KONYA BÜYÜKŞEHİR ÖĞRENCİLERİN OKULA GÜVENLE GİTMESİ İÇİN “YAYABÜS” PROJESİNİ BAŞLATTI
Eğitim, 25 Aralık 2024 23:35
KONYA BÜYÜKŞEHİR ÖĞRENCİLERİN OKULA GÜVENLE GİTMESİ İÇİN “YAYABÜS” PROJESİNİ BAŞLATTI
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen “Güvenli Okul Yolları” projesi kapsamında “Yayabüs” uygulaması başlatıldı. Pilot okul olarak belirlenen Karatay Cengiz Topel İlkokulu öğrencileri velileri eşliğinde bir otobüs mantığında toplu olarak okullarına yürüyerek farkındalık oluşturdu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya genelinde sürdürülebilir ulaşımı yaygınlaştırma adına önemli projeler yürüttüklerini belirterek, pilot olarak başlattıkları “Yayabüs” uygulaması ile sağlıklı yaşama ve çevreye katkı sağlamanın yanında çocuklarda yürümenin faydaları konusunda bilinç oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti.
Konya Büyükşehir Belediyesi, çocukların bisikletle okula güvenli şekilde gitmelerini sağlamak amacıyla sürdürülen “Güvenli Okul Yolları” projesi kapsamında Türkiye’ye örnek bir çalışmayı daha hayata geçirerek “Yayabüs” uygulamasını başlattı.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya genelinde sürdürülebilir ulaşımı yaygınlaştırma adına; yeni raylı sistem hatları, toplu ulaşım filosunun yenilenmesi, bisikletli ulaşımın gelişmesi, tarihi merkezdeki yayalaştırma çalışmaları gibi önemli projeleri hayata geçirdiklerini anımsattı.
“AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZDA BİLİNÇ OLUŞTURMAK”
Çocukların bisikletle okula güvenle gitmelerini sağlamak amacıyla yürüttükleri “Güvenli Okul Yolları” projesine Türkiye’de yine bir ilk olan “Yayabüs” projesini de dahil ettiklerini kaydeden Başkan Altay, proje hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:
“Sürdürülebilir ulaşımın yaygınlaşması adına şehrimizde önemli işleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. ‘Yayabüs’ çalışmamız da bunlardan birisi. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) onayıyla Karatay Cengiz Topel İlkokulu’nu pilot okul olarak belirledik. Daha sonra okul etrafında yaya geçitleri, işaret ve levhalama çalışmaları, araç parkını önleyici tedbirler ile hız sınırını düşürücü çalışmalar yapıldı. Ders başlangıç ve bitiş saatlerinde okul çevresinde oluşan araç yoğunluğunu azaltacak, trafik güvenliğini artıracak bu projede belirlenen toplanma noktasında bir araya gelen öğrencilerimiz, velileri eşliğinde reflektörlü yelekleri ile bir otobüs mantığında toplu olarak yürüyerek okula güvenle gidiyor. Amacımız sağlıklı yaşama ve çevreye katkı sağlamanın yanında yavrularımızda yürümenin faydaları konusunda bilinç oluşturulması.”
Başkan Altay, özellikle ders başlangıç ve bitiş saatlerinde okul çevresinde araç yoğunluğunun oluştuğu ilkokullardan gelecek talepler doğrultusunda şehir genelinde “Yayabüs” projesini yaygınlaştırmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.
VELİLER VE ÖĞRENCİLER UYGULAMADAN MEMNUN
Etkinlik hakkında görüşlerini paylaşan veliler ve öğrenciler de yolların her zaman güvenli olmasını istediklerini belirterek, farkındalığa vesile olacak uygulamadan çok memnun kaldıklarını söyledi. Araçların yayalara her zaman aynı duyarlılığı göstermesi temennisinde bulunan veliler uygulamadan dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti.
Eğitim, 25 Aralık 2024 23:35
Yorumlar (0)
Battalgazi’de Bayram Öncesi Anlamlı Etkinlik: Çocuklara Ücretsiz Tıraş.
