BAŞKAN GEÇİT, YEŞİLEVLER REZERV ALAN KONUTLARINI İNCELEDİ
Gündem, 26 Aralık 2024 18:20
“YEŞİLTEPE’DE GÜVENLİ VE MODERN BİR YAŞAM ALANI KURULUYOR”
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, “ Yaşadığımız asrın felaketi büyük depremlerde ağır hasar alıp yıkılan Yeşiltepe’deki Yeşilevlerin olduğu bölgede ‘Rezerv Alan’ projeleri kapsamında inşa edilen, modern tekniklerle donatılmış, deprem yönetmeliklerine uygun 51 bloktan oluşan 750 konutumuz ve sosyal yaşam alanlarımızla Yeşiltepe’ye güvenli ve modern bir yaşam alanı kurulacak. ” dedi.
Yeşilyurt’ta depreme dayanıklı konutlar ve yeni nesil yaşam alanlarının sayısını artırıp, vatandaşların güvenli ve sağlıklı alanlarda yaşamasına imkan tanıyacak hizmetleri ön plana alan ve ilçeyi yeniden ayağa kaldırmak için ‘Birlikte Yeniden Yeşilyurt’ anlayışıyla hizmet seferberliğini başlatan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Atay ve Sabri Akın’ın yanı sıra Hoca Ahmet Yesevi Mahalle Muhtarı Orhan Ünalır ile birlikte Yeşilevler ’31.Bölge Rezerv Alan’ konutlarında incelemelerde bulunup, örnek daireyi gezdi.
Şantiye yetkililerden inşaatların son durumu ve anahtar teslimleri üzerine bilgiler alan Başkan Geçit, depremzede ailelerin taşınacakları konutların bir an önce teslim edilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ yetkilileriyle uyumlu ve koordineli bir şekilde çalışarak, belediyenin tüm imkânlarını seferber ettiklerini söyledi.
Yeşiltepe’nin çehresini değiştirecek rezerv alan konutlarıyla birlikte depremzede aileleri yeni yuvalarına kavuşturacaklarını söyleyen Başkan Geçit, “6 Şubat depremlerinden sonra ağır hasar alıp yıkılan Yeşilevler konutlarının olduğu bölgemizde konut üretimleri aralıksız devam ediyor. 51 blok ve 750 konutun yanı sıra sosyal yaşam alanları, çevre düzenlemeleri ve sosyal donatılarıyla birlikte bu bölgemizin çehresini değiştirecek modern bir yaşam alanı kuruluyor. Devletimizin kararlılıkla sürdürdüğü bu büyük yatırımlar kapsamında, modern mühendislik teknikleriyle inşa edilen ve en son deprem yönetmeliklerine uygun olarak tasarlanan buradaki sağlam ve estetik konutlar, en kısa sürede tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecek. Bölgenin çehresini değiştirecek, yaşam kalitesini artıracak bu modern yapılar, hem dayanıklı hem de çağdaş mimari anlayışına uygun olarak inşa ediliyor. Vatandaşlarımız yeni evlerinde huzurla ve güvenle yaşayacaklar. Şehrimize değer katacak bu önemli yatırımların hemşehrilerimize hâyırlı olmasını diliyorum. İlçemizde bir yandan güvenilir ve sağlam yaşam alanların sayısı artarken diğer taraftan geleceğe dönük hayallerimiz ve umutlarımızda daha fazla yeşermektedir. Belediye olarak hem bu bölgemizdeki konutların hem de diğer rezerv alanlarımızdaki çalışmaların belirlenen zamandan önce tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi için her türlü desteği veriyoruz.” diye konuştu.
Yeşilevler ‘Rezerv Alan’ projesinin ‘dirençli ve güvenli yaşam alanlarına sahip Yeni Yeşilyurt’ hedeflerine ulaşmada çok önemli katkılar sunacağına dikkat çeken Başkan Geçit, titiz ve planlı bir çalışmanın yürütüldüğü Yeşilevler konutlarında ilk anahtar teslimatlarının Mart Ayı itibariyle başlayacağını, ikinci etabın Mayıs Ayında, üçüncü etap konutlarının ise Haziran Aylarında teslim edilerek vatandaşları sıcak yuvalarına kavuşturacaklarını sözlerine ekledi.
Malatya ve Yeşilyurt’un dört bir tarafında depreme dayanıklı, modern yapılaşmaya uygun yeni yaşam alanlarının hızla yükseldiğini hatırlatan Başkan Geçit, seçim döneminde sözünü verdikleri ‘iki yılda şehrimizi ayağa kaldıracağız’ sözünü yerine getirmek için yoğun bir tempoyla çalıştıklarını, sayısı her geçen gün artan konut üretimleri ve atılan kararlı adımların bunun açık bir göstergesi olduğunu ifade ederken, Vali, Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı, Battalgazi Belediye Başkanı ve Kamu ve Kurumlarla el ele, gönül gönüle, omuz omuza çalışarak Malatya’yı daha güçlü bir şekilde ayağa kaldıracaklarını ve bundan kimsenin şüphesi olmaması gerektiğine bir kez daha vurgu yaptı.
