İKİZCE BÖLGESİ’NE KOLLEKTÖR HATTI
Gündem, 04 Aralık 2024 18:00
Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 6 Şubat depremlerinden sonra İkizce Bölgesi’nde yürütülen deprem konut projeleri için proje maliyeti yaklaşık 2 milyar TL olan kapsamlı bir altyapı çalışması başlattı.
İkizce bölgesindeki deprem konutlarının yanı sıra üniversite ve kamu kurumlarından kaynaklanan atıksuların güvenli bir şekilde uzaklaştırılmasını amaçlayan proje kapsamında MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yaklaşık 30 kilometre uzunluğunda bir kollektör hattı inşa ediliyor.
MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen, İlbank Elazığ Bölge Müdürü Mehmet Mücahit Başkıran ve beraberlerindeki heyet bölgede yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen: “30 Kilometrelik Bir Kollektör Hattının Projesi Tamamlandı”
Yapılan çalışmalar ve projenin önemi hakkında açıklamalarda bulunan MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen: “6 Şubat Kahramanmaraş depreminden kaynaklı Malatya’mızda evleri zarar gören hak sahipleri için İkizce bölgesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hızlı bir şekilde deprem konutları yapılıyor. Bu bölgede kullanım suyundan dolayı atık suların devamında üniversite yerleşkemiz var. O bölgedeki yol güzergâhı üzerindeki kamu binalarımızın kullanım sularından kaynaklı atık sularının güvenli bir şekilde uzaklaştırılabilmesi için MASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından 30 kilometrelik bir kollektör hattının projesi tamamlandı. Duranlar Mahallemizde 46 dönümlük arazinin tahsisi, 24 dönümlük arazinin de kamulaştırması MASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından tamamlanmıştır” dedi.
Çeçen: “Çalışmalarımız Hızlı Bir Şekilde Devam Ediyor”
MASKİ Genel Müdürü Çeçen: “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’un Malatya’ya ilk ziyaretinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sami Er, bu konunun hassasiyetinden kendisine bahsedip destek istemişti. Sayın Bakanımız, İller Bankası Genel Müdürlüğü’ne talimat verdiler. Projenin yaklaşık 2 milyarlık bütçesinin hibe olarak deprem ödeneği kapsamında Malatya’mıza kazandırılması sağladılar. İller Bankası Genel Müdürümüz de, 4 Eylül tarihinde ihalesini yaptı ve bu doğrultuda çalışmalar hızlı bir şekilde devam etmektedir. Arıtma tesisinin de yakın zamanda ihalesi yapılacak. Malatya’mıza gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, İller Bankası Genel Müdürümüze, bölge müdürümüze ve ekip arkadaşlarına gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ederiz” dedi.
Gündem, 04 Aralık 2024 18:00
Yorumlar (0)
Güzellik Sektöründe Kadın İmzası: Angel Angel Güzellik Merkezi Yeni Yerinde Açıldı
Narkotik’ten Sokak Satıcılarına Darbe: 800 Gram Esrar Ele Geçirildi, 1 Şüpheli Tutuklandı
Başkan Geçit, Halı Dokuma Kursunda Üretim Sürecini Yakından İnceledi
Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda Eğitimler Yeniden Başladı
TFF Yerel Amatör Ligler Statüsü Güncellendi
YRP Genel Başkan Yardımcısı Osmanağaoğlu’ndan Malatya Çıkarması
Malatya’da Pompalı Tüfekli Saldırı: 6 Yaralı
Yeşilyurt’ta Mesleki Eğitim Kurslarına Yoğun İlgi
Milli Başarıya İmza Atan Sporculardan Başkan Taşkın’a Anlamlı Ziyaret
Ebeveyn Kaybı Yaşayan Çocuklara Yönelik Hizmetler Aralıksız Devam Ediyor
Malatya’da Firari Suçlulara Geçit Yok: 3 Hükümlü Yakalandı
Teoman Alpay’den Unutulmaz Gece: Şarkıları Mest Etti
Havacılıkta Merkez, Eğitimde Sıfır: Malatya’daki Büyük Çelişki.
15 GÜNDÜR BİR İMZA BULUNAMIYOR: SAĞLIK SİSTEMİNDE VATANDAŞ PINPON TOPU
Malatya Basını İçin Birlik ve Beraberlik Vurgusu: Pencere TV’de Önemli İstişare
Akçadağ’da Kar Alarmı: Çobanuşağı Kültür ve Taziye Evinde Çökme
Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde Başvurular Alınıyor
Battalgazi’de Pazarlarda Haksız Tartıya Geçit Yok
Narkotik’ten Zehir Tacirlerine Darbe: 13 Tutuklama
Malatya Ziraat Odalarında Sessizlik Krizi: Denetim Nerede, Sorumlular Kim?
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TÜRKYED Heyetini Kabul Etti
Turkmall, Forum Göztepe'de Tüm Hak Sahiplerinin Yanında
Başkan Geçit’ten Mesai Vurgusu: İstişareyle Çalışıyoruz
Kırsalda Kapalı Yol Kalmadı: Battalgazi Belediyesi Sahada
Tüfenkci’den Birlik ve Güç Vurgusu: Gücümüz Milletimiz
İş Dünyasında Başarı, Toplumda Sorumluluk: Hakan Çetin Basınla Buluştu
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sadıkoğlu’ndan Malatya Basınına Güçlü Destek Mesajı
Aladağ’a Gazeteciler Sitesi Kazandırılırsa Üç Başkan Malatya Tarihine Geçer
Battalgazili Çocuklara Ara Tatil Sürprizi: Rafadan Tayfa Sahnedeydi
İlimizde Tefecilere Darbe: 3 Şüpheli Tutuklandı
Gönüllere Dokunan Ziyaret: Minik İkra’ya Hayırlı Olsun Buluşması
YEŞİLYURTSPOR’DA DALGALI PERFORMANS SÜRÜYOR: EVİNDE LİDERE DİRENÇ YETMEDİ
YAZIHAN BELEDİYESPOR VE AKÇADAĞSPOR’DAN DOSTLUK VE FAIR-PLAY ÖRNEĞİ
CHP Malatya’dan Uğur Mumcu Haftasında Demokrasi ve Adalet Vurgusu
Özel Sağlık Hastanesi Hekimlerinden 3'üncü İnfertilite Okulu
Malatya Tarımı İçin Genel Merkez Temasları: Anahtar Parti Teşkilatı Sahada ve Masada
Yeşilyurt’ta Husumet Kanlı Bitti: Kesici Aletli Kavga, 3 Yaralı
Battalgazi’de Düğün Salonunda Karbonmonoksit Paniği: 113 Kişi Hastanelik Oldu
KAPALI PAZAR YERLERİ ARTIK BİR LÜKS DEĞİL, ZORUNLULUKTUR
