BAŞKAN GEÇİT, YEŞİLEVLER REZERV ALAN KONUTLARINI İNCELEDİ
Gündem, 26 Aralık 2024 22:24
“YEŞİLTEPE’DE GÜVENLİ VE MODERN BİR YAŞAM ALANI KURULUYOR”
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, “ Yaşadığımız asrın felaketi büyük depremlerde ağır hasar alıp yıkılan Yeşiltepe’deki Yeşilevlerin olduğu bölgede ‘Rezerv Alan’ projeleri kapsamında inşa edilen, modern tekniklerle donatılmış, deprem yönetmeliklerine uygun 51 bloktan oluşan 750 konutumuz ve sosyal yaşam alanlarımızla Yeşiltepe’ye güvenli ve modern bir yaşam alanı kurulacak. ” dedi.
Yeşilyurt’ta depreme dayanıklı konutlar ve yeni nesil yaşam alanlarının sayısını artırıp, vatandaşların güvenli ve sağlıklı alanlarda yaşamasına imkan tanıyacak hizmetleri ön plana alan ve ilçeyi yeniden ayağa kaldırmak için ‘Birlikte Yeniden Yeşilyurt’ anlayışıyla hizmet seferberliğini başlatan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Atay ve Sabri Akın’ın yanı sıra Hoca Ahmet Yesevi Mahalle Muhtarı Orhan Ünalır ile birlikte Yeşilevler ’31.Bölge Rezerv Alan’ konutlarında incelemelerde bulunup, örnek daireyi gezdi.
Şantiye yetkililerden inşaatların son durumu ve anahtar teslimleri üzerine bilgiler alan Başkan Geçit, depremzede ailelerin taşınacakları konutların bir an önce teslim edilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ yetkilileriyle uyumlu ve koordineli bir şekilde çalışarak, belediyenin tüm imkânlarını seferber ettiklerini söyledi.
Yeşiltepe’nin çehresini değiştirecek rezerv alan konutlarıyla birlikte depremzede aileleri yeni yuvalarına kavuşturacaklarını söyleyen Başkan Geçit, “6 Şubat depremlerinden sonra ağır hasar alıp yıkılan Yeşilevler konutlarının olduğu bölgemizde konut üretimleri aralıksız devam ediyor. 51 blok ve 750 konutun yanı sıra sosyal yaşam alanları, çevre düzenlemeleri ve sosyal donatılarıyla birlikte bu bölgemizin çehresini değiştirecek modern bir yaşam alanı kuruluyor. Devletimizin kararlılıkla sürdürdüğü bu büyük yatırımlar kapsamında, modern mühendislik teknikleriyle inşa edilen ve en son deprem yönetmeliklerine uygun olarak tasarlanan buradaki sağlam ve estetik konutlar, en kısa sürede tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecek. Bölgenin çehresini değiştirecek, yaşam kalitesini artıracak bu modern yapılar, hem dayanıklı hem de çağdaş mimari anlayışına uygun olarak inşa ediliyor. Vatandaşlarımız yeni evlerinde huzurla ve güvenle yaşayacaklar. Şehrimize değer katacak bu önemli yatırımların hemşehrilerimize hâyırlı olmasını diliyorum. İlçemizde bir yandan güvenilir ve sağlam yaşam alanların sayısı artarken diğer taraftan geleceğe dönük hayallerimiz ve umutlarımızda daha fazla yeşermektedir. Belediye olarak hem bu bölgemizdeki konutların hem de diğer rezerv alanlarımızdaki çalışmaların belirlenen zamandan önce tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi için her türlü desteği veriyoruz.” diye konuştu.
Yeşilevler ‘Rezerv Alan’ projesinin ‘dirençli ve güvenli yaşam alanlarına sahip Yeni Yeşilyurt’ hedeflerine ulaşmada çok önemli katkılar sunacağına dikkat çeken Başkan Geçit, titiz ve planlı bir çalışmanın yürütüldüğü Yeşilevler konutlarında ilk anahtar teslimatlarının Mart Ayı itibariyle başlayacağını, ikinci etabın Mayıs Ayında, üçüncü etap konutlarının ise Haziran Aylarında teslim edilerek vatandaşları sıcak yuvalarına kavuşturacaklarını sözlerine ekledi.
Malatya ve Yeşilyurt’un dört bir tarafında depreme dayanıklı, modern yapılaşmaya uygun yeni yaşam alanlarının hızla yükseldiğini hatırlatan Başkan Geçit, seçim döneminde sözünü verdikleri ‘iki yılda şehrimizi ayağa kaldıracağız’ sözünü yerine getirmek için yoğun bir tempoyla çalıştıklarını, sayısı her geçen gün artan konut üretimleri ve atılan kararlı adımların bunun açık bir göstergesi olduğunu ifade ederken, Vali, Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı, Battalgazi Belediye Başkanı ve Kamu ve Kurumlarla el ele, gönül gönüle, omuz omuza çalışarak Malatya’yı daha güçlü bir şekilde ayağa kaldıracaklarını ve bundan kimsenin şüphesi olmaması gerektiğine bir kez daha vurgu yaptı.
