Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK) Toplantısı Gerçekleştirildi
Teknoloji, 19 Aralık 2024 03:03
İlimizin sanayi ve teknoloji alanındaki hedeflerini belirlemek ve sorunlara çözüm üretmek amacıyla düzenlenen Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK) Toplantısı, Vali Seddar Yavuz başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Toplantıya, Vali Seddar Yavuz’un yanısıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, İnönü Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Vali Yrd. Reşit Özer Özdemir, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yrd. Basri İlhan ve birçok kamu ve özel sektör temsilcisi katıldı.
Vali Seddar Yavuz, toplantıda yaptığı konuşmada “Bugün Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu toplantısını gerçekleştirmek üzere bir aradayız. Öncelikle, toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor ve ilimize yatırım ve istihdam konularında destek veren tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.
Hepinizin bildiği üzere, 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinin ardından şehrimizin yeniden imarı ve inşası için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bakanlarımız milletvekillerimiz, büyükşehir belediye başkanımız kamu kurum ve kuruluşlarımız ile birlikte büyük bir gayretle çalışıyoruz.
Bugünkü toplantımızın da bu süreçte önemli katkılar sağlayacağına inanıyor, alınacak kararların ilimiz için bereketli ve verimli olmasını diliyorum. Sözü daha fazla uzatmadan, sunumları gerçekleştirmek üzere ilgili birimlerimize bırakıyorum.” dedi.
Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu’nun Amacı ve Çalışmaları
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yönetmeliği kapsamında oluşturulan Kurul, İlimizin sanayi ve teknolojisine ilişkin politika ve stratejileri belirlemek, sorunları tartışmak ve çözüm üretmek amacıyla yılda en az bir kez toplanmaktadır. Sekretarya görevi İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından yürütülen toplantılar, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belirlenen gündem çerçevesinde düzenlenmektedir.
Depremlerin Ardından Sanayi ve Teknoloji Çalışmalarına Hız Verildi
6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle 2023 yılı toplantıları ertelenmişti. Bu yılki toplantıyla birlikte, Malatya’nın sanayi ve teknoloji ekosistemini güçlendirmeye yönelik çalışmalara yeniden hız kazandırıldı.
Toplantıda, İlimizin sanayi altyapısının geliştirilmesi, teknoloji transferi, Ar-Ge faaliyetlerinin artırılması, OSB’lerde yaşanan sorunların çözülmesi ve bölgedeki yatırım olanaklarının genişletilmesi konuları detaylı bir şekilde değerlendirildi.
Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu Toplantısı, katılımcıların görüş ve önerilerinin alınmasının ardından sona erdi.
Teknoloji, 19 Aralık 2024 03:03
Yorumlar (0)
Aziz Yiğit’ten Yerinde ve Cesur Çıkış: Yeşilyurtspor’un Genel Kurulu Yeşilyurt’ta Yapılmalı
CHP’DE DOĞANŞEHİR TABLOSU: “GİDEN GİDENE, KALAN KİME?”
Narkotik’ten Sokak Satıcılarına Darbe: 3 Bin 644 Sentetik Ecza Ele Geçirildi
İDDİA: MALATYA’DA BAZI MUHTARLAR VE BELEDİYE PERSONELLERİ SAHADA DEĞİL, BANKAMATİKTE Mİ?
Yeşilyurt Belediyesi’nden Melekbaba Gençlerine ÖNEM’li Etkinlik
AK Parti Kadın Kolları Mahalle Başkanları Toplantısına Başkan Taşkın Katıldı
Orduzu Mahallesi’nde Ev Yangını Paniğe Neden Oldu
Ağbaba, Adli Tıp Bölge Başkanlığı’nı Gündeme Taşıdı
Hacı Mehmet Karagözlü Tefsirli Yatılı Hafızlık Akademisinin Temeli Atıldı
Battalgazi Şire Pazarı’nda Silahlı Kavga Paniği: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheli Gözaltında
GENÇ GİRİŞİMCİLER NE YAPTI, NE YAPAMADI? SORMAK SUÇ MU?
Akçadağ Belediyesi’nden Öğrencilere Anlamlı Dokunuş
Erken Çocuk Bakımında Alarm: TODAM’dan Türkiye’ye Bütüncül Reform Çağrısı
Yeşilyurt’un Enerji Altyapısı Fırat EDAŞ Yatırımıyla Güçleniyor
HomeSasalı Hatıra Ormanında Fidanlar Toprakla Buluştu
Büyükşehir Personelleri Eğitim Programında Buluştu
Tecrübe ve Vefa: Başkan Taşkın Eski Malatya Muhtarlarını Ağırladı
Deprem Bölgesinde Mücbir Sebep Tartışması: Süre Uzatımı Beklentisi Karşılıksız Kaldı
MALATYA’NIN HAFIZASI CELAL YALVAÇ’A VEFA
Darende’de Şüpheli Ölüm Olayı: 16 Yaşındaki Genç Hayatını Kaybetti
Doğaya Nefes Aldıran Çalışma: Pınarbaşı Göleti’nde Battalgazi Belediyesi İmzası
Başkan Geçit’ten Kültürel Hafızaya Dokunuş: ‘Bir Değer Bir Ömür’ ve ‘Yaşayan Miras’
Yeşilyurt’ta Gençlere Çağrı: Genç Meclis 2026 Dönemi İçin Üye Alımına Başladı
Başkan Er: “Türkiye Kendi Coğrafyasında ve Dünyada Söz Sahibi
Malatya’da Uyuşturucu Operasyonu: Binlerce Hap Ele Geçirildi, 4 Şüpheli Gözaltında
Kaçakçılık Operasyonu: Tarihi Eserler ve Binlerce Kaçak Ürün Ele Geçirildi
Bir Asrın Hafızası Gün Yüzüne Çıktı: MTSO’dan Malatya’ya Kalıcı Bir Eser
Malatya Ekonomisinin Can Damarı Şire Pazarı Tehlikede
Yeşilyurt Belediyesi, Dayanışma Ruhu İçin Kararlı Adım Attı
Battalgazi Çöşnük Mahallesi’nde İş Kazası: 1 İşçi Ağır Yaralandı
Battalgazi’de Kesici Aletli Yaralama: 1 Şüpheli Gözaltında
Malatya’da “Huzur 44” Uygulaması: 13 İlçede Eş Zamanlı Denetim
“Maldia Ortak Akıl İrade Derneği”: Ortak Akıl Nerede, İrade Kimde?
Narkotik Operasyonu: Kokain ve Tarihi Sikkeler Ele Geçirildi – Şüpheli Tutuklandı
Katarakt Ameliyatı Bunama Riskini Azaltabilir...
Menopozda Vücut Tipiniz Değişiyorsa Dikkat: Obezite Sanılan "Lipödem" Tehlikesi
“Vatandaş Soruyor, Başkanlar Cevaplıyor.
MALATYA’DA SPOR TESİSLERİ İÇİN DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
MALATYA’DA RUHSATSIZ SİLAH OPERASYONU: 2 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA
