Tüfenkci, TBMM’de söz alarak Federasyonu kınadı, Mücbir Sebep Hali’nin yasalaşacağını söyledi
Gündem, 10 Aralık 2024 08:00
TBMM Genel Kurulu 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerinde AK Parti Grubu adına söz alan Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, yapımı süren yeni adliye binası, deprem konutları, Mücbir Sebep Hali ve Yeni Malatyaspor ile ilgili konuştu.
“Yeni adliye binası 2026 yılının başında teslim edilecek”
Malatya’ya yapılan yeni adliye binasının 2026 yılının başında teslim edileceğini belirten Tüfenkci, “Malatya’mız depremden çok ağır yara aldı. Malatya'da yargı erkini yerine getiren adliye binamız depremde yıkıldı. Dolayısıyla idare mahkemesi binamız, ilimize yeni kurduğumuz bölge adliye mahkemesi binamız, adliye lojmanlarımız yıkıldı. Hükûmetimiz yeni adliye binasını hızlı bir şekilde ihale ederek inşaatına başladı, 2026 yılının başında inşallah faaliyete geçecek. Lojmanlarımızın da ihalesini yaptık ve inşaatları devam ediyor. İnşallah, yıkılan Adli Tıp Kurumumuzun yerine de Malatya'ya güzel bir Adli Tıp Kurumunu kazandıracağız. Bakanımız da burada, inşallah gayretiyle Van binamızın ihalesini de bu ayın sonunda gerçekleştirmiş olacağız. Ayrıca, ilimizde zor şartlarda görev yapan avukatları da unutmadık. Yeni adliye binasının yanında baromuz için yer tahsis ettik. İnşallah, onlar da baro hizmet binası ve sosyal tesislerinin temellerini Barolar Birliğiyle birlikte önümüzdeki yıl başında açacaklar. Bu vesileyle, ben desteklerinden dolayı Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç'a hassaten teşekkür ediyorum.” dedi.
“Bütçeden sonra Mücbir Sebep Hali’nin yasasını da çıkaracağız”
Deprem konutları ve ticari mekanlarla ilgili de konuşan Tüfenkci, şunları söyledi: “Malatya'da şu an iş yeri, kırsal ev, konut olmak üzere yaklaşık 83 bin 585 hak sahibi bulunmaktadır. Ek süre incelemelerinden sonra bu hak sahipliğinin sayısının da artacağı muhakkâktır. Bugüne kadar 14 bin 45 konut, 3 bin 993 köy konutu olmak üzere 17 bin 438 konutu hak sahiplerine teslim ettik. Yıl sonu itibarıyla da 19 bin 751 konut teslim edilecek. Rezerv alanlarında da 53 bin 423 konutun ihalesini yaptık. Tabi, deprem bölgelerinde mücbir hâlin uzatılması da önemliydi, sağ olsun bu konudaki girişimler de fayda verdi ve inşallah, bütçe görüşmelerinden sonra bunun da yasasını çıkartarak bir yıl daha uzatmış olacağız. Değerli arkadaşlar, bunun da esnaflarımıza, özellikle bölgedeki esnaflarımıza çok da fayda sağlayacağına inanıyorum.”
“Federasyon Yeni Malatyaspor’u düşürmek için çok büyük çaba sarfetti “
Yeni Malatyaspor’a haksızlık yapıldığını ve bu durumu kınadığını belirten Tüfenkci, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bir adaletsizliği belirterek sözlerime son vermek istiyorum; o da Yeni Malatyaspor'umuza yapılan adaletsizlik, federasyon tarafından yapılan bu adaletsizliğin giderilmesi noktasında gerçekten çok çaba sarfettik.
Ama federasyon, maalesef depremde yıkılan, sahası olmayan, kalacak yeri olmayan, futbolcusu dağılmış bir takımı düşürmek için büyük bir çaba sarf etti. Buradan da kendilerini kınıyorum.”
Gündem, 10 Aralık 2024 08:00
Yorumlar (0)
HİLAL ACI’YA ULUSAL DÜZEYDE TAKDİR: “ŞİDDETE KARŞI MÜCADELEDE ÖRNEK LİDER.
