YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ 2025 YILININ İLK TOPLANTISINI YAPTI

Gündem, 03 Ocak 2025 11:44

YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ 2025 YILININ İLK TOPLANTISINI YAPTI

 

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit Başkanlığında yeni yılın ilk toplantısını gerçekleştirerek gündeminde bulunan 32 maddeyi karara bağladı. Başkan Geçit, toplantıda yeni yılda hayata geçirecekleri projelerle ilgili Meclis Üyelerine bilgiler paylaştı.

Yeşilyurt Belediye Hizmet Binası Meclis Salonunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda, açılış ve yoklamanın ardından ilk olarak 04 Aralık 2024 tarihli Aralık Ayı Toplantısının karar özeti kabul edildi. 

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, “2025 yılının ülkemize, şehrimize, ilçemize ve aziz milletimiz için hayırlı bir yıl olmasını temenni ediyorum. Cenabı Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediyesinin 2024 Yılındaki Yatırımları Sinevizyon Gösterimiyle Tanıtıldı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in konuşmasından sonra, Yeşilyurt Belediyesinin 2024 yılı içerisindeki yatırımların yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Büyük beğeni toplayan sinevizyon gösteriminden sonra konuşan Başkan Geçit, Yeşilyurt’u çözüm odaklı, hesap verebilir, katılımcı ve şeffaf belediyecilik anlayışıyla yönettiklerini ifade ederken şunları söyledi; “Yeniden büyük ve müreffeh Yeşilyurt için hemşerilerimizin dua ve teveccühüyle göreve başladık, güçlü ve kararlı bir kadroyla işe koyulduk. Samimiyetle, gayretle, memleket aşkıyla kadim ilçemizi yeniden inşa ve ihya etmek için yola çıktık. Merkez-kırsal ayrımı yapmadan bütün yaşam alanlarımızda aynı seviyede kalkınma ve gelişmeye odaklandık. İlçemizde hayatın normale dönmesi ve vatandaşlarımızın kalıcı konutlarına yerleşmesi için devletimizin büyük desteğiyle temelleri atılan TOKİ Konutları ve işyerlerinin bir an önce tamamlanması için belediyemizin tüm imkânlarını seferber ettik. Yeşilyurt için, hemşerilerimiz için, geleceğimiz için yeni yılda da durmadan dinlenmeden çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Vatandaşların yerinde dönüşüm ve güçlendirme başvuru taleplerine hızlıca cevap vererek 485 adet yeni yapı ruhsatı verirken, 293 adette güçlendirme başvurusunu onayladıklarını ifade eden Başkan Geçit, yerinde dönüşüm konusunda vatandaşları bilgilendirmek amacıyla İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz bünyesinde ‘Yerinde Dönüşüm Birimi’ kurduklarını dile getirdi. Vatandaşların iş ve işlemlerini, belediyeye gelmeden yapabilmesi için elektronik imzalı E-Ruhsat dönemini başlatan ilk belediye olduklarını hatırlatan Başkan Geçit, beton santralini yeniden belediye bünyesine kazandırdıklarını, Agrega Üretim Tesisleri, Asfalt Plenti ve Kilit Taşı Üretim Tesisleriyle birlikte alt ve üst yapı yatırımlardaki konfor düzeyini artırdıklarını ifade etti.

Başkan Geçit, Yeşilyurt’un ulaşım ağını yenilemek için 55 bin ton sıcak asfalt serimi yaparken, 12 km imar yolu ve 29 km kadastro yolu açtıklarını, 125 km. stabilize yol çalışmasının yanı sıra 122 km sathi kaplama yatırımı ile ulaşım ağının konfor düzeyini artırdıklarını paylaşırken, metruk, kaçak ve riskli olan 185 bina yıkımı yaparak mahallelerin yaşam seviyesini yükselttiklerini, temel hedeflerinin ise Yeşilyurt’u tüm mahalleleriyle birlikte topyekün geliştirmek, kalkındırmak ve büyütmek olduğunu hatırlattı.  

“İkizce’ye Gençlik Merkezi Kuruyoruz”

Başkan Geçit, 2025 yılında ilçenin değişim ve dönüşümüne ışık tutacak çok sayıda yatırımı vatandaşlarla buluşturacaklarını ifade ederken, Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle İkizce’ye içerisinde spor alanları, kafeterya ve kütüphanenin de olacağı ‘Gençlik Merkezi’ Projesini hayata geçireceklerinin müjdesini verdi. 

