BAŞKAN GEÇİT, TRT KURDİ’Yİ İKİZCE DEPREM KONUTLARINDA AĞIRLADI
Gündem, 22 Ocak 2025 02:42
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, yaşanan deprem felaketlerinden sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı TOKİ tarafından inşa edilen İkizce Deprem Konutlarında ağırladığı TRT KURDİ’ye Yeşilyurt İlçesinin dört bir tarafında hayata geçen rezerv alan projeleri ve deprem konutlarındaki son durumların yanı sıra vatandaşlara sağlanan destekler hakkında bilgiler aktardı.
TRT KURDİ, 6 Şubat 2023 tarihinde 11 kenti derinden etkileyen, binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği, toplumda derin travmalar oluşmasına sebep olup ‘asrın felaketi’ olarak kabul edilen büyük depremlerin ardından Yeşilyurt İlçesinde hayata geçen devlet yatırımları ile Yeşilyurt Belediyesinin hizmetlerini mercek altına aldı. TRT KURDİ muhabirlerini İkizce Deprem Konutlarında ağırlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, depreme dirençli bir Yeşilyurt inşa etmek adına ilçenin farklı bölgelerinde yapımı devam eden rezerv alan ile afet konutlarındaki son durumu tüm boyutlarıyla paylaşarak, gerek ilçenin fiziksel dönüşümü gerekse de deprem travmasının atlatılmasını sağlayacak sosyal, psikolojik, kültürel, sanatsal ve kültürel projeleri anlattı.
Başkan Geçit, röportajında Yeşilyurt İlçesinin 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen ilçelerin başında geldiğini hatırlatırken, Yeşilyurt’un afetlere karşı dirençli bir ilçe hüviyetine kavuşması için ilçenin dört bir tarafının şantiyeye dönüştüğünü, güçlü ve kalıcı eserlerle birlikte bugünden geleceğe daha umutla ve güvenle baktıklarına dikkat çekti.
Yeşilyurt’ta deprem yaralarını sarmak, vatandaşları sıcak yuvalarına, esnafları ise modern ve nezih alanlara sahip yeni işyerlerine taşımak adına kent genelinde yoğun bir inşaat faaliyeti yürütüldüğüne vurgu yapan Başkan Geçit, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ilçenin farklı bölgelerinde rezerv alan ilan edilen bölgelerde toplam 7 bin 378 adet konut, 582 dükkân, 14 ofis ve 6 fırının inşa faaliyetinin devam ettiğini söyledi.
Yeşilyurt’un rezerv alan yatırımlarıyla birlikte modern ve yaşam standartı yüksek bir ilçe kimliğine kavuşacağını sözlerine ekleyen Başkan Geçit, İkizce bölgesinde toplamda 18 bin 166 adet konut, 182 dükkan ve 4 caminin hizmete sunulacağını, bu bölgede yapımı tamamlanan evlere depremzede ailelerin taşınmaya başladığını, aynı bölgede etaplar halinde konut üretiminin devam edeceğini hatırlattı.
Yaşanan deprem felaketlerinden ciddi seviyede etkilenen ilçenin kırsal bölgelerinde de aynı seviyede konut üretimlerinin devam ettiğini belirten Başkan Geçit, bugüne kadar 187 kırsal konutun hak sahiplerine teslim edildiğini, 826 adet konutun da vatandaşlara teslim edilerek kırsal bölgelerde ki yaşam seviyesinin yükseleceğini ifade etti. Başkan Geçit ayrıca Yeşilyurt’un tarihi bölgelerinden Mulla Kasım, Hamidiye, Hıroğlu, Gündüzbey ile Yakınca ve Bostanbaşı mahallelerinde yerinde kırsal konut üretimi için çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.
Yeşilyurt Belediyesinin imar uygulamaları başta olmak üzere yerinde dönüşüm ve güçlendirme çalışmalarında vatandaşlara her türlü konuda kolaylık sağlayacak hizmetleri ön plana aldığını ifade eden Başkan Geçit, Yeşilyurt İlçesindeki yatırımları yerinde takip ederek tüm gelişmeleri izleyicileriyle paylaşan TRT Kurdi’ye teşekkürlerini sundu.
Yeşilyurt’un rezerv alan projeleri ve deprem konutlarıyla birlikte modern bir kent hüviyetine ulaşacağını söyleyen Başkan Geçit, “ İlçemizin modern ve yaşam standartı yüksek bir ilçe kimliğine sahip olması çok güçlü ve kararlı adımlar atılıyor. Yaşadığımız deprem felaketinden en fazla etkilenen ilçelerin başında geçen Yeşilyurt’umuzun tüm yaşam alanlarında büyük bir dönüşüm yaşanıyor. İlçemizde deprem yaralarının güçlü ve kalıcı yatırımlarla sarılması için devletimiz tüm imkanlarını seferber etti. Allah devletimizden razı olsun. Bu işler kolay değil, ihalesi, planlaması ve inşaat faaliyetleri, tüm süreçler özveri ve fedakarlık gerektiriyor. İlçemizin dört bir tarafı şantiye alanına dönüştü, bir yandan rezerv alan projeleri diğer taraftan deprem konut üretimlerinde çok büyük ivme kazandı. Binlerce konut depremzede ailelere teslim edildi, vatandaşlarımız evlerine taşınarak yeni hayatına başladı. İlçemizde rezerv alan ilan edilen bölgelerde afete karşı dirençli binlerce konut ve işyerleri yükseliyor, bizlerde bu süreçleri yakından takip ediyoruz, belediyemizin tüm imkanlarını seferber ettik. Yerinde dönüşüm ve güçlendirme projelerinin tamamlanmasının yanı sıra yeni imar uygulamalarıyla ilçemizin sağlıklı ve planlı bir dönüşümü için elimizden geleni yapıyoruz. Bu zorlu dönemde devletine inanan, güvenen, sabır gösteren tüm hemşehrilerimize gösterdikleri anlayıştan dolayı teşekkür ediyoruz. El birliğiyle bu dönemi en güzel şekilde atlatarak bugünden geleceğe daha güzel bir Yeşilyurt emanet edeceğiz.” diye konuştu.
