TFF Yerel Amatör Ligler Statüsü Güncellendi
YRP Genel Başkan Yardımcısı Osmanağaoğlu’ndan Malatya Çıkarması
Malatya’da Pompalı Tüfekli Saldırı: 6 Yaralı
Yeşilyurt’ta Mesleki Eğitim Kurslarına Yoğun İlgi
Milli Başarıya İmza Atan Sporculardan Başkan Taşkın’a Anlamlı Ziyaret
Ebeveyn Kaybı Yaşayan Çocuklara Yönelik Hizmetler Aralıksız Devam Ediyor
Malatya’da Firari Suçlulara Geçit Yok: 3 Hükümlü Yakalandı
Teoman Alpay’den Unutulmaz Gece: Şarkıları Mest Etti
Havacılıkta Merkez, Eğitimde Sıfır: Malatya’daki Büyük Çelişki.
15 GÜNDÜR BİR İMZA BULUNAMIYOR: SAĞLIK SİSTEMİNDE VATANDAŞ PINPON TOPU
Malatya Basını İçin Birlik ve Beraberlik Vurgusu: Pencere TV’de Önemli İstişare
Akçadağ’da Kar Alarmı: Çobanuşağı Kültür ve Taziye Evinde Çökme
Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde Başvurular Alınıyor
Battalgazi’de Pazarlarda Haksız Tartıya Geçit Yok
