Karaköy İlkokulu Törenle Açıldı
Eğitim, 08 Aralık 2024 14:43
Malatya Valiliği ve Var Mısın Uluslararası Yardımlaşma derneğinin katkılarıyla yaptırılan iki derslikli Karaköy İlkokulu törenle açıldı.
Okul açılış törenine; Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Vali Yarımcısı Reşit Özer Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Dernek Başkanı Mustafa Tolga Tokluoğlu, Hayırsever İş İnsanı Refik Özdemir, Temsan Genel Müdür Yardımcısı Fatih Koşan ve protokol üyeleri katıldı.
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Var Mısın Derneği Başkanı Mustafa Tolga Tokluoğlu, dernek faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, “Bugün burada, hep birlikte geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için çok değerli bir eserin açılışına tanıklık ediyoruz. Bu eser, yalnızca bir bina değil; aynı zamanda topluma duyulan sorumluluğun, eğitime verilen önemin ve çocuklarımıza olan sevginin bir simgesidir.” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır okulun açılış töreninde gerçekleştirdiği konuşmada, “Memleketimizi aydınlatan bir meşaleyi daha bu güzel köyümüzde yakmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu güzel köyümüzün geleceğini inşa edecek, burada yetişecek genç fidanlar için köy okulumuzun kapılarını açıyoruz. Bu okul sadece dört duvar ve bir çatıdan ibaret değil; burası hayallerin filizlendiği, umutların güçlendiği ve geleceğin temellerinin atıldığı önemli bir mekandır. Biz İnanıyoruz ki bir okulun büyüklüğü, binasının ihtişamıyla değil, içinde büyüyen umutlarla ölçülür. Okulumuzun ek binası 6 Şubat depremlerinden sonra Var Mısın Uluslararası yardımlaşma Derneği tarafından 2 derslikli olarak inşa edilmiştir. Bu vesileyle yönetim kurulu başkanı Sayın Mustafa Tolga Tokluoğlu’na maarif yolculuğumuza sunmuş oldukları katkılardan dolayı şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Vali Yardımcısı Reşit Özer Özdemir, “6 Şubat’ta yaşanan büyük depremler, hepimizin yüreğinde derin yaralar açtı. Maalesef bu süreçte 855 dersliğimizi kaybettik. Ancak, bu kayıpları telafi etmek ve geleceğimizi yeniden inşa etmek için büyük bir azimle çalıştık. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz okulumuzla birlikte yeniden kazandığımız derslik sayısı 663’e ulaştı. Yılsonuna kadar geçici kabulü yapılan ve açılmasını beklediğimiz diğer okullarımızla bu sayının 771’e çıkmasını hedefliyoruz.
Bu vesileyle, deprem sonrası bölgemize desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza, Milli Eğitim Bakanımıza, Valimize, Milletvekillerimize ve tüm Malatya kamuoyuna en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca, eğitime gönül veren hayırseverlerimizin katkılarını yürekten takdir ediyorum.
Bugün burada açılışını yapacağımız bu kıymetli eğitim yuvasının inşasında emeği geçen Var Mısın Uluslararası Yardımlaşma Derneği Başkanı Sayın Mustafa Tolga Tokluoğlu’na, Hayırsever İş İnsanı Sayın Refik Özdemir’e ve Temsan Genel Müdürlüğüne şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “6 Şubat’ta yaşadığımız büyük depremler, 11 ilimizle birlikte hepimizi derinden etkileyen bir felaketti. Ancak, bu zorlu süreçte devletimizin güçlü desteği ve aziz milletimizin örnek dayanışması, tekrar ayağa kalkmamıza vesile oldu.
Bugüne kadar yaklaşık 14 bin konutumuzu hak sahiplerine teslim etmiş bulunuyoruz. Yıl sonuna kadar bu sayı 17 bine ulaşacak ve 2025 yılı sonunda tüm konutlarımızı ve iş yerlerimizi teslim etmiş olmayı hedefliyoruz.
Eğitim alanında da devletimizin, hayırseverlerimizin ve kurumlarımızın desteğiyle yaralarımızı hızla sardık. Deprem sonrası başlatılan çalışmalar sayesinde pek çok okulumuzu hizmete açtık ve çocuklarımızı yeniden eğitimle buluşturduk.
Bugün açılışını yapacağımız okulumuz, bu büyük dayanışmanın en güzel örneklerinden biridir. Emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyor, bu kıymetli eserin şehrimize, çocuklarımıza ve geleceğimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.