“Mahallelerimize Genç Ofisler ve Kapalı Spor Sahaları Kazandıracağız”

Şahintepesi Macera Parkının ismini revize ederek Şahintepesi Gençlik ve Spor Merkezine dönüştürdüklerini belirten Başkan Geçit, İnönü ve Karakavak Mahallelerine kütüphane konseptine sahip ‘Genç Ofis’ kuracaklarını, Sütlüce, Cevatpaşa, Aşağıbağlar ve Yeşiltepe’ye ise Kapalı Spor Sahası inşa ederek Yeşilyurt’luların hizmetine sunacaklarını söyledi.  

Gençlere vaatlerinden olan ‘Ücretsiz YKS ve LGS’ kursundan 260 öğrencinin yararlandığını, bu yıl içerisinde Yeşilyurt sınırlarında yaşayan ve ilk beş bin ya da on bine giren öğrencilere düzenli eğitim desteği vermeyi hedeflediklerini paylaşan Başkan Geçit, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının destekleriyle Çilesiz Semt Pazarında gençlere farklı meslek dallarında kurslar vereceklerini dile getirirken, ilk toplantısını gerçekleştiren Yeşilyurt Genç Meclis’in çalışmalarından üst seviyede yararlanacaklarını ifade etti.

Toplantıda ilk olarak Yeşilyurt Belediyesinin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimini yapacak olan Denetim Komisyonunda yer alacak isimler gizli oylama neticesinde belirlendi. 5393 sayılı Belediye Kanununun 25. maddesi ve Meclis Çalışma Yönetmeliğinin 22. maddesi hükmü gereğince yapılan seçim sonucunda; Nazım Yıldız, Hurşit Kuşcu, Ramazan Yakıcı, Mustafa Güler ve Onur Tümer Ülger Denetim Komisyonuna seçildiler.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Denetim Komisyonuna seçilen üyelere çalışmalarında başarılar dilerken, Denetim Komisyonu emrinde görevlendirilecek kişi ve gün sayısı ile çalışma ücretleri de görüşülerek karara bağlandı. 2025 yılındaki toplantılarını her ayın ilk haftasındaki Çarşamba günü saat 14:00’de yapılmasını kararlaştıran Yeşilyurt Belediye Meclisi, yeni yılda tatil yapmama kararı aldı.

 “Turgut Özal Kentsel Dönüşüm Konutlarını Teslim Etmeye Başladık”

Yeşilyurt Belediye Başkanlığı bünyesinde ‘Veteriner İşleri Müdürlüğü’ kadrosunun ihdas edilmesine karar veren Belediye Meclisi, Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personelinin 2025 yılı maktu mesai ücretinin belirlenmesine yönelik gündem maddesini ise onayladı. Turgut Özal Mahallesinde ‘Yeşil Yaşam Konutları’ adı altında yapımı süren kentsel dönüşüm konutlarında hak sahibi olan vatandaşlara ödenen rezerv alan kira bedelinin güncellenmesi ve 31 Ağustos 2025 tarihine kadar uzatılması da toplantıda görüşülüp kabul edildi. 

Başkan Geçit, Turgut Özal Mahallesindeki kentsel dönüşüm konutlarının A ve B Bloklarını tamamlayarak hak sahiplerine teslim etmeye başladıklarını söylerken, bazı vatandaşların yeni evlerine taşınmaya başladığını, inşaatı devam eden iki bloğu da Ağustos Ayına doğru hak sahiplerine teslim edeceklerini sözlerine ekledi.

Toplantıda ayrıca Eğitim Komisyonu, Kadın ve Aile Komisyonu, Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşu Komisyonu, Engelliler Komisyonu ile Gençlik ve Spor Komisyonlarının yapılmasını talep ettikleri hizmetleri içeren ‘öneri’ raporları da meclis üyeleriyle paylaşıldı. Gündemde ki imar maddeleri ise tek tek görüşülüp onaylanırken, bazı maddeler ilgili komisyonlara havale edildi.

Ocak Ayı çalışmalarını tamamlayan Yeşilyurt Belediye Meclisi, Şubat Ayı toplantısı için 5 Şubat 2025 Çarşamba günü saat 14:00’de yeniden bir araya gelecek.

