İKİZCE BÖLGESİ’NE KOLLEKTÖR HATTI
Gündem, 04 Aralık 2024 05:26
Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 6 Şubat depremlerinden sonra İkizce Bölgesi’nde yürütülen deprem konut projeleri için proje maliyeti yaklaşık 2 milyar TL olan kapsamlı bir altyapı çalışması başlattı.
İkizce bölgesindeki deprem konutlarının yanı sıra üniversite ve kamu kurumlarından kaynaklanan atıksuların güvenli bir şekilde uzaklaştırılmasını amaçlayan proje kapsamında MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yaklaşık 30 kilometre uzunluğunda bir kollektör hattı inşa ediliyor.
MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen, İlbank Elazığ Bölge Müdürü Mehmet Mücahit Başkıran ve beraberlerindeki heyet bölgede yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen: “30 Kilometrelik Bir Kollektör Hattının Projesi Tamamlandı”
Yapılan çalışmalar ve projenin önemi hakkında açıklamalarda bulunan MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen: “6 Şubat Kahramanmaraş depreminden kaynaklı Malatya’mızda evleri zarar gören hak sahipleri için İkizce bölgesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hızlı bir şekilde deprem konutları yapılıyor. Bu bölgede kullanım suyundan dolayı atık suların devamında üniversite yerleşkemiz var. O bölgedeki yol güzergâhı üzerindeki kamu binalarımızın kullanım sularından kaynaklı atık sularının güvenli bir şekilde uzaklaştırılabilmesi için MASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından 30 kilometrelik bir kollektör hattının projesi tamamlandı. Duranlar Mahallemizde 46 dönümlük arazinin tahsisi, 24 dönümlük arazinin de kamulaştırması MASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından tamamlanmıştır” dedi.
Çeçen: “Çalışmalarımız Hızlı Bir Şekilde Devam Ediyor”
MASKİ Genel Müdürü Çeçen: “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’un Malatya’ya ilk ziyaretinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sami Er, bu konunun hassasiyetinden kendisine bahsedip destek istemişti. Sayın Bakanımız, İller Bankası Genel Müdürlüğü’ne talimat verdiler. Projenin yaklaşık 2 milyarlık bütçesinin hibe olarak deprem ödeneği kapsamında Malatya’mıza kazandırılması sağladılar. İller Bankası Genel Müdürümüz de, 4 Eylül tarihinde ihalesini yaptı ve bu doğrultuda çalışmalar hızlı bir şekilde devam etmektedir. Arıtma tesisinin de yakın zamanda ihalesi yapılacak. Malatya’mıza gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, İller Bankası Genel Müdürümüze, bölge müdürümüze ve ekip arkadaşlarına gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ederiz” dedi.
Gündem, 04 Aralık 2024 05:26
Yorumlar (0)
Bir Sohbet Hayat Kurtarabilir: Ailelere Dijital Uyarı
Malatya Merkezli DEAŞ Operasyonu: 9 Şüpheli Gözaltında.
MAŞTİ Otogarı’nda Zehir Operasyonu: 21 Bin Hap Ele Geçirildi.
AKÇADAĞ’DA TEPKİ ÇIĞ GİBİ: “SİYASET DEĞİL, AİLE SALTANATI!”
Büyükşehir’de Bir Hayal Gerçeğe Dönüştü: Kitapla Taçlandı.
Vefa ve Minnet: Karademir’den Özal’ın Kabrine Ziyaret.
Şiddetle Hayır! Okullar Güvenin ve Umudun Adresi Olmalı.
Yeşilyurt’ta Öğrenciler Arasında Bıçaklı Kavga: 5 Yaralı.
Seralar, Yağmur Hasadı ile Su Kaynakları Üzerindeki Baskıyı Azaltıyor.
Kişiselleştirilmiş tedavi artık bir temenni değil, standart.
Yaşlanan Nüfus ve Obezite Hastalığı Bel Ağrısını Tetikliyor...
KANSERDE ‘SIRA DIŞI’ YOLAKLAR KEŞFEDİLDİ.
Battalgazi’de Ekipler Sahada: Asfalt Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor
Büyükşehir Belediyesi’nde Nisan Meclis Maratonu Sona Erdi
Geleceğin Yıldızları Yeşilyurt’ta Sahne Alıyor.
Malatya’nın Kalbi Yeniden Atıyor: Ulu Camii Sonbaharda Açılıyor
Arif Hikmet Kılıç: “Daha Yapacak Çok İşimiz Var.
Seddar Yavuz: Turizm, Kültürümüzün Dünyaya Açılan Kapısıdır.
Basın Birliği’nden İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Yer’e Anlamlı Buluşma.
Selağzı: “Vatandaşlarımızın Yoğun Katılımı Bizleri Mutlu Etti.
Yeşilyurt Belediyesi 8 Taşınmazı Ekonomiye Kazandırıyor.
Kale Uygulama Noktası’nda Zehir Tacirlerine Darbe: 3 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi.
Zaviye Mahallesi’nde Beton Mikseri Dehşeti: Yaya Ağır Yaralandı.
Yarım Asırlık Sevgi Taçlandı: Yeşilyurt Belediyesi Programında Unutulmaz Anlar.
.Seddar Yavuz: “Şehitlerimizin Emaneti Baş Tacımızdır.
Erkenek’te Değişimin Adı: Bülent Tüfenkci Sahada Farkını Ortaya Koydu
Sağlık Camiasında Mutlu Gün: Şerif Atalan ile Hümeyra Alan Hayatlarını Birleştirdi.
Malatya’da Akraba Kavgası Kanlı Bitti.
AKÇADAĞ’DA TOPLANTI VAR, İCRAAT YOK MU? SORULAR BÜYÜYOR.
Şantiyede Korkutan Kaza: İşçi Ağır Yaralandı.
Beylerderesi Viyadüğü–Çöşnük Kavşağı Hattında İkinci Etap Başlıyor
Gençlerle Geleceğe Yatırım: Başkan Er’den Kütüphane Ziyareti.
AKÇADAĞ’DA NİSAN ŞOKU: KAR YAĞIŞI KAYISIYI TEHDİT EDİYOR, ÇİFTÇİ ENDİŞELİ
Seyran Mahallesi’nde Trafik Kazası: 2 Kişi Yaralandı.
Kayısı Tartışmasında Sessizlik Krizi: Açıklama Var, Yanıt Yok.
Seyran Mahallesi’nde Trafik Kazası: 1 Yaralı
Üniversite Mahallesi’nde Trafik Kazası: 2 Yaralı.
Miniklerden Büyük Keşif: Yeşilyurt’ta Kültür ve Sanat Etkinliği.
Gençlere Yol Gösteren Tavsiyeler: Bonus Hoca Konuştu.