Protokol üyeleri, öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek, öğrencilere kitap hediye ettiler.
Eğitim, 08 Aralık 2024 14:43
Yorumlar (0)
Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmez Toprak’tan Anlamlı Paylaşım: Malatya’nın Gururu Oldu
AKÇADAĞ’DA KADIN SİYASETİ NEREDE?
CHP Malatya Kadın Kollarının Çocuk Hakları Günü Etkinliği: Katılım Neden Bu Kadar Azdı?
Engelsiz Yaşam ve Spor Merkezi’nin 2. Etabının Temeli Atıldı
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Glütensiz Yaşamı Destekleyen Yeni Hizmet
U.S. Polo Assn., Moda, Spor ve Dijitalde Dünyanın En Prestijli Ödüllerinin Sahibi Oldu
İZDO VE EBDO, BİLİMSEL KONGREYE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
Basın Bülteni - Âdil-i Mutlak Hat Eserleri Sergisi Katar’a Taşındı
“Toys “R” Us Türkiye’de: Oyun, Keşif ve Eğlence Bir Arada!”
Deprem Sonrası Eğitim Yatırımlarımız Hızla Sürüyor
1. Fırat EDAŞ’tan Battalgazi’ye 22 Milyon TL’lik Enerji Yatırımı
Battalgazi’de Teşkilat AKademisi: Mahalle Başkanlarına Eğitim ve Sertifika Gururu!a Gururu!
YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN NOSTALJİ VE EĞLENCE DOLU KÜLTÜR VE SANAT AKŞAMI!
URALOĞLU, AĞBABA’NIN SORU VE TALEPLERİNİ CEVAP VERDİ
MASKİ YAZIHAN’DA 2025 HEDEFLERİNİ %165 AŞTI:
Battalgazi’de Güvenliği Tehlikeye Sokan Taksirli Olay Mahallede Endişe Yarattı
Akçadağ’da Herkes Yönetiyor, Ama Kimse Bir Şey Yapmıyor
HEPİMİZİN EMANETİ OLAN ÇOCUKLARI KORUMAK ORTAK SORUMLULUĞUMUZ”
İş Dünyasında 'Enflasyon Düzeltmesi' Tartışması Sürüyor
MHP İl Başkanı Gök: “Türkiye’nin Huzuru Bizim Önceliğimiz”
Battalgazi’de Korkutan Yangın: Konteyner İş Yeri Alevlere Teslim Oldu
Yeşilyurt Belediyesi, Son Kullanım Tarihi Geçmiş Ürünlere Karşı Denetimleri Sıklaştırdı
MAGİNDER İnönü Üniversitesi TTO, Türkiye’ye Model Olacak İş Birliğine Başlıyor
Deprem Sonrası İnşa Edilen 714 İş Yeri İçin Kritik Süreç: Hak Sahiplerine Önemli Duyuru
Hazır Beton Endeksi Ekim Ayı Raporu Açıklandı!
BAŞKAN TAŞKIN, TAMAMLANAN PROJELERİ TEŞKİLATLA İNCELEDİ
Unutulmaz Bir Gece: Havlucu Memed Anlatacak, Lütfü Acıbucu Söyleyecek!”
Evde Sağlık Bir Lüks Değil, İhtiyaç!
BAŞKAN GEÇİT: “RESTORASYON PROJELERİ ÇIRMIHTI’YA YENİ BİR ÇEHRE KAZANDIRIYOR
Uygulama Noktasında Narkotik Darbesi: Şahıs ve Araçtan Uyuşturucu Çıktı
Deprem Bölgesinde Başlayan Umut Yolculuğu" -
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ KASIM AYI TOPLANTILARININ II. BERLEŞİMİ YAPILDI
Yıldız’dan Sert Uyarı: “Bu Yanlıştan Geri Dönülmezse Sorun Büyür”
Tüvtürk Kavşağında Meydana Gelen Kaza Panik Yarattı
Beylerderesi Viyadüğü Üzerinde Zincirleme Trafik Kazası
Duygusal Manipülasyonlar Öz Saygıyı Yok Ediyor
BATTALGAZİ’DE ARA TATİL ÇOCUK ŞENLİKLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
AĞBABA; “MALATYA’DA AFAD’IN KENDİ BİNASI YOK”
İstanbul’da Kuluncak Rüzgarı: MAKULDER Kongresi Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi
