MAGİNDER Yönetim Kurulu Başkanı SALİH KARADEMİR’den Malatya için ortak talepler ve beraberlik mesajı
Gündem, 22 Ocak 2025 23:58
Kıymetli hemşehrilerim,
6 Şubat depreminden sonra şehrimizde Cumhurbaşkanımız tarafından devletimizin tüm imkânları sunulmuş, şehrimizin her tarafında ciddi anlamda çalışmalar devam etmektedir. Sayın Valimiz Seddar Yavuz’un yoğun gayretlerine şahit oluyoruz. Bizler her zaman Valimizin ve devletimizin yanında olmaya devam edeceğiz.
Malatya’mızda negatif havayı kaldırmalı, pozitif söylemlerle Malatya’mıza umut ve moral vermeliyiz. Şehrimizin motivasyonunu artırmalıyız. Bu anlamda bizler iş dünyası olarak, 24 Ocak Cuma günü şehrimize AK Parti İl Kongresi için gelecek olan Cumhurbaşkanımızın gelişini Malatyamız için tarihi bir fırsat olarak görüyoruz.
Buradan tüm STK başkanlarımızın, özellikle oda başkanlarımızın başkanlığında tek bir heyet olarak çalışma yapılıp, şehrimizin kısa, orta ve uzun vadede yapılması gereken projeleri ve talepleri içeren bir dosyanın seçilecek tek bir oda başkanımız tarafından Cumhurbaşkanımıza sunulmasını talep ediyoruz.
Cumhurbaşkanımıza dosya verme yarışı veya resim çekme yarışı içine girilmeden, Malatyamızın durumu samimi bir şekilde tek bir oda başkanımız tarafından anlatılmalıdır. Bu anlamda bizler, oda başkanlarımıza ve diğer STK başkanlarımıza çağrımızı yineliyoruz. Birlik ve beraberlik içinde yapılan bir çalışma ile Cumhurbaşkanımıza verilecek olan dosya için her türlü desteği vermeye hazırız.
Şehrimizde şu an çözülmesi gereken konu başlıkları şunlardır:
1. Altıncı Bölge Teşviklerinin Uzatılması ve Organize Sanayi Arsa Tahsisleri: Malatya’nın teşvik kapsamındaki desteklerinin sürdürülmesi ve organize sanayi bölgelerindeki arsa tahsislerinin hızlandırılması.
2. Eski Sanayi Sitesinin Kaldırılması ile İlgili Belirsizlik: Eski sanayi sitesinin kaldırılmasına yönelik süreçlerin netleştirilmesi.
3. Yerinde Dönüşüm Desteğinin 2.500.000 TL’ye Çıkarılması: Depremzedeler için yerinde dönüşüm projelerinde verilen desteğin artırılması.
4. Mücbir Sebep Halinin Uzatılması ve Genişletilmesi: Depremden etkilenen bölgeler için mücbir sebep halinin kapsamının genişletilmesi ve süresinin uzatılması.
5. Beylerderesi’ne İkinci Viyadüğün Yapılması ve İhale Edilmesi: Şehir içi ulaşımın rahatlatılması için Beylerderesi’ne ikinci viyadük projesinin gerçekleştirilmesi.
6. Malatya’ya Hızlı Tren Projesinin Getirilmesi: Malatya’nın ulaşım altyapısını güçlendirmek için hızlı tren projesinin bir an önce hayata geçirilmesi.
7. Deprem Bölgesinde Kiracılar için Sosyal Konut Projelerinin İhale Edilmesi: Depremzede kiracılar için sosyal konut projelerinin başlatılması ve ihale süreçlerinin hızlandırılması.
Bizler Maginder ailesi olarak, saha çalışmalarımızın sonucunda vatandaşımızın, esnafımızın, tüccarımızın, sanayicimizin ortak taleplerini dile getirdik. Cumhurbaşkanımız inşallah Malatyamıza bu konularla ilgili müjdeli haberler verir. Bizler her zaman devletimize güveniyoruz. İnşallah Malatyamız yeniden birlik ve beraberlik içinde ayağa kalkacaktır.
Ayrıca Bolu’da yaşanan üzücü olayla hepimiz derin bir acı duymaktayız. Maginder ailesi olarak Bolu’da vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.
