ÖLMEZTOPRAK’TAN ANKARA’DA YOĞUN MALATYA MESAİSİ
Gündem, 06 Aralık 2024 02:34
SAHADA TESPİT EDİLEN SORUNLAR, VATANDAŞ VE ESNAFIN TALEPLERİ MASAYA YATIRILDI
AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya’nın kadim bölgelerinden olan Yeşilyurt ilçesine bağlı Gündüzbey, ve yakın çevresindeki mahallelerde küçük parselleri olan hak sahipliklerinin konut ihtiyacının yakın bir alanda yeni inşaatlarla sağlanacağı müjdesini verdi. Milletvekili Ölmeztoprak, Malatyalıların Ankara’ya ilettiği talepleri ile ilgili de detaylı bilgiler verdi.
Malatya’da hem gece hem de gündüz sahada aktif olarak incelemeler yapan AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Ankara’da da yoğun bir Malatya mesaisi yürütüyor. Milletvekili Ölmeztoprak, tespit ettiği, sorun ve sıkıntıların yanı sıra vatandaşın, esnafın taleplerini de Ankara’da ilgili kurumlara ileterek, ortak bir çözüm için gayret ediyor.
Milletvekili Ölmeztoprak Ankara’da gerçekleştirdiği görüşmeler neticesinde Malatyalılara müjdeli haberler de vererek, kentte yapılması planlanan yatırımlar ile ilgili bilgiler de aktardı.
Milletvekili Ölmeztoprak, Doğanşehir ve Akçadağ ilçelerindeki çalışmalara ilişkin; “Asrın afetinden en fazla zarar gören Doğanşehir’imiz ve Akçadağ’ımız özelinde ise Polat mahallemizde inşaatlarımız ilerlerken, Kurucaova’mızda sorunlarımızı çözerek inşaat aşamasına geçmiş bulunuyoruz. Akçadağ’ımızda 1. ve 2. etap rezerv alan çalışmaları hızla sürerken 3. ve 4. etap için geçen ay yaptığımız toplantı ve alan ziyaretlerinde tek tek hemşehrilerimizi dinledik. Bunun üzerine 3. ve 4. etabın yapılıp yapılmayacağı konusunda da ‘Hemşehrilerimiz istemiyorsa yapılmayacağı’ ve buna istinaden esnaf odalarımızla da yaptığımız görüşmelerimizde onların da görüşlerini içeren yazılı beyanlarını da tek tek sayın bakan yardımcımızla paylaştık. Hemşehrilerimiz 3. ve 4. Etabı rezerv alan olarak istemiyorlarsa bunun değerlendirilmeye tabi tutulacağını belirtmek isterim” ifadelerine yer verdi.
Kale ilçesine yapılması planlanan yatırımlara ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirten Milletvekili Ölmeztoprak, “Kale ilçemizdeki 5.9’luk deprem sonrası revizyon ve yeniden yapım süreçleri devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a kesintisiz destekleri için şükranlarımızı sunar, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır’a, Bakan Yardımcılarımıza ve emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.
Rezerv alan çalışmaları ve yeni rezerv alanları taleplerini de Çevre Şehircilik ve İlkim Değişikliği Bakanlığına ileten Milletvekili Ölmeztoprak, “Kiltepe Rezerv Alanı’nda, ankette ulaşılamayan %60’lık kahir ekseriyete tekabül eden hemşehrilerimizin yekûnune ulaşmak için çalışmalar devam ediyor. İzzetiye, İstiklal, Saray, Ferhadiye ve Üçbağlar (bir bölümü) Mahallelerimiz için rezerv alan taleplerimizi yinelerken, hemşehrilerimizin bu konuda taleplerini en üst düzeyde dikkate alıyoruz. Sayın Bakan Yardımcımıza, en nihayi netice olarak mezkûr bölgeleri hemşehrilerimizin rezerv alan olarak görmek istediğini bildirdik” ifadelerini kullandı.
