Vali Seddar Yavuz, Din Görevlileri İstişare Toplantısına Katıldı
Gündem, 10 Aralık 2024 11:54
Yeşilyurt İlçe Müftülüğü tarafından Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Din Görevlileri İstişare Toplantısı, Vali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.
Vali Yavuz başkanlığında düzenlenen İstişare toplantısına; Vali Yardımcısı Ahmet Korkmaz, Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Kutsal Baytak, İl Müftüsü Ramazan Dolu, Yeşilyurt İlçe Müftüsü Dr. Hüseyin Bayrak, kurum müdürleri ve İlçede görev yapan din görevlileri katıldı.
Programda konuşan Vali Seddar Yavuz, “Din görevlilerimiz, milletimizin maneviyatına rehberlik eden, birlik ve beraberlik duygularını pekiştiren müstesna bir görev icra etmektedir. Çocuklarımızın yetiştirilmesi konusunda gösterdiğiniz özveri gerçekten fevkalade önemlidir.
Değerli arkadaşlar, sizlerden ricam şudur: Geçmişte yaşananları tekrar tekrar konuşmanın bir faydası yok. Bizim çizgimiz belli; bayrağımızı yüceltecek, devletimizi güçlü kılacak ve milli birliğimizi koruyacağız. Aynı zamanda, dinimizi en doğru şekilde yaşamaya ve yaşatmaya çalışacağız.
Bizim kendi medeniyetimiz, köklü bir geçmişe dayanan İslam medeniyetidir. Bu gerçeği çocuklarımıza ve gençlerimize anlatmamız gerekiyor. Eğitim politikalarımızı bu doğrultuda yeniden şekillendiriyoruz. Kur'an kursları, 4-6 yaş eğitim programları ve diğer çalışmalarla, çocuklarımızı değerlerimize bağlı bireyler olarak yetiştirme hedefindeyiz.
Bizim doğru olanı seçmek gibi bir sorumluluğumuz var. Çocuklarımızı elimizden çalan anlayışlara karşı dikkatli olmalıyız. Din görevlilerimizden ricam, sadece namaz kıldırmakla yetinmeyip, toplumsal faaliyetlere de ağırlık vermeleridir. Özellikle deprem gibi büyük bir felaket sonrası, çocuklarımızın ve gençlerimizin manevi ihtiyaçlarına daha fazla eğilmeliyiz. Kadınlarımız ve çocuklarımızla yakın bağlar kurarak, onların yaralarını sarmaya devam etmeliyiz.
Deprem konusuna da kısaca değinmek istiyorum. Şehrimizdeki yıkımlar ve yeniden inşa çalışmaları hızla devam ediyor. Amacımız, 2025 yılının sonuna kadar bu süreci büyük ölçüde tamamlamaktır. Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda, Malatya’nın sosyal dokusunu koruyarak, vatandaşlarımızı yeniden evlerine kavuşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Malatya bizim için çok önemli bir şehir. Tarihi, kültürü ve dokusuyla özel bir yere sahip. Bu nedenle, göçün olumsuz etkilerinden koruyarak, şehrin kadim kültürünü yaşatmalıyız.
Son olarak, din görevlilerimizden bir kez daha destek bekliyorum. Hem vatandaşlarımıza bu süreci anlatma, hem de dini hizmetlerin aksamadan daha güçlü bir şekilde devam etmesi noktasında üzerinize düşen görevi layıkıyla yerine getireceğinize inanıyorum. Hepinize kolaylıklar diliyorum.” dedi.
Toplantıda, din görevlilerinin vatandaşlara yönelik hizmetlerin geliştirilmesi ve İlimizde depremden sonraki çalışmaları ele alındı.
Gündem, 10 Aralık 2024 11:54
Yorumlar (0)
Eleştiriler İşe Yarıyor: TSO Yönetimi Nihayet Göründü.
Malatya’da Birlik ve Kardeşliğin Adı: Salih Karademir.
