KONYA BÜYÜKŞEHİR ÖĞRENCİLERİN OKULA GÜVENLE GİTMESİ İÇİN “YAYABÜS” PROJESİNİ BAŞLATTI
Eğitim, 25 Aralık 2024 22:22
KONYA BÜYÜKŞEHİR ÖĞRENCİLERİN OKULA GÜVENLE GİTMESİ İÇİN “YAYABÜS” PROJESİNİ BAŞLATTI
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen “Güvenli Okul Yolları” projesi kapsamında “Yayabüs” uygulaması başlatıldı. Pilot okul olarak belirlenen Karatay Cengiz Topel İlkokulu öğrencileri velileri eşliğinde bir otobüs mantığında toplu olarak okullarına yürüyerek farkındalık oluşturdu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya genelinde sürdürülebilir ulaşımı yaygınlaştırma adına önemli projeler yürüttüklerini belirterek, pilot olarak başlattıkları “Yayabüs” uygulaması ile sağlıklı yaşama ve çevreye katkı sağlamanın yanında çocuklarda yürümenin faydaları konusunda bilinç oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti.
Konya Büyükşehir Belediyesi, çocukların bisikletle okula güvenli şekilde gitmelerini sağlamak amacıyla sürdürülen “Güvenli Okul Yolları” projesi kapsamında Türkiye’ye örnek bir çalışmayı daha hayata geçirerek “Yayabüs” uygulamasını başlattı.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya genelinde sürdürülebilir ulaşımı yaygınlaştırma adına; yeni raylı sistem hatları, toplu ulaşım filosunun yenilenmesi, bisikletli ulaşımın gelişmesi, tarihi merkezdeki yayalaştırma çalışmaları gibi önemli projeleri hayata geçirdiklerini anımsattı.
“AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZDA BİLİNÇ OLUŞTURMAK”
Çocukların bisikletle okula güvenle gitmelerini sağlamak amacıyla yürüttükleri “Güvenli Okul Yolları” projesine Türkiye’de yine bir ilk olan “Yayabüs” projesini de dahil ettiklerini kaydeden Başkan Altay, proje hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:
“Sürdürülebilir ulaşımın yaygınlaşması adına şehrimizde önemli işleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. ‘Yayabüs’ çalışmamız da bunlardan birisi. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) onayıyla Karatay Cengiz Topel İlkokulu’nu pilot okul olarak belirledik. Daha sonra okul etrafında yaya geçitleri, işaret ve levhalama çalışmaları, araç parkını önleyici tedbirler ile hız sınırını düşürücü çalışmalar yapıldı. Ders başlangıç ve bitiş saatlerinde okul çevresinde oluşan araç yoğunluğunu azaltacak, trafik güvenliğini artıracak bu projede belirlenen toplanma noktasında bir araya gelen öğrencilerimiz, velileri eşliğinde reflektörlü yelekleri ile bir otobüs mantığında toplu olarak yürüyerek okula güvenle gidiyor. Amacımız sağlıklı yaşama ve çevreye katkı sağlamanın yanında yavrularımızda yürümenin faydaları konusunda bilinç oluşturulması.”
Başkan Altay, özellikle ders başlangıç ve bitiş saatlerinde okul çevresinde araç yoğunluğunun oluştuğu ilkokullardan gelecek talepler doğrultusunda şehir genelinde “Yayabüs” projesini yaygınlaştırmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.
VELİLER VE ÖĞRENCİLER UYGULAMADAN MEMNUN
Etkinlik hakkında görüşlerini paylaşan veliler ve öğrenciler de yolların her zaman güvenli olmasını istediklerini belirterek, farkındalığa vesile olacak uygulamadan çok memnun kaldıklarını söyledi. Araçların yayalara her zaman aynı duyarlılığı göstermesi temennisinde bulunan veliler uygulamadan dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti.
Eğitim, 25 Aralık 2024 22:22
Yorumlar (0)
Battalgazi’de Korkutan Kaza: Araçta Sıkışan Vatandaşı İtfaiye Kurtardı
Trafikte Akrobasiye Son: Motosikletler Men Edildi, Ehliyetlere El Konuldu
Battalgazi Belediyesi Meclisi Şubat Ayı Toplantısında Önemli Kararlar Aldı
Kadın Eli Değen Yeşilyurt’ta Üretim Bereketleniyor
Muhtarlar Bağımlılıkla Mücadele Konusunda Bilgilendirildi
Öğrenci Güvenliği İçin Okul Çevrelerinde Trafik Denetimleri Devam Ediyor
Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele Çalışmaları Başkan Er’den Tam Not Aldı
Yeşilyurt’ta Trafik Kazası: 5 Kişi Yaralandı
Vefanın Adresi Yeşilyurt: Büyükler Yine Baştâcı
Demir Eksikliği Tedavisinde Süreklilik Önemli
MÜZİKLE TERAPİ TOPLULUĞU'NDAN TÜRK SANAT MÜZİĞİ ZİYAFETİ
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” Törenine Vali Seddar Yavuz Damga Vurdu
Kalplerin Arındığı, Duaların Semaya Yükseldiği Gece: Berat Kandili
Katarakt Tedavisinde Femtosaniye Lazer Yöntemi
Gençleşme Uygulamalarında Tartışmalı Yöntem: Sünnet Derisi Kök Hücreleri
Vali Seddar Yavuz’un Berat Kandili Dolayısıyla Yayımladığı Mesaj
Başkan Er: “Berat Kandili, Arınma ve Affın Gecesidir
BAL Ligi’nde Malatyaspor Kahta Deplasmanından Puan Çıkaramadı
Malatya’nın Sessiz Gücü: Her Kapıyı Çalan, Her Yüreğe Dokunan Vekil
Battalgazi’de Otobüs ile Otomobil Çarpıştı: 2 Yaralı
Çok Güzel Hareketler İki”, Malatya’da Beklentileri Karşılayamadı
Güzellik Sektöründe Kadın İmzası: Angel Angel Güzellik Merkezi Yeni Yerinde Açıldı
Narkotik’ten Sokak Satıcılarına Darbe: 800 Gram Esrar Ele Geçirildi, 1 Şüpheli Tutuklandı
Başkan Geçit, Halı Dokuma Kursunda Üretim Sürecini Yakından İnceledi
Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda Eğitimler Yeniden Başladı
TFF Yerel Amatör Ligler Statüsü Güncellendi
YRP Genel Başkan Yardımcısı Osmanağaoğlu’ndan Malatya Çıkarması
Malatya’da Pompalı Tüfekli Saldırı: 6 Yaralı
Yeşilyurt’ta Mesleki Eğitim Kurslarına Yoğun İlgi
Milli Başarıya İmza Atan Sporculardan Başkan Taşkın’a Anlamlı Ziyaret
Ebeveyn Kaybı Yaşayan Çocuklara Yönelik Hizmetler Aralıksız Devam Ediyor
Malatya’da Firari Suçlulara Geçit Yok: 3 Hükümlü Yakalandı
Teoman Alpay’den Unutulmaz Gece: Şarkıları Mest Etti
Havacılıkta Merkez, Eğitimde Sıfır: Malatya’daki Büyük Çelişki.
15 GÜNDÜR BİR İMZA BULUNAMIYOR: SAĞLIK SİSTEMİNDE VATANDAŞ PINPON TOPU
Malatya Basını İçin Birlik ve Beraberlik Vurgusu: Pencere TV’de Önemli İstişare
Akçadağ’da Kar Alarmı: Çobanuşağı Kültür ve Taziye Evinde Çökme
Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde Başvurular Alınıyor
Battalgazi’de Pazarlarda Haksız Tartıya Geçit Yok
