Battalgazi’de Depreme Dayanıklı Yaşam Alanları Yükseliyor
Gündem, 10 Aralık 2024 23:54
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Zafer ve Çöşnük Mahallelerinde devam eden 26. ve 37. rezerv alan projelerini yerinde inceleyerek şantiye yetkililerinden bilgi aldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ iş birliğiyle yürütülen projelerin ilerleyişine dair açıklamalarda bulunan Başkan Taşkın, vatandaşlara sürece destek verme çağrısında bulundu.
Battalgazi Belediyesi, Malatya’nın yeniden inşası ve vatandaşların daha güvenli, modern yaşam alanlarına kavuşması için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Zafer ve Çöşnük Mahallelerinde hayata geçirilen rezerv alan projeleri, Battalgazi’nin deprem sonrası toparlanma sürecindeki önemli adımlardan birini oluşturuyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ iş birliğiyle yürütülen bu projelerde, hem konut hem de ticari alanların inşası hızla ilerliyor. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, sahada incelemelerde bulunarak çalışmaları yerinde değerlendirdi ve projelerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.
"Vatandaşlara Güvenli Konut İçin Rezerv Alan Çağrısı"
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, rezerv alanlarında karşılaşılan küçük sorunların, ilgili firmalarla iş birliği içerisinde çözüleceğini vurguladı ve vatandaşlara çağrıda bulunarak, az hasarlı daire sahiplerinin rezerv alan kampanyasına katılmalarını istedi. Başkan Taşkın:“Devletimizin sunduğu bu imkân, dünyada eşi benzeri olmayan bir fırsattır. Çöşnük Mahallesi rezerv alanında modern inşaat teknolojileriyle yapılan 749 konutun inşaatı hızla ilerliyor. Bu yapılar, çift katlı bodrum ve fore kazık gibi zemine uygun teknolojilerle inşa ediliyor. Hemşehrilerimizin, depreme maruz kalmış binalarda ısrar etmek yerine, bu modern ve güvenli konutlarda oturmayı tercih etmeleri gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
Zafer Mahallesi'nde 676 Konut ve 65 Dükkân İnşası Sürüyor
Zafer Mahallesi’ndeki 26. bölgede toplamda 676 konut, 65 dükkân ve 3 depo inşaatı hızla devam ediyor. Başkan Taşkın, çalışmaların modern mühendislik teknikleriyle titizlikle yürütüldüğüne dikkat çekerek, projenin belirlenen takvime uygun şekilde ilerlediğini ifade etti.
Çöşnük Mahallesi’nde 749 Konutluk Proje
Çöşnük Mahallesi’ndeki 37. bölgede ise 749 konut, 20 dükkân ve 1 fırın inşaatı sürüyor. Başkan Taşkın, bölgedeki yapıların zemine uygun modern teknolojilerle inşa edildiğini ve 2025 yılı Aralık ayında tamamlanmasının planlandığını açıkladı. “Hemşehrilerimizle birlikte bu süreci hızlandırabiliriz. Alanları ne kadar hızlı boşaltırsak, inşaatlar da o kadar hızlı tamamlanır.” dedi.
Sorunlar Yerinde Çözülüyor
İncelemeler sırasında şantiye yetkilileriyle sahayı gezen Başkan Taşkın, inşaat sürecinde karşılaşılan sorunların belediye ve ilgili kurumlarca hızla çözüme kavuşturulacağını belirtti. "Sahadaki çalışmaları yakından takip ediyor, yerinde dinliyor ve belediye olarak çözüm odaklı bir şekilde hareket ediyoruz. Diğer kurumlarla ilgili konularda ise köprü görevi üstleniyoruz." ifadelerini kullandı.
Proje Müdürü Hakan Nalçacı: “Hedefimiz Projeyi Zamanında Tamamlamak”
Zafer Mahallesi’ndeki inşaat çalışmaları hakkında bilgi veren Güçar İnşaat Proje Müdürü Hakan Nalçacı, 26. bölgede 676 konut, 65 dükkân ve 3 depo inşaatının devam ettiğini belirtti. “Şu an 1. Ada dediğimiz bölgede kazı çalışmalarımız sürüyor. Toplamda 23 bloktan oluşan bu alanda çalışmalarımızı belirlenen süre olan 400 iş günü içinde tamamlamayı planlıyoruz. Allah’tan bir aksilik olmazsa önümüzdeki yılın sonunda projeyi teslim etmeyi hedefliyoruz.” dedi. Çöşnük Mahallesi’ndeki 37. bölgeye de değinen Nalçacı, burada 749 konut, 20 dükkân ve 1 fırın inşaatının modern inşaat teknikleriyle sürdüğünü ifade etti. Nalçacı, bölgedeki çalışmaların sorunsuz ilerlediğini ve hedeflerinin planlanan sürede projeyi tamamlamak olduğunu vurguladı.
