Söğütlü Cami’nin Yapı Kontrolü Büyükşehir Belediyesi Tarafından Yapılacak
Gündem, 16 Ocak 2025 02:52
ALLAH NİCE GÜZEL ESERLER YAPMAYI BİZLERE NASİP ETSİN
· Er, “Söğütlü Cami’mizin altında herhangi bir ticari alan oluşturulmayacak. Taziye ve toplantılar için çok amaçlı salon; çocuklarımızın ve hemşehrilerimizin eğitim alabilecekleri alanlar yapılacak.”
Malatya’nın simge eserlerinden biri olup 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerde ağır hasarlı olduğu için yıkılan ve eski Belediye Meydanı’nda bulunan Emekliler Parkı’nın olduğu alanda yeniden inşa edilmeye başlanan Söğütlü Cami’nin yapı kontrol işi, imzalanan protokol ile Malatya Büyükşehir Belediyesine devredildi.
27 Eylül 2024 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımlarıyla temeli atılan Söğütlü Cami’nin yapı kontrol işi Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, İl Müftüsü Ramazan Dolu ile Enesler İlim ve Hizmet Vakfı adına iş insanı Bayram Kızılaslan tarafından imza altına alındı.
Er: Cami inşaatı süresince yapı kontrol işi belediyemiz tarafından yapılacak
Gerçekleştirilen protokol imza töreni sırasında açıklamalarda bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Malatya’mız için çok önemli olan bir protokole imza attık. 6 Şubat depreminde Söğütlü Cami’miz hasar almıştı ve yıkıldı. Söğütlü Cami uzun mütalaalardan sonra Emekliler Parkı'nın olduğu alana yapılması için Bakanımızla birlikte karar vermiştik. Alanda temel çalışmaları yapıldı ve fore kazık çalışmaları gerçekleştirildi. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak buranın yapı kontrolünü üstlendik. Özel yapı denetim firmalarına gerek kalmadan Büyükşehir Belediyemiz bu sorumluluğu alacak. Cami inşaatı süresince yapı kontrol işi Belediyemiz tarafından yapılacak.
Emekliler Parkı'nın bulunduğu alana inşa edilen camimizin önü meydan olacak şekilde planlandı. Daha önceki projede Kuyumcular Çarşısının iki bloğunun olduğu alana cami projelendirilmişti. Cami yeri Emekliler Parkı'nın olduğu alana yapılması kararlaştırılınca o alanın meydan olarak kalmasını istedik. Şu anda caminin bir önceki planlanan alan ile cami inşaatının önündeki ve valilik tarafına bakan kısmı da meydan olarak düzenlenecek. İnşallah Malatya’mız için güzel bir eser olacak.
Şu konuyu da özellikle net bir şekilde ifade edeyim, caminin altında, yanında herhangi bir ticari mekân olmayacak. Camimizin altında dini hizmetlerin verileceği alanlar oluşturulacak. Taziye ve toplantılar için çok amaçlı salon, çocuklarımızın, hemşehrilerimizin eğitim alabilecekleri alanlar yapılacak. Malatya’mız için güzel bir eser olacağına inanıyorum. Allah hayırlı ve mübarek etsin. Allah nice güzel eserler yapmayı bizlere nasip etsin” dedi.
Er: Hayırsever İş İnsanımıza Teşekkür Ediyorum
Başkan Er konuşmasının devamında ise “Hayırsever iş insanımız Bayram Kızılaslan’a teşekkür ediyoruz. Bayram Kızılaslan, Hz. Ebubekir misali imkânlarının çok üzerinde Malatya’mıza katkıları bulunmakta. Daha önce yapmış olduğu eserleri biliyoruz. Malatya’mıza okul kazandırdı, Üniversitemizde çeşitli işler yaptı ve şu anda da Söğütlü Camimizi yapacak. Hemşehrilerim adına kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.
Gündem, 16 Ocak 2025 02:52
Yorumlar (0)

MALATYA BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ VATANDAŞLARI UYARDI

Ekomaxi, 17-19 Haziran’da Big 5 Construct Egypt Fuarı’nda

Misli’den Galatasaray’a Misliyle Destek

Vali Yavuz Yeşiltepe Eski Camii’nin Açılış Programına Katıldı

2025 LGS Sınavı Öncesi İlimizdeki Tüm Hazırlıklar Tamamlandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er Babalar Günü nedeniyle mesaj yayınladı

MAGİNDER JANDARMA TEŞKİLATIMIZIN 186. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI.

