Vali Seddar Yavuz İş İnsanlarıyla Bir Araya Geldi
Gündem, 25 Aralık 2024 00:51
Vali Seddar Yavuz, 1.OSB İşadamları Dernek Başkanı Basri Yaşar tarafından Mövenpick Otel'de düzenlenen programa katılarak iş dünyasının önde gelen temsilcileriyle bir araya geldi.
Programa, Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutan Yrd. Kd. Alb. Cihan Çetin, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Altındal, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdür V. Cengiz Başer yerel yöneticiler, STK temsilcileri ve çok sayıda iş insanı katılım sağladı.
Programda, iş dünyasının ekonomik kalkınmadaki rolüne vurgu yaparak konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, “ Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlayan milli teknoloji hamleleri, yerli ve milli ürünlerin geliştirilmesine büyük katkı sağlamıştır. Özellikle savunma sanayiindeki gelişmeler, ülkemizin kendine güvenini artırmış, dışa bağımlılığı azaltmıştır. Bunun yanı sıra gençlerimizi bilim ve teknolojiye yönlendirmek, bu alanda lider bir ülke olmak için elzemdir.
Ekonomik kalkınmayı sağlamak için geleneksel sektörlerin ötesine geçmek, yeni sektörler ve iş modelleri oluşturmak gerekmektedir. Tekstil sektörü önemli bir yere sahip olsa da, markalaşma ve tasarımla yeni değerler yaratmamız gerekiyor. Elektrikli araçlar gibi teknolojik dönüşümler, sanayinin geleceğini şekillendirecek yeni fırsatlar sunmaktadır.
Organize sanayi bölgelerinde teknolojik altyapıyı geliştirmek, üretim süreçlerini dijitalleştirmek ve bilimsel yeniliklerden faydalanmak bu dönüşümde önemli bir yer tutacaktır. Model fabrikaların kurulması ve yalın üretim tekniklerinin benimsenmesiyle daha verimli ve sürdürülebilir bir sanayi yapısına kavuşabiliriz.
6 Şubat depremleri, tarihimizin en büyük felaketlerinden biri olarak bizlerde derin izler bıraktı. İlimizi hem merkezde hem da kırsalda imar ve inşa ediyoruz. Bu süreçte yalnızca yapıların değil, toplumsal dayanışmanın ve psikolojik desteğin de önemini unutmamalıyız.
Amacımız 2025 yılının sonunda, merkez ve kırsaldaki yapılaşmalarımızı yeniden ayağa kaldırmak ve vatandaşlarımıza daha sağlam, güvenli yaşam alanları sunmaktır. Bunu gerçekleştirmek için halkımızla el birliğiyle, kurumlarımızla birlikte omuz omuza vererek yoğun çaba ve gayret sarf etmekteyiz.
Bu zor günlerde, yaraları sararken dayanışmayı ve kardeşliği güçlendirmek, insanımızın geleceğe umutla bakmasını sağlamak en önemli görevimizdir.” ifadelerini kullandı
Program, iş dünyasının temsilcileriyle yapılan karşılıklı görüş alışverişi ve fikir paylaşımı ile sona erdi.
Gündem, 25 Aralık 2024 00:51
Yorumlar (0)
Doğanın En Saf Haliyle Buluşma: Club Med Borneo ile Yeni Bir Kaçış Tanımı
Beylerderesi Yaşam Vadisi Projesiyle Yeşilyurt’a Değer Katacak Büyük Adım
ANAHTAR PARTİ’DEN BASINA DESTEK MESAJI: “ÖZGÜR BASIN DEMOKRASİNİN TEMİNATIDIR.
