Vali Seddar Yavuz İş İnsanlarıyla Bir Araya Geldi
Gündem, 25 Aralık 2024 02:25
Vali Seddar Yavuz, 1.OSB İşadamları Dernek Başkanı Basri Yaşar tarafından Mövenpick Otel'de düzenlenen programa katılarak iş dünyasının önde gelen temsilcileriyle bir araya geldi.
Programa, Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutan Yrd. Kd. Alb. Cihan Çetin, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Altındal, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdür V. Cengiz Başer yerel yöneticiler, STK temsilcileri ve çok sayıda iş insanı katılım sağladı.
Programda, iş dünyasının ekonomik kalkınmadaki rolüne vurgu yaparak konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, “ Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlayan milli teknoloji hamleleri, yerli ve milli ürünlerin geliştirilmesine büyük katkı sağlamıştır. Özellikle savunma sanayiindeki gelişmeler, ülkemizin kendine güvenini artırmış, dışa bağımlılığı azaltmıştır. Bunun yanı sıra gençlerimizi bilim ve teknolojiye yönlendirmek, bu alanda lider bir ülke olmak için elzemdir.
Ekonomik kalkınmayı sağlamak için geleneksel sektörlerin ötesine geçmek, yeni sektörler ve iş modelleri oluşturmak gerekmektedir. Tekstil sektörü önemli bir yere sahip olsa da, markalaşma ve tasarımla yeni değerler yaratmamız gerekiyor. Elektrikli araçlar gibi teknolojik dönüşümler, sanayinin geleceğini şekillendirecek yeni fırsatlar sunmaktadır.
Organize sanayi bölgelerinde teknolojik altyapıyı geliştirmek, üretim süreçlerini dijitalleştirmek ve bilimsel yeniliklerden faydalanmak bu dönüşümde önemli bir yer tutacaktır. Model fabrikaların kurulması ve yalın üretim tekniklerinin benimsenmesiyle daha verimli ve sürdürülebilir bir sanayi yapısına kavuşabiliriz.
6 Şubat depremleri, tarihimizin en büyük felaketlerinden biri olarak bizlerde derin izler bıraktı. İlimizi hem merkezde hem da kırsalda imar ve inşa ediyoruz. Bu süreçte yalnızca yapıların değil, toplumsal dayanışmanın ve psikolojik desteğin de önemini unutmamalıyız.
Amacımız 2025 yılının sonunda, merkez ve kırsaldaki yapılaşmalarımızı yeniden ayağa kaldırmak ve vatandaşlarımıza daha sağlam, güvenli yaşam alanları sunmaktır. Bunu gerçekleştirmek için halkımızla el birliğiyle, kurumlarımızla birlikte omuz omuza vererek yoğun çaba ve gayret sarf etmekteyiz.
Bu zor günlerde, yaraları sararken dayanışmayı ve kardeşliği güçlendirmek, insanımızın geleceğe umutla bakmasını sağlamak en önemli görevimizdir.” ifadelerini kullandı
Program, iş dünyasının temsilcileriyle yapılan karşılıklı görüş alışverişi ve fikir paylaşımı ile sona erdi.
Gündem, 25 Aralık 2024 02:25
Yorumlar (0)
Attarlar Odası’nda Yeni Dönem: Hasan Basri Orhan Başkan Seçildi
Yeşilyurt Yaka Mahallesi’nde Şüpheli Ölüm: 63 Yaşındaki Basri Ateş Hayatını Kaybetti
Malatya’da Silahlı Kavga: Ruhsatsız Tabanca ve Uyuşturucu Ele Geçirildi
Malatya CHP’de İddialar Zinciri: Kadın Kolları ve İl Yönetimi Sınavda
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Boğaziçi Üniversitesi’ne Dev Yatırım Müjdesi
USKD'nin 2026 Rotasında Su, Çevre ve Kadın Odaklı Projeler Var
Uzun Süre Ekrana Bakmak Miyop Hastalığını Artırıyor
Fırat EDAŞ’tan Eğitime Enerji Desteği
Battalgazi’de Şüpheli Ölüm: 39 Yaşındaki Emrah Erol Hayatını Kaybetti
Mustafa Kemal Atatürk’ün Malatya Ziyaretine 95 Yıl Sonra Aynı Gurur, Aynı İnanç
Malatya’da Tarihe Saygı: Atatürk’ün Gelişinin 95. Yılında Anlamlı Tören
Zabıta’dan 2025 Bilançosu: Binlerce İşletmeye İnceleme
Mesafeler Kalktı, Eğitim Kazandı: Buca’dan Doğanşehir’e Anlamlı Proje
Malatya’da Atatürk’ün Tarihi Ziyareti Unutulmadı: Vali Yavuz’dan Anlamlı Mesaj
Dilencilik Yapan Şahsa Müdahale: Mobil Huzur Ekibi Anında Yakaladı
HER BEL AĞRISI FITIK DEĞİLDİR
Bağışıklık, Metabolizma Ve Bağırsak Sağlığını Birlikte Destekleyen Çözüm
Büyükşehir Belediyesi Trafik Sorunlarını Masaya Yatırdı
Malatya’nın Projeleri TÜBİTAK 4006’da Yerini Aldı
Kayısı Üzerinden Siyaset Isındı: Ağbaba’dan Sert Açıklama
Bilim ve Teknolojide Yeni Nesil: DENEYAP Sahneye Çıkıyor
Eğitimde Yeni Dönem: Eski Malatya’ya Modern Merkez
Niyazi Mahallesi’nde Şantiye Alanında Yangın: Maddi Hasar Meydana Geldi
Fuhuşa Yer Teminine Darbe: Silah ve Yüklü Miktarda Para Ele Geçirildi
Topsöğüt’te Eğitim Gururu: Kursiyerler Sertifikalarını Aldı
Battalgazi Engelsiz Yaşam Merkezi Umut Olmaya Devam Ediyor
Büyükşehir Meclisi Şubat Toplantısında Önemli Kararlar Alındı
Ağustos’ta Kültür Rüzgarı: Türkiye Kültür Yolu Festivali Başlıyor
Dijitalleşme Var, İnsan Nerede?” Malatya’da Yaşlıların Doğalgaz Çilesi
Ekmek Almaya Çıkmıştı… Yeşilyurt’ta Ani Ölüm Mahallede Derin Üzüntü Yarattı
Gönüllü Fidan Dikim Çalışmalarıyla Geleceğe Nefes Oluyorlar
Malatya’nın Bitmeyen Sorunları: Alıştık, Kabullendik, Sustuk
Yeşilyurt’ta Açıktan Hırsızlık Olayı Aydınlatıldı: 3 Şüpheli Yakalandı
Çocuklarımızı Nasıl Koruyacağız?” Uzmanından Ailelere Kritik Uyarılar
Cansu Durkun: “Erkek kaşında hedef; fark edilmeden fark yaratmak”
Atkısız Çıkmayın, Boyun Sağlığınızdan Olmayın
Çınar Park Sosyal Tesisleri Modern Yüzüyle Hizmete Hazırlanıyor
Malatya’da 95. Yıl Gururu: Atatürk Anısına Satranç Turnuvası
MALATYA’DA ZEHİR TACİRLERİNE DARBE: 2 KİŞİ GÖZALTINDA