Hoca Ahmet Yesevi Mahalle Muhtarı Orhan Ünalır ise, devam eden konut projelerine verdiği desteklerden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’e teşekkürlerini sundu.
Gündem, 26 Aralık 2024 18:20
Yorumlar (0)
KAPALI PAZAR YERLERİ ARTIK BİR LÜKS DEĞİL, ZORUNLULUKTUR
Prof. Dr. Ahmet Karacalar’dan Önemli Uyarı: Selülit Metabolizmanın Habercisi Olabilir
Türk Tıbbi Onkoloji Derneği’nden Serviks Kanseri Uyarısı: Bilgi ve Önlem Hayat Kurtarıyor
TARIMA DEĞER KATAN ÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ
Battalgazi’de Kar Mesaisi Sonuç Verdi: Yollar ve Kaldırımlar Temiz
AKP Tabut Görüntüsüne Tahammül Edemedi
Büyükşehir Karla Mücadelede Vites Yükseltti: Yoğun Mesai Devam Ediyor
Malatya’da Kara Geçit Yok! Büyükşehir Belediyesi 7/24 Sahada
Malatya U-18 Ligi’nde 2. Hafta Geride Kaldı: Gollü Karşılaşmalar Dikkat Çekti
Yeşilyurt Belediyesi Kar Kış Demedi, 7/24 Sahada
Malatya’da Siyaset Alarm Veriyor: Koltuk Uğruna Değişen Partiler, Kaybolan Güven
SİYASET ÇATIŞMA DEĞİL, UZLAŞI SANATIDIR: MALATYA’DA SİYASET NEDEN HALKTAN KOPUK?
Başkan Er, MİAD Üyeleriyle İstişarede Bulundu
Battalgazi’de Marketlere Sıkı Denetim
AK Parti’den Devlet Aklı ve Millî Birlik Vurgusu
Gençlerden Veli Ağbaba’ya Büyük Destek
Ağbaba’dan Emekli Çıkışı: “Bu Düzene Karşı Mücadelemiz Sürecek
Vali Seddar Yavuz: 2026 Yılı 1. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
Sulama Var, Su Yok… Tarım Var, Çiftçi Yok
Malatya’da Deprem Sonrası Vatandaşın Ortak Sesi Aynı Grupta Buluştu
Başkan Er, Kent Ekonomisi İçin İş Dünyasıyla Bir Araya Geldi
Türkiye Şampiyonası’nda Battalgazi Rüzgârı: 5 Madalya
Yeşilyurt’ta Feci Trafik Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı
Samanköy Konteyner Kentte Yangın Paniği
TEYFİK TEMELLİ CADDESİ: PİLOT BÖLGE DEĞİL, UNUTULMUŞ BÖLGE
ESNAFIN İSYANI MEĞER BOŞUNAYMIŞ: MALATYA HALİNDEN MEMNUN, DEĞİŞİM GEREKSİZMİŞ!
Battalgazi’de Silahlı Yaralama Olayı: Şüpheli Gözaltında
Minik Futbolcular Yarıyıl Şenliğinde Buluştu
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Ocak Mesaisi Tamamlandı
Yeşilyurt Kent Konseyi Yabancı Öğrencileri Kültür ve Tarihle Buluşturdu
Bayrağa Uzanan Ellere MHP’den Sert Uyarı: “Bu Millet Bayrağını Çiğnetmez”
Yeşilyurt’ta Şantiye Alanında Yangın Paniği: Yaralanan Yok
MATİM İŞ MERKEZİ KİME EMANET? DEPREMZEDE ESNAF MI, “ADAMI OLAN” MI KAZANDI?
Zorlu Kış Şartlarında Pütürge ve Kuluncak’ta Kurumlar Tek Yürek Oldu
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Sağlıklı Yaşama Güçlü Katkı
İzmirli iş insanı Nazım Torbaoğlu’na Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Plaket...
Avrupa’da Yapay Zeka Veri Merkezlerine Yeni Hamle: Vertiv ve GreenScale Ortaklığı
Battalgazi’de Zor Koşullarda Örnek Dayanışma: Sağlık Ekipleri İş Makinesiyle Hastaya Ulaştı
MALATYA’DA YILDIRIM VE HIZLI SATRANÇ İL BİRİNCİLİKLERİ TAMAMLANDI
