İKİZCE BÖLGESİ’NE KOLLEKTÖR HATTI
Gündem, 04 Aralık 2024 22:59
Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 6 Şubat depremlerinden sonra İkizce Bölgesi’nde yürütülen deprem konut projeleri için proje maliyeti yaklaşık 2 milyar TL olan kapsamlı bir altyapı çalışması başlattı.
İkizce bölgesindeki deprem konutlarının yanı sıra üniversite ve kamu kurumlarından kaynaklanan atıksuların güvenli bir şekilde uzaklaştırılmasını amaçlayan proje kapsamında MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yaklaşık 30 kilometre uzunluğunda bir kollektör hattı inşa ediliyor.
MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen, İlbank Elazığ Bölge Müdürü Mehmet Mücahit Başkıran ve beraberlerindeki heyet bölgede yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen: “30 Kilometrelik Bir Kollektör Hattının Projesi Tamamlandı”
Yapılan çalışmalar ve projenin önemi hakkında açıklamalarda bulunan MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen: “6 Şubat Kahramanmaraş depreminden kaynaklı Malatya’mızda evleri zarar gören hak sahipleri için İkizce bölgesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hızlı bir şekilde deprem konutları yapılıyor. Bu bölgede kullanım suyundan dolayı atık suların devamında üniversite yerleşkemiz var. O bölgedeki yol güzergâhı üzerindeki kamu binalarımızın kullanım sularından kaynaklı atık sularının güvenli bir şekilde uzaklaştırılabilmesi için MASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından 30 kilometrelik bir kollektör hattının projesi tamamlandı. Duranlar Mahallemizde 46 dönümlük arazinin tahsisi, 24 dönümlük arazinin de kamulaştırması MASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından tamamlanmıştır” dedi.
Çeçen: “Çalışmalarımız Hızlı Bir Şekilde Devam Ediyor”
MASKİ Genel Müdürü Çeçen: “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’un Malatya’ya ilk ziyaretinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sami Er, bu konunun hassasiyetinden kendisine bahsedip destek istemişti. Sayın Bakanımız, İller Bankası Genel Müdürlüğü’ne talimat verdiler. Projenin yaklaşık 2 milyarlık bütçesinin hibe olarak deprem ödeneği kapsamında Malatya’mıza kazandırılması sağladılar. İller Bankası Genel Müdürümüz de, 4 Eylül tarihinde ihalesini yaptı ve bu doğrultuda çalışmalar hızlı bir şekilde devam etmektedir. Arıtma tesisinin de yakın zamanda ihalesi yapılacak. Malatya’mıza gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, İller Bankası Genel Müdürümüze, bölge müdürümüze ve ekip arkadaşlarına gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ederiz” dedi.
Gündem, 04 Aralık 2024 22:59
Yorumlar (0)
Malatya Ekonomisinin Can Damarı Şire Pazarı Tehlikede
Yeşilyurt Belediyesi, Dayanışma Ruhu İçin Kararlı Adım Attı
Battalgazi Çöşnük Mahallesi’nde İş Kazası: 1 İşçi Ağır Yaralandı
Battalgazi’de Kesici Aletli Yaralama: 1 Şüpheli Gözaltında
Malatya’da “Huzur 44” Uygulaması: 13 İlçede Eş Zamanlı Denetim
“Maldia Ortak Akıl İrade Derneği”: Ortak Akıl Nerede, İrade Kimde?
Narkotik Operasyonu: Kokain ve Tarihi Sikkeler Ele Geçirildi – Şüpheli Tutuklandı
Katarakt Ameliyatı Bunama Riskini Azaltabilir...
Menopozda Vücut Tipiniz Değişiyorsa Dikkat: Obezite Sanılan "Lipödem" Tehlikesi
“Vatandaş Soruyor, Başkanlar Cevaplıyor.
MALATYA’DA SPOR TESİSLERİ İÇİN DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
MALATYA’DA RUHSATSIZ SİLAH OPERASYONU: 2 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA
Ziraat Odaları Seçimleri Neden Yapılmıyor?
Erdoğan Zelyurt: “Kalemimiz millet, sözümüz vicdan Bu masa makam değil, halkın duasıdır”
Vali Seddar Yavuz’un Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası Mesajı
Hâyırseverlere Özel Gece: Başkan Geçit “Teşekkür Buluşması”na Ev Sahipliği Yaptı
Birlikten Güç Doğdu: Çocuklar 11 Milyon TL Bağışladı
“24 Saatlik Nöbetler Canları Tüketiyor” – Ağbaba’dan Acı Gerçek
MALATYA’DA “MİLLİ TEKNOLOJİ SERGİSİ” TÖRENLE AÇILDI
Büyükşehir’in “Her Ev Bir Atölye” Projesinde Üretim Devam Ediyor
Karakavak’ta Trafik Kazası Sonrası Kavga: 5 Kişi Yakalandı, Silah Ele Geçirildi
Battalgazi’de Şüpheli Ölüm: İlk İncelemelere Göre Doğal Nedenler
Narkotik Polisi Sahada: Bilgilendirme ve Mücadele Çalışmaları Aralıksız Sürüyor
Wellness, Malatya’da Geleceğin Antrenörlerini Yetiştiriyor
Battalgazi’de Üç Araçlı Zincirleme Kaza: 6 Yaralı
Nice 7 Yıllara: Malatya Megahaber’den Okuyucularına Vefa Mesajı
Aslantaş Gitti, Hesap Soracak Kimse Kalmadı! Darende’nin Parası Nerede, Malatya’nın Tarihi Nerede?
Vali Seddar Yavuz, Güvenlik Güçlerimize Araç Teslim Törenine Katıldı
Bostanbaşı’nda Şantiyede İş Kazası: Bir İşçi Ağır Yaralandı
Yeşilyurt’ta Drift Atan Sürücü Yakalandı, Araç 60 Gün Trafikten Men Edildi
Gençlerin Sesi Battalgazi’de Yükseldi: Gençlik Çalışmaları Değerlendirildi
Eğitim ve Havacılık El Ele: “Biz Yaptık” 3. Kez Açılıyor
Büyükşehir Eğitim Merkezlerinde Rekor Katılım: 1350 Öğrenci Sınavda
1350 Öğrenci Büyükşehir’in Deneme Sınavında Ter Döktü
Malatya Akçadağ’da Korkunç Kaza: Karı-Koca Hayatını Kaybetti, Ölü Sayısı 3
Malatya’da Bugün Vefat Edenler
Esen Uyardı: “Felaketin Adresi Eski Yapılar, Dönüşüm Şart”
Malatya’da Sokak Satıcılarına Narkotik Operasyonu: Bin 169 Sentetik Hap ve Ruhsatsız Tabanca Ele Geçirildi
Beydağı Otel Davasında Yargılama Sürüyor: Güncel Zemin Etüdü Raporları İstendi
