BAŞKAN GEÇİT, YEŞİLEVLER REZERV ALAN KONUTLARINI İNCELEDİ
Gündem, 26 Aralık 2024 09:16
“YEŞİLTEPE’DE GÜVENLİ VE MODERN BİR YAŞAM ALANI KURULUYOR”
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, “ Yaşadığımız asrın felaketi büyük depremlerde ağır hasar alıp yıkılan Yeşiltepe’deki Yeşilevlerin olduğu bölgede ‘Rezerv Alan’ projeleri kapsamında inşa edilen, modern tekniklerle donatılmış, deprem yönetmeliklerine uygun 51 bloktan oluşan 750 konutumuz ve sosyal yaşam alanlarımızla Yeşiltepe’ye güvenli ve modern bir yaşam alanı kurulacak. ” dedi.
Yeşilyurt’ta depreme dayanıklı konutlar ve yeni nesil yaşam alanlarının sayısını artırıp, vatandaşların güvenli ve sağlıklı alanlarda yaşamasına imkan tanıyacak hizmetleri ön plana alan ve ilçeyi yeniden ayağa kaldırmak için ‘Birlikte Yeniden Yeşilyurt’ anlayışıyla hizmet seferberliğini başlatan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Atay ve Sabri Akın’ın yanı sıra Hoca Ahmet Yesevi Mahalle Muhtarı Orhan Ünalır ile birlikte Yeşilevler ’31.Bölge Rezerv Alan’ konutlarında incelemelerde bulunup, örnek daireyi gezdi.
Şantiye yetkililerden inşaatların son durumu ve anahtar teslimleri üzerine bilgiler alan Başkan Geçit, depremzede ailelerin taşınacakları konutların bir an önce teslim edilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ yetkilileriyle uyumlu ve koordineli bir şekilde çalışarak, belediyenin tüm imkânlarını seferber ettiklerini söyledi.
Yeşiltepe’nin çehresini değiştirecek rezerv alan konutlarıyla birlikte depremzede aileleri yeni yuvalarına kavuşturacaklarını söyleyen Başkan Geçit, “6 Şubat depremlerinden sonra ağır hasar alıp yıkılan Yeşilevler konutlarının olduğu bölgemizde konut üretimleri aralıksız devam ediyor. 51 blok ve 750 konutun yanı sıra sosyal yaşam alanları, çevre düzenlemeleri ve sosyal donatılarıyla birlikte bu bölgemizin çehresini değiştirecek modern bir yaşam alanı kuruluyor. Devletimizin kararlılıkla sürdürdüğü bu büyük yatırımlar kapsamında, modern mühendislik teknikleriyle inşa edilen ve en son deprem yönetmeliklerine uygun olarak tasarlanan buradaki sağlam ve estetik konutlar, en kısa sürede tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecek. Bölgenin çehresini değiştirecek, yaşam kalitesini artıracak bu modern yapılar, hem dayanıklı hem de çağdaş mimari anlayışına uygun olarak inşa ediliyor. Vatandaşlarımız yeni evlerinde huzurla ve güvenle yaşayacaklar. Şehrimize değer katacak bu önemli yatırımların hemşehrilerimize hâyırlı olmasını diliyorum. İlçemizde bir yandan güvenilir ve sağlam yaşam alanların sayısı artarken diğer taraftan geleceğe dönük hayallerimiz ve umutlarımızda daha fazla yeşermektedir. Belediye olarak hem bu bölgemizdeki konutların hem de diğer rezerv alanlarımızdaki çalışmaların belirlenen zamandan önce tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi için her türlü desteği veriyoruz.” diye konuştu.
Yeşilevler ‘Rezerv Alan’ projesinin ‘dirençli ve güvenli yaşam alanlarına sahip Yeni Yeşilyurt’ hedeflerine ulaşmada çok önemli katkılar sunacağına dikkat çeken Başkan Geçit, titiz ve planlı bir çalışmanın yürütüldüğü Yeşilevler konutlarında ilk anahtar teslimatlarının Mart Ayı itibariyle başlayacağını, ikinci etabın Mayıs Ayında, üçüncü etap konutlarının ise Haziran Aylarında teslim edilerek vatandaşları sıcak yuvalarına kavuşturacaklarını sözlerine ekledi.
Malatya ve Yeşilyurt’un dört bir tarafında depreme dayanıklı, modern yapılaşmaya uygun yeni yaşam alanlarının hızla yükseldiğini hatırlatan Başkan Geçit, seçim döneminde sözünü verdikleri ‘iki yılda şehrimizi ayağa kaldıracağız’ sözünü yerine getirmek için yoğun bir tempoyla çalıştıklarını, sayısı her geçen gün artan konut üretimleri ve atılan kararlı adımların bunun açık bir göstergesi olduğunu ifade ederken, Vali, Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı, Battalgazi Belediye Başkanı ve Kamu ve Kurumlarla el ele, gönül gönüle, omuz omuza çalışarak Malatya’yı daha güçlü bir şekilde ayağa kaldıracaklarını ve bundan kimsenin şüphesi olmaması gerektiğine bir kez daha vurgu yaptı.