Başkan Geçit konuşmasının sonunda hayata geçen tüm yatırımlardan dolayı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm Bakanlara ve Milletvekillerine teşekkürlerini sundu.
Gündem, 22 Ocak 2025 02:42
Yorumlar (0)
YKS’ye Son Düzlükte Yeşilyurt Belediyesi’nden Öğrencilere Eğitim Desteği
Turizm Dünyası EMITT’te Buluştu: Fuar 5–7 Şubat’ta Büyük İlgi Gördü
Başkan Er’den 6 Şubat Mesajı: “Bu Acı, Milletimizin Vicdanında Yaşıyor.
Akçadağ’da İki Otomobil Çarpıştı: 4 Yaralı
Depremde Ayakta Kalması Gereken Yapılar Neden Yıkıldı?
Unutmadık” Demek Yetmez: Asıl Mesele Unutmamak Değil, Tekrar Etmemektir
Depremin Sessiz Kahramanları: Malatya Mezarlıklar Müdürlüğü
Deprem Şehitlerini Anan Başkan Geçit: “Acımız İlk Günkü Gibi Taze
Ağbaba: “6 Şubat, Milletimizin Yüreğinde Açılan Derin Bir Yaradır”
Başkan Er Deprem Şehitlerini Andı: “Bu Acı Unutulmaz, Bu Hesap Kapanmaz
Erzincan Kemah’ta Peş Peşe Depremler: Bölge Korku Dolu Anlar Yaşadı
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 9 Sokak Satıcısı Yakalandı
Aspuzu Caddesi’nde Sulama Kanalına Düşen Otomobilde Yaralanmalı Kaza
Yeşilyurt’ta Şüpheli Ölüm Olayı: Bir Kişi Hayatını Kaybetti
Başkan Geçit, Asrın Felaketinin Toplumda Açtığı Derin Yaralara Dikkat Çekti
Malatya Bizim Evimiz”: Ekmeğine ve Şehrine Sahip Çıkan Duruş
Türkiye–Mısır İş Forumu’nda Malatya Rüzgârı: Sadıkoğlu Katılım Sağladı.
6 Şubat’ta Sahadaydılar: Malatya Ülkü Ocakları Milletin Yanında
Depremin Üzerinden Yıllar Geçti, Malatya Hâlâ Aynı Sorularla Baş Başa
6 Şubat’ın 3. Yılında Başkan Er’den Duygu Yüklü Mesaj
Ulaşımı Rahatlatacak Proje: Başkan Er Alternatif Yolu Açıkladı
Battalgazi’de Sevindiren Haber: Kayıp Çocuk Bulundu
Vali Seddar Yavuz’un 6 Şubat Depremleri Yıl Dönümü Mesajı
Malatya’da Konteyner Yangını Korkuttu: Can Kaybı Yok
Deprem Sonrası Malatya’nın Enerji Altyapısına 3,5 Milyar TL’lik Dev Yatırım
Deprem Senesi Malatya: Enkaz Altında Kalan Hayatlar, Yarım Kalan Umutlar
BAŞKAN GEÇİT, MECLİS’TE KONUŞTU: “6 ŞUBAT’IN ACISI VE KAYIPLARIMIZ HÂLÂ YÜREĞİMİZDE”
Battalgazi’de Kanalboyu ve Orduzu Temizlikle Yenileniyor
Eğitime Destek Mesajı: Başkan Sami Er Barguzu Ortaokulu’nu Ziyaret Etti
Vali Seddar Yavuz Yenilenen Acil Servis Açılışına Katıldı
MAGİNDER ve Hekimhan Muhtarlar Derneği Güçlerini Birleştirdi
Battalgazi’de Korkutan Kaza: Araçta Sıkışan Vatandaşı İtfaiye Kurtardı
Trafikte Akrobasiye Son: Motosikletler Men Edildi, Ehliyetlere El Konuldu
Battalgazi Belediyesi Meclisi Şubat Ayı Toplantısında Önemli Kararlar Aldı
Kadın Eli Değen Yeşilyurt’ta Üretim Bereketleniyor
Muhtarlar Bağımlılıkla Mücadele Konusunda Bilgilendirildi
Öğrenci Güvenliği İçin Okul Çevrelerinde Trafik Denetimleri Devam Ediyor
Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele Çalışmaları Başkan Er’den Tam Not Aldı
Yeşilyurt’ta Trafik Kazası: 5 Kişi Yaralandı
