MALATYA SOFRASI’NIN İKİNCİ ŞUBESİNİN AÇILIŞINDA KONUŞAN BAŞKAN ER,
Kültür Sanat, 24 Aralık 2024 20:07
“HEP BİRLİKTE ESKİSİNDEN DAHA GÜZEL, DAHA DİRENÇLİ BİR MALATYA’DA YAŞAMIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in projelerinden biri olan ve birincisi Millet Bahçesinde ikincisi ise Kernek Şelalesinin bulunduğu alanda düzenlenen tören ile gerçekleştirildi.
Malatya Sofrası’nın şehrin farklı noktalarında da kurulacağını ifade eden Başkan Er, her daim vatandaşların yanında olduğunu ve sosyal belediyecilik anlamında güzel işler yapıldığını söyledi.
Açılış törenine Başkan Er’in yanı sıra, AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, MHP İl Başkanı Gökhan Gök, İlçe Belediye Başkanları, MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Malatya Sofrası’nın ikinci şubesi olan Kernek Şubesi’nin açılış töreninde konuşan Başkan Er, bir yandan şehrin fiziki yapısını düzeltirken bir yandan da sosyal belediyecilik alanında vatandaşların taleplerini yerine getirme gayreti için çalıştıklarını söyledi. Başkan Er, “Sosyal dayanışmanın ve paylaşma kültürümüzün en önemli örneklerinden birini burada gerçekleştiriyoruz. Malatya Sofrasının birincisini Millet Bahçesinde ikincisini ise Kernek Şubesi olarak açıyoruz. Bu mekanlar sadece bir yemek, bir sıcak çorba yeri veya ikram yeri değildir. Buralar aynı zamanda kardeşliğin, dayanışmanın ve umudun bir buluşma noktasıdır” dedi.
Malatya’mız Hızlı Bİr Şekİlde ayağa kalkacak
Başkan Er konuşmasının devamında, “Malatya'mızı biz yeniden inşa ederken bunu da her platformda söylüyoruz, Halkımızın hiçbir endişesi olmasın. Malatya'mız hızlı bir şekilde ayağa kalkacak ve kalkıyor. Her tarafta inşaatlarımız devam ediyor. Bizim kalkınma ile ilgili bir sorunumuz yok. Hep birlikte eskisinden daha güzel, daha dirençli, daha mükemmel bir Malatya oluşacak ve birlikte burada yaşamımızı sürdüreceğiz. Zor günler çabuk geçer. Büyüklerimizin dediği gibi zor günlerin ömrü olmaz. Biz birlikte el ele verirsek bu zorlukları hep birlikte aşacağız bunda da hiçbir tereddütümüz yoktur. Son bir haftada iki bakanımızı ağırladık. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız ile Gençlik ve Spor Bakanımız Malatya’mızdalardı. Ben gerçekten başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve emeği geçen tüm bakanlarımıza özellikle de elini Malatya'mızın üzerinden hiç çekmeyen hem çalışma arkadaşım dostum ve çok kıymetli hemşehrimiz Murat Kurum’a teşekkür ediyorum. Çünkü burada bir müjde ile geldi biliyorsunuz. İnşallah yılsonu itibariyle 79 bin 80 bin'e yakın konutu hak sahiplerine teslim edeceğiz.
Tabii bildiğiniz gibi Gençlik ve Spor Bakanımız geldi. Bakanlığın çok ciddi yatırımları var ilimizde. Malatya'mızın muhtelif yerlerine ihtiyaç duyulan alanlara Allah'ın izniyle Spor Tesisleri yapacağız. Bunları ilerleyen dönem içerisinde hepsini sizlerle paylaşacağız. Bakanımızdan 2.5 milyar lira ödenek müjdesini aldık. 2.5 milyar liranın şu anda bizim arkadaşlar planlamasını yapmıştı. Ön protokolü yaptık. Bu hafta arkadaşlarımız Ankara'ya giderek Spor Toto Genel Müdürlüğü ile Malatya'mıza yapılacak projeleri önüne koyup inşallah startını veriyoruz. Zaten ilk etabın startını verdik burada. İnşallah kısa sürede Malatya'mızın her tarafı kütüphaneler, spor tesisleri ve etkinlik alanlarıyla dolu olacak. Biz ne dedik sadece fiziki inşaat değil biz gönülleri de inşa edeceğiz. İnsanlarımızın bütün sosyal ihtiyaçlarını da karşılayacağız. Tabii bir taraftan bu yapım işleri devam ederken sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz de devam ediyor. İşte burada bugün Malatya Sofrası'nın ikincisini açıyoruz. İleride Malatya Sofrasının üçüncüsünü, dördüncüsünü, beşincisini açarak sayılarını arttıracağız. Şu anda şehir merkezinde de çalışmalar devam ediyor. Bu hususta inşallah onların da önümüzdeki süreç içerisinde açılışlarını yapacağız.
Yaşlılarımızın ve Öğrencİlerİmİzİn Her Zaman Yanındayız
Öğrencilere yönelik kursların devam ettiğini belirten Başkan Er; "Büyükşehir Belediyemizin öğrencilere yönelik olarak düzenlemiş olduğu ücretsiz kurslarda 1700 öğrencimiz eğitim görüyor. Kısa bir süre önce 1300 çocuğumuzun, genç evladımızın da deneme sınavlarını yaptık. Bunlar görünmeyen ama yaptığımız aslında kayda değer güzel işler. Öğrencilerimize ayrıca kaynak desteğimiz devam ediyor. Bu arada yaşlı, kimsesiz büyüklerimizin ev temizliğine başladık. Bunu da ifade etmiş olayım. Önümüzdeki hafta da çamaşırhanemiz hizmete girecek. Çamaşırhanemizde öğrenci evlerinde kalan gençlerimizin, yaşlı kimsesiz büyüklerimizin elbiselerini yıkayıp kurutup teslim edeceğiz inşallah. Ayrıca bir diğer projemizde kimsesiz yaşlılarımızın evlerine her gün dört çeşit yemek girecek inşallah. Tespit etmiş olduğumuz 2000 civarında bir liste var talep doğrultusunda bunu daha da arttırabileceğiz. Bu hizmetimizi de Ocak ayı başında hizmete almış olacağız.
Ayrıca hizmete açmış olduğumuz Kadın Vefa Konağımız ve Kültür Merkezimiz çok büyük ilgi görüyor. Kısa bir süre içerisinde Kernek Külliyesinde Hanım kardeşlerimiz için çok güzel bir spor merkezinin de açılışını yapacağız. Vefa konağımız da yetersiz. Bununla ilgili olarak da arkadaşlarımızın çalışmaları bulunmaktadır.
Büyükşehir Belediyesi olarak konserlerimiz, tiyatrolarımız hemşehrilerimiz tarafından büyük beğeni ile takip edilmekte. Malatya'mızın her bir köşesindeki sosyal kültürel ve Spor tesislerimiz Malatya'mıza değer katmaya devam edecek. Amatör spor kulüplerini çok önemsiyoruz. Çünkü hakikaten gençlerimizin kötü alışkanlıklardan alıkoyacak onlara yeni alanlar oluşturacak mekanlar oluşturmamız gerekiyor. Bununla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan ise yaptığı konuşmada, “Bu güzel birliktelikte Malatya’yı bir araya getiren bu güzel organizasyonda öncülük yapan Büyükşehir Belediyemize, kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum.
Malatya Sofrası sadece uygun fiyat yemek yeme sofrası değil. Malatya Sofrası aynı zamanda Malatyalıların bir araya gelerek dayanışabileceği yerler, mekânlar ve hizmetler. Malatya Sofrası gibi Kütüphane projesinden bahsetti. Büyükşehir Belediye Başkanımız, gençlik kompleksleri, gençlik merkezleri, spor tesisleri önümüzdeki yıl 2,5 milyar liralık Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Malatya’ya yatırımı var. Bu yatırım ve hizmetlerden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize, Bakanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Malatya Sofrasının ikinci şubesinin kurdelesi kesilerek açılışı gerçekleştirildi.
