YEŞİLYURT BELEDİYESİ BİR YILDA 433 ÇİFTİN NİKÂHINI KIYDI
Gündem, 25 Aralık 2024 14:05
Yeşilyurt İlçesinde 2024 yılı içerisinde yuva kurmak için Yeşilyurt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Evlendirme Memurluğuna başvuran 12’si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 433 çiftin nikâhı kıyıldı.
Yeşilyurt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, hayatlarını birleştirmeye karar veren çiftlerin nikah işlemlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmeye devam ediyor.
Evlenmek için Yeşilyurt Belediyesine müracaat eden çiftlerin işlemleri kısa sürede sonuçlandırılıyor. Başvuru sürecinde evrak incelemeler hızlı bir şekilde tamamlanıyor ve uygun bir tarih için nikâh randevusu veriliyor. Çiftler, taleplerine göre nikâhlarını veren Yeşilyurt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Nikâh Salonunda veya düğün salonlarında kıydırabiliyor.
Yeşilyurt Belediyesi Çilesiz Semt Pazarının üst katında hizmet veren Yeşilyurt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı modern nikâh salonlarında kıyılan nikâhlarda yeni evli çiftlere takı töreni ve fotoğraf çektirmek için özel alanlar da bulunuyor. Evlilik işlemlerinin hızla ve kolaylıkla tamamlanması, genç çiftler ve aileler tarafından büyük memnuniyetle karşılanıyor. Yeşilyurt Belediyesinin sağladığı bu hizmetle birlikte her yıl yüzlerce çift, mutlu bir yuva kurma hayallerine bir adım daha yaklaşıyor.
2024 yılında Yeşilyurt Belediyesine başvuran 12’si yabancı uyruklu olmak toplam 433 çiftin nikâhları kıyılarak yeni bir hayata adım atmaları sağlandı.
Mutlu bir yuva kurmak için Yeşilyurt Belediyesi’ne başvuran çiftleri Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’te yalnız bırakmayarak mutluluklarına ortak oldu. Vatandaşların nikah ve düğün gibi davetlerine icabet etmeye büyük özen gösteren Başkan Geçit, genç çiftlerin kimi zaman nikah akitlerini gerçekleştirirken, kimi zaman da nikahlarına şahitlik ederek, en mutlu günlerinde yanında oluyor.
2024 yılında 433 çiftin nikah işlemlerini tamamladıklarını ifade eden Başkan Geçit, ailenin toplumun temel taşı olduğunu ifade ederken, dünya evine giren tüm çiftlere ‘hâyırlı olsun’ dileklerini iletti.
Evlilik işlemleri başvurusu yapan birçok çiftin nikâhlarını bizzat kendisi kıyan Başkan Geçit, “Yeşilyurt Belediyesi nikâh memurluğu tarafından her yıl yüzlerce çiftin nikâh işlemini gerçekleştirerek bu mutlu günlerine ortak oluyoruz. Çiftlerimizi ve ailelerini hayatlarının en anlamlı ve mutlu günlerinde sıkıntı yaşatmadan işlemlerini tamamlayıp göndermeye çalışıyoruz. Davet edildiğimiz tüm düğün ve nikâh programlarına katılmaya çalışarak vatandaşlarımızın bu özel günlerinde mutluluklarına ortak oluyoruz. Bir yılda 12’si yabancı uyruklu olmak üzere 433 çiftimizin nikahını kıyarak dünya evine girmelerine vesile olduk. Çiftlerimize ömürlerinin sonuna kadar birbirlerine sevgi, saygı, sadakat ve anlayışla bağlı olmalarını tavsiye ediyor, yürekten tebrik ediyor, ömür boyu mutluluklar diliyorum. Evlenen çiftlerimize iki cihanda saadet diliyorum. Rabbim mesut ve bahtiyar eylesin.” dedi.
Başkan Geçit, katıldığı nikah törenlerinde genç çiftlere hediye paketlerini takdim ediyor.
Nikâh İçin Gerekli Belgeler
Nikâh akitlerinin Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılmasını isteyen çiftler, kimlik ve bir adet fotoğraf ile evlendirme memurluğuna gelerek sağlık raporu için sevk belgesi talebinde bulunuyor. Aile Hekimi tarafından imzalanan sağlık raporları ile birlikte dört adet fotoğraf ile gelen çiftlerin müracaatları kabul ediliyor. Çiftlerin beyanları ve imzaları alındıktan sonra tarih belirlenerek çiftlerin nikâh akitleri gerçekleştiriliyor.
