Tüfenkci’den Keskin ve Oda Başkanlarına Ziyaret
Ekonomi, 21 Ocak 2025 03:21
AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, Yeşilyurt İlçe Başkanı ve İl Başkan Yardımcılarıyla birlikte Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin ve oda başkanlarını ziyaret etti.
Tüfenkci ve Keskin konuşmalarına Bolu’da otel yangınında 66 kişinin vefatı ile ilgili olarak başsağlığı ve yaralılara acil şifa dilekleri ile başladılar.
MESOB Başkanı Keskin karşılamada yaptığı konuşmada, “Yıllarca çeşitli kademelerde Malatya’ya hizmet ettiniz. Bundan dolayı tüm oda başkanlarım adına camiamıza hoş geldiniz diyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyoruz. Küçük Sanayi sitesinde yapılan çalışmalarda, öncelikle esnaflarımızın yerinde dönüşüm talepleri var. Bu konuda esnafımıza destek bekliyoruz. Deprem sonrasında yeni sanayi sitesinde 660 tane iş yeri yapıldı. Ancak Sanayi Sitemizde 2 bin 500’e yakın işyerimiz var. İşyeri sahibi ve kiracı ayrımı yapılmadan bütün esnafa destek bekliyoruz. Kiracı olan esnaflarımızda vergi kayıtları var, maliye kayıtları var, her türlü görevlerini yerine getirmişler. İnşallah bunları da göz ardı etmeyiz. Biran önce sanayi sitesini toparlamamız lazım. Kalıcı işyerlerinin de bir an önce yapılması gerekiyor. Esnafımız konteynerlerde 18-20 metrekare alanda iş yapmaya ve devletin yüklediği yükümlülükleri yerine getirmeye çalışıyor.” İfadelerini kaydetti.
Esnaf ve vatandaşları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Ocak Cuma günü Malatya’da katılacağı açılış törenlerine katılmaya davet eden Keskin şöyle konuştu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Malatya’ya gelip, Malatya’yı yerinde görmesinin de bizim için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Ayrım gözetmeksizin tüm Malatyalıları Cumhurbaşkanımızı coşku içinde karşılamaya davet ediyorum. Bizler esnaf kuruluşları olarak, mahallelerden minibüs ve otobüslerle mitinge gelmek isteyen vatandaşlarımızı ücretsiz olarak taşıyacağız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ayrıca ilimizin ve esnafımızın sorun ve taleplerini de aktaracağız. Malatya’mızın birlik ve beraberliğe çok ihtiyacı var. Hep birlikte Malatya için elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.
AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, “Sıcak karşılamanızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Önceki gün Bolu Kartalkaya’da meydana gelen yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Malatya’mızda 6 Şubat’ta hep beraber çok ciddi bir deprem yaşadık. Malatya, Türkiye’de en fazla hasar alan illerin başında geliyoruz. Malatya’nın en büyük dezavantajı da işyerlerimizi kaybettik, evlerimizi, depolarımızı kaybettik. Malatya depremden önce bölgenin önemli ticaret merkezlerinden biriydi. O küçük dükkânlarda çok ciddi ticaret dönüyordu ve Malatya’nın gelişmesine de ilerlemesine de katkı sunuyordu. Şimdi yeni çarşılar yapılıyor. Esnaf başkanımız ilk günden beri bizlerle birlikteydi, sahadaydı. Zor zamanlardan geçtik, geçiyoruz. İnşallah az bir zaman kaldı, 2025’in sonlarına doğru hem evlerimize hem de işyerlerimize kavuşmuş olacağız. Yeniden Malatya’yı ticaretin kalbi haline getirmeye sizlerin, başkanlarımızın gayretiyle hep beraber ayağa kaldıracağız. Malatya’yı yeniden ticaret merkezi haline getireceğiz. Bizler de sizler gibi Malatya’yı büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Bu anlamıyla da küçük sanayi OSB kadar önem arz etmektedir. Şevket Keskin başkanımız küçük sanayi sitesinin artık buralara dar geldiğini ilk söylediğinde, Türkiye’de de şehir içindeki sanayi sitesinin şehir dışına taşınmasına Elazığ başkanımız ile birlikte öncülük eden ilk isimlerden biridir benim bakanlığım döneminde ve o dönem bunun yasasını da çıkarttık. Bir yandan yerinde dönüşüm yaparken, diğer yandan kiracı esnafımızı da dükkan sahibi yapmamız lazım. Hem işini büyütmeli, hem de yeni makinalarla geliştirmeli. Yeni yeni insanlara da ekmek sağlayabilmeli. Aynı yerde kalalım diye bir düşüncemiz yok. Yeni dükkânlar yapmaktan korkmamamız lazım, fırsata çevirmemiz lazım, Eskilerinin de imarını koruyarak, yerinde dönüşümlere müsaade edip bölüm bölüm yeni yeni binalara da izin vermeden milleti mağdur etmeden işi kademeli çözmek gerekir.” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yapacağı projeler arasında Kuzey Çevre Yolu’nun ikinci etabı olan Eskimalatya’ya kadar olan bölümünde bulunduğunu aktaran Milletvekili Tüfenkci, Kuzey Kuşak Yolu’nun da açılacağını, Güney Kuşak Yolu’nda da önemli ilerlemenin sağlandığını kaydetti.
