Başkan Kılıç ; Sahipsizliğimize mi yanalım,sahip çıkamadığımıza mı !
Gündem, 27 Ocak 2025 03:04
Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Burhan Kılıç, deprem sonrası verilen sözlerin askıda kaldığını,çarşı merkezi için planlanan ile yapılanın bir birinden uzak olduğunu ifade ederek sorunlar yumağının büyüklüğüne değindi.
Malatya’da sorunlarına çözüm bulamayan depremzede vatandaşların Cimer’e şikayetler yağdırarak dışarıdan sahip aradığını vurgulayan Başkan Kılıç yaptığı açıklamada : “Yaklaşık iki sene önce Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Malatya Kent Merkezi (Çarşı) Planlama İstişare Toplantısı adı altında geniş katılımlı bir toplantı yapılmıştı. Toplantıda, yapılacak iş yerlerinin zemin+2 katlı ve 40 metrekare olacağını belirterek, yapılardaki simetriye önem vereceğiz dediler. Çarşı inşaatı artık iyisiyle kötüsüyle meydana çıktı. Bu söylenenlerin hangisi uygulandı acaba. Çarşı merkezde dükkânlar dağıtılırken çıkacak sorunlar kavgalar daha önce yapılan tehditlerden de farklı olabilir. Sorunlar net ve çözüme kavuşabilirdi ama ne dediler, inşaatlar bir an evvel bitsin diyerek yeni yapılan planlamada Malatya kimliği ön plana çıkarılamadı ve doğru düzgün bir şehir merkezi planlanamadı. Meydanı, yolları, yeşil alanları ile bir merkez oluşturulamadı. Şehrin doğru planlanması için vatandaş olarak sesimizi yükselttik ama sesimizi kimseye duyuramadık. İşlerine gelmediği için duymazlıktan geldiler. Sözde akademik çalışmaları göz önünde bulundurarak yaptıkları çarşı düzenlemesinde görüyoruz ki ferahlatıcı bir kent merkezi değil de boğucu, iç içe han usulü büyük esnafı bastırıp zorla küçük dükkânlara sıkıştırarak oluşturulan bir çarpık çarşı yapılmış. Bunun hesabını nasıl vereceksiniz göreceğiz.”
MALATYA’DA SORUNLAR ÇÖZÜLMEYİNDE DIŞARIDAN SAHİP ARAR OLDUK
Malatya’da turist olarak dolaşan bir vekilin yapılan çalışmalarda katkısı olmadığı halde kendi başarısıymış gösterme çabasını hayretler içerisinde izlediklerini söyleyen Başkan Kılıç,bu vekilin sorunları çözmek yerine her fırsatta tehdit edildiğini söylemesi de acziyetin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor diyerek “ Cimere yapılan şikâyetler gösteriyor ki sahipsiz Malatya dışarıda sahip arıyor. Örneğin TOKİ’de taksitleri ödeyen vatandaşlarımız doğalgaz ve elektrik şirketleri tarafından mağdur edildiğinden 4-5 aydır evlerine taşınamıyorlar. Ankara’da bunların çözümünü arayacaklarına kaybolmayı tercih eden siyasilerimizi göreve davet ediyoruz.
Arada bir gün yüzüne çıkıp kendi başarısı olmadığı halde kendisi çözmüş gibi gösteren Malatya’nın sayın vekili çıkmış diyor ki; özgüveni yüksek Malatyalı esnaf ve vatandaş tarafından tehdit edildim, doğrudur özgüvenimiz yüksektir. Memleketimizin meşhur bir lafı var “en delimiz papayı vurdu en akıllımız cumhurbaşkanı oldu” yani özgüvenimiz buradan gelir sayın vekil…
Malatyalı tehdit etmez, Malatyalı efendidir naiftir karşıdakini kırmaz makamına saygısızlık etmez ancak seçim zamanı gelince hakkını alır unutmaz… Oyu aldıktan sonra Malatyalı ile görüşmeyen, ziyaretleri ve görüşmeleri zorla mecliste kabul eden, Malatya’da gözükmeyen, durmayan, gelmeyen adını bile unuttuğumuz vekillere sesleniyorum bu şehrin sahipleri sizleri unutmayacak!
YAPILAN ÇALIŞMALARIN HIZ KAZANMASINDA SAYIN VALİMİZİN PAYI BÜYÜKTÜR
Görevden alınan üst düzey yöneticilerimizden biri giderayak demiş ki; Bu şehre en çok zarar veren Malatyalılarmış hadi ordan ithal siyasetçiler! Malatyalı’ya laf söz etmeyi bırakında siz söz verip yapamadıklarınızı anlatın millete.
Depremin acısını unutmadan kalpleri daha çok kırılan gönlü yaralı yiğit hemşerilerim; Doğruya doğru yanlışa yanlış diye yol izlediğimiz siyasetimiz de şunu da belirtmeden geçemeyeceğim.
