Battalgazi’de Depreme Dayanıklı Yaşam Alanları Yükseliyor
Gündem, 10 Aralık 2024 00:07
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Zafer ve Çöşnük Mahallelerinde devam eden 26. ve 37. rezerv alan projelerini yerinde inceleyerek şantiye yetkililerinden bilgi aldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ iş birliğiyle yürütülen projelerin ilerleyişine dair açıklamalarda bulunan Başkan Taşkın, vatandaşlara sürece destek verme çağrısında bulundu.
Battalgazi Belediyesi, Malatya’nın yeniden inşası ve vatandaşların daha güvenli, modern yaşam alanlarına kavuşması için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Zafer ve Çöşnük Mahallelerinde hayata geçirilen rezerv alan projeleri, Battalgazi’nin deprem sonrası toparlanma sürecindeki önemli adımlardan birini oluşturuyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ iş birliğiyle yürütülen bu projelerde, hem konut hem de ticari alanların inşası hızla ilerliyor. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, sahada incelemelerde bulunarak çalışmaları yerinde değerlendirdi ve projelerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.
"Vatandaşlara Güvenli Konut İçin Rezerv Alan Çağrısı"
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, rezerv alanlarında karşılaşılan küçük sorunların, ilgili firmalarla iş birliği içerisinde çözüleceğini vurguladı ve vatandaşlara çağrıda bulunarak, az hasarlı daire sahiplerinin rezerv alan kampanyasına katılmalarını istedi. Başkan Taşkın:“Devletimizin sunduğu bu imkân, dünyada eşi benzeri olmayan bir fırsattır. Çöşnük Mahallesi rezerv alanında modern inşaat teknolojileriyle yapılan 749 konutun inşaatı hızla ilerliyor. Bu yapılar, çift katlı bodrum ve fore kazık gibi zemine uygun teknolojilerle inşa ediliyor. Hemşehrilerimizin, depreme maruz kalmış binalarda ısrar etmek yerine, bu modern ve güvenli konutlarda oturmayı tercih etmeleri gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
Zafer Mahallesi'nde 676 Konut ve 65 Dükkân İnşası Sürüyor
Zafer Mahallesi’ndeki 26. bölgede toplamda 676 konut, 65 dükkân ve 3 depo inşaatı hızla devam ediyor. Başkan Taşkın, çalışmaların modern mühendislik teknikleriyle titizlikle yürütüldüğüne dikkat çekerek, projenin belirlenen takvime uygun şekilde ilerlediğini ifade etti.
Çöşnük Mahallesi’nde 749 Konutluk Proje
Çöşnük Mahallesi’ndeki 37. bölgede ise 749 konut, 20 dükkân ve 1 fırın inşaatı sürüyor. Başkan Taşkın, bölgedeki yapıların zemine uygun modern teknolojilerle inşa edildiğini ve 2025 yılı Aralık ayında tamamlanmasının planlandığını açıkladı. “Hemşehrilerimizle birlikte bu süreci hızlandırabiliriz. Alanları ne kadar hızlı boşaltırsak, inşaatlar da o kadar hızlı tamamlanır.” dedi.
Sorunlar Yerinde Çözülüyor
İncelemeler sırasında şantiye yetkilileriyle sahayı gezen Başkan Taşkın, inşaat sürecinde karşılaşılan sorunların belediye ve ilgili kurumlarca hızla çözüme kavuşturulacağını belirtti. "Sahadaki çalışmaları yakından takip ediyor, yerinde dinliyor ve belediye olarak çözüm odaklı bir şekilde hareket ediyoruz. Diğer kurumlarla ilgili konularda ise köprü görevi üstleniyoruz." ifadelerini kullandı.
Proje Müdürü Hakan Nalçacı: “Hedefimiz Projeyi Zamanında Tamamlamak”
Zafer Mahallesi’ndeki inşaat çalışmaları hakkında bilgi veren Güçar İnşaat Proje Müdürü Hakan Nalçacı, 26. bölgede 676 konut, 65 dükkân ve 3 depo inşaatının devam ettiğini belirtti. “Şu an 1. Ada dediğimiz bölgede kazı çalışmalarımız sürüyor. Toplamda 23 bloktan oluşan bu alanda çalışmalarımızı belirlenen süre olan 400 iş günü içinde tamamlamayı planlıyoruz. Allah’tan bir aksilik olmazsa önümüzdeki yılın sonunda projeyi teslim etmeyi hedefliyoruz.” dedi. Çöşnük Mahallesi’ndeki 37. bölgeye de değinen Nalçacı, burada 749 konut, 20 dükkân ve 1 fırın inşaatının modern inşaat teknikleriyle sürdüğünü ifade etti. Nalçacı, bölgedeki çalışmaların sorunsuz ilerlediğini ve hedeflerinin planlanan sürede projeyi tamamlamak olduğunu vurguladı.
Zafer ve Çöşnük Mahallelerinde devam eden rezerv alan projeleri, Malatya’nın yeniden yapılanması sürecinde önemli bir adım olarak dikkat çekiyor. Çalışmalar tamamlandığında, bölge sakinleri daha sağlam, modern ve güvenli yapılarda yaşamlarını sürdürebilecek.
Gündem, 10 Aralık 2024 00:07
Yorumlar (0)
Prof. Dr. Ahmet Karacalar’dan Önemli Uyarı: Selülit Metabolizmanın Habercisi Olabilir
Türk Tıbbi Onkoloji Derneği’nden Serviks Kanseri Uyarısı: Bilgi ve Önlem Hayat Kurtarıyor
TARIMA DEĞER KATAN ÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ
Battalgazi’de Kar Mesaisi Sonuç Verdi: Yollar ve Kaldırımlar Temiz
AKP Tabut Görüntüsüne Tahammül Edemedi
Büyükşehir Karla Mücadelede Vites Yükseltti: Yoğun Mesai Devam Ediyor
Malatya’da Kara Geçit Yok! Büyükşehir Belediyesi 7/24 Sahada
Malatya U-18 Ligi’nde 2. Hafta Geride Kaldı: Gollü Karşılaşmalar Dikkat Çekti
Yeşilyurt Belediyesi Kar Kış Demedi, 7/24 Sahada
Malatya’da Siyaset Alarm Veriyor: Koltuk Uğruna Değişen Partiler, Kaybolan Güven
SİYASET ÇATIŞMA DEĞİL, UZLAŞI SANATIDIR: MALATYA’DA SİYASET NEDEN HALKTAN KOPUK?
Başkan Er, MİAD Üyeleriyle İstişarede Bulundu
Battalgazi’de Marketlere Sıkı Denetim
AK Parti’den Devlet Aklı ve Millî Birlik Vurgusu
Gençlerden Veli Ağbaba’ya Büyük Destek
Ağbaba’dan Emekli Çıkışı: “Bu Düzene Karşı Mücadelemiz Sürecek
Vali Seddar Yavuz: 2026 Yılı 1. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
Sulama Var, Su Yok… Tarım Var, Çiftçi Yok
Malatya’da Deprem Sonrası Vatandaşın Ortak Sesi Aynı Grupta Buluştu
Başkan Er, Kent Ekonomisi İçin İş Dünyasıyla Bir Araya Geldi
Türkiye Şampiyonası’nda Battalgazi Rüzgârı: 5 Madalya
Yeşilyurt’ta Feci Trafik Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı
Samanköy Konteyner Kentte Yangın Paniği
TEYFİK TEMELLİ CADDESİ: PİLOT BÖLGE DEĞİL, UNUTULMUŞ BÖLGE
ESNAFIN İSYANI MEĞER BOŞUNAYMIŞ: MALATYA HALİNDEN MEMNUN, DEĞİŞİM GEREKSİZMİŞ!
Battalgazi’de Silahlı Yaralama Olayı: Şüpheli Gözaltında
Minik Futbolcular Yarıyıl Şenliğinde Buluştu
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Ocak Mesaisi Tamamlandı
Yeşilyurt Kent Konseyi Yabancı Öğrencileri Kültür ve Tarihle Buluşturdu
Bayrağa Uzanan Ellere MHP’den Sert Uyarı: “Bu Millet Bayrağını Çiğnetmez”
Yeşilyurt’ta Şantiye Alanında Yangın Paniği: Yaralanan Yok
MATİM İŞ MERKEZİ KİME EMANET? DEPREMZEDE ESNAF MI, “ADAMI OLAN” MI KAZANDI?
Zorlu Kış Şartlarında Pütürge ve Kuluncak’ta Kurumlar Tek Yürek Oldu
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Sağlıklı Yaşama Güçlü Katkı
İzmirli iş insanı Nazım Torbaoğlu’na Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Plaket...
Avrupa’da Yapay Zeka Veri Merkezlerine Yeni Hamle: Vertiv ve GreenScale Ortaklığı
Battalgazi’de Zor Koşullarda Örnek Dayanışma: Sağlık Ekipleri İş Makinesiyle Hastaya Ulaştı
MALATYA’DA YILDIRIM VE HIZLI SATRANÇ İL BİRİNCİLİKLERİ TAMAMLANDI
Yeşilyurt’ta Eğitime Tam Destek: Ara Tatilde Ücretsiz LGS ve DYK Kursları
