Başkan Taşkın, Bakan Kurum’un İncelemesine Katıldı
Gündem, 17 Aralık 2024 01:43
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya’daki bazı temasları kapsamında Orduzu Bahçebaşı’ndaki TOKİ konutlarını ziyaret etti. Ziyarete, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın da katıldı. Başkan Taşkın, sürecin hızlandırılması için yoğun bir mücadele verdiklerini belirtti.
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile birlikte Malatya’daki Orduzu Bahçebaşı TOKİ konutlarını ziyaret ederek, konut teslimatlarının hızlandırılması için gerekli adımların atılacağını açıkladı. Bakan Kurum’un Malatya ziyaretine; Malatya Valisi Seddar Yavuz, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, AK Parti İl Başkanı Namık Gören ve AK Parti Malatya milletvekillerinin yer aldığı heyet de eşlik etti.
Ziyaretin ardından, Bakan Kurum yaptığı açıklamada, Malatya’da 19 bin 751 hak sahibinin evlerine kavuştuğunu belirtti. Bakan Kurum, “Deprem bölgesindeki konut inşaatlarının yüzde 93’ü başladı, Malatya’da ise inşa edilmesi gereken konutların yüzde 83’ü tamamlandı. 2024 yılının sonuna kadar 27 bin 343 konut ve 201 bin 688 bağımsız bölümün teslim edilmesi hedefleniyor. 2025 yılı sonuna kadar ise deprem bölgesindeki 11 ilde toplamda 452 bin 983 bağımsız bölüm depremzedelere teslim edilecek” dedi.
TOKİ Konutlarındaki Çalışmalar Hızlanacak
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, deprem sonrası yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini ve sürecin hızlandırılması için tüm gerekli desteği verdiklerini belirtti. Başkan Taşkın, “Malatya’nın Orduzu Bahçebaşı bölgesindeki TOKİ konutları, bölgede yaşayan vatandaşlarımızın daha güvenli ve konforlu bir yaşam alanına kavuşmasını sağlayacak. Konutların tamamlanma sürecinin hızlanması için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Amacımız, hak sahiplerinin bir an önce güvenli ve konforlu evlerine yerleşmelerini sağlamak. Bakanımız ve Cumhurbaşkanımız Malatya’daki çalışmaları yakından takip ediyor, bizler de yerel düzeyde her konunun takipçisiyiz. Rezerv alanları gezerek, müteahhitlerle görüşüyor ve oluşabilecek olumsuzluklara anında müdahale ediyoruz. Bu yıl bitmeden çok sayıda konut teslimi gerçekleştireceğiz ve 2025 yılına girerken depremzedeler yeni yuvalarına kavuşacak” dedi.
Gündem, 17 Aralık 2024 01:43
Yorumlar (0)

Cumhuriyet Halk Partisi Akçadağ İlçe Başkanı Ali Aslan Güven Tazeledi

Doğanşehir İlçe Başkanı Memet Koca Güven Tazeledi

EGELİ DİŞ HEKİMLERİ BİLİMSEL KONGREDE BULUŞACAK

Keskin’den Yeni Vergilendirme İçin Erteleme Talebi

YEŞİLYURT BELEDİYESİNİN ‘EĞİTİME DESTEK’ PROJESİNDEN 31 ÖĞRENCİ YARARLANACAK

MASKİ GENEL MÜDÜRÜ ÇEÇEN, YATIRIMLARIN SON DURUMUNU MECLİSTE PAYLAŞTI

Sadıkoğlu: “Basit usulle devam edilmeli”

AĞBABA, ÜRETİCİ BORÇLARININ ERTELENMESİNİ İSTEDİ

Malatya'nın Haritası Mehmet Varol'la Çizilecek: Oryantiring'e Temsilci Ataması

Fırat Mahallesi'nde Silahlı Kavga

İlimizde Ağustos Ayı Sosyal Yardım Destekleri

CC-Link IE TSN Teknolojisiyle Makine Üretim Süreçleri Daha Verimli Hale Geliyor

Alanya’nın en gözde otellerinden Long Beach Resort Hotel'e Efesus Stone dokunuşu

Hekimhan İlçemizde Meydana Gelen Tren Kazası

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN TOPTAŞ MAHALLESİ’NE ASFALT HİZMETİ

MALATYA KLASMAN FUTBOL HAKEMİMİZ KEMAL DİZDAR..

Ata Sporunda Birincilik Malatya’nın: Başkan Geçit’ten Şampiyonlara Tebrik!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısı Yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi 10 Adet Körüklü otobüs alımı gerçekleştirdi.

58 Katlı Dev Gökdelen "Skyblade" Dünyaya İstanbul’da Tanıtıldı!

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN AVRUPA ARENASINA!

BAŞKAN TAŞKIN’IN BAŞLATTIĞI ‘TAZİYE EVİ’ PROJESİNE TSO’DAN DESTEK

CHP’nin 102.kuruluş yıldönümünde Malatya’da tören düzenlendi

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ ÇARŞAMBA GÜNÜ TOPLANIYOR

BÖLGESEL AMATÖR FUTBOL LİGİNDE GRUPLAR BELLİ OLDU.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Malatya’da emlak piyasası durdu, faiz indirimi çağrısı

Fabrikaların Bacası Tesis Güvenliğinde Kritik Rol Oynuyor

YEŞİLYURT’TA YAZ AKŞAMLARI’ COŞKU DOLU BİR PROGRAMLA FİNAL YAPTI

Yakınca Mahallesinde Trafik Kazası

Erken BES büyüme devam ediyor

Egepol İnovasyon Buluşmalarında Dijital Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Konuşuldu

Cansu Durkun, Türkiye’nin Güzellik Sektöründe Yükselen Değeri: Almanya’dan Sonra Hollanda’da

Yeni Eğitim Dönemi Başlıyor: “Bugün Dersler Müzede”

YEŞİLYURT BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİNDEN OKUL ÖNCESİ KIRTASİYE DENETİMİ!

Başkan Sadıkoğlu’ndan 6. Bölge Teşvikleri ve Destek Çağrısı*

Başkan Sadıkoğlu’ndan 6. Bölge Teşvikleri ve Destek Çağrısı*

Büyükşehir Belediyesi’nden Çiftçilere 70 Milyon Liralık Büyük Destek!

BATTALGAZİ BELEDİYESİ EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI TAMAMLANDI
