MALATYA’NIN PLANLI VE DOĞRU GELİŞİMİ İÇİN BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ”
Gündem, 20 Ocak 2025 16:13
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ile AK Parti Malatya İl Başkan Adayı Ali Bakan, Malatya’daki esnaf, sanayici ve kanaat önderleriyle bir araya gelerek, şehrin bugünü, yarını ve geleceği üzerine detaylı bir istişare toplantısı yaptılar. Toplantıda, Malatya’nın doğru ve planlı gelişimi noktasında atılması gereken adımlar tüm boyutlarıyla ele alınıp, değerlendirildi.
Yeşilyurt Belediyesi Gündüzbey Sosyal Tesislerinde gerçekleşen istişare toplantısında, Malatya’nın modern ve yaşam standartı yüksek bir kent hüviyetine ulaşması noktasında hayata geçen yatırımlar, devam eden ve planlanan projelerin yanı sıra toplumsal birliktelik ruhunun daha fazla güçlenmesi noktasında yapılması gerekenler üzerine fikir alış verişi yapıldı. Toplantıda ayrıca 24 Ocak 2025 Cuma günü AK Parti Malatya İl Başkanlığının 8.Olağan Kongresine katılmak amacıyla Malatya’ya gelecek olan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan için yapılacak karşılama ve ağırlama programları da ele alındı.
Malatya’nın temel ihtiyaçları ve çözüm bekleyen sorunları üzerine kapsamlı bir değerlendirmenin yapıldığı toplantıda konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Malatya’nın gerek fiziksel dönüşümü gerekse de vatandaşların yaşam kalitesini artırmaya yönelik atılan ve atılacak tüm adımların birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla gerçeğe dönüşeceğini söyledi.
Malatya’nın geleceğinden umutlu olduklarını, bir yandan afete karşı dirençli konutlar ve işyerleri hızla yükselirken diğer taraftan umutlarının ve hayallerinin de yükseldiğini sözlerine ekleyen Başkan Geçit, şehrin bugününü ve geleceğini ilgilendiren tüm meselelerinin çözümünde el birliği yapılması, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğinin altını çizerken, “Şehrimiz çok kritik bir süreçten geçmektedir. 6 Şubat 2023 tarihindeki asrın felaketinden sonra Malatya’nın yeniden toparlanması, modern şehircilik ilkeleri doğrultusunda sorunlarının kökten çözülmesi ve geleceğe daha modern bir kent emanet etmek için Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bugüne kadar rezerv alan projeleri, deprem konutları ve kırsal konutlar başta olmak üzere sosyal ve ekonomik desteklerle birlikte hemşehrilerimizin ve esnaflarımızın sorunlarına çözüm bulmaya yönelik çok kararlı ve güçlü adımlar atıldı. Bundan sonra artarak devam edecek destekler ve projelerle birlikte inşallah şehrimiz tüm değerleriyle birlikte daha güçlü ayağa kalkacak, bölgenin parlayan yıldızı olmaya devam edecektir, bizler buna yürekten inanıyoruz. Burada hepimize düşen görev; birlikte hareket etmek, birbirimize inanmak, vatandaşlarımızın beklenti ve ihtiyaçlarına cevap verecek tüm hizmetleri birlik ve beraberlik içerisinde hayata geçirmektir. Sen ben yok, biz varız. Bu güzel ve kadim şehri ayağa kaldıracak güçlü bir iradeye ve potansiyele sahibiz, iyiniyetli, samimi ve gayretli çalışmalarla inşallah yarınlarımız bugünlerden daha aydınlık ve parlak olacaktır. Bizler hep birlikte bu güçlü potansiyeli hareketlendirmek, diri tutmak için bugün verimli bir istişare toplantısı yaptık, tüm konuları ele aldık. Bu gelişim ve iyileşme sürecinde herkesin görüşüne ve