Hoca Ahmet Yesevi Mahalle Muhtarı Orhan Ünalır ise, devam eden konut projelerine verdiği desteklerden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’e teşekkürlerini sundu.
Gündem, 26 Aralık 2024 09:16
Yorumlar (0)
Parkinson Hastalığı Tedavisinde Beyin Pili Yöntemi
Baharın Habercisi: Alerjik Konjonktivit.
Afetlere Karşı Güçlü Adım: Malatya’da Kritik Zirve
Hafızlık Yarışmasında Büyük Başarı: Malatya’dan Eslem Koç İkinci Oldu.
HİLAL ACI’YA ULUSAL DÜZEYDE TAKDİR: “ŞİDDETE KARŞI MÜCADELEDE ÖRNEK LİDER.
DOĞANŞEHİR ERKENEK’TE FECİ KAZA: 3 ÖLÜ, 1 YARALI
MALATYA’DA NARKOALAN DENETİMİ: 183 KİŞİ VE 56 ARAÇ KONTROL EDİLDİ
Kalıcı Makyajda Yeni Dönem: Cansu Durkun Abalı Doğallık, Uzmanlık ve Kalitenin Altını Çiziyor.
Yakınca ve Yeşiltepe’ye Nefes Aldıracak Proje: Geçit’ten Yerinde İnceleme.
Başkan Geçit: ‘Şevket Keskin İlkeleriyle Yoluna Devam Etti.
MALATYA, TÜBİTAK 2204-B BÖLGE FİNALİNDE GÖZ DOLDURDU
BATTALGAZİ’DE TARİH VE KÜLTÜREL MİRAS MASAYA YATIRILDI
Milli Heyecan 100. Yıl Parkı’nda: Türkiye Tek Yürek Oluyor!
Malatya’da Sanayi Krizi İddiası: Ağbaba’dan Çarpıcı Sözler
Asrın Felaketinden Asrın İmarına: Malatya’ya 417 Milyar TL’lik Hamle
Başkan Geçit Yönetim Kadrosunu Belirledi: Yeşilyurt’ta Yeni Yapılanma
Battalgazi’de Nisan Meclisi Toplandı: Taşkın’dan Hizmet ve Proje Vurgusu
ELAZIĞ’DA MADALYA YAĞMURU: GENÇ ESKRİMCİLER GURURLANDIRDI
Fırat Mahallesi’nde İş Kazası: Asansör Boşluğuna Düşen İşçi Yaralandı
Salköprü’de Trafik Kazası: 1 Kişi Yaralandı
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Çevreye Örnek Adım: ‘Sıfır Atık Günü’ Etkinliği
Geçit Sözünü Tutuyor: Topsöğüt’e Taziye Evi Kazandırılıyor
Valilikten Üreticiye Çağrı: Kayısıda Çil Hastalığıyla Mücadele Şart
Vali Yavuz: “Sağlık En Büyük Servetimizdir
Uyuşturucuya Geçit Yok: 4 Mahallede Eş Zamanlı Baskın
Battalgazi Belediyesi Harekete Geçti: Akpınar Çarşısı Teslime Hazırlanıyor
Türkiye’nin Dört Bir Yanından Gelen Yıldızlar Malatya’da Buluştu
Malatya Akçadağ’da CHP’de İstifa Depremi: Özkan Uçar Yönetim'de Ayrıldı
Vali Seddar Yavuz: “Kütüphaneler Medeniyetin Hafızasıdır.
MALATYA GENÇ GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ KAPILARINI AÇTI.
MALATYA’DA SATRANÇ HEYECANI: YILDIZLAR TAKIM ŞAMPİYONASI TAMAMLANDI.
Esnafın Nabzını Tutan Başkan Er’den Önemli Ziyaret
BAŞKAN TAŞKIN YARDIM SEFERBERLİĞİNİN BAŞINDA.
GECE YARISI ACI OLAY: BEYLER DERESİ GÖLETİ’NDE ŞÜPHELİ ÖLÜM
MALATYA BŞB AMPUTE TAKIMI EVİNDE AĞIR YARA ALDI: 6-1
MALATYA BŞB ENGEL TANIMADI: DEPLASMANDA FARKLI GALİBİYET, LİDERLİK KOLTUĞU!
BATTALGAZİ BELEDİYESPOR SAHASINDA KAZANDI: 2-1
MALATYA’DA FECİ KAZA: 3 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ, 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ.
Kırmızı Et Üreticileri Kararlı: ‘Söz Hakkı Sahada Olanın Olmalı.