İl Başkanı Bakan: “Bir zamanlar İHA bekliyorduk, şimdi KAAN ihraç ediyoruz”

Malatya'da Kuyuya Düşen Yavru Köpek İtfaiye Tarafından Kurtarıldı

Vali Seddar Yavuz’dan 15 Haziran Babalar Günü Mesajı

Vali Seddar Yavuz’un LGS “Liselere Geçiş Sınavı” Mesajı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAMİ ER:

Türkmenistan Onkoloji Hastanesi’nin Isıtma Konforu da Mimsan Güvencesiyle Sağlanıyor

SPIRITUA 26 HAZİRAN’DA BAKIRKÖY LEYLA GENCER OPERA VE SANAT MERKEZİ’NDE!

Meşher’den her yaşa uygun etkinlikler

Babalar Günü’ne özel Bir Adım Sağlık’tan anlamlı kampanya

TEKA Klimalar ilk kez Türkiye’de

Başkan Sadıkoğlu: “Çiftçimizin ödemeye, esnafımızın vadeye mecali kalmadı

PÜTÜRGE’DE SİLAHLI KAVGA'DA 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

ŞİŞMAN KÜTÜPHANELER VE YAYIMLAR DAİRE BAŞKANI OLDU

BATTALGAZİ’DE YAZ SPOR OKULLARI BAŞLIYOR

GELECEĞİN MUCİTLERİ BU FUARDA BULUŞTU!

Merkez Hakem Kurulu, 2025-2026 futbol sezonu hakem, yardımcı hakem ve gözlemciler listesi

Pütürge ilçesi Köylü Mahallesi'nde Silahlı Saldırı

Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında konuşan Başkanı Sami Er;

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE ÜST DÜZEY ATAMALAR

Kur’ân-ı Kerim’in Türkçe Meâl-i Âlisi Üzerine

Enerjisa Enerji ‘Kurumsal Enerji Buluşmaları’nın beşincisini İzmir’de gerçekleştirdi

BATTALGAZİ’DE YEŞİL DÖNÜŞÜM: ALACAKAPI MAHALLESİ’NE YENİ PARK

Yeşilyurt İlçemiz Hoca Ahmet Yesevi Mahallesin'de Trafik Kazası

Yeşilyurt Belediyesinin ‘Ücretsiz’ Spor Akademisi Kayıtları 10 Haziran’da Başlıyor!

İlimizde Kamu Düzeni ve Güvenliğine Yönelik Yapılan Uygulama Sonuçları

İş İnsanı Mustafa Kılınç'da Kurban Bayramı Kutlama Mesajı Yayımladı.

Başkan Geçit, “Bayramlar; Birlik, Beraberlik Ve Kardeşlik Duygularının Pekiştiği Özel Günlerdir”

BAŞKAN TAŞKIN’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI:

AK PARTİ MALATYA MİLLETVEKİLİ İNANÇ SİRAÇ KARA ÖLMEZTOPRAK’IN BAYRAM MESAJI

MESOB Başkanı Keskin'den Kurban Bayramı Mesajı: "Malatya Birlik Ruhuna Kavuşacak"

Anahtar Partisi il Başkanı Erdoğan Zelyurt Kurban Bayramı Mesajı Yayımladı

Çakıllı Pınar Mahallesi Muhtar Berkay Pektaş Kurban Bayramı Mesajı Yayımladı