GÜNDÜZBEY VE ÇEVRESİNE MÜJDE!
Malatya’nın kadim bölgeleri olarak adlandırılan Gündüzbey ve yakın çevresindeki mahallelere de müjde veren Milletvekili Ölmeztoprak; “Gündüzbey, Çırmıktı, Mollakasım, Hamidiye, Hıroğlu, Barbuzu ve Banazı’da küçük parselleri olan hemşehrilerimizin mağduriyet yaşamaması adına, hak sahiplikleri yakın bir alanda yapılacak yeni inşaatlarla sağlanacak. Ayrıca, mevcut parsellerdeki taşınmazlar hangi ruhsatta ise bu haklar mahfuz kalacak” dedi.
Esnafın taleplerini de ilgili bakanlıklara ileten Ölmeztoprak, ilk etapta 714 dükkan inşası ile başlayan Altay Kışlası Sanayi Projesi’nin 3 etap halinde ilerlediğini 2. Etap için 800 dükkandan 200’ünün ihalesinin 2024 yılı sonunda tamamlanmasının planlandığını ve 3. etap İhale ile yer teslim süreçlerinin ardından toplamda 2 bin 400 dükkânlık bu projenin tamamlanmasını hedeflediklerini belirterek konu ile ilgili şu ifadeleri kaydetti;
ALTAY KIŞLASI’NDAKİ SANAYİ PROJESİ
Malatya’mızda Esnafımızın taleplerini ve projelerimizin hızla tamamlanması için ihtiyaç duyulan finansman desteğini değerlendirmek amacıyla, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcımız Sayın Burak Demiralp, Bakan Danışmanımız - GEDAŞ Genel Müdürümüz Ahmet Oğulbalı, Kentsel Dönüşüm Genel Müdür Yardımcımız Bedri Sinan Gül, İller Bankası Genel Müdür Yardımcımız Onuray Gözütok, TOKİ Başkan Yardımcımız Dursun Baştürk, Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcımız Mahmut Emirdoğan, Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcımız Celalettin Alkan, Milli Emlak Genel Müdür Yardımcımız Mehmet Vural ile sanayi alanlarımızın inşaat hızının artırılması ve esnafımızın yaşadığı mağduriyetlerin çözümüne yönelik bir görüşme gerçekleştirdik.
Altay Kışlası Sanayi Projesi kapsamında, Malatya Mobilyacılar Odası (400), Doğramacılar Odası (200), İmalat-Demir ve Tamir Esnaf Sanatkârlar Odası (1600) üyelerimiz ve kayıtlı olmayan yaklaşık 400 esnafımızdan müteşekkil Küçük Sanayimizin ihtiyaçlarına yönelik Altay Kışlası’nda başlatılan sanayi projemiz, 3 etap halinde hızla ilerliyor. 1. Etapta 714 dükkânımızın inşaatı sürüyor. 2. Etapta 2024 yılı sonuna kadar 800 dükkândan 200’ünün ihalesinin tamamlanması planlanıyor. 3. Etap için de İhale ve yer teslim süreçlerinin ardından toplamda 2 bin 400 dükkânlık bu projenin tamamlanması hedefleniyor. Tüm esnafımızın haklı taleplerini göz önünde bulundurarak, TOKİ ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızdan dükkân sayısının ve inşaat hızının artırımı için optimize bir bakış açısıyla finans ve muhtelif destekler noktasında talebimizi ve bilhassa TOKİ iştirakinin elzem olduğunun altını çizerek yinelediğimizi belirtmek isterim.”
