Yüzünüzdeki Kızarıklığın Nedeni Gül Hastalığı Olabilir
Sağlık, 02 Ocak 2025 13:52
Yüzünüzde sürekli kızarıklıklar mı oluyor? Yanaklarınızın ve burnunuzun hep kızarık görünmesinden, aşırı hassas olmasından bıktınız mı?
Dermatolog Dr.Babür Süer,birçok kişinin hayatını etkileyen bir cilt sorunu olan "Rozase", yani gül hastalığını anlatıyor. Gül Hastalığı, yüzümüzde kızarıklık, ince damarlanma, sivilce ve bazen de şişlikler ile deri kalınlaşmasına neden olan bir cilt hastalığıdır. Aynı zamanda, sürekli bir yanma ve kaşıntı hissi de yaşatabilir.
Gül Hastalığı'nın Sebepleri Nelerdir?
Dermatolog Dr.Babür Süer'e göre rozasea'nın tam olarak nedenleri bilinmese de, genetik yatkınlık, güneşe maruz kalma, aşırı sıcak, rüzgar ve nem gibi çevresel faktörler ile bağışıklık sistemini uyaran bazı değişikliklerin rol oynadığı düşünülmektedir. Ayrıca, Demodex gibi cilt parazitlerinin artışı da rozaseaya neden olabiliyor.
Gül Hastalığını Neler Tetikler?
Dr Süer'e göre bu kızarıklıkları tetikleyen faktörler arasında sıcak içecekler, alkol, baharatlı yiyecekler, güneş ışığı,sıcak hava, sıcak banyo ve sauna, yoğun egzersiz, stres ve bazı cilt bakım ürünleri bulunmaktadır.
Gül Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?
Endişelenmeyin, rozasea için pek çok tedavi seçeneği vardır. Dermatolog Dr.Babür Süer'in belirttiğine göre, tedavi yöntemleri arasında damar daraltıcı ve mikroorganizmaları engelleyen kremler, akne ilaçları, bazı durumlarda oral antibiyotikler ve retinoidler yer alır. Ayrıca, bağırsak mikrobiyomunu dengelemek için probiyotikler kullanılabilir.
Özellikle kızarık görünümü ve ince damarlanmayı düzeltmek için dermatoloğunuzun uygulayacağı farklı lazer ve ışık tedavileri ile çok iyi sonuçlar alınabilmektedir.
Gül Hastalığı ile Nasıl Baş Edebilirim?
Dr Süer, hastalarımızın kendisinin de yapabileceği bazı şeyler olduğunu vurgulayarak; güneşten ve sıcaktan korunmak, sıcak içecekleri, baharatlı yiyecekleri ve alkol kullanımını azaltmak, yoğun egzersiz yapmamak ve stresle baş etmek gibi basit önlemler ile rozasea belirtilerinin hafifleyeceğini söylüyor. Ayrıca, hassas ciltlere uygun kozmetik ürünler kullanmanın ve düzenli güneş koruyucu uygulamanın önemli olduğunu belirtiyor.
Gül Hastalığı'nın Tamamen Tedavisi Mümkün mü?
Şikayetlerinizin olmadığı ve tedaviye ara verebileceğiniz dönemler olsa da uzun vadeli bir tedavi gerekiyor. Dermatolog Dr.Babür Süer, gül hastalığı'nın tamamen iyileşmesinin zor olduğunu ancak doğru tedavi ve yaşam tarzı değişiklikleriyle kontrol altında tutulabileceğini ve şikayetlerin büyük ölçüde azaltılabileceğini belirtiyor.
Eğer siz de Gül Hastalığı ile mücadele ediyorsanız, mutlaka bir dermatoloğun takibinde kalmanız önerilir.
Sağlık, 02 Ocak 2025 13:52
Yorumlar (0)
MAGİNDER’den İnekpınarı İçin Çağrı: “Bu Doğal Değer Turizme Kazandırılsın”
Malatya’yı Dolu Vurdu, Ziraat Odaları Derin Uykuda!.