önerisine ihtiyacımız var, bizlerde hemşehrilerimize hizmet ederken toplumun tüm dinamiklerinin sesine kulak veriyoruz. Bugün attığımız bu güzel adım, birlikte hayata geçireceğimiz nice projeler ve yatırımlara ışık tutacaktır. Toplantımıza iştirak eden, görüşleriyle şehrin bugünü ve yarınları için çözüm önerileri sunan tüm misafirlerimize gösterdikleri bu hassasiyetten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ise, Malatya’yı ortak akıl ve istişare kültüründen aldıkları güçle yönetmeye devam ettiklerini dile getirirken şunları söyledi; “ Şehrimiz şantiye alanına döndü, tüm inşaat alanlarında hummalı bir çalışma var, konutlarımız ve işyerlerimiz hızla yükseliyor. Bu tablo gelecek adına bizleri umutlandırıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ve tüm Bakanlarımızdan çok büyük destekler alıyoruz. Ödenekler noktasında hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz, tasarruf tedbirlerine rağmen ödenekler açısından kesinti yapılmadı. Bizlerde işimize dört elle sarıldık, bugüne kadar ki tüm tecrübelerimizi ve birikimlerimizi ön plana koyarak 7/24 sahadayız ve çalışıyoruz. Saha çalışmalarında büyük bir ivme yakalandı, bu süreç daha da hızlanacaktır. Bakanlıklarımız, Milletvekillerimiz, Valimiz, Yerel Yönetimlerimiz ve tüm kurumlarla koordineli çalışıyoruz, birlikte hareket ediyoruz, aradaki köprülerin sağlam olması işlerin hızlanmasına neden oldu. Malatya çok güzel bir kent görünümüne kavuşacak, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Yeter ki dayanışma içerisinde olalım, birbirimize inanalım ve destek verelim. Bizim tüm hemşehrilerimizin desteğine ihtiyacımız var, pozitif ve iyiniyetli yaklaşımlar, çözüm odaklı bakış açılarına ihtiyacımız var. Biz hep birlikte kadim şehrimizi ayağa kaldırmak için yola çıktık. Malatyamız dini, dili, ırkı ve inancı ne olursa olsun herkesin huzur içerisinde yaşadığı bir kent olması münasebetiyle tüm katmanları ve değerleriyle birlikte yaşama kültürüne örnek gösterilecek bir şehirdir. Aramıza nifak tohumu ekmek isteyenlere müsaade etmeyelim. Bizler bu sağlam ve güçlü değerlerin ışığında geleceğe daha güvenle bakıyoruz. Bugünde şehrimizin bugünü ve yarınlarını konuşmak, ele almak, farklı fikirleri öğrenmek amacıyla güzel bir istişare toplantısı yaptık.” diye konuştu.
AK Parti Malatya İl Başkan Adayı Ali Bakan ise, 24 Ocak Cuma günü Malatya’ya teşrif edecek olan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı en güzel şekilde ağırlayacaklarını ifade ederken, “Sayın Cumhurbaşkanımız Malatya’da deprem yaralarının sarılması için çok büyük destekler verdi, devletin tüm imkanlarını seferber etti, Allah ondan razı olsun. Tüm Malatyalıların, parti ayırt etmeden tüm hemşehrilerimizin destekleriyle Sayın Cumhurbaşkanımızı coşkulu bir şekilde ağırlamalıyız. Her zaman olduğu gibi yine Sayın Cumhurbaşkanımızın etrafında kenetlenmeliyiz. Malatya’da deprem yaralarının sarılması, geleceğe daha umutla bakmamız için hepimiz birlikte hareket etmemiz lazım. Cenabı Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin.” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmalarda ayrıca Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı teşrifleriyle 24 Ocak Cuma günü gerçekleşecek olan AK Parti Malatya İl Başkanlığının 8.Olağan Kongresine tüm Malatyalılar davet edildi.