DOĞANŞEHİR ERKENEK’TE FECİ KAZA: 3 ÖLÜ, 1 YARALI
MALATYA’DA NARKOALAN DENETİMİ: 183 KİŞİ VE 56 ARAÇ KONTROL EDİLDİ
Kalıcı Makyajda Yeni Dönem: Cansu Durkun Abalı Doğallık, Uzmanlık ve Kalitenin Altını Çiziyor.
Yakınca ve Yeşiltepe’ye Nefes Aldıracak Proje: Geçit’ten Yerinde İnceleme.
Başkan Geçit: ‘Şevket Keskin İlkeleriyle Yoluna Devam Etti.
MALATYA, TÜBİTAK 2204-B BÖLGE FİNALİNDE GÖZ DOLDURDU
BATTALGAZİ’DE TARİH VE KÜLTÜREL MİRAS MASAYA YATIRILDI
Milli Heyecan 100. Yıl Parkı’nda: Türkiye Tek Yürek Oluyor!
Malatya’da Sanayi Krizi İddiası: Ağbaba’dan Çarpıcı Sözler
Asrın Felaketinden Asrın İmarına: Malatya’ya 417 Milyar TL’lik Hamle
Başkan Geçit Yönetim Kadrosunu Belirledi: Yeşilyurt’ta Yeni Yapılanma
Battalgazi’de Nisan Meclisi Toplandı: Taşkın’dan Hizmet ve Proje Vurgusu
ELAZIĞ’DA MADALYA YAĞMURU: GENÇ ESKRİMCİLER GURURLANDIRDI
Fırat Mahallesi’nde İş Kazası: Asansör Boşluğuna Düşen İşçi Yaralandı
Salköprü’de Trafik Kazası: 1 Kişi Yaralandı
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Çevreye Örnek Adım: ‘Sıfır Atık Günü’ Etkinliği
Geçit Sözünü Tutuyor: Topsöğüt’e Taziye Evi Kazandırılıyor
Valilikten Üreticiye Çağrı: Kayısıda Çil Hastalığıyla Mücadele Şart
Vali Yavuz: “Sağlık En Büyük Servetimizdir
Uyuşturucuya Geçit Yok: 4 Mahallede Eş Zamanlı Baskın
Battalgazi Belediyesi Harekete Geçti: Akpınar Çarşısı Teslime Hazırlanıyor
Türkiye’nin Dört Bir Yanından Gelen Yıldızlar Malatya’da Buluştu
Malatya Akçadağ’da CHP’de İstifa Depremi: Özkan Uçar Yönetim'de Ayrıldı
Vali Seddar Yavuz: “Kütüphaneler Medeniyetin Hafızasıdır.
MALATYA GENÇ GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ KAPILARINI AÇTI.
MALATYA’DA SATRANÇ HEYECANI: YILDIZLAR TAKIM ŞAMPİYONASI TAMAMLANDI.
Esnafın Nabzını Tutan Başkan Er’den Önemli Ziyaret
BAŞKAN TAŞKIN YARDIM SEFERBERLİĞİNİN BAŞINDA.
GECE YARISI ACI OLAY: BEYLER DERESİ GÖLETİ’NDE ŞÜPHELİ ÖLÜM
MALATYA BŞB AMPUTE TAKIMI EVİNDE AĞIR YARA ALDI: 6-1
MALATYA BŞB ENGEL TANIMADI: DEPLASMANDA FARKLI GALİBİYET, LİDERLİK KOLTUĞU!
BATTALGAZİ BELEDİYESPOR SAHASINDA KAZANDI: 2-1
MALATYA’DA FECİ KAZA: 3 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ, 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ.
Kırmızı Et Üreticileri Kararlı: ‘Söz Hakkı Sahada Olanın Olmalı.
Unutulmayan Lider Yazıcıoğlu İçin Gürbüz’den Güçlü Sözler.
KANSER YAŞ TANIMIYOR.
MALATYA’NIN YAŞAYAN DEĞERLERİNE VEFA ÇAĞRISI: “KIYMET BİLMEK İÇİN GEÇ KALMAYALIM
ERZURUM’DA UYUM VE HİZMET ATAĞI: SEKMEN YÖNETİMİ PROJELERLE ÖNE ÇIKIYOR