İMKON ve TOBB Toplantısında İnşaat Sektörünün Yol Haritası Çizildi.
Battalgazi’de Sahada Siyasetin Adı: Alper Gürsoy Vatandaşın Nabzını Tutuyor.
Baş Ağrılarına Karşı Etkili Önlem: Yaşam Tarzınızı Gözden Geçirin.
Yeşilyurt’ta Nefes Kesen Mücadele: Ayak Tenisi Turnuvası Başladı
Baharda Gözlerinizi Ovuşturmak Kalıcı Hasara Yol Açabilir!.
İZDO Türk Sanat Müziği Korosu Ayakta Alkışlandı.
Su Deposu Seçiminde Kritik Uyarı: WRAS ve TSE Yoksa Tehlike Var.
Malatya’da Örnek Dayanışma: Büyükşehir Belediyesi ile Başsavcılık Güçlerini Birleştirdi.
Battalgazi’de Fikirler Yarıştı, Kazanan Gençlik Oldu.
Akçadağ’ın Değerli İsmi Mustafa Evin Hayatını Kaybetti.
Yeşilyurtspor’dan Gurur Veren Başarı: Play-Off’ta Bir Üst Tur Bileti Malatya’nın!.
Akçadağ’da Teşkilat Tartışması: Unvan Çok, Sahada Görünürlük Az İddiası.
Battalgazi’de Göztepe Mahallesi’ne Yeni Taziye Evi Kazandırıldı
Başkan Er, Dolu Felaketinin Vurduğu İlçelerde İncelemelerde Bulundu.
Yeşilyurt’ta Silahlı Yaralama Olayının Şüphelisi Kısa Sürede Yakalandı.
MONİLYA HASTALIĞI SONRASI ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER.
Battalgazi’de Aileler Kıyasıya Yarıştı, Renkli Görüntüler Oluştu.
Yeşilyurt’ta Futbol Şöleni: Mini Dünya Kupası Başladı
Malatya’da Korkutan Deprem: Battalgazi Merkezli Sarsıntı Kentte Hissedildi.
Başkan Taşkın, Taziye Merkezinde Hizmet Kalitesini Değerlendirdi.
Narkotik Operasyonunda Yakalanan 5 Şüpheli Tutuklandı.
Malatya’da Dolu Yağışı Sonrası Yetkililerden Basın Açıklaması.
MALATYA SATRANÇ EMEKTARLAR İL BİRİNCİLİĞİ TAMAMLANDI.
Arapgir Derbisinde Kazanan Çıkmadı: 2-2.
Hekimhan Girmana Belediyespor BAL Ligi’ne Yükseldi.
Malatya U-15 Gençler Futbol Ligi’nde Şampiyon Fenerspor Oldu.
Malatya’da Dolu Felaketi: Kayısı Bahçelerinde Büyük Hasar, Üretici Endişeli.
Sağlığa Sessiz Kahramanlar: Eczane Teknisyenlerinin Anlamlı Günü.
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 5 Şüpheli Gözaltında.
Akçadağ’da Ağlayan Gelinler Açtı, Doğaseverler Bölgeye Akın Etti.
Yeşilyurt’ta Huzur Uygulaması: 310 Kişi ve 94 Araç Sorgulandı.
Yıldıztepe’de Feci Kaza: Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti.
Malatya 1. Amatör Küme Play-Off’ta Kritik 3. Hafta Maçları Pazar Günü Oynanacak.
Gençlere Yönelik Farkındalık Kampına Başkan Er’den Destek
Başkan Er, Kuzey Çevre Yolundaki Son Durumu Değerlendirdi.
Kadın Emeğine Büyükşehir’den Tam Destek.
Afrika’da Kurban Bereketi: Kardeşlerini Unutma Derneği Hazırlıklara Başladı.
