Başkan Er, Taştepe Mahallesi Rezerv Alanında İncelemelerde Bulundu
Gündem, 25 Aralık 2024 06:14
29. REZERV ALANI BEŞ ETAP HALİNDE İNŞA EDİLECEK
· Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Yıllardır çevreyolu altı hizmet almadı diyoruz. Buradaki bu çalışmalarımızla, rezerv alanlarındaki çalışmalarımızla çevreyolu altındaki bölgelerimiz hak ettiği yere gelecek inşallah” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er 29 numaralı (Taştepe) rezerv alanında incelemelerde bulundu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Taştepe rezerv alanındaki incelemeleri sırasında yapmış olduğu açıklamada, “Taştepe mahallemiz 29. rezerv alanı olarak ilan edilmiş bir bölgemizdir. Taştepe yıllardır kentsel dönüşümle ilgili hayalimizde olan, kentsel dönüşümle burayı nasıl rehabilite edebiliriz diye düşündüğümüz bir alan.
Önceki yıllarda İmar Daire Başkanımız burası ile ilgili çalışmalar yapmış. İnsanlarımızın nasıl bir şehir ihya edileceğini tasavvur edememelerinden dolayı belediyemiz bununla ilgili olumlu bir sonuç maalesef alamamış. Malatya olarak büyük bir felaket yaşadık. Mühim olan bu felaketleri, bu afetleri ve krizleri faydaya dönüştürmektir. En önemlisi de krizlerden en iyi şekilde çıkabilmektir. Malatya’da yapmış olduğumuz çalışmalar da bundan ibarettir. Taştepe mahallemiz de depremde büyük hasar almış ve neredeyse ayakta bina, ev kalmamış durumda. Bu alanla ilgili olarak TOKİ ile birlikte çalışmalar başlattık. Bu alanın rezerv alanı ilan edilmesi ile ilgili çalışmalar gerçekleştirdik. Allah’a şükürler olsun ki bu alan da rezerv alanı ilan edildi. TOKİ tarafından ihalesi yapıldı. Yaklaşık olarak 3 bin konut inşa edilecek. Bu alandaki çalışmalar beş etap şeklinde yapılacak. Dört etabın ihalesi yapıldı ve bir etap ile ilgili çalışmalar da sürdürülüyor.
Şehit Fevzi Mahallesinde TOKİ konutları buradaki insanlarımızın biraz daha umutlu olmalarını sağladı. Şehit Fevzi Mahallesini gören insanlarımız Taştepe, Melekbaba ve Kiltepe’de burası gibi olacak. Yıllardır çevreyolu altı hizmet almadı diyoruz. İnşallah buradaki bu çalışmalarımızla, rezerv alanlarındaki çalışmalarımızla çevreyolu altındaki bölgelerimiz hak ettiği yere gelecek. Bunun gayreti ve çabası içerisindeyiz” dedi.
Gündem, 25 Aralık 2024 06:14
Yorumlar (0)
Sessiz Kadınların Şehri: Malatya ve CHP’nin Unutulan Kadın Gücü
İş Kazası
MASKİ’DEN İLÇELERE MODERN AMBAR: MALZEME YÖNETİMİNDE VERİMLİLİK ARTIYOR
Redington Türkiye, 10. yılında teknoloji dünyasının liderlerini bir araya getirdi
BAŞKAN GEÇİT: “İKİZCE, MALATYA’NIN YENİ YÜKSELEN DEĞERİ”
İSTİHDAM BULUŞMALARI MALATYA’DA BAŞLIYOR
Turgut Özal Mahallesi'nde İntihar
Ticaret Borsası Nerede, Malatya Üreticisi Kime Emanet?”
Malatya Müteahhitler Odası Nerede, Ne Yapıyor?
YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NE ÖZEL İNDİRİM MÜJDESİ!
YEŞİLYURT’TA “ŞİİR VE MÜZİK DİNLETİSİ” SANATSEVERLERDEN TAM NOT ALDI!
AĞBABA, TİCARET BAKANI BOLAT’A SESLENDİ:
BAŞKAN TAŞKIN: “TAŞTEPE MALATYA’NIN YENİ GÖZDE MAHALLESİ OLACAK”
İlkokul Öğrencileriyle Bir Araya Gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er;
Başharık Mahallesinde Gençlik Merkezi ve Spor Sahaları Hızla Yükseliyor
ONUR KONUĞU PROF. DR. KEMAL SAYAR MALATYA KİTAP FUARI’NDA
Malatya’da Denetim Nerede Kayboldu?
STK Oda Başkanları Her Saça Tarak Vuran Değil, Halkın ve Üyenin Başkanı Olsun!
Başkan Geçit, “Beylerderesi Bisiklet ve Yürüyüş Yolu” Projesini İnceledi
DARENDE’NİN İÇME SUYUNA HAYAT VEREN PROJE: “TOHMA KANYONU’NDAN CAZİBEYLE SU”
SİGORTA SEKTÖRÜNDE DEV SATIN ALMA
TOKİ 500 BİN Sosyal Konut Projesi Başvuruları Başlıyor
BATTALGAZİ’DE YATIRIM TURU: MECLİS ÜYELERİ PROJELERİ YERİNDE GÖRDÜ
ANASININ BABASININ MEZARI VAR
YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ KASIM AYI TOPLANTISINI YAPTI
BAŞKAN ER “AZİM VE KARARLILIKLA BAŞARILAMAYACAK HİÇBİRŞEY YOK”
AĞBABA’DAN SANAYİ BAKANINA;
U 19 GELİŞİM LİGİ
Başarılı Kadınların Sessiz Gücü
Dolandırıcılıkla Mücadelemiz Hız Kesmeden Devam Ediyor
BAŞKAN GEÇİT, “ÇİLESİZ VE KARAKAVAK TAZİYE EVLERİMİZİ YAKIN BİR ZAMANDA HİZMETE SUNACAĞIZ”
YEŞİLYURT’TA SANATSEVERLER ŞİİR VE MÜZİKLE BULUŞACAK!
Öğrencilerle bir araya gelen Başkan Er,
BATTALGAZİ BELEDİYE MECLİSİ KASIM AYI TOPLANTISI
Malatya Demiryol İş Sendikası Seçimi Olaylı Bitti!
Malatya’da Sivil Toplum Sessizliğe Büründü!
MALATYA ANADOLU KİTAP VE KÜLTÜR FUARI KİTAPSEVERLERDEN YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR
Tek Böbrek Üstü Beziyle Yapılan Ameliyat Literatüre Girdi
Kiltepe Mahallesinde Meydana Gelen ‘Ateşli Silahla Yaralama’
