YEŞİLYURT’LU MAHALLE MUHTARLARI, ‘MUHTARLAR AKADEMİSİ’ EĞİTİMİNE KATILDI
Gündem, 11 Aralık 2024 18:28
Yeşilyurt Belediyesi ile Turgut Özal Üniversitesi, yerel yönetimler, kamu ve kuruluşlar ile meslek örgütleriyle sürekli iletişim halinde olan mahalle muhtarlarının daha verimli hizmetler sunabilmelerine destek sunmak ve yeni mevzuatlarla ilgili bilgilendirmek amacıyla ‘Muhtarlar Akademisi’ eğitim programını gerçekleştirdi.
Muhtarların vatandaş odaklı hizmet anlayışını geliştirerek, daha etkin ve verimli bir şekilde çalışmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen Muhtarlar Akademisi, Yeşilyurt Belediyesi Gedik Kültür Merkezi Konferans Salonunda başladı.
Yeşilyurt Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü tarafından organizasyonu yapılan eğitim programında Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden Cumali Aydoğan, Asım Taş ve Taha Yasin Ateş tarafından; Büyükşehir ve Belediye Kanunları, Resmi Yazışmalar, Muhtarlık ve Muhtarlık Kurumu ile Etkili İletişim konularında sunumlar yapıldı. İki gün sürecek eğitim programının ardından mahalle muhtarlarına, düzenlenecek törenle katılım sertifikaları takdim edilecek.
Muhtarlar Akademisine katılarak eğitim çalışmalarını takip eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr.İlhan Geçit, Muhtarlık Akademisinin yerel yönetimlerin en temel yapı taşlarından biri olan muhtarlık müessesesinin güçlendirilmesi, yerel yönetim anlayışının derinleştirilmesi ve toplumsal iletişimin daha etkili bir şekilde sağlanması adına büyük önem taşıdığını söyledi.
Mahalle muhtarlarının demokrasinin ve yerel yönetimlerin yapı taşları olduğunu söyleyen Başkan Geçit, “Vatandaşlarımıza kamu hizmetlerinin etkin ve hızlı bir şekilde ulaştırılmasında bizlerin de en büyük destekçisi muhtarlarımızdır. Bizler her koşulda muhtarlarımızla sık sık bir araya gelerek onlarla daima diyalog halindeyiz. Muhtarlarımız, mahallelerinde devletimizin tüm kurumlarının temsilcisi, kent yönetiminin sahadaki en önemli paydaşıdır. Yeşilyurt’u yeniden inşa ve ihya döneminde mahalle muhtarlarımızla koordineli ve işbirliği halinde çalışmaya özen gösteriyoruz. Muhtarlarımızın deneyim ve tecrübelerinden üst seviyede yararlanamaya özen gösteriyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden beri mahalle muhtarlarımıza belediyemizin kapıları her zaman sonuna kadar açık olmuştur. Muhtarlarımız bizlerle çok rahat iletişime geçip, mahallelerin sorunlarını bizlere aktarıp, çözümün en büyük paydaşı olmuşlardır. Sahadaki çalışmalarımızın planlamalarını ve çalışma takvimini muhtarlarımızla birlikte yaparak, hizmetlerimizin hemşehrilerimize daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşmasını sağlıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonraki süreçte de muhtarlarımızla iş birliği içinde çalışmaya ve ilçemiz için birlikte hizmet üretmeye devam edeceğiz. Turgut Özal Üniversitemizle işbirliği halinde düzenlediğimiz Muhtarlar Akademisi programımızda muhtarlarımıza farklı konu başlıklarında eğitimler verip, onların deneyimlerinin ve tecrübelerinin artmasına katkı sunmaya çalışıyoruz. Öğrenmenin yaşı yoktur, eğitimler hayatımıza çok güzel değerler katar. Muhtarlık Akademisinin hayata geçmesinde desteklerini eksik etmeyen Turgut Özal Üniversitemizin Öğretim Görevlilerine, Muhtarlık İşler Müdürlüğümüze ve mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Gündem, 11 Aralık 2024 18:28
Yorumlar (0)
Soğuk Hava ve Yoğun Kar Etkili Oldu: Kurumlar Koordinasyon İçinde Sahada
Çağdaş Gazeteciler Derneği Malatya Şube Başkanı İbrahim Göçmen’den Yeni Yıl Mesajı
Battalgazi’de Kar Mesaisi Aralıksız: Başkan Taşkın Çalışmaları Yerinde İnceledi
Yeşilyurt’ta Kış Mesaisi: Yol Açma ve Tuzlama Çalışmaları Sürüyor
Yoğun Kar Yağışına Anında Önlem: Başkan Bayram Ekipleri Göreve Çağırdı
Birlik, Adalet ve Umut Vurgulu Yeni Yıl Mesajı
Yeşilyurt’ta Şohben Faciası: Banyoda Gaz Zehirlenmesi, 1 Kişi Yoğun Bakımda
Yeşilyurt’ta Yılbaşı Öncesi Zabıta Denetimleri Hız Kazandı
Emniyetten Sürücülere Kar Yağışı ve Buzlanma Uyarısı
Emniyetten Dolandırıcılığa Karşı Uyarı: Vatandaşlar Bilgilendirildi
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 75 Bin 376 Sentetik Hap Ele Geçirildi
Yeni Havalimanı Nisan’da Hizmete Giriyor
Malatya’nın Kalkınma Yol Haritası Ankara’da Değerlendirildi
Vali Seddar Yavuz’un Yeni Yıl Mesajı
Başkan Er: “Yeni Yıl Umut, Birlik ve Dayanışma Getirsin”
MASKİ’den Doğanşehir’e Rekor Altyapı Yatırımı
Barış Yıldız 2025’i Anlattı: “Malatya Kaybetti, İktidar Seyretti”
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kış Tedbirlerini Aldı
Battalgazi Belediyesi’nden Kar Yağışına Karşı Yoğun Mesai
Yeşilyurt Belediyesi’nin Geleneksel 3 Bant Bilardo Turnuvası Büyük İlgiyle Tamamlandı
Yeşilyurt’ta Kış Seferberliği: Ekipler Karla Mücadelede Teyakkuzda
Malatya’da Kar Felaketi Değil, İhmal Tablosu! YILDIZ Sert Konuştu
Akaryakıt Kaçakçılığı İle Mücadele Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
Bağımlılık İle Mücadele İl Koordinasyon Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
Kadın Kolları Yıl Sonunu Değerlendirdi: Kamuoyu Çalışmaları Merak Ediyor
Karla Mücadelede Akçadağ’da Gece Gündüz Seferberlik
Estetik Değil Sağlık Meselesi: Kalıcı Makyajda Cansu Durkun’dan Çarpıcı 5 Kural
2'nci EBDO Kongresi İçin Denizli'de Ortak Adım
TanUrla'da Yaşam Bahar Aylarında Başlayacak
Yeni Yıla Girerken Soframız Bize Ne Söylüyor?
ANTALYA’DA HASTA VE YAKINLARINA YÖNELİK ANLAMLI EĞİTİM PROGRAMI
MALATYA BÜYÜKŞEHİR KIŞA HAZIR: KARLA MÜCADELE EKİPLERİ SAHADA
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN YOĞUN KAR MESAİSİ
Yılbaşı Öncesi Sahte ve Kaçak Alkole Geçit Yok: Denetimler Sıklaştırıldı
SEÇİM YAKLAŞTI, ODALAR KONUŞMAYA BAŞLADI: PEKİ BUGÜNE KADAR NEREDEYDİNİZ?
Babacan: “Şiddetin Değil, Hukukun Egemen Olduğu Bir Türkiye”
Malatya’da DEAŞ Operasyonu: 3 Şüpheli Tutuklandı
Battalgazi’de Feci Kaza: Direğe Çarpan Otomobilde 1 Kişi Hayatını Kaybetti
DEAŞ’a Darbe: Malatya’da Ortak Operasyonla 1 Kişi Yakalandı