MAGİNDER YÖNETİM KURULU BAŞKANI
SALİH KARADEMİR
Gündem, 22 Ocak 2025 23:58
Yorumlar (0)
Anahtar Parti Battalgazi İlçe ve Gençlik Kolları Boran Mahallesi’nde Sahadaydı
Yeşilyurt’ta Otomobil ile Motosiklet Çarpıştı: 1 Yaralı
BAŞKAN TAŞKIN’A CHP’DEN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ: BATTALGAZİ’NİN GELECEĞİ KONUŞULDU
Kiraz Ailesi, Merhum Mahmut Kiraz’ı 40. Gününde Mevlidle Andı
Yıldıztepe Mahallesi’nde İki Katlı Evde Yangın Paniği
El Emeği, Göz Nuru Eserler AVM’de: Battalgazi Belediyesi’nden Yıl Sonu Sergisi
Ölmeztoprak, Malatyalı Üreticilerin Taleplerini Ankara’ya Taşıdı
Gençliğin ve Ailenin Hikâyesi Başkan Geçit’te Buluştu
Ağbaba’dan Genel Kurul’da Dikkat Çeken Çıkış: Kürsüde “Özgür Gelecek” Pankartı
Yeşilyurt’ta Trafik Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı
Gülşen Ailesi’nin Şampiyonluk Başarısı
21 Aralık: Yılın En Uzun Gecesi ve Kış Gündönümü
Mustafa Kılınç’tan Üç Aylar Dolayısıyla Birlik ve Beraberlik Çağrısı
AK Parti Malatya Milletvekili Ölmeztoprak’tan Üç Aylar Mesajı: “Manevi İklimi Hayatımıza Taşımalıyız”
Genç Yetenek Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma Seçildi
“İyilik Elçisi” Projesi, Gençleri Yardımlaşma ve Tarih Bilinciyle Buluşturuyor
Başkan Taşkın’dan Üç Aylar Vurgusu: “Manevi İklimi Hep Birlikte Yaşayalım”
Auto Kale Oto Ekspertiz’ten Yıl Sonu Bayi Toplantısı: Güçlü Vizyon, Ortak Başarı
Başkan Er’den Üç Aylar Vurgusu: Birlik, Beraberlik ve Maneviyat
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Mehmet Fendoğlu’ndan Meclis’te Net Mesaj: Terörsüz Türkiye
Vali Seddar Yavuz Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü Mesajı
Malatya-Elazığ Yolunda Korkutan Kaza: 2 Yaralı
MALATYA’DA SAHTE ALKOL OPERASYONU: 76 LİTRE ETİL ALKOL ELE GEÇİRİLDİ
Afet Sonrası Öğretmenlere Psikososyal Destek: Malatya’da Önemli Proje
Yeşilyurt’ta Çay Kenarında Boğulma Olayı
AKÇADAĞ’DA “BİRLİK VE BERABERLİK” POZU: MASADA KAHVALTI, SAHADA SESSİZLİK
Vali Yavuz Katıldı: Aile, Şiddet ve Madde Bağımlılığı Masaya Yatırıldı
Malatyalı Çiftçilere Müjde: Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Hesaplarda
ETKİN ECZACILIK DERNEĞİ 12. BİLİMSEL YIL SONU TOPLANTISI ECZACILAR VE SEKTÖR PAYDAŞLARININ GENİŞ KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
ETKİN ECZACILIK DERNEĞİ 12. BİLİMSEL YIL SONU TOPLANTISI ECZACILAR VE SEKTÖR PAYDAŞLARININ GENİŞ KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Prof. Dr. Fahri Işık’a Cumhurbaşkanlığı’ndan Üstün Başarı Ödülü
Yeşilyurt’ta Miniklere Depremde Hayat Kurtaran Eğitim
Battalgazi Belediyesi’nden Çifte Denetim: Yol Güvenliği ve Pazar Yerleri Mercek Altında
Hemzemin Geçitte Acı Olay: 1 Öğrenci Tren Altında Kalarak Hayatını Kaybetti
Kozmetiğin Güç Haritası: Türkiye’de Güzellik Sektörünün Stratejik Analizi
Okullarda Sağlıklı Beslenme Alarmı: Gıda Hizmetlerinde Kriterler Yükseliyor
Turkmall'dan Karabağlar'a Yeni Aile Sağlığı Merkezi
Uzm. Kl. Psk. Berfin Çetintaş’tan İlişkilerde Sağlıklı Bağlanma Üzerine Önemli Mesajlar
