Malatya Büyükşehir Belediyesi Kernek Vahap Küçük Külliyesi’nde kadınlara mesleki yeterliliklerini artırma fırsatı sunuyor.
Yaşam, 21 Ocak 2025 09:23
GÜZELLİK SEKTÖRÜNE İLGİ DUYAN KADINLARA ÜCRETSİZ KURS DESTEĞİ
Malatya Büyükşehir Belediyesi, kadınlara yönelik mesleki eğitim ve kişisel gelişim projelerine bir yenisini daha ekleyerek, Kernek Vahap Küçük Külliyesi’nde gerçekleştirilen Maniküristlik ve Protez Tırnak Kursu ile büyük bir ilgi topluyor.
Kadınların güzellik ve bakım sektöründe profesyonel bilgi ve beceriler kazanmasını hedefleyen Malatya Büyükşehir Belediyesi, kadınların mesleki yeterliliklerini artırma fırsatı sunuyor. Güzellik uzmanlığı alanında uzman eğitmenler tarafından verilen kursta katılımcılara, manikür ve protez tırnak uygulamasının inceliklerini öğretilerek, uygulamalı çalışmalarla pratik deneyim kazanması da sağlanıyor. Özellikle güzellik sektörüne ilgi duyan kadınlar için düzenlenen ve ücretsiz olarak sunulan Manikürist ve Protez Tırnak kursu, profesyonel bir meslek edinmek ve bu alanda kariyer yapmak isteyenlere önemli bir kapı aralıyor.
“HEDEFİM İLERİDE KENDİME SALON AÇMAK”
Kernek Vahap Küçük Külliyesi’nde gerçekleştirilen Maniküristlik ve Protez Tırnak Kursu’na katılan kursiyer Yeliz Küçlü, mesleklerine yönelik her türlü bilginin kendilerine öğretildiğini söyledi. Küçlü, “Yaklaşık iki aydan beri kursa geliyorum. Maddi durumum yeterli olursa hedefim ileride kendime salon açmak. Bu kursta kuru manikür, ıslak manikür, yeni nesil jel tırnak ve protez tırnak yapmayı öğreniyoruz. Evde boş zaman geçirmektense kendimizi kursta geliştirmek bizim için artı avantaj oldu. Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz” dedi.
“SEKTÖR ÇOK GELİŞTİ”
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlara yönelik bu tarz kursları açmasına çok sevindiğini ifade eden kursiyer Burçak Çinkılıç, “Yeni başladım kursa. Kendimi bu alanda geliştirmek istiyorum. Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir kurs açtığını duyunca gerçekten çok sevindim ve hemen katılım sağlamak istedim. Bu sektör çok gelişti. Kursu bize sunan Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.
“KURSUMUZ 3 AYLIK PERİYOTLARLA YENİLENMEKTEDİR”
Manikürist ve Protez Tırnak Kursu hakkında bilgiler veren kurs öğretmeni ve Güzellik Uzmanı Ezgihan Çına Altıngöz ise, “ kursumuz 3 aylık periyotlarla yenilenmektedir. Kursiyerlerimiz bu zaman diliminde uzmanlık sertifikası alabiliyorlar. Sektöre yeni adım atmış oluyorlar. Bu sertifikayla birlikte hem iş yerlerinde hem de kendileri güzel işler çıkarabiliyorlar. Bu imkanı bize sunan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz” dedi.
Yaşam, 21 Ocak 2025 09:23
Yorumlar (0)
Yoğun Kar Yağışında Devlet Sahada: Güvenlik Güçleri Görev Başında
Çukur Dere Mahalle Muhtarı Fatih Gönültaş’tan Vali Seddar Yavuz’a Övgü Dolu Teşekkür
Yıl Bitmeden Şiddet Patladı: Malatya’da Bıçaklı Kavga
Soğuk Hava ve Yoğun Kar Etkili Oldu: Kurumlar Koordinasyon İçinde Sahada
Çağdaş Gazeteciler Derneği Malatya Şube Başkanı İbrahim Göçmen’den Yeni Yıl Mesajı
Battalgazi’de Kar Mesaisi Aralıksız: Başkan Taşkın Çalışmaları Yerinde İnceledi
Yeşilyurt’ta Kış Mesaisi: Yol Açma ve Tuzlama Çalışmaları Sürüyor
Yoğun Kar Yağışına Anında Önlem: Başkan Bayram Ekipleri Göreve Çağırdı
Birlik, Adalet ve Umut Vurgulu Yeni Yıl Mesajı
Yeşilyurt’ta Şohben Faciası: Banyoda Gaz Zehirlenmesi, 1 Kişi Yoğun Bakımda
Yeşilyurt’ta Yılbaşı Öncesi Zabıta Denetimleri Hız Kazandı
Emniyetten Sürücülere Kar Yağışı ve Buzlanma Uyarısı
Emniyetten Dolandırıcılığa Karşı Uyarı: Vatandaşlar Bilgilendirildi
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 75 Bin 376 Sentetik Hap Ele Geçirildi
Yeni Havalimanı Nisan’da Hizmete Giriyor
Malatya’nın Kalkınma Yol Haritası Ankara’da Değerlendirildi
Vali Seddar Yavuz’un Yeni Yıl Mesajı
Başkan Er: “Yeni Yıl Umut, Birlik ve Dayanışma Getirsin”
MASKİ’den Doğanşehir’e Rekor Altyapı Yatırımı
Barış Yıldız 2025’i Anlattı: “Malatya Kaybetti, İktidar Seyretti”
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kış Tedbirlerini Aldı
Battalgazi Belediyesi’nden Kar Yağışına Karşı Yoğun Mesai
Yeşilyurt Belediyesi’nin Geleneksel 3 Bant Bilardo Turnuvası Büyük İlgiyle Tamamlandı
Yeşilyurt’ta Kış Seferberliği: Ekipler Karla Mücadelede Teyakkuzda
Malatya’da Kar Felaketi Değil, İhmal Tablosu! YILDIZ Sert Konuştu
Akaryakıt Kaçakçılığı İle Mücadele Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
Bağımlılık İle Mücadele İl Koordinasyon Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
Kadın Kolları Yıl Sonunu Değerlendirdi: Kamuoyu Çalışmaları Merak Ediyor
Karla Mücadelede Akçadağ’da Gece Gündüz Seferberlik
Estetik Değil Sağlık Meselesi: Kalıcı Makyajda Cansu Durkun’dan Çarpıcı 5 Kural
2'nci EBDO Kongresi İçin Denizli'de Ortak Adım
TanUrla'da Yaşam Bahar Aylarında Başlayacak
Yeni Yıla Girerken Soframız Bize Ne Söylüyor?
ANTALYA’DA HASTA VE YAKINLARINA YÖNELİK ANLAMLI EĞİTİM PROGRAMI
MALATYA BÜYÜKŞEHİR KIŞA HAZIR: KARLA MÜCADELE EKİPLERİ SAHADA
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN YOĞUN KAR MESAİSİ
Yılbaşı Öncesi Sahte ve Kaçak Alkole Geçit Yok: Denetimler Sıklaştırıldı
SEÇİM YAKLAŞTI, ODALAR KONUŞMAYA BAŞLADI: PEKİ BUGÜNE KADAR NEREDEYDİNİZ?
Babacan: “Şiddetin Değil, Hukukun Egemen Olduğu Bir Türkiye”