Hoca Ahmet Yesevi Mahalle Muhtarı Orhan Ünalır ise, devam eden konut projelerine verdiği desteklerden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’e teşekkürlerini sundu.
Gündem, 26 Aralık 2024 22:24
Yorumlar (0)
Akçadağ Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fatih Şahin’den 3 Aralık Engelliler Günü Mesajı
Tüfenkci: ‘Bu Binalar 10 Yılda Yapılmaz’ Diyenlere Sahada Cevap Veriyoruz
OKUL SPORLARI BOWLING LİSELER ARASI İL BİRİNCİLİĞİNE YOĞUN İLGİ
OKUL SPORLARI VOLEYBOL GENÇ KIZLAR İL BİRİNCİLİĞİ SONA ERDİ
Battalgazi Belediye Meclisi Aralık Dönemini İlk Birleşimle Açtı”
Cizre’de Skandalın Ardından Hesap Zamanı
GOLDEN GLOBAL PORTFÖY FAALİYETE BAŞLADI
Dünya AIDS Günü / BİLGİYLE GÜÇLEN, DAMGALAMAYA SON VER!
Cansu Durkun'dan Açık Çağrı: Güzellik Uğruna Geleceğinizi Riske Atmayın!
Vali Seddar Yavuz’un 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
Bir Adım Sağlık’tan Kış Aylarında Bağışıklığınızı Güçlendirecek 10 İpucu
Paşa Country ED, Lüksün Tanımını Yeniden Yapıyor
Kültür ve Medeniyet Yolculuğu
Başkan Geçit: Engelli Bireylerimizin Azmi ve Başarısı Toplumumuzun En Büyük Gücüdür
Akçadağ Durulova’da Trafik Kazası: İtfaiye Ekiplerinden Hızlı ve Profesyonel Müdahale
MALATYA’DA “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇUNDAN 34 YIL CEZASI BULUNAN ŞAHIS YAKALANDI
Kale’de Silahlı Kavga: 3 Kişi Yaralandı, 5 Şüpheli Yakalandı
“Fırat EDAŞ: İzinsiz Kazılar 10 Ayda 2.219 Elektrik Kesintisine Neden Oldu”
Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısında Konuşan Başkan Er;
Yeşilyurt Belediyesi’nden ÖNEM Projesine Moral ve Motivasyon Dolu Şenlik
Kadının Gücü Toplumu Güçlendirir: Başarı Hikâyeleri İlham Veriyor
Eğitim Merkezlerinde Satranç Rüzgârı Esti: Öğrenciler Kıyasıya Yarıştı
Başkan Kılıç: Engelliler Bugün de Yarın da Emek Piyasasının Vazgeçilmez Değerleridir
Kernek Mahallesi’nde Silahlı Kavga: 7 Şüpheli Yakalandı
Gelen İddialara Göre Ziraat Odaları Seçimleri Erteleniyor:
Türkiye Gençlik ve Eğitim Federasyonu Başkanlığına Ahmet Bayduz seçildi.
Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nde Mimsan’ın Yüksek Teknoloji Isıtma Çözümleri Tercih Edildi
Fırat EDAŞ’tan Akçadağ’a 21 Milyon TL’lik Altyapı Güçlendirme Yatırımı
Başkan Geçit’ten Dört Kuşağın Bir Arada Yaşadığı Aileye Ziyaret!
İZDO'dan Konak Engelsiz Yaşam Köyüne Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi
AĞBABA, ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI BÜTÇESİ’NDE KONUŞTU
YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDE SOSYAL DENGE SÖZLEŞMESİ %120 ARTIŞLA YENİLENDİ
BÜYÜKŞEHİR ZABITASI, KURALLARA UYMAYAN İŞYERLERİNİ MÜHÜRLEDİ
MALATYA, 2025 HELAL ZİRVESİ’NE ‘TEK KONUK İL’ OLARAK ÇIKARMA YAPTI
Asayiş Şube’den Yağma, Tefecilik ve Kumar Operasyonu: 31 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi
KOM’dan Peş Peşe Operasyonlar: Şahıslar, İkametler ve İşyerlerinde Aramalar Yapıldı
BATTALGAZİ BULGURLU’DA OTOMOBİL VE MOTOSİKLET ÇARPIŞTI: YARALI VAR
Hayırlı Günler Komşum” Ziyaretlerinde Dikkat Çeken Eksiklik
NARKOTİKTEN ‘TORBACI’ OPERASYONU: 2 İKAMET, 2 ARAÇ VE 6 ŞAHSA ŞAFAK BASKINI
