Başkan Er, Taştepe Mahallesi Rezerv Alanında İncelemelerde Bulundu
Gündem, 25 Aralık 2024 22:50
29. REZERV ALANI BEŞ ETAP HALİNDE İNŞA EDİLECEK
· Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Yıllardır çevreyolu altı hizmet almadı diyoruz. Buradaki bu çalışmalarımızla, rezerv alanlarındaki çalışmalarımızla çevreyolu altındaki bölgelerimiz hak ettiği yere gelecek inşallah” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er 29 numaralı (Taştepe) rezerv alanında incelemelerde bulundu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Taştepe rezerv alanındaki incelemeleri sırasında yapmış olduğu açıklamada, “Taştepe mahallemiz 29. rezerv alanı olarak ilan edilmiş bir bölgemizdir. Taştepe yıllardır kentsel dönüşümle ilgili hayalimizde olan, kentsel dönüşümle burayı nasıl rehabilite edebiliriz diye düşündüğümüz bir alan.
Önceki yıllarda İmar Daire Başkanımız burası ile ilgili çalışmalar yapmış. İnsanlarımızın nasıl bir şehir ihya edileceğini tasavvur edememelerinden dolayı belediyemiz bununla ilgili olumlu bir sonuç maalesef alamamış. Malatya olarak büyük bir felaket yaşadık. Mühim olan bu felaketleri, bu afetleri ve krizleri faydaya dönüştürmektir. En önemlisi de krizlerden en iyi şekilde çıkabilmektir. Malatya’da yapmış olduğumuz çalışmalar da bundan ibarettir. Taştepe mahallemiz de depremde büyük hasar almış ve neredeyse ayakta bina, ev kalmamış durumda. Bu alanla ilgili olarak TOKİ ile birlikte çalışmalar başlattık. Bu alanın rezerv alanı ilan edilmesi ile ilgili çalışmalar gerçekleştirdik. Allah’a şükürler olsun ki bu alan da rezerv alanı ilan edildi. TOKİ tarafından ihalesi yapıldı. Yaklaşık olarak 3 bin konut inşa edilecek. Bu alandaki çalışmalar beş etap şeklinde yapılacak. Dört etabın ihalesi yapıldı ve bir etap ile ilgili çalışmalar da sürdürülüyor.
Şehit Fevzi Mahallesinde TOKİ konutları buradaki insanlarımızın biraz daha umutlu olmalarını sağladı. Şehit Fevzi Mahallesini gören insanlarımız Taştepe, Melekbaba ve Kiltepe’de burası gibi olacak. Yıllardır çevreyolu altı hizmet almadı diyoruz. İnşallah buradaki bu çalışmalarımızla, rezerv alanlarındaki çalışmalarımızla çevreyolu altındaki bölgelerimiz hak ettiği yere gelecek. Bunun gayreti ve çabası içerisindeyiz” dedi.
Gündem, 25 Aralık 2024 22:50
Yorumlar (0)

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

MALATYA’DA 100 ÇİFT İÇİN TOPLU NİKÂH TÖRENİ DÜZENLENİYOR

BAŞKAN GEÇİT, “TÜM EKİPLERİMİZLE SAHADAYIZ”

Battalgazi Belediyesi Karla Kapanan Yolu Açtı, Hamile Kadın Hastaneye Ulaştı

Başkan Taşkın’dan Berat Kandili Mesajı

Akçadağ İlçemizde Yaralamalı Trafik Kazası Meydana Geldi

Vali Seddar Yavuz'un Berat Kandili Mesajı

Ameliyatsız Anti-Aging Yöntemleri: Cilt Gençleştirmede Güncel Tedaviler

Kaçakçılık ile Mücadelemiz Devam Ediyor

Trafik Kazası Sonucu Taksirle Yaralama

Ölümlü Trafik Kazası

Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısından konuşan Başkan Er;

Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Er,

UKOME 2025 YILININ İLK OLAĞAN KURUL TOPLANTISINI YAPTI

BAŞKAN GEÇİT, “BERAT KANDİLİ, RAHMET VE MAĞFİRETLE DOLUDUR”

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN KIRSALDA Kİ OKULLARA EĞİTİM DESTEĞİ

Battalgazi’de Güvenli Alışveriş İçin Denetimler Sürüyor

BASKETBOL 'DA BAŞARI...

Yeşilyurt’un Eski Belediye Başkanı Soysal Kekevi Hayatını Kaybetti

Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü

Sanayide Güçlü ve Kalıcı Rekabet İçin Dijital Dönüşüm Şart

BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE’ EĞİTİMİ TAMAMLANDI

YEŞİLYURT KENT KONSEYİ KADIN KOROSU, 15 ŞUBAT’TA İLK KEZ SAHNEYE ÇIKACAK

Başkan Sadıkoğlu, Fidancılar Sitesi girişine kavşak talep etti*

Zelyurt: “Malatya’nın sesi olacağız”

Abdurrahman Babacan'da TOKİ Deprem Konutlarının ihalesi Tamlamlanmak Üzere Olduğunu Açıkladı.

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, ÖDÜLLÜ ‘AİLELER ARASI BADMİNTON TURNUVASI’ DÜZENLİYOR

BÜYÜKŞEHİR’DEN KATI ATIK DÜZENLİ DEPOLAMA VE BERTARAF TESİSİ ALANINA

MABESEM Tiyatro Kursiyerleri Seyircilerden Tam Not Aldı

BATTALGAZİ’DE MARKET DENETİMLERİ SIKILAŞIYOR

Hanımınçiftliği Mahallesi'nde Kasten Adam Yaralamak

Malatya’yı Terk Etmedik, Birlikte Ayağa Kalkıyoruz

Gözene Mahallesi'nde Depremzedelere Yeni Bir Umut

İş İnsanı Hakan Güldaş: “Zor Günlerde Memleketimizde Kaldık”

Ankara'da Bulunan Malatya'lılar Arapgir Derneğinde Bir Araya Geldi

İlimizde Kamu Düzeni ve Güvenliği İçin Kesintisiz Denetimler Sürdürülüyor

Okul ve Yurt Çevrelerinde Güvenlik Denetimleri Devam Ediyor

MALATYA’YA DEV YATIRIM VE PROJELER

GÖNÜLLÜLER BATTALGAZİ’DE BULUŞTU: “HAZIR OLMALIYIZ”