Zafer ve Çöşnük Mahallelerinde devam eden rezerv alan projeleri, Malatya’nın yeniden yapılanması sürecinde önemli bir adım olarak dikkat çekiyor. Çalışmalar tamamlandığında, bölge sakinleri daha sağlam, modern ve güvenli yapılarda yaşamlarını sürdürebilecek.
Gündem, 10 Aralık 2024 23:54
Yorumlar (0)
Yeni İmar Yönetmeliği ile Binalarda Yağmur Suyu ve Gri Su Depolama Dönemi Başladı
Erkunt Traktör, 23 Yıldır Çiftçilerin Yol Arkadaşı
Erişkinlerde Aşılama Hayat Kurtarıyor
Evde Hasta Bakımında Küçük Hatalar Büyük Riskler Doğurabilir
Keskin’den Öğrencilere Tebrik, Servisçilere Teşekkür
Doğallık Ön Planda: 2026 PMU Anlayışı Değişiyor
Yılların Ustaları Yeşilyurt’ta Unutulmadı
Battalgazi’de Miraç Kandili Programı Gönüllere Dokundu
Malatya’da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 3 Şüpheli Hakkında Yasal İşlem Başlatıldı
AKÇADAĞ’DA KAPSAMLI KALKINMA HAMLESİ: SAĞLIK, EĞİTİM VE SPORDA YENİ DÖNEM
Malatya’da Zam Kıskacı Derinleşiyor: Hayatın Her Alanında Rekor Artış, Her Kesim Aynı Çıkmazda
Yeşilyurt’ta Feci Kaza: Sürücü Direksiyon Başında Hayatını Kaybetti
Miraç Kandili: Manevi Yükselişin, Umudun ve Rahmetin Gecesi
Olumsuz Hava Şartlarında Vatandaşlarımızın Yanındayız
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 3 Şüpheli Gözaltında
Günlük Alışkanlıkları Düzenleyerek Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek Mümkün
Malatya’nın İkinci Hayvan Barınağı Battalgazi’de Hizmet Vermeye Başladı
TSO’nun Kurumsal Hafıza Müzesi Ziyaretçilerini Ağırlamaya Devam Ediyor
Periyodik Muayenesi Gelmiş Ölçü Aletleri İçin Vatandaşlara Uyarı
Vali Seddar Yavuz’un Miraç Kandili Mesajı
Büyükşehir Belediyesi 66 Mahallede Yol Açma Çalışmalarını Tamamladı
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ocak Ayı Toplantısı Yapıldı
Tipi ve Buzlanmaya Rağmen Başarı: Mahsur Kalanlar Güvenle Kurtarıldı
Yeşilyurt’ta Silahlı Kavga: 5 Yaralı, Şüpheliler Yakalandı
“Doğru Fermentasyon Sağlık Getirir” Uzmandan Doğal Probiyotik Önerileri
Hazır Beton Endeksi Aralık Ayı Raporu Açıklandı!
Göz Hastalıkları Uzmanı Bilgi Verdi: KERATOKONUSA ÇAPRAZ BAĞLAMA TEDAVİSİ
Pirinç ile Yapabileceğiniz 3 Yaratıcı Tarif
Malatya’da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 3 Şüpheli Yakalandı
Başkan Er’den Vurgu: “Sosyal ve Kültürel Hayat Şehri Ayağa Kaldırır”
Büyükşehir Belediyesi Ekipleri 7/24 Görev Başında
U.S. Polo Assn., St. Moritz’in Resmi Forma ve Giyim Sponsoru Oldu
Keskin’ten Net Mesaj: “Sadece Esnaf ve Malatya Halkına Güveniyoruz”
Malatya Yeşilyurt’ta 3.6 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
Meşher’in Hikâye İstanbul’da Geçiyor sergisini ziyaret etmek için son günler
Kale’de Altyapıya Güçlü Dokunuş: MASKİ’den 81,9 Milyon TL
Depremin Ardından Güçlü Adımlar: Su Altyapısı Yenileniyor
Battalgazi’de Miraç Kandili Programı Düzenlenecek
Soğuk Günlerde Sıcak Buluşma: Yeşilyurt’ta El Sanatları Kursları
