Battalgazi Belediyesi’nden Liseler Arası Bilgi Yarışması
Eğitim, 02 Ocak 2025 17:08
Battalgazi Belediyesi lise öğrencilerine yönelik bilgi yarışması düzenleyecek. “Şampiyon Kim” adlı yarışma, 27 bin TL’lik ödül havuzuyla gençlerin bilgi birikimini taçlandırmayı hedefliyor.
Battalgazi Belediyesi’nin lise öğrencilerine yönelik düzenleyeceği bilgi yarışması, gençlere hem eğlenerek öğrenme hem de kendilerini geliştirme fırsatı sunacak. Başvuruları 6 Ocak 2025’te başlayacak yarışma, lise öğrencilerinden oluşan üç kişilik takımların kıyasıya mücadelesine sahne olacak. Yarışma boyunca genel kültür, tarih, coğrafya, edebiyat, matematik, güncel konular, spor ve din kültürü gibi geniş bir yelpazeden sorular yöneltilerek gençlerin farklı alanlarda kendilerini göstermelerine olanak tanınacak. Yarışmanın ayırt edici özelliklerinden biri, takım ruhunu ve iş birliğini teşvik etmesi. Takımlar, bir kaptan seçerek ekip ruhunu güçlendirecek ve birlikte strateji üretecek. Sorular, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı uzman öğretmenler tarafından hazırlanacak, böylece yarışmanın adil ve güvenilir bir şekilde ilerlemesi sağlanacak.
Büyük Final Mayıs Ayında
28 Şubat 2025’e kadar sürecek başvuruların ardından, Mart ayında eleme turları başlayacak ve heyecan Mayıs ayındaki büyük finalde zirveye ulaşacak. Finale kalan takımlar, yalnızca bilgilerini değil, aynı zamanda takım çalışması ve stresle başa çıkma becerilerini de sergileyerek büyük ödüller için yarışacak. Yarışmada birinci olan takıma 12 bin TL, İkinci olan takıma 9 bin TL ve üçüncü olan takıma ise 6 bin TL para ödülü verilecek.
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, bu organizasyonla gençlere hem öğrenme hem de eğlenme fırsatı sunmayı hedeflediklerini belirterek, “Gençlerimizi bilgi ve kültürle buluşturarak geleceğe daha donanımlı bir şekilde hazırlamayı amaçlıyoruz. Gençlerimiz bilgi yarışmasına hazırlanırken bilgilerini tazeleyip yeni bilgiler öğrenecek ve kendilerini geliştirecekler. Biz gençlerimizin her yönden donanımlı insanlar olmalarını, bilgili, birikimli, becerileri yüksek, birlikte hareket edebilecek bireyler olmalarını istiyoruz. Her alanda gençlerimizi destekleyeceğiz ve gençlerimizin geleceğe emin adımlar atması için onlara öncülük edeceğiz. ” dedi.
Malatya’nın dört bir yanındaki lise öğrencileri, bu bilgi şölenine katılmak için 0552 956 9593 numaralı telefondan başvuru ve detaylı bilgi alabilir.
Eğitim, 02 Ocak 2025 17:08
Yorumlar (0)
Malatya’da Faciadan Dönüldü: Beton Pompası Yola Devrildi, Araçla Santimlik Tehlike Yaşandı.
Battalgazi’de Hizmet Atağı: Projeler Vatandaşla Buluşuyor.
Genç Zihinlerden Büyük Başarı: Malatya Türkiye Finalinde.
Malatya’da ‘Torbacı’ Operasyonu: 11 Kişi Yakalandı.
Malatya, UEFA Standartlarında Kaleci Antrenör Eğitimiyle Tanıştı.
Vali Seddar Yavuz’dan Emekçilere Destek Mesajı.
Ekonomik Zorluklara Karşı TSO’dan Üyelerine Kolaylık.
Anahtar Parti Sahaya İndi, Vatandaş Sordu: Bunca Zamandır Neredeydiniz?.
Müzik artık ‘evrensel’ değil.
İletişim Sorunlarına Çözüm Aranan Konferans Yoğun Katılımla Gerçekleşti.
Yeşilyurt Belediyesi Çiftçinin Yanında: 300 Bin Sebze Fidesi Desteği.
Malatya’nın İçmesuyu Altyapısına Dev Yatırım
Başkan Er Muhtarlarla Bir Araya Geldi: Sorunlar Masaya Yatırıldı.
Akçadağ Esnafı Soruyor: Oda Başkanlığı Koltuk İçin mi, Esnaf İçin mi?.
MAGİNDER’den İnekpınarı İçin Çağrı: “Bu Doğal Değer Turizme Kazandırılsın”
Malatya’yı Dolu Vurdu, Ziraat Odaları Derin Uykuda!.
İMKON ve TOBB Toplantısında İnşaat Sektörünün Yol Haritası Çizildi.
Battalgazi’de Sahada Siyasetin Adı: Alper Gürsoy Vatandaşın Nabzını Tutuyor.
Baş Ağrılarına Karşı Etkili Önlem: Yaşam Tarzınızı Gözden Geçirin.
Yeşilyurt’ta Nefes Kesen Mücadele: Ayak Tenisi Turnuvası Başladı
Baharda Gözlerinizi Ovuşturmak Kalıcı Hasara Yol Açabilir!.
İZDO Türk Sanat Müziği Korosu Ayakta Alkışlandı.
Su Deposu Seçiminde Kritik Uyarı: WRAS ve TSE Yoksa Tehlike Var.
Malatya’da Örnek Dayanışma: Büyükşehir Belediyesi ile Başsavcılık Güçlerini Birleştirdi.
Battalgazi’de Fikirler Yarıştı, Kazanan Gençlik Oldu.
Akçadağ’ın Değerli İsmi Mustafa Evin Hayatını Kaybetti.
Yeşilyurtspor’dan Gurur Veren Başarı: Play-Off’ta Bir Üst Tur Bileti Malatya’nın!.
Akçadağ’da Teşkilat Tartışması: Unvan Çok, Sahada Görünürlük Az İddiası.
Battalgazi’de Göztepe Mahallesi’ne Yeni Taziye Evi Kazandırıldı
Başkan Er, Dolu Felaketinin Vurduğu İlçelerde İncelemelerde Bulundu.
Yeşilyurt’ta Silahlı Yaralama Olayının Şüphelisi Kısa Sürede Yakalandı.
MONİLYA HASTALIĞI SONRASI ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER.
Battalgazi’de Aileler Kıyasıya Yarıştı, Renkli Görüntüler Oluştu.
Yeşilyurt’ta Futbol Şöleni: Mini Dünya Kupası Başladı
Malatya’da Korkutan Deprem: Battalgazi Merkezli Sarsıntı Kentte Hissedildi.
Başkan Taşkın, Taziye Merkezinde Hizmet Kalitesini Değerlendirdi.
Narkotik Operasyonunda Yakalanan 5 Şüpheli Tutuklandı.
Malatya’da Dolu Yağışı Sonrası Yetkililerden Basın Açıklaması.
MALATYA SATRANÇ EMEKTARLAR İL BİRİNCİLİĞİ TAMAMLANDI.