Vatandaş Rahat Etsin Diye Büyükşehir Görev Başında
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Mart Gündemi Kapanışı
Malatya’da Uyuşturucu ve Silah Operasyonu: 4 Gözaltı
Vatandaşlar İçin Temiz ve Düzenli Bayram Alanları: Cami ve Mezarlıklar Hazırlanıyor
Yeşilyurt Belediyesi Meclis Üyeleri, Başkan Geçit’in İftarında Bir Araya Geldi
Başkan Geçit’ten Anlamlı 18 Mart Mesajı: “Çanakkale Deniz Zaferi Geçilmez”
Başkan Er: “Çanakkale Deniz Zaferi Geleceğimizin Teminatıdır
Vali Seddar Yavuz: “Çanakkale Deniz Zaferi Milletimizin Gururudur”
Keskin: “Çanakkale, Birlik ve Beraberliğin En Büyük Sembolüdür
Tüfenkci’den Malatya Basınına Ziyaret: “Basın, Şehrin Vicdanıdır”
Konteynerde Şüpheli Ölüm: Genç Adam Silahla Hayatına Son Verdi.
Battalgazi Belediyesi’nden Hastane Çevresine Konforlu Dokunuş
MALATYA’DA TIP BAYRAMI SATRANÇ TURNUVASI TAMAMLANDI
Malatya İçin Ortak Ses: “Her Şey Malatya İçin El Ele” Grubu Takdir Topluyor.
Beylerderesi Baraj Göleti Mevkiinde Trafik Kazası: 1 Kişi Yaralandı
Kale Uygulama Noktasında Uyuşturucu Operasyonu: 11 Kilo 400 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi
Malatya Yeşilyurtspor U14, Deplasmanda Farklı Galip
Malatya’daki Eğitim Kurumu Olayına İlişkin ESENLİK A.Ş.’den Açıklama
Başkan Kılıç’tan Birlik ve Kardeşlik Vurgulu Kadir Gecesi Mesajı
Battalgazi’de Ramazan’da Birlik ve Kardeşlik Programları
Başkan Er’den Kadir Gecesi’nde Birlik ve Dua Vurgusu
Şehir Trafiğine Nefes: İnönü Caddesi Açıldı, Fuzuli Caddesi Yenileniyor
Battalgazi’de Gece Saatlerinde Trafik Kazası: 5 Kişi Yaralandı
Sahurda Gençlik Enerjisi: Başkan Kahveci Üniversitelilerle Bir Araya Geldi.
Kale Uygulama Noktasında Zehir Tacirlerine Darbe: 11 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi.
Karadeniz’den Sert Tepki: “Bir Öğretmene El Kalktıysa Bahane Aramak Utançtır”
Yeşilyurt’ta Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
Fedakârlığın Adı Sağlık: Hekimlere ve Sağlık Çalışanlarına Teşekkür.
ÖĞRETMENE EL KALDIRMAK GELECEĞE EL KALDIRMAKTIR
Attarlar Odası Başkanı Basri Orhan: “Depremden Sonra Esnaf Ayakta Kalma Mücadelesi Veriyor.
KAYISIDA MONİLYA HASTALIĞI UYARISI
Doğanşehir Suçatı Demiryolu Hattına Yüksek Gerilim Verilecek
Deprem Haftasında Fırat EDAŞ Ekibinden Gerçeğini Aratmayan Tatbikat
MUSEUM HOTEL İNGİLTERE'NİN KÖKLÜ GAZETESİ THE TIMES'TA
Vali Seddar Yavuz: “Sağlık Çalışanlarımız Fedakârlığın Simgesidir”
Hizmet Lokantası’nda Ramazan Bereketi: Başkan Taşkın Vatandaşlarla İftar Yaptı
Altundağ’dan Kurtuluş ve İstiklal Marşı Mesajı
Tokat Niksar’da 5.5 Büyüklüğünde Deprem.