Sayın valimiz eğer ilimize gelmeseydi biz bir sene daha şehre sahip çıkmayan gözden uzakların karar vermelerini beklerdik. Yaptıklarını bir lütufmuş gibi müjdem var diye, daha size ne yapayım diye ortaya çıkanlara şunu da söylemek istiyorum. Asrın felaketini yaşamış yıkılmış bir şehir yeniden inşa etmek bir lütuf değil görevdir. Sayın valimizden Allah razı olsun geldi de kurtardı bizi ve hızlandırdı şehrin inşasını.
Sayın valimiz Malatyalı değil ama bir Malatyalı siyasetçiden daha çok sahiplenerek ilimizin bir an önce düzene girmesi için geldiği günden beri canla başla çalışıyor ve kendisini takdir ediyoruz her zaman yanındayız. Gelir gelmez rant uğruna birilerine dayılık abilik yaparak şehrin gelişmesini engellemeye ve farklı şekilde planlamalar yapılarak karmaşaya yol açan hiçbir siyasetçiye fırsat vermeyen sayın valimize gönülden teşekkür ediyoruz.
Gündem, 27 Ocak 2025 03:04
Yorumlar (0)
Malatya’da Silahlı Kavga: Ruhsatsız Tabanca ve Uyuşturucu Ele Geçirildi
Malatya CHP’de İddialar Zinciri: Kadın Kolları ve İl Yönetimi Sınavda
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Boğaziçi Üniversitesi’ne Dev Yatırım Müjdesi
USKD'nin 2026 Rotasında Su, Çevre ve Kadın Odaklı Projeler Var
Uzun Süre Ekrana Bakmak Miyop Hastalığını Artırıyor
Fırat EDAŞ’tan Eğitime Enerji Desteği
Battalgazi’de Şüpheli Ölüm: 39 Yaşındaki Emrah Erol Hayatını Kaybetti
Mustafa Kemal Atatürk’ün Malatya Ziyaretine 95 Yıl Sonra Aynı Gurur, Aynı İnanç
Malatya’da Tarihe Saygı: Atatürk’ün Gelişinin 95. Yılında Anlamlı Tören
Zabıta’dan 2025 Bilançosu: Binlerce İşletmeye İnceleme
Mesafeler Kalktı, Eğitim Kazandı: Buca’dan Doğanşehir’e Anlamlı Proje
Malatya’da Atatürk’ün Tarihi Ziyareti Unutulmadı: Vali Yavuz’dan Anlamlı Mesaj
Dilencilik Yapan Şahsa Müdahale: Mobil Huzur Ekibi Anında Yakaladı
HER BEL AĞRISI FITIK DEĞİLDİR
Bağışıklık, Metabolizma Ve Bağırsak Sağlığını Birlikte Destekleyen Çözüm
Büyükşehir Belediyesi Trafik Sorunlarını Masaya Yatırdı
Malatya’nın Projeleri TÜBİTAK 4006’da Yerini Aldı
Kayısı Üzerinden Siyaset Isındı: Ağbaba’dan Sert Açıklama
Bilim ve Teknolojide Yeni Nesil: DENEYAP Sahneye Çıkıyor
Eğitimde Yeni Dönem: Eski Malatya’ya Modern Merkez
Niyazi Mahallesi’nde Şantiye Alanında Yangın: Maddi Hasar Meydana Geldi
Fuhuşa Yer Teminine Darbe: Silah ve Yüklü Miktarda Para Ele Geçirildi
Topsöğüt’te Eğitim Gururu: Kursiyerler Sertifikalarını Aldı
Battalgazi Engelsiz Yaşam Merkezi Umut Olmaya Devam Ediyor
Büyükşehir Meclisi Şubat Toplantısında Önemli Kararlar Alındı
Ağustos’ta Kültür Rüzgarı: Türkiye Kültür Yolu Festivali Başlıyor
Dijitalleşme Var, İnsan Nerede?” Malatya’da Yaşlıların Doğalgaz Çilesi
Ekmek Almaya Çıkmıştı… Yeşilyurt’ta Ani Ölüm Mahallede Derin Üzüntü Yarattı
Gönüllü Fidan Dikim Çalışmalarıyla Geleceğe Nefes Oluyorlar
Malatya’nın Bitmeyen Sorunları: Alıştık, Kabullendik, Sustuk
Yeşilyurt’ta Açıktan Hırsızlık Olayı Aydınlatıldı: 3 Şüpheli Yakalandı
Çocuklarımızı Nasıl Koruyacağız?” Uzmanından Ailelere Kritik Uyarılar
Cansu Durkun: “Erkek kaşında hedef; fark edilmeden fark yaratmak”
Atkısız Çıkmayın, Boyun Sağlığınızdan Olmayın
Çınar Park Sosyal Tesisleri Modern Yüzüyle Hizmete Hazırlanıyor
Malatya’da 95. Yıl Gururu: Atatürk Anısına Satranç Turnuvası
MALATYA’DA ZEHİR TACİRLERİNE DARBE: 2 KİŞİ GÖZALTINDA
Mezarlıklar ve Çevresinde Sıkı Denetim: Dolandırıcılıktan Aranan Şahıs Yakalandı
Ramazan Paketleri Yetmiyor: Dar Gelirli Aileler İçin Kalıcı Çözüm Şart