“NEBAHAT” ROMANI İÇİN ANLAMLI BULUŞMA
Miniklerden Ramazan Şenliği: Erdem Okulu’ndan Anlamlı Etkinlik
Bir Öğretmeni Kaybetmek: Eğitime Adanmış Bir Ömür Sona Erdi
Başkan Er: “Kadınlar Toplumun En Güçlü Temelidir
İftar Sofrasında Birlik Mesajı: Başkan Er Meclis Üyeleriyle Buluştu
Okul Çevrelerinde Sıkı Denetim: “Güvenli Okul, Güvenli Gelecek” Uygulaması Sürüyor
Çukurdere’de Şüpheli Ölüm: Hurda Toplayan Yaşlı Adam Şantiye Alanında Hayatını Kaybetti
Sadıkoğlu ve Hilal Acı’dan 8 Mart’ta Kadınlara Güçlü Mesaj.
Fazilet Erdemir’den Kadın Vurgusu: “Malatya Kadını Güçlendikçe Türkiye Güçlenir”
Fedakârlık Hiçe Sayıldı: Akçadağ Odası’nda Skandal Yönetim
TSO’da Tek Kişilik Yönetim: Sadıkoğlu Çalışıyor, Diğerleri Nerede?
İş İnsanı Mustafa Kılınç’tan 8 Mart Mesajı: Deprem Bölgesindeki Kadınların Mücadelesi Takdire Şayan
Kernek Mahallesi’nde Şüpheli Ölüm: Yaşlı Adam Evinde Hayatını Kaybetmiş Halde Bulundu
HİMYAÇ Başkanı Budan’dan 8 Mart Çağrısı: “Kadınlar Güvende Yaşamak İstiyor
Başkan Hasan Ulutaş Sahurda Gençlerle Buluştu: Akçadağ’ın Geleceği Konuşuldu
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 5 Şüpheli Gözaltında
Afetlere Hazırlık Güçleniyor: YAKUT Ekibine AFAD Eğitimi
Kadınlar Günü’nde Duygulandıran Ziyaret: Şehit Yarbay Songül Yakut’un Annesi Yalnız Bırakılmadı
Büyükşehir’in Düzenlediği Voleybol Ligi’nde Kupayı Millî Eğitim Müdürlüğü Kaldırdı
Malatyalılar İlahi Sanatçısı Fadıl Aydın ile Manevi Bir Gece Yaşadı
Başkan Er’den Kadınların Gücüne Vurgu
Kadınlar Günü mü, Vicdan Günü mü?
Kadınlar Günü’nde Mesaj: “Kadınların Gücü Toplumun Gücüdür
Gökhan Gök’ten Yeni Seçilen Oda Başkanlarına Tebrik Ziyareti
Vali Seddar Yavuz: “Kadınlarımız Toplumun En Güçlü Teminatıdır”
Malatya’da Narkotik ve Asayiş Operasyonu: Uyuşturucu ve Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi
Vali Yavuz: “Kadınlarımız Toplumun En Değerli Gücüdür
Malatya’da Ayrıştırma Tesisi İçin Önemli Adım: Başkan Er Fransız Heyetle Sahada
Başkan Er’den Malatya’nın Geleceğine Yönelik Büyük Yatırım Girişimi
Yavuz Selim Mahallesi’nde Sorunlar Masada: Başkan Geçit’ten Kalıcı Çözüm Sözü
Yeşilyurt’ta Bıçaklı Kavga: 6 Kişi Gözaltında
Ramazan Yardımlarında Fotoğraf Tartışması: Ağbaba Sahada, Diğer Vekiller Nerede?
Kuluncak’ta Ramazan Kültürü Okullarda Anlatılıyor
Bakanlık harekete geçti: ‘İyileştiren Hastane’ tedavi süresini kısaltıyor
Ramazan’ın Bereketi Battalgazi’de Yetim Çocuklarla Paylaşıldı
Kayısı Üreticilerine Uyarı: İlkbahar İlaçlama Dönemi Başladı
Topsöğüt’te Taziye Evi İçin İlk Adım Atıldı
