Battalgazi Belediyesi’nden Liseler Arası Bilgi Yarışması
Eğitim, 02 Ocak 2025 12:43
Battalgazi Belediyesi lise öğrencilerine yönelik bilgi yarışması düzenleyecek. “Şampiyon Kim” adlı yarışma, 27 bin TL’lik ödül havuzuyla gençlerin bilgi birikimini taçlandırmayı hedefliyor.
Battalgazi Belediyesi’nin lise öğrencilerine yönelik düzenleyeceği bilgi yarışması, gençlere hem eğlenerek öğrenme hem de kendilerini geliştirme fırsatı sunacak. Başvuruları 6 Ocak 2025’te başlayacak yarışma, lise öğrencilerinden oluşan üç kişilik takımların kıyasıya mücadelesine sahne olacak. Yarışma boyunca genel kültür, tarih, coğrafya, edebiyat, matematik, güncel konular, spor ve din kültürü gibi geniş bir yelpazeden sorular yöneltilerek gençlerin farklı alanlarda kendilerini göstermelerine olanak tanınacak. Yarışmanın ayırt edici özelliklerinden biri, takım ruhunu ve iş birliğini teşvik etmesi. Takımlar, bir kaptan seçerek ekip ruhunu güçlendirecek ve birlikte strateji üretecek. Sorular, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı uzman öğretmenler tarafından hazırlanacak, böylece yarışmanın adil ve güvenilir bir şekilde ilerlemesi sağlanacak.
Büyük Final Mayıs Ayında
28 Şubat 2025’e kadar sürecek başvuruların ardından, Mart ayında eleme turları başlayacak ve heyecan Mayıs ayındaki büyük finalde zirveye ulaşacak. Finale kalan takımlar, yalnızca bilgilerini değil, aynı zamanda takım çalışması ve stresle başa çıkma becerilerini de sergileyerek büyük ödüller için yarışacak. Yarışmada birinci olan takıma 12 bin TL, İkinci olan takıma 9 bin TL ve üçüncü olan takıma ise 6 bin TL para ödülü verilecek.
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, bu organizasyonla gençlere hem öğrenme hem de eğlenme fırsatı sunmayı hedeflediklerini belirterek, “Gençlerimizi bilgi ve kültürle buluşturarak geleceğe daha donanımlı bir şekilde hazırlamayı amaçlıyoruz. Gençlerimiz bilgi yarışmasına hazırlanırken bilgilerini tazeleyip yeni bilgiler öğrenecek ve kendilerini geliştirecekler. Biz gençlerimizin her yönden donanımlı insanlar olmalarını, bilgili, birikimli, becerileri yüksek, birlikte hareket edebilecek bireyler olmalarını istiyoruz. Her alanda gençlerimizi destekleyeceğiz ve gençlerimizin geleceğe emin adımlar atması için onlara öncülük edeceğiz. ” dedi.
Malatya’nın dört bir yanındaki lise öğrencileri, bu bilgi şölenine katılmak için 0552 956 9593 numaralı telefondan başvuru ve detaylı bilgi alabilir.
Eğitim, 02 Ocak 2025 12:43
Yorumlar (0)
Doğru beslenme, MS’li bireylerin yaşam kalitesini yükseltebilir
Vali Seddar Yavuz’un Regaip Kandili Mesajı
Vali Seddar Yavuz’un İsmet İnönü’nün Vefat Yıl Dönümü Mesajı
Battalgazi’de Kültür Yolculuğu: Asırlık Hikâyeleriyle Malatya Türküleri
Ağbaba’dan Anlamlı İnönü Mesajı: “Cesur ve Onurlu Bir Devlet Adamı”
Çilesiz Kütüphanesi Yeşilyurt’ta Gençlerin Gözdesi Haline Geldi
Battalgazi’de Ruhsatsız Silah Operasyonu: Çok Sayıda Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi
Malatya’da Mezarlıklar ve Çevresinde Güvenlik Önlemleri Artırıldı
Akçadağ Siyaseti Sarsıldı: AK Partili Murat Turcan’dan Dikkat Çeken İstifa
Akçadağ’da Yürekleri Isıtan Ziyaret: Sevgiyle Güçlü, Güvenle Mutluyuz
Başkan Er’den Regaib Kandili Mesajı: “Dualarımız Bir, Gönüllerimiz Bir Olsun”
Malatya Ayağa Kalkar mı? 44 Yerine 55 Tartışması Şimdiden Başladı
Turgut Özal Tıp Merkezi’nden Uluslararası Bir Umut Hikâyesi
Bir Dilek, Bir Umut: LÖSEV’den Lösemili Çocuklara Yeni Yıl Mucizesi
Sukkar Şeker 2025’te Üretim Hacmini Güçlendirdi
Özel Sağlık Hastanesi’nin 5’inci Yaş Gururu
Beton Endeksi Kasım Ayı Raporu Açıklandı!
Sanatın ve Kültürün Buluşma Noktası: Yeşilyurt Eyvan Geceleri 24 Aralık’ta
Kısa Film Yarışması Ödül Töreni Sanat Dolu Anlara Sahne Oldu
İnönü Caddesi’nde Esnaf Buluşması: Başkan Taşkın Sahada
Kayhan’dan Yeşiltepe Spor Kompleksi’ne Yakın Takip
10 İlde Eş Zamanlı Operasyon: TOKİ Adını Kullanan Dolandırıcılık Şebekesi Çökertildi
Kayısı Üzerinden Siyasi Şov Olmaz: Sahibi Malatya’dır!
Anahtar Parti Battalgazi İlçe ve Gençlik Kolları Boran Mahallesi’nde Sahadaydı
Yeşilyurt’ta Otomobil ile Motosiklet Çarpıştı: 1 Yaralı
BAŞKAN TAŞKIN’A CHP’DEN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ: BATTALGAZİ’NİN GELECEĞİ KONUŞULDU
Kiraz Ailesi, Merhum Mahmut Kiraz’ı 40. Gününde Mevlidle Andı
Yıldıztepe Mahallesi’nde İki Katlı Evde Yangın Paniği
El Emeği, Göz Nuru Eserler AVM’de: Battalgazi Belediyesi’nden Yıl Sonu Sergisi
Ölmeztoprak, Malatyalı Üreticilerin Taleplerini Ankara’ya Taşıdı
Gençliğin ve Ailenin Hikâyesi Başkan Geçit’te Buluştu
Ağbaba’dan Genel Kurul’da Dikkat Çeken Çıkış: Kürsüde “Özgür Gelecek” Pankartı
Yeşilyurt’ta Trafik Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı
Gülşen Ailesi’nin Şampiyonluk Başarısı
21 Aralık: Yılın En Uzun Gecesi ve Kış Gündönümü
Mustafa Kılınç’tan Üç Aylar Dolayısıyla Birlik ve Beraberlik Çağrısı
AK Parti Malatya Milletvekili Ölmeztoprak’tan Üç Aylar Mesajı: “Manevi İklimi Hayatımıza Taşımalıyız”
Genç Yetenek Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma Seçildi
“İyilik Elçisi” Projesi, Gençleri Yardımlaşma ve Tarih Bilinciyle Buluşturuyor
