Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK) Toplantısı Gerçekleştirildi
Teknoloji, 19 Aralık 2024 21:16
İlimizin sanayi ve teknoloji alanındaki hedeflerini belirlemek ve sorunlara çözüm üretmek amacıyla düzenlenen Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK) Toplantısı, Vali Seddar Yavuz başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Toplantıya, Vali Seddar Yavuz’un yanısıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, İnönü Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Vali Yrd. Reşit Özer Özdemir, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yrd. Basri İlhan ve birçok kamu ve özel sektör temsilcisi katıldı.
Vali Seddar Yavuz, toplantıda yaptığı konuşmada “Bugün Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu toplantısını gerçekleştirmek üzere bir aradayız. Öncelikle, toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor ve ilimize yatırım ve istihdam konularında destek veren tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.
Hepinizin bildiği üzere, 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinin ardından şehrimizin yeniden imarı ve inşası için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bakanlarımız milletvekillerimiz, büyükşehir belediye başkanımız kamu kurum ve kuruluşlarımız ile birlikte büyük bir gayretle çalışıyoruz.
Bugünkü toplantımızın da bu süreçte önemli katkılar sağlayacağına inanıyor, alınacak kararların ilimiz için bereketli ve verimli olmasını diliyorum. Sözü daha fazla uzatmadan, sunumları gerçekleştirmek üzere ilgili birimlerimize bırakıyorum.” dedi.
Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu’nun Amacı ve Çalışmaları
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yönetmeliği kapsamında oluşturulan Kurul, İlimizin sanayi ve teknolojisine ilişkin politika ve stratejileri belirlemek, sorunları tartışmak ve çözüm üretmek amacıyla yılda en az bir kez toplanmaktadır. Sekretarya görevi İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından yürütülen toplantılar, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belirlenen gündem çerçevesinde düzenlenmektedir.
Depremlerin Ardından Sanayi ve Teknoloji Çalışmalarına Hız Verildi
6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle 2023 yılı toplantıları ertelenmişti. Bu yılki toplantıyla birlikte, Malatya’nın sanayi ve teknoloji ekosistemini güçlendirmeye yönelik çalışmalara yeniden hız kazandırıldı.
Toplantıda, İlimizin sanayi altyapısının geliştirilmesi, teknoloji transferi, Ar-Ge faaliyetlerinin artırılması, OSB’lerde yaşanan sorunların çözülmesi ve bölgedeki yatırım olanaklarının genişletilmesi konuları detaylı bir şekilde değerlendirildi.
Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu Toplantısı, katılımcıların görüş ve önerilerinin alınmasının ardından sona erdi.
Teknoloji, 19 Aralık 2024 21:16
Yorumlar (0)
Malatya’da Silahlı Kavga: Ruhsatsız Tabanca ve Uyuşturucu Ele Geçirildi
Malatya CHP’de İddialar Zinciri: Kadın Kolları ve İl Yönetimi Sınavda
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Boğaziçi Üniversitesi’ne Dev Yatırım Müjdesi
USKD'nin 2026 Rotasında Su, Çevre ve Kadın Odaklı Projeler Var
Uzun Süre Ekrana Bakmak Miyop Hastalığını Artırıyor
Fırat EDAŞ’tan Eğitime Enerji Desteği
Battalgazi’de Şüpheli Ölüm: 39 Yaşındaki Emrah Erol Hayatını Kaybetti
Mustafa Kemal Atatürk’ün Malatya Ziyaretine 95 Yıl Sonra Aynı Gurur, Aynı İnanç
Malatya’da Tarihe Saygı: Atatürk’ün Gelişinin 95. Yılında Anlamlı Tören
Zabıta’dan 2025 Bilançosu: Binlerce İşletmeye İnceleme
Mesafeler Kalktı, Eğitim Kazandı: Buca’dan Doğanşehir’e Anlamlı Proje
Malatya’da Atatürk’ün Tarihi Ziyareti Unutulmadı: Vali Yavuz’dan Anlamlı Mesaj
Dilencilik Yapan Şahsa Müdahale: Mobil Huzur Ekibi Anında Yakaladı
HER BEL AĞRISI FITIK DEĞİLDİR
Bağışıklık, Metabolizma Ve Bağırsak Sağlığını Birlikte Destekleyen Çözüm
Büyükşehir Belediyesi Trafik Sorunlarını Masaya Yatırdı
Malatya’nın Projeleri TÜBİTAK 4006’da Yerini Aldı
Kayısı Üzerinden Siyaset Isındı: Ağbaba’dan Sert Açıklama
Bilim ve Teknolojide Yeni Nesil: DENEYAP Sahneye Çıkıyor
Eğitimde Yeni Dönem: Eski Malatya’ya Modern Merkez
Niyazi Mahallesi’nde Şantiye Alanında Yangın: Maddi Hasar Meydana Geldi
Fuhuşa Yer Teminine Darbe: Silah ve Yüklü Miktarda Para Ele Geçirildi
Topsöğüt’te Eğitim Gururu: Kursiyerler Sertifikalarını Aldı
Battalgazi Engelsiz Yaşam Merkezi Umut Olmaya Devam Ediyor
Büyükşehir Meclisi Şubat Toplantısında Önemli Kararlar Alındı
Ağustos’ta Kültür Rüzgarı: Türkiye Kültür Yolu Festivali Başlıyor
Dijitalleşme Var, İnsan Nerede?” Malatya’da Yaşlıların Doğalgaz Çilesi
Ekmek Almaya Çıkmıştı… Yeşilyurt’ta Ani Ölüm Mahallede Derin Üzüntü Yarattı
Gönüllü Fidan Dikim Çalışmalarıyla Geleceğe Nefes Oluyorlar
Malatya’nın Bitmeyen Sorunları: Alıştık, Kabullendik, Sustuk
Yeşilyurt’ta Açıktan Hırsızlık Olayı Aydınlatıldı: 3 Şüpheli Yakalandı
Çocuklarımızı Nasıl Koruyacağız?” Uzmanından Ailelere Kritik Uyarılar
Cansu Durkun: “Erkek kaşında hedef; fark edilmeden fark yaratmak”
Atkısız Çıkmayın, Boyun Sağlığınızdan Olmayın
Çınar Park Sosyal Tesisleri Modern Yüzüyle Hizmete Hazırlanıyor
Malatya’da 95. Yıl Gururu: Atatürk Anısına Satranç Turnuvası
MALATYA’DA ZEHİR TACİRLERİNE DARBE: 2 KİŞİ GÖZALTINDA
Mezarlıklar ve Çevresinde Sıkı Denetim: Dolandırıcılıktan Aranan Şahıs Yakalandı
Ramazan Paketleri Yetmiyor: Dar Gelirli Aileler İçin Kalıcı Çözüm Şart