Gündem, 03 Ocak 2025 11:44

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
DEAŞ’a Darbe: Malatya’da Ortak Operasyonla 1 Kişi Yakalandı

DEAŞ’a Darbe: Malatya’da Ortak Operasyonla 1 Kişi Yakalandı

Vali Seddar Yavuz’un Mehmet Akif Ersoy’u Anma Mesajı

Vali Seddar Yavuz’un Mehmet Akif Ersoy’u Anma Mesajı

Hasat Sergisi Sanat Tutkunlarından Yoğun İlgi Gördü

Hasat Sergisi Sanat Tutkunlarından Yoğun İlgi Gördü

Tecde’ye Büyük Yatırım: Spor Kompleksi’nin Temeli Atıldı

Tecde’ye Büyük Yatırım: Spor Kompleksi’nin Temeli Atıldı

Sadıkoğlu ile Torunoğlu’ndan Ortak Vizyon ve İş Birliği Vurgusu

Sadıkoğlu ile Torunoğlu’ndan Ortak Vizyon ve İş Birliği Vurgusu

Başkan Taşkın’dan Mahalle Ziyareti: Çolaklı’da Talepler Dinlendi

Başkan Taşkın’dan Mahalle Ziyareti: Çolaklı’da Talepler Dinlendi

Merkez Çarşı ile Malatya Yeniden Ayağa Kalkıyor

Merkez Çarşı ile Malatya Yeniden Ayağa Kalkıyor

Yeşilyurt’ta Sosyal Belediyecilik Hamlesi: İlk Taziye Evi Çilesiz’de Açıldı

Yeşilyurt’ta Sosyal Belediyecilik Hamlesi: İlk Taziye Evi Çilesiz’de Açıldı

Malatya’da Ağır Vasıtalara Yakın Takip: Kural İhlallerine Anında Müdahale

Malatya’da Ağır Vasıtalara Yakın Takip: Kural İhlallerine Anında Müdahale

AKÇADAĞ SULTANSUYU’NDA İHMALLER ZİNCİRİ CAN ALIYOR

AKÇADAĞ SULTANSUYU’NDA İHMALLER ZİNCİRİ CAN ALIYOR

MAKAS DERTLİ, CÜZDAN CAN ÇEKİŞİYOR

MAKAS DERTLİ, CÜZDAN CAN ÇEKİŞİYOR

Yıldız: “İsmet İnönü, Halkına ve Demokrasiye İnanan Bir Devlet Adamıydı”

Yıldız: “İsmet İnönü, Halkına ve Demokrasiye İnanan Bir Devlet Adamıydı”

“Yeşilyurt Eyvan Geceleri Kültür ve Eğlenceyi Buluşturdu

“Yeşilyurt Eyvan Geceleri Kültür ve Eğlenceyi Buluşturdu

Başkan Taşkın’dan Muhtarlarla Ortak Akıl Buluşması

Başkan Taşkın’dan Muhtarlarla Ortak Akıl Buluşması

Doğru beslenme, MS’li bireylerin yaşam kalitesini yükseltebilir

Doğru beslenme, MS’li bireylerin yaşam kalitesini yükseltebilir

Vali Seddar Yavuz’un Regaip Kandili Mesajı

Vali Seddar Yavuz’un Regaip Kandili Mesajı

Vali Seddar Yavuz’un İsmet İnönü’nün Vefat Yıl Dönümü Mesajı

Vali Seddar Yavuz’un İsmet İnönü’nün Vefat Yıl Dönümü Mesajı

Battalgazi’de Kültür Yolculuğu: Asırlık Hikâyeleriyle Malatya Türküleri

Battalgazi’de Kültür Yolculuğu: Asırlık Hikâyeleriyle Malatya Türküleri

Ağbaba’dan Anlamlı İnönü Mesajı: “Cesur ve Onurlu Bir Devlet Adamı”

Ağbaba’dan Anlamlı İnönü Mesajı: “Cesur ve Onurlu Bir Devlet Adamı”

Çilesiz Kütüphanesi Yeşilyurt’ta Gençlerin Gözdesi Haline Geldi

Çilesiz Kütüphanesi Yeşilyurt’ta Gençlerin Gözdesi Haline Geldi

Battalgazi’de Ruhsatsız Silah Operasyonu: Çok Sayıda Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi

Battalgazi’de Ruhsatsız Silah Operasyonu: Çok Sayıda Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi

Malatya’da Mezarlıklar ve Çevresinde Güvenlik Önlemleri Artırıldı

Malatya’da Mezarlıklar ve Çevresinde Güvenlik Önlemleri Artırıldı

Akçadağ Siyaseti Sarsıldı: AK Partili Murat Turcan’dan Dikkat Çeken İstifa

Akçadağ Siyaseti Sarsıldı: AK Partili Murat Turcan’dan Dikkat Çeken İstifa

Akçadağ’da Yürekleri Isıtan Ziyaret: Sevgiyle Güçlü, Güvenle Mutluyuz

Akçadağ’da Yürekleri Isıtan Ziyaret: Sevgiyle Güçlü, Güvenle Mutluyuz

Başkan Er’den Regaib Kandili Mesajı: “Dualarımız Bir, Gönüllerimiz Bir Olsun”

Başkan Er’den Regaib Kandili Mesajı: “Dualarımız Bir, Gönüllerimiz Bir Olsun”

Malatya Ayağa Kalkar mı? 44 Yerine 55 Tartışması Şimdiden Başladı

Malatya Ayağa Kalkar mı? 44 Yerine 55 Tartışması Şimdiden Başladı

Turgut Özal Tıp Merkezi’nden Uluslararası Bir Umut Hikâyesi

Turgut Özal Tıp Merkezi’nden Uluslararası Bir Umut Hikâyesi

Bir Dilek, Bir Umut: LÖSEV’den Lösemili Çocuklara Yeni Yıl Mucizesi

Bir Dilek, Bir Umut: LÖSEV’den Lösemili Çocuklara Yeni Yıl Mucizesi

Sukkar Şeker 2025’te Üretim Hacmini Güçlendirdi

Sukkar Şeker 2025’te Üretim Hacmini Güçlendirdi

Özel Sağlık Hastanesi’nin 5’inci Yaş Gururu

Özel Sağlık Hastanesi’nin 5’inci Yaş Gururu

Beton Endeksi Kasım Ayı Raporu Açıklandı!

Beton Endeksi Kasım Ayı Raporu Açıklandı!

Sanatın ve Kültürün Buluşma Noktası: Yeşilyurt Eyvan Geceleri 24 Aralık’ta

Sanatın ve Kültürün Buluşma Noktası: Yeşilyurt Eyvan Geceleri 24 Aralık’ta

Kısa Film Yarışması Ödül Töreni Sanat Dolu Anlara Sahne Oldu

Kısa Film Yarışması Ödül Töreni Sanat Dolu Anlara Sahne Oldu

İnönü Caddesi’nde Esnaf Buluşması: Başkan Taşkın Sahada

İnönü Caddesi’nde Esnaf Buluşması: Başkan Taşkın Sahada

Kayhan’dan Yeşiltepe Spor Kompleksi’ne Yakın Takip

Kayhan’dan Yeşiltepe Spor Kompleksi’ne Yakın Takip

10 İlde Eş Zamanlı Operasyon: TOKİ Adını Kullanan Dolandırıcılık Şebekesi Çökertildi

10 İlde Eş Zamanlı Operasyon: TOKİ Adını Kullanan Dolandırıcılık Şebekesi Çökertildi

Kayısı Üzerinden Siyasi Şov Olmaz: Sahibi Malatya’dır!

Kayısı Üzerinden Siyasi Şov Olmaz: Sahibi Malatya’dır!

Anahtar Parti Battalgazi İlçe ve Gençlik Kolları Boran Mahallesi’nde Sahadaydı

Anahtar Parti Battalgazi İlçe ve Gençlik Kolları Boran Mahallesi’nde Sahadaydı

Yeşilyurt’ta Otomobil ile Motosiklet Çarpıştı: 1 Yaralı

Yeşilyurt’ta Otomobil ile Motosiklet Çarpıştı: 1 Yaralı

BAŞKAN TAŞKIN’A CHP’DEN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ: BATTALGAZİ’NİN GELECEĞİ KONUŞULDU

BAŞKAN TAŞKIN’A CHP’DEN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ: BATTALGAZİ’NİN GELECEĞİ KONUŞULDU