Kültür Sanat, 24 Aralık 2024 20:07
Yorumlar (0)
Arguvan’da Ev Sahibi ile Kiracı Arasında Silahlı Kavga: 1 Tutuklama
AKÇADAĞ ESNAF ODASI SEÇİMİ: SANDIKTA ESNAF, PERDE ARKASINDA KİMLER?
Engeller Kalkıyor, Kariyer Yolculuğu Başlıyor
Yeşilyurt’ta “Kasten Yaralama ve Silahlı Tehdit” Olayında 1 Tutuklama
Hareketsizlik, Alkol ve Sigara, Kolon Kanseri Riskini Artırıyor
Uzmanlar Uyardı: Ağızdaki Enfeksiyonlar Ciddi Hastalıklara Yol Açabilir
Grip İhmal Edilmemeli: Tedavisiz Kalırsa Hastalık Ağırlaşıyor
Battalgazi’de Manevi İklime Hazırlık: Camilerde Son Rötuşlar
Başkan Er: “Sporun ve Sporcunun Yanındayız”
Malatya İş Dünyasında Dikkat Çeken Değişim: ASKON’da Yeni Başkan
Attarlar Odası’nda Yeni Dönem: Hasan Basri Orhan Başkan Seçildi
Yeşilyurt Yaka Mahallesi’nde Şüpheli Ölüm: 63 Yaşındaki Basri Ateş Hayatını Kaybetti
Malatya’da Silahlı Kavga: Ruhsatsız Tabanca ve Uyuşturucu Ele Geçirildi
Malatya CHP’de İddialar Zinciri: Kadın Kolları ve İl Yönetimi Sınavda
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Boğaziçi Üniversitesi’ne Dev Yatırım Müjdesi
USKD'nin 2026 Rotasında Su, Çevre ve Kadın Odaklı Projeler Var
Uzun Süre Ekrana Bakmak Miyop Hastalığını Artırıyor
Fırat EDAŞ’tan Eğitime Enerji Desteği
Battalgazi’de Şüpheli Ölüm: 39 Yaşındaki Emrah Erol Hayatını Kaybetti
Mustafa Kemal Atatürk’ün Malatya Ziyaretine 95 Yıl Sonra Aynı Gurur, Aynı İnanç
Malatya’da Tarihe Saygı: Atatürk’ün Gelişinin 95. Yılında Anlamlı Tören
Zabıta’dan 2025 Bilançosu: Binlerce İşletmeye İnceleme
Mesafeler Kalktı, Eğitim Kazandı: Buca’dan Doğanşehir’e Anlamlı Proje
Malatya’da Atatürk’ün Tarihi Ziyareti Unutulmadı: Vali Yavuz’dan Anlamlı Mesaj
Dilencilik Yapan Şahsa Müdahale: Mobil Huzur Ekibi Anında Yakaladı
HER BEL AĞRISI FITIK DEĞİLDİR
Bağışıklık, Metabolizma Ve Bağırsak Sağlığını Birlikte Destekleyen Çözüm
Büyükşehir Belediyesi Trafik Sorunlarını Masaya Yatırdı
Malatya’nın Projeleri TÜBİTAK 4006’da Yerini Aldı
Kayısı Üzerinden Siyaset Isındı: Ağbaba’dan Sert Açıklama
Bilim ve Teknolojide Yeni Nesil: DENEYAP Sahneye Çıkıyor
Eğitimde Yeni Dönem: Eski Malatya’ya Modern Merkez
Niyazi Mahallesi’nde Şantiye Alanında Yangın: Maddi Hasar Meydana Geldi
Fuhuşa Yer Teminine Darbe: Silah ve Yüklü Miktarda Para Ele Geçirildi
Topsöğüt’te Eğitim Gururu: Kursiyerler Sertifikalarını Aldı
Battalgazi Engelsiz Yaşam Merkezi Umut Olmaya Devam Ediyor
Büyükşehir Meclisi Şubat Toplantısında Önemli Kararlar Alındı
Ağustos’ta Kültür Rüzgarı: Türkiye Kültür Yolu Festivali Başlıyor
Dijitalleşme Var, İnsan Nerede?” Malatya’da Yaşlıların Doğalgaz Çilesi
