“İLÇEMİZE SAĞLAM VE GÜVENLİ YAŞAM ALANLARI KURULUYOR”
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ iş birliğiyle Bostanbaşı Mahallesi Akkent Sitesinde devam eden ’24.Bölge Rezerv Alan’ konutlarındaki inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, “Söz verdiğimiz gibi iki yıl içerisinde şehrimizi ayağa kaldıracağız.” dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ iş birliğiyle Yeşilyurt İlçesinin birçok noktasında devam eden ‘Rezerv Alan’ projelerini yakından takip eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Akkent Sitesinde devam eden ’24.Bölge Rezerv Alan’ konutlarının şantiyesini ziyaret etti.
Çalışmalar hakkında yetkililerden geniş kapsamlı bilgiler alan Başkan Geçit, 29 blok, 7 işyeri ve iki ofisin yer aldığı Akkent Sitesinde sağlam ve güvenilir bir yaşam alanının yükseldiğini söyledi. Projenin %61 seviyesinde olduğuna dikkat çeken Başkan Geçit, söz verdikleri gibi şehri iki yıl içerisinde ayağa kaldıracaklarını belirtti.
“Söz Verdiğimiz Gibi”
Rezerv alandaki konutların Malatya’nın toparlanma ve ayağa kalkma sürecine büyük bir katkı sunduğunu ifade eden Başkan Geçit, “Akkent Sitemizin olduğu alana dayanıklı ve güvenilir konutlarla birlikte yeni bir yaşam alanı kuruluyor. 403 dairenin yer aldığı 29 blok, 7 dükkân ve iki ofisin olduğu rezerv alandaki konutlarımız, Malatya’nın toparlanma ve ayağa kalkma sürecine büyük bir katkı sunacaktır. Vatandaşlarımız hatırlarsa seçim öncesi bir söz vermiştik. Verdiğimiz sözümüzü tutuyoruz. Güvenli konutların olduğu buradaki yaşam alanının gerçeğe dönüşmesinde desteklerini eksik etmeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’a, yüklenici firmaya ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.
“Kimsenin Şüphesi Olmasın”
Malatya’daki rezerv alan projelerinin önemli bir kısmının Yeşilyurt İlçesinde olduğunu, belediye olarak vatandaşların kalıcı konutlarına taşınması için her türlü desteği verdiklerinden bahseden Başkan Geçit, “31 Mart seçimlerinde Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Battalgazi Belediye Başkanımız ve diğer Belediye Başkanlarımızla birlikte söz verdiğimiz gibi iki yıl içerisinde şehrimizi ayağa kaldırıyoruz. Bunun güçlü adımlarını yükselen rezerv konutlar ve yerinde dönüşüm konutlarıyla görebiliyoruz. Şehrimizde 49 rezerv alan bulunmaktadır, 44’ünde inşaat faaliyetleri devam ediyor. Rezerv alanların çoğunluğu ilçemiz sınırlarında bulunmaktadır. Belediye olarak projelerin belirtilen süreden önce teslim edilmesi için her türlü desteği veriyoruz. Bizler bugünden geleceğe umutla bakıyoruz, deprem yaralarının sarılması için çok güçlü ve kararlı adımlar atılıyor. Kimsenin bundan şüphesi olmasın.” şeklinde konuştu.
Yorumlar (0)
Arguvan’da Ev Sahibi ile Kiracı Arasında Silahlı Kavga: 1 Tutuklama
AKÇADAĞ ESNAF ODASI SEÇİMİ: SANDIKTA ESNAF, PERDE ARKASINDA KİMLER?
Engeller Kalkıyor, Kariyer Yolculuğu Başlıyor
Yeşilyurt’ta “Kasten Yaralama ve Silahlı Tehdit” Olayında 1 Tutuklama
Hareketsizlik, Alkol ve Sigara, Kolon Kanseri Riskini Artırıyor
Uzmanlar Uyardı: Ağızdaki Enfeksiyonlar Ciddi Hastalıklara Yol Açabilir
Grip İhmal Edilmemeli: Tedavisiz Kalırsa Hastalık Ağırlaşıyor
Battalgazi’de Manevi İklime Hazırlık: Camilerde Son Rötuşlar
Başkan Er: “Sporun ve Sporcunun Yanındayız”
Malatya İş Dünyasında Dikkat Çeken Değişim: ASKON’da Yeni Başkan
Attarlar Odası’nda Yeni Dönem: Hasan Basri Orhan Başkan Seçildi
Yeşilyurt Yaka Mahallesi’nde Şüpheli Ölüm: 63 Yaşındaki Basri Ateş Hayatını Kaybetti
Malatya’da Silahlı Kavga: Ruhsatsız Tabanca ve Uyuşturucu Ele Geçirildi
Malatya CHP’de İddialar Zinciri: Kadın Kolları ve İl Yönetimi Sınavda
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Boğaziçi Üniversitesi’ne Dev Yatırım Müjdesi
USKD'nin 2026 Rotasında Su, Çevre ve Kadın Odaklı Projeler Var
Uzun Süre Ekrana Bakmak Miyop Hastalığını Artırıyor
Fırat EDAŞ’tan Eğitime Enerji Desteği
Battalgazi’de Şüpheli Ölüm: 39 Yaşındaki Emrah Erol Hayatını Kaybetti
Mustafa Kemal Atatürk’ün Malatya Ziyaretine 95 Yıl Sonra Aynı Gurur, Aynı İnanç
Malatya’da Tarihe Saygı: Atatürk’ün Gelişinin 95. Yılında Anlamlı Tören
Zabıta’dan 2025 Bilançosu: Binlerce İşletmeye İnceleme
Mesafeler Kalktı, Eğitim Kazandı: Buca’dan Doğanşehir’e Anlamlı Proje
Malatya’da Atatürk’ün Tarihi Ziyareti Unutulmadı: Vali Yavuz’dan Anlamlı Mesaj
Dilencilik Yapan Şahsa Müdahale: Mobil Huzur Ekibi Anında Yakaladı
HER BEL AĞRISI FITIK DEĞİLDİR
Bağışıklık, Metabolizma Ve Bağırsak Sağlığını Birlikte Destekleyen Çözüm
Büyükşehir Belediyesi Trafik Sorunlarını Masaya Yatırdı
Malatya’nın Projeleri TÜBİTAK 4006’da Yerini Aldı
Kayısı Üzerinden Siyaset Isındı: Ağbaba’dan Sert Açıklama
Bilim ve Teknolojide Yeni Nesil: DENEYAP Sahneye Çıkıyor
Eğitimde Yeni Dönem: Eski Malatya’ya Modern Merkez
Niyazi Mahallesi’nde Şantiye Alanında Yangın: Maddi Hasar Meydana Geldi
Fuhuşa Yer Teminine Darbe: Silah ve Yüklü Miktarda Para Ele Geçirildi
Topsöğüt’te Eğitim Gururu: Kursiyerler Sertifikalarını Aldı
Battalgazi Engelsiz Yaşam Merkezi Umut Olmaya Devam Ediyor
Büyükşehir Meclisi Şubat Toplantısında Önemli Kararlar Alındı
Ağustos’ta Kültür Rüzgarı: Türkiye Kültür Yolu Festivali Başlıyor
Dijitalleşme Var, İnsan Nerede?” Malatya’da Yaşlıların Doğalgaz Çilesi