Gündem, 06 Aralık 2024 02:34
Yorumlar (0)
Unutmadık” Demek Yetmez: Asıl Mesele Unutmamak Değil, Tekrar Etmemektir
Depremin Sessiz Kahramanları: Malatya Mezarlıklar Müdürlüğü
Deprem Şehitlerini Anan Başkan Geçit: “Acımız İlk Günkü Gibi Taze
Ağbaba: “6 Şubat, Milletimizin Yüreğinde Açılan Derin Bir Yaradır”
Başkan Er Deprem Şehitlerini Andı: “Bu Acı Unutulmaz, Bu Hesap Kapanmaz
Erzincan Kemah’ta Peş Peşe Depremler: Bölge Korku Dolu Anlar Yaşadı
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 9 Sokak Satıcısı Yakalandı
Aspuzu Caddesi’nde Sulama Kanalına Düşen Otomobilde Yaralanmalı Kaza
Yeşilyurt’ta Şüpheli Ölüm Olayı: Bir Kişi Hayatını Kaybetti
Başkan Geçit, Asrın Felaketinin Toplumda Açtığı Derin Yaralara Dikkat Çekti
Malatya Bizim Evimiz”: Ekmeğine ve Şehrine Sahip Çıkan Duruş
Türkiye–Mısır İş Forumu’nda Malatya Rüzgârı: Sadıkoğlu Katılım Sağladı.
6 Şubat’ta Sahadaydılar: Malatya Ülkü Ocakları Milletin Yanında
Depremin Üzerinden Yıllar Geçti, Malatya Hâlâ Aynı Sorularla Baş Başa
6 Şubat’ın 3. Yılında Başkan Er’den Duygu Yüklü Mesaj
Ulaşımı Rahatlatacak Proje: Başkan Er Alternatif Yolu Açıkladı
Battalgazi’de Sevindiren Haber: Kayıp Çocuk Bulundu
Vali Seddar Yavuz’un 6 Şubat Depremleri Yıl Dönümü Mesajı
Malatya’da Konteyner Yangını Korkuttu: Can Kaybı Yok
Deprem Sonrası Malatya’nın Enerji Altyapısına 3,5 Milyar TL’lik Dev Yatırım
Deprem Senesi Malatya: Enkaz Altında Kalan Hayatlar, Yarım Kalan Umutlar
BAŞKAN GEÇİT, MECLİS’TE KONUŞTU: “6 ŞUBAT’IN ACISI VE KAYIPLARIMIZ HÂLÂ YÜREĞİMİZDE”
Battalgazi’de Kanalboyu ve Orduzu Temizlikle Yenileniyor
Eğitime Destek Mesajı: Başkan Sami Er Barguzu Ortaokulu’nu Ziyaret Etti
Vali Seddar Yavuz Yenilenen Acil Servis Açılışına Katıldı
MAGİNDER ve Hekimhan Muhtarlar Derneği Güçlerini Birleştirdi
Battalgazi’de Korkutan Kaza: Araçta Sıkışan Vatandaşı İtfaiye Kurtardı
Trafikte Akrobasiye Son: Motosikletler Men Edildi, Ehliyetlere El Konuldu
Battalgazi Belediyesi Meclisi Şubat Ayı Toplantısında Önemli Kararlar Aldı
Kadın Eli Değen Yeşilyurt’ta Üretim Bereketleniyor
Muhtarlar Bağımlılıkla Mücadele Konusunda Bilgilendirildi
Öğrenci Güvenliği İçin Okul Çevrelerinde Trafik Denetimleri Devam Ediyor
Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele Çalışmaları Başkan Er’den Tam Not Aldı
Yeşilyurt’ta Trafik Kazası: 5 Kişi Yaralandı
Vefanın Adresi Yeşilyurt: Büyükler Yine Baştâcı
Demir Eksikliği Tedavisinde Süreklilik Önemli
MÜZİKLE TERAPİ TOPLULUĞU'NDAN TÜRK SANAT MÜZİĞİ ZİYAFETİ
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” Törenine Vali Seddar Yavuz Damga Vurdu
Kalplerin Arındığı, Duaların Semaya Yükseldiği Gece: Berat Kandili