Konuşmaların ardından söz alan katılımcılar, şehrin sorunları ve çözüm yolları üzerine fikirlerini paylaştılar.
Gündem, 20 Ocak 2025 16:13
Yorumlar (0)
İlçe Başkanları Ne İş Yapıyor? Halk Soruyor: Çalışıyorsanız Sonuç Nerede?
Battalgazi İlçesin'de Ölümlü Zincirleme Trafik Kazası
Kış Lastiği Kullanımı Hakkında Valikte Bilgilendirme
Başkan Mehmet Zafer’den Gürcistan’da Şehit Olan 20 Asker İçin Taziye Mesajı
Boğaziçi Teknopark Büyüyor!
Türkiye Hazır Beton Birliğinin 4. Mavi Baret İş Güvenliği Ödülleri sahiplerini buldu
BATTALGAZİ BELEDİYESİ ÇAMURLU MAHALLESİ’NDE ASFALT YAMA ÇALIŞMASI YAPTI
AĞBABA; “1000 GÜN GEÇTİ NE HUZUREVİ YAPILDI, NE YAŞLILAR GERİ GELEBİLDİ”
BİNDAL MAHALLESİ’NDE 38 YILLIK İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENİYOR
Yeşilyurt Bostanbaşı’nda Silahlı Dehşet: Bir Kişi Ağır Yaralı
Gazeteci Kadir Değirmenci’ye Başarı Plaketi
Doğanşehir Polisi’nden Silah Kaçakçılığına Darbe
Battalgazi İlçesin'de Silahlı Kavga: Mahalle Savaş Alanına Döndü!
Malatya Basını: Birlik Değil, Çekişme İçinde!
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü
Ağız ve Diş Sağlığı Anne Karnında Başlıyor
Kayısı Bahçelerinde Sonbahar Mücadelesi
Yeşil Bir Gelecek, Sürdürülebilir Konutlarla Mümkün Olacak...
Kuraklıkla Mücadele Kapsamında Sulama Altyapısı Güçlendiriliyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’den taziye mesajı
Başımız Sağ Olsun Türkiye: Gökyüzüne Uğurlanan Kahramanlarımız
Saç Ekimine Gitmeden Önce; Saç Köklerini Harekete Geçiren 7 Yöntem
Prof. Dr. Emmez: Her beyin tümörü kötü huylu değildir
Amerikan Sertağaçlarıyla Yaratılan Bir Uyum: KARANA Koleksiyonu
Vali Seddar Yavuz “Milli Ağaçlandırma Günü” Etkinliğine Katıldı
Vali Seddar Yavuz “Milli Ağaçlandırma Günü” Etkinliğine Katıldı
MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜNDE 2200 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
Malatya İstihdam Fuarı Kapılarını Açtı
Tüfenkci’den Malatya Şeker Fabrikası’na Ziyaret: “Fabrika Malatya Ekonomisine Ciddi Katkı Sağlıyor”
CHP’li Gençlerden Ataya Saygı Nöbeti: “Atatürk’ü Unutturma Çabaları Beyhude”
YEŞİLYURT BELEDİYESİ, BANAZI’NIN YOLLARINI YENİLİYOR
MALATYA VALİSİ SEDDAR YAVUZ, BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NİN YENİ HAYVAN BARINAĞI PROJESİNİ İNCELEDİ
Yeşilyurt İlçesin'de Şüpheli Ölüm
Dar Gelirli Ailelerin Asgari Ücret ve Kira İsyanı
Fethi Gemuhluoğlu Memleketi Arapgir’de Özel Bir Programla Anıldı
İl Başkanı Zelyurt’tan 10 Kasım Mesajı;
YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN KIRSAL BÖLGELERE DEV
11. MALATYA ANADOLU KİTAP VE KÜLTÜR FUARI YAKLAŞIK 250 BİN ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ KASIM AYI TOPLANTISI ÇARŞAMBA GÜNÜ YAPILACAK
