Vali Seddar Yavuz İş İnsanlarıyla Bir Araya Geldi
Gündem, 25 Aralık 2024 00:08
Vali Seddar Yavuz, 1.OSB İşadamları Dernek Başkanı Basri Yaşar tarafından Mövenpick Otel'de düzenlenen programa katılarak iş dünyasının önde gelen temsilcileriyle bir araya geldi.
Programa, Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutan Yrd. Kd. Alb. Cihan Çetin, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Altındal, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdür V. Cengiz Başer yerel yöneticiler, STK temsilcileri ve çok sayıda iş insanı katılım sağladı.
Programda, iş dünyasının ekonomik kalkınmadaki rolüne vurgu yaparak konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, “ Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlayan milli teknoloji hamleleri, yerli ve milli ürünlerin geliştirilmesine büyük katkı sağlamıştır. Özellikle savunma sanayiindeki gelişmeler, ülkemizin kendine güvenini artırmış, dışa bağımlılığı azaltmıştır. Bunun yanı sıra gençlerimizi bilim ve teknolojiye yönlendirmek, bu alanda lider bir ülke olmak için elzemdir.
Ekonomik kalkınmayı sağlamak için geleneksel sektörlerin ötesine geçmek, yeni sektörler ve iş modelleri oluşturmak gerekmektedir. Tekstil sektörü önemli bir yere sahip olsa da, markalaşma ve tasarımla yeni değerler yaratmamız gerekiyor. Elektrikli araçlar gibi teknolojik dönüşümler, sanayinin geleceğini şekillendirecek yeni fırsatlar sunmaktadır.
Organize sanayi bölgelerinde teknolojik altyapıyı geliştirmek, üretim süreçlerini dijitalleştirmek ve bilimsel yeniliklerden faydalanmak bu dönüşümde önemli bir yer tutacaktır. Model fabrikaların kurulması ve yalın üretim tekniklerinin benimsenmesiyle daha verimli ve sürdürülebilir bir sanayi yapısına kavuşabiliriz.
6 Şubat depremleri, tarihimizin en büyük felaketlerinden biri olarak bizlerde derin izler bıraktı. İlimizi hem merkezde hem da kırsalda imar ve inşa ediyoruz. Bu süreçte yalnızca yapıların değil, toplumsal dayanışmanın ve psikolojik desteğin de önemini unutmamalıyız.
Amacımız 2025 yılının sonunda, merkez ve kırsaldaki yapılaşmalarımızı yeniden ayağa kaldırmak ve vatandaşlarımıza daha sağlam, güvenli yaşam alanları sunmaktır. Bunu gerçekleştirmek için halkımızla el birliğiyle, kurumlarımızla birlikte omuz omuza vererek yoğun çaba ve gayret sarf etmekteyiz.
Bu zor günlerde, yaraları sararken dayanışmayı ve kardeşliği güçlendirmek, insanımızın geleceğe umutla bakmasını sağlamak en önemli görevimizdir.” ifadelerini kullandı
Program, iş dünyasının temsilcileriyle yapılan karşılıklı görüş alışverişi ve fikir paylaşımı ile sona erdi.
Gündem, 25 Aralık 2024 00:08
Yorumlar (0)
AKÇADAĞ’DA KAPSAMLI KALKINMA HAMLESİ: SAĞLIK, EĞİTİM VE SPORDA YENİ DÖNEM
Malatya’da Zam Kıskacı Derinleşiyor: Hayatın Her Alanında Rekor Artış, Her Kesim Aynı Çıkmazda
Yeşilyurt’ta Feci Kaza: Sürücü Direksiyon Başında Hayatını Kaybetti
Miraç Kandili: Manevi Yükselişin, Umudun ve Rahmetin Gecesi
Olumsuz Hava Şartlarında Vatandaşlarımızın Yanındayız
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 3 Şüpheli Gözaltında
Günlük Alışkanlıkları Düzenleyerek Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek Mümkün
Malatya’nın İkinci Hayvan Barınağı Battalgazi’de Hizmet Vermeye Başladı
TSO’nun Kurumsal Hafıza Müzesi Ziyaretçilerini Ağırlamaya Devam Ediyor
Periyodik Muayenesi Gelmiş Ölçü Aletleri İçin Vatandaşlara Uyarı
Vali Seddar Yavuz’un Miraç Kandili Mesajı
Büyükşehir Belediyesi 66 Mahallede Yol Açma Çalışmalarını Tamamladı
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ocak Ayı Toplantısı Yapıldı
Tipi ve Buzlanmaya Rağmen Başarı: Mahsur Kalanlar Güvenle Kurtarıldı
Yeşilyurt’ta Silahlı Kavga: 5 Yaralı, Şüpheliler Yakalandı
“Doğru Fermentasyon Sağlık Getirir” Uzmandan Doğal Probiyotik Önerileri
Hazır Beton Endeksi Aralık Ayı Raporu Açıklandı!
Göz Hastalıkları Uzmanı Bilgi Verdi: KERATOKONUSA ÇAPRAZ BAĞLAMA TEDAVİSİ
Pirinç ile Yapabileceğiniz 3 Yaratıcı Tarif
Malatya’da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 3 Şüpheli Yakalandı
Başkan Er’den Vurgu: “Sosyal ve Kültürel Hayat Şehri Ayağa Kaldırır”
Büyükşehir Belediyesi Ekipleri 7/24 Görev Başında
U.S. Polo Assn., St. Moritz’in Resmi Forma ve Giyim Sponsoru Oldu
Keskin’ten Net Mesaj: “Sadece Esnaf ve Malatya Halkına Güveniyoruz”
Malatya Yeşilyurt’ta 3.6 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
Meşher’in Hikâye İstanbul’da Geçiyor sergisini ziyaret etmek için son günler
Kale’de Altyapıya Güçlü Dokunuş: MASKİ’den 81,9 Milyon TL
Depremin Ardından Güçlü Adımlar: Su Altyapısı Yenileniyor
Battalgazi’de Miraç Kandili Programı Düzenlenecek
Soğuk Günlerde Sıcak Buluşma: Yeşilyurt’ta El Sanatları Kursları
Vali Seddar Yavuz Başkanlığında Afet Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Eğitim Kurumlarında 1 Gün Ara
Mesut İnce, Minibüsçüler Odası Başkanlığı Seçimini Açık Farkla Kazandı
Akçadağ Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fatih Şahin, 1 Oy Farkla Güven Tazeledi
10 Ocak’ta Basına Vefa: Ali Karakuş’tan Ziyaret
Ev Alırken, Zemine de Dikkat Edilmeli...
Uyuşturucu Tacirlerine Geçit Yok: Sokak Satıcısına Darbe
Gelecek Partisi İl Başkanı Bedri Aslan’dan Basına Anlamlı Ziyaret
Gazeteciler Günü’nde Sadece Kutlama Değil, Çözüm Odaklı Ziyaret