Gündem, 25 Aralık 2024 14:05
Yorumlar (0)
Başkan Er: “Yeni Hicri Yılın İnsanlığa Huzur ve Barış Getirmesini Diliyorum.
Vali Yavuz: “Muharrem Ayı Birlik, Beraberlik ve Kardeşliğin Simgesidir.
Basın Özgürlüğü Kadar Basın Ahlakı da Önemlidir.
Orduzu Spor, Malatya Satranç Şampiyonu Oldu.
Ekranlar Büyütüyor, Hayat Küçülüyor: Kayıp Neslin Hikâyesi.
Dayanışmanın En Güzel Örneği: MİDİDER’den Anlamlı Organizasyon..
Kiras Hukuk Bürosu Görkemli Bir Törenle Hizmete Açıldı.
Unutulmadı, Unutturulmadı: Mehmet Turhan’ın Hatırası Hastanede Yaşıyor.
Kırkgöz Sahil Parkı Yaz Sezonuna Hazırlanıyor
Başkan Er: “Kültürel Yatırımlarımızla Malatya’nın Kimliğini Güçlendiriyoruz.
LGS Öncesi Kusursuz Organizasyon: Hazırlıklar Eksiksiz Tamamlandı.
Seddar Yavuz: “Gönüllü Kan Bağışçıları İnsanlığın Sessiz Kahramanlarıdır.
Vali Seddar Yavuz’un Katılımıyla Hacı Hüseyin Kölük Camii İbadete Açıldı.
Başkan Erhan Cengiz: “Kuluncak’ın Geleceğini Birlikte İnşa Ediyoruz.
Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezi’nde İstihdama Giden Yol Açılıyor
Başkan Geçit’ten Genç Sporculara Destek: Alt Yapı Seçmelerini Yerinde İnceledi.
Selçuklu Mahallesi’nde Asfalt Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor.
MALATYA'DA HUZURLU SOKAKLAR UYGULAMASI: 3 BİN 974 KİŞİ SORGULANDI.
Uluslararası Başarıya İmza Atan İran Yapımı Film Türk İzleyicisiyle Buluşacak.
Yeniden Refah Heyetinden Yerel Basına Destek Ziyareti.
Kalça ve Diz Protezinde Robotik Cerrahi Yaygınlaşıyor.
Battalgazi’de Türküler Yarıştı, Şampiyonlar Ödüllerine Kavuştu.
Malatya’nın Geleceğine Yön Verecek Kararlar İçin Meclis Toplandı.
Büyükler Pazar Görsün Etkinliğinin Geliri Yetimler Kervanı’na Aktarıldı.
Türk Kanser Derneği’nden Yaz Aylarında Beslenme Uyarısı.
Muhtarlarla Bir Araya Gelen Başkan Er: Çözüm Odaklı Yönetim.
Malatya’da Feci Motosiklet Kazası: Genç Sürücü Hayatını Kaybetti.
Üniversite Açıldı Ama Öğrenci Barınacak Yer Bulamadı.
Başkan Geçit’ten Hizmet Mesajı: “Yeşilyurt İçin Durmadan Çalışıyoruz.
Türk Halk Müziğinin En Güçlü Sesleri Battalgazi’de Sahne Alıyor.
MALATYA’DA TEK YÜREK OLUNACAK: DEV EKRAN KURULUYOR.
Farklı Kültürler Aynı Sergide Buluştu.
MALATYA’DA KİLİTLENEN TRAFİĞE RADİKAL ÇÖZÜM.
MALATYA’DA KORKUTAN DEPREM: AKÇADAĞ’DA GECE YARISI SARSINTISI.
AKÇADAĞ HALKI: “EMEĞİ OLAN İŞÇİ, POZU VEREN SİYASETÇİ.
Gençler İçin Dijital Eğitim ve Kariyer Fırsatı.
KURŞUNLU’DA MODERN ALTYAPI HAMLESİ.
TARIM İŞÇİLERİNE KONFORLU YAŞAM: MALATYA’DA YENİ PROJE.
PANKREAS KANSERİNDE UMUT VEREN GELİŞME.