İkizce’deki Beylerderesi Viyadüğünün temelini bu yıl atmayı hedeflediklerini ve proje çalışmasının bittiğini anlatan Tüfenkci, tüm Malatyalıları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Ocak Cuma günü katılacağı açılış ve kurna çekim törenlerine davet etti.
Ekonomi, 21 Ocak 2025 03:21
Yorumlar (0)
YEŞİLYURTSPOR’DA DALGALI PERFORMANS SÜRÜYOR: EVİNDE LİDERE DİRENÇ YETMEDİ
YAZIHAN BELEDİYESPOR VE AKÇADAĞSPOR’DAN DOSTLUK VE FAIR-PLAY ÖRNEĞİ
CHP Malatya’dan Uğur Mumcu Haftasında Demokrasi ve Adalet Vurgusu
Özel Sağlık Hastanesi Hekimlerinden 3'üncü İnfertilite Okulu
Malatya Tarımı İçin Genel Merkez Temasları: Anahtar Parti Teşkilatı Sahada ve Masada
Yeşilyurt’ta Husumet Kanlı Bitti: Kesici Aletli Kavga, 3 Yaralı
Battalgazi’de Düğün Salonunda Karbonmonoksit Paniği: 113 Kişi Hastanelik Oldu
KAPALI PAZAR YERLERİ ARTIK BİR LÜKS DEĞİL, ZORUNLULUKTUR
Prof. Dr. Ahmet Karacalar’dan Önemli Uyarı: Selülit Metabolizmanın Habercisi Olabilir
Türk Tıbbi Onkoloji Derneği’nden Serviks Kanseri Uyarısı: Bilgi ve Önlem Hayat Kurtarıyor
TARIMA DEĞER KATAN ÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ
Battalgazi’de Kar Mesaisi Sonuç Verdi: Yollar ve Kaldırımlar Temiz
AKP Tabut Görüntüsüne Tahammül Edemedi
Büyükşehir Karla Mücadelede Vites Yükseltti: Yoğun Mesai Devam Ediyor
Malatya’da Kara Geçit Yok! Büyükşehir Belediyesi 7/24 Sahada
Malatya U-18 Ligi’nde 2. Hafta Geride Kaldı: Gollü Karşılaşmalar Dikkat Çekti
Yeşilyurt Belediyesi Kar Kış Demedi, 7/24 Sahada
Malatya’da Siyaset Alarm Veriyor: Koltuk Uğruna Değişen Partiler, Kaybolan Güven
SİYASET ÇATIŞMA DEĞİL, UZLAŞI SANATIDIR: MALATYA’DA SİYASET NEDEN HALKTAN KOPUK?
Başkan Er, MİAD Üyeleriyle İstişarede Bulundu
Battalgazi’de Marketlere Sıkı Denetim
AK Parti’den Devlet Aklı ve Millî Birlik Vurgusu
Gençlerden Veli Ağbaba’ya Büyük Destek
Ağbaba’dan Emekli Çıkışı: “Bu Düzene Karşı Mücadelemiz Sürecek
Vali Seddar Yavuz: 2026 Yılı 1. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
Sulama Var, Su Yok… Tarım Var, Çiftçi Yok
Malatya’da Deprem Sonrası Vatandaşın Ortak Sesi Aynı Grupta Buluştu
Başkan Er, Kent Ekonomisi İçin İş Dünyasıyla Bir Araya Geldi
Türkiye Şampiyonası’nda Battalgazi Rüzgârı: 5 Madalya
Yeşilyurt’ta Feci Trafik Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı
Samanköy Konteyner Kentte Yangın Paniği
TEYFİK TEMELLİ CADDESİ: PİLOT BÖLGE DEĞİL, UNUTULMUŞ BÖLGE
ESNAFIN İSYANI MEĞER BOŞUNAYMIŞ: MALATYA HALİNDEN MEMNUN, DEĞİŞİM GEREKSİZMİŞ!
Battalgazi’de Silahlı Yaralama Olayı: Şüpheli Gözaltında
Minik Futbolcular Yarıyıl Şenliğinde Buluştu
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Ocak Mesaisi Tamamlandı
Yeşilyurt Kent Konseyi Yabancı Öğrencileri Kültür ve Tarihle Buluşturdu
Bayrağa Uzanan Ellere MHP’den Sert Uyarı: “Bu Millet Bayrağını Çiğnetmez”
Yeşilyurt’ta Şantiye Alanında Yangın Paniği: Yaralanan Yok