Eski Asfalt, Yeni Hizmet: Battalgazi Kırsalında Yol Seferberliği
KİLO VEREMİYORSANIZ, LİPÖDEM OLABİLİRSİNİZ
TRAFİĞE NEFES ALDIRACAK ÇALIŞMA: BEYLERDERESİ–ÇÖŞNÜK HATTI YENİLENİYOR
BATTALGAZİ’DE SOSYAL DAYANIŞMAYI GÜÇLENDİRECEK TAZİYE EVİ PROJESİ
MALATYA KRİKETTE BÖLGENİN KALBİ OLDU: ŞAMPİYONA SONA ERDİ
NATURA DÜNYASI AMPUTE FUTBOL SÜPER LİGİ’NDE KIYASIYA REKABET
YEŞİLYURTSPOR’DAN GOL ŞOV: 6-2.
BATTALGAZİ BELEDİYESPOR DEPLASMANDA ALTIN DEĞERİNDE 3 PUAN ALDI.
Yeşilyurt’ta Şüpheli Ölüm: Vahap Yalçın Hayatını Kaybetti
Gençliğe Güç Katacak Proje: Gelinciktepe Gençlik Merkezi’nin Temeli Atıldı.
Sanatla Farkındalık: Başkan Er Otizm Sergisinde
Uluslararası Fotoğraf Yarışmasıyla Malatya’nın Tarım Gücü Tanıtılıyor
Ürolojide Robotik Cerrahinin Kullanım Alanı Hızla Genişliyor...
Kalemler Güvenli Gelecek İçin Yazacak: Yeşilyurt’tan Hikâye Yarışması
Battalgazi Meclisi Nisan Oturumunu Tamamladı: İmar ve Yönetmelik Gündemi Öne Çıktı
KAYIP ŞAHIS 3 GÜN SONRA BULUNDU: EKİPLERDEN HIZLI VE ETKİLİ ÇALIŞMA
VEFA MI, NANKÖRLÜK MÜ? TOPLUMUN AYNASINDA ACİ BİR GERÇEK
Eczaneye Hırsızlık Yapan Şahıslar Kıskıvrak Yakalandı.
Seddar Yavuz: “Hukukun Üstünlüğü Avukatlarımızla Güçleniyor.
Parkinson Hastalığı Tedavisinde Beyin Pili Yöntemi
Baharın Habercisi: Alerjik Konjonktivit.
Afetlere Karşı Güçlü Adım: Malatya’da Kritik Zirve
Hafızlık Yarışmasında Büyük Başarı: Malatya’dan Eslem Koç İkinci Oldu.
HİLAL ACI’YA ULUSAL DÜZEYDE TAKDİR: “ŞİDDETE KARŞI MÜCADELEDE ÖRNEK LİDER.
DOĞANŞEHİR ERKENEK’TE FECİ KAZA: 3 ÖLÜ, 1 YARALI
MALATYA’DA NARKOALAN DENETİMİ: 183 KİŞİ VE 56 ARAÇ KONTROL EDİLDİ
Kalıcı Makyajda Yeni Dönem: Cansu Durkun Abalı Doğallık, Uzmanlık ve Kalitenin Altını Çiziyor.
Yakınca ve Yeşiltepe’ye Nefes Aldıracak Proje: Geçit’ten Yerinde İnceleme.
Başkan Geçit: ‘Şevket Keskin İlkeleriyle Yoluna Devam Etti.
MALATYA, TÜBİTAK 2204-B BÖLGE FİNALİNDE GÖZ DOLDURDU
BATTALGAZİ’DE TARİH VE KÜLTÜREL MİRAS MASAYA YATIRILDI
Milli Heyecan 100. Yıl Parkı’nda: Türkiye Tek Yürek Oluyor!
Malatya’da Sanayi Krizi İddiası: Ağbaba’dan Çarpıcı Sözler
Asrın Felaketinden Asrın İmarına: Malatya’ya 417 Milyar TL’lik Hamle
Başkan Geçit Yönetim Kadrosunu Belirledi: Yeşilyurt’ta Yeni Yapılanma
Battalgazi’de Nisan Meclisi Toplandı: Taşkın’dan Hizmet ve Proje Vurgusu
