“İLÇEMİZE SAĞLAM VE GÜVENLİ YAŞAM ALANLARI KURULUYOR”
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ iş birliğiyle Bostanbaşı Mahallesi Akkent Sitesinde devam eden ’24.Bölge Rezerv Alan’ konutlarındaki inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, “Söz verdiğimiz gibi iki yıl içerisinde şehrimizi ayağa kaldıracağız.” dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ iş birliğiyle Yeşilyurt İlçesinin birçok noktasında devam eden ‘Rezerv Alan’ projelerini yakından takip eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Akkent Sitesinde devam eden ’24.Bölge Rezerv Alan’ konutlarının şantiyesini ziyaret etti.
Çalışmalar hakkında yetkililerden geniş kapsamlı bilgiler alan Başkan Geçit, 29 blok, 7 işyeri ve iki ofisin yer aldığı Akkent Sitesinde sağlam ve güvenilir bir yaşam alanının yükseldiğini söyledi. Projenin %61 seviyesinde olduğuna dikkat çeken Başkan Geçit, söz verdikleri gibi şehri iki yıl içerisinde ayağa kaldıracaklarını belirtti.
“Söz Verdiğimiz Gibi”
Rezerv alandaki konutların Malatya’nın toparlanma ve ayağa kalkma sürecine büyük bir katkı sunduğunu ifade eden Başkan Geçit, “Akkent Sitemizin olduğu alana dayanıklı ve güvenilir konutlarla birlikte yeni bir yaşam alanı kuruluyor. 403 dairenin yer aldığı 29 blok, 7 dükkân ve iki ofisin olduğu rezerv alandaki konutlarımız, Malatya’nın toparlanma ve ayağa kalkma sürecine büyük bir katkı sunacaktır. Vatandaşlarımız hatırlarsa seçim öncesi bir söz vermiştik. Verdiğimiz sözümüzü tutuyoruz. Güvenli konutların olduğu buradaki yaşam alanının gerçeğe dönüşmesinde desteklerini eksik etmeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’a, yüklenici firmaya ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.
“Kimsenin Şüphesi Olmasın”
Malatya’daki rezerv alan projelerinin önemli bir kısmının Yeşilyurt İlçesinde olduğunu, belediye olarak vatandaşların kalıcı konutlarına taşınması için her türlü desteği verdiklerinden bahseden Başkan Geçit, “31 Mart seçimlerinde Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Battalgazi Belediye Başkanımız ve diğer Belediye Başkanlarımızla birlikte söz verdiğimiz gibi iki yıl içerisinde şehrimizi ayağa kaldırıyoruz. Bunun güçlü adımlarını yükselen rezerv konutlar ve yerinde dönüşüm konutlarıyla görebiliyoruz. Şehrimizde 49 rezerv alan bulunmaktadır, 44’ünde inşaat faaliyetleri devam ediyor. Rezerv alanların çoğunluğu ilçemiz sınırlarında bulunmaktadır. Belediye olarak projelerin belirtilen süreden önce teslim edilmesi için her türlü desteği veriyoruz. Bizler bugünden geleceğe umutla bakıyoruz, deprem yaralarının sarılması için çok güçlü ve kararlı adımlar atılıyor. Kimsenin bundan şüphesi olmasın.” şeklinde konuştu.
Yorumlar (0)
Kadınlar Günü’nde Mesaj: “Kadınların Gücü Toplumun Gücüdür
Gökhan Gök’ten Yeni Seçilen Oda Başkanlarına Tebrik Ziyareti
Vali Seddar Yavuz: “Kadınlarımız Toplumun En Güçlü Teminatıdır”
Malatya’da Narkotik ve Asayiş Operasyonu: Uyuşturucu ve Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi
Vali Yavuz: “Kadınlarımız Toplumun En Değerli Gücüdür
Malatya’da Ayrıştırma Tesisi İçin Önemli Adım: Başkan Er Fransız Heyetle Sahada
Başkan Er’den Malatya’nın Geleceğine Yönelik Büyük Yatırım Girişimi
Yavuz Selim Mahallesi’nde Sorunlar Masada: Başkan Geçit’ten Kalıcı Çözüm Sözü
Yeşilyurt’ta Bıçaklı Kavga: 6 Kişi Gözaltında
Ramazan Yardımlarında Fotoğraf Tartışması: Ağbaba Sahada, Diğer Vekiller Nerede?
Kuluncak’ta Ramazan Kültürü Okullarda Anlatılıyor
Bakanlık harekete geçti: ‘İyileştiren Hastane’ tedavi süresini kısaltıyor
Ramazan’ın Bereketi Battalgazi’de Yetim Çocuklarla Paylaşıldı
Kayısı Üreticilerine Uyarı: İlkbahar İlaçlama Dönemi Başladı
Topsöğüt’te Taziye Evi İçin İlk Adım Atıldı
Toplum Destekli Polislikten Öğrencilere ve Vatandaşlara Bilgilendirme Çalışması
Battalgazi’de Tek Taraflı Trafik Kazası: Bir Kişi Yaralandı
Malatya’da İftar Sofraları Gösteri Alanına mı Döndü?
Yeniden Refah Partisi Malatya’da Ramazan Sofrasında Kritik Mesajlar Verdi
Malatya’da “Üst Düzey” Tartışması: Alkışı Kendi Çalanlar Sahneye Çıkmış!
Spor Köyü Atletizm Pisti İnşaatına Başlandı “MALATYA’NIN KALBİ BURADA ATACAK”
Uyuşturucuya Karşı Sıfır Tolerans: Gençlerimiz Güvende
Battalgazi’de Derme Deresi Parkı Temizlenip Yıkandı
Zorlaşan Hayatlar: Etiket Büyüyor, Sofra Küçülüyor
Vali Seddar Yavuz’un Dünya Yetimler Günü Mesajı
Malatya Attarlar Odası Başkanı Orhan: "KOSGEB Kredileri 2 Yıl Ertelenmeli"
Malatya 4,3’lük Depremle Sarsıldı: Kentte Kısa Süreli Panik
Vali Yavuz, Yeşilay Haftası’nda Toplumsal Dayanışmaya Dikkat Çekti
Yeşilyurt’ta Ramazan Bereketi Etkinliklerine Yoğun İlgi
Battalgazi’de Ulaşım Seferberliği: Mahalle Yolları Yenileniyor
Malatya’da Sokak Satıcılarına Darbe: 8 Tutuklama
Akçadağ’da Siyasetin Nabzı: Gönültaş’ın Belediye ile Yakınlığı Ne Anlama Geliyor?
Malatya’da Huzur 44 Uygulaması: 13 İlçede Eş Zamanlı Denetim
Engel Tanımayan Zafer: Ampute Takımı Çeyrek Finalde
TEKNOKENT KONTEYNER KENTTE YANGIN PANİĞİ
Hobi Olarak Başlayan Serüven 48 Yıllık Çınara Dönüştü.
Yeşilyurtspor Alt Yapısı Meyve Vermeye Başladı: U14’ten Elazığ’da Kritik Zafer
BAL Ligi’nde Hedef Büyüyor, Yolculuk Sürüyor
Başhekim Gönültaş ile Malatya’da Sağlıkta Güven ve Kalite Yükseliyor
