Battalgazi’de Kadın Yaşam Merkezi İçin İlk Adım Atıldı
Yaşam, 27 Ocak 2025 20:04
Battalgazi Belediyesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın destekleri ve Fırat Kalkınma Ajansı iş birliğiyle dezavantajlı kadınlara yönelik önemli bir projeye daha imza attı. Orduzu Gelinciktepe’de hayata geçirilecek Kadın Yaşam Merkezi, hem bölge halkına destek sağlayacak hem de sosyal yaşamı güçlendirecek.
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’ın öncülüğünde sosyal projelere bir yenisi daha ekleniyor. Depremin etkilerini azaltmaya yönelik çalışmalarıyla dikkat çeken Taşkın, Orduzu Gelinciktepe’de inşa edilecek Kadın Yaşam Merkezi projesiyle dezavantajlı kadınlara destek olmayı hedefliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın destekleri ve Fırat Kalkınma Ajansı iş birliğiyle hayata geçirilecek proje, kadınların mesleki becerilerini geliştireceği, çocuklarının ise güvenle vakit geçirebileceği bir merkez olacak.
Kadınlara Yeni Fırsatlar Sunulacak
Battalgazi Kadın Yaşam Merkezi, gastronomi, dikiş-nakış ve seramik atölyeleriyle kadınların mesleki becerilerini artırmayı ve aile ekonomilerine katkı sağlamalarını hedefliyor. Bunun yanı sıra, merkez bünyesinde kurulacak çocuk atölyesiyle kadınlar eğitimlere katılırken çocuklarına güvenle bırakabilecekleri bir alan sunulacak. Çocuklar, değerler eğitimi ve kodlama gibi gelişim programlarından faydalanabilecek.
6 Milyon TL Yatırımla Hayata Geçirilecek
Toplam 6 milyon 247 bin TL bütçeli proje, özellikle depremden etkilenen bölgelerdeki kadınlara destek olmayı amaçlıyor. Yeni TOKİ konutlarının bulunduğu 10 bin nüfuslu Gelinciktepe bölgesinde inşa edilecek olan merkez, sosyal alanların geliştirilmesi açısından da büyük önem taşıyor.
Ortak Çalışmalar Sürecek
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, yaptığı açıklamada projeye desteklerinden dolayı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Mehmet Şirin Budancamanak’a ve emeği geçenlere teşekkür etti. Taşkın, "Depremin yaralarını birlikte sarmaya gayret ediyoruz. Öncelikli hedefimiz, dezavantajlı grupların rehabilitesine yönelik projeleri hayata geçirmek. Bu merkez, kadınlarımızın sosyal hayata katılımını artırırken, çocuklarına da değerli bir eğitim ortamı sunacak." dedi.
Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Mehmet Şirin Budancamanak ise projeyle ilgili şunları söyledi: "Kadınların istihdamına katkı sunacak bu projenin, bölgeye önemli bir sosyal destek sağlayacağına inanıyorum. Battalgazi Belediyesi ile birçok sosyal proje gerçekleştirdik ve bu iş birliğimiz artarak devam edecek."
Yaşam, 27 Ocak 2025 20:04
Yorumlar (0)
SULAMA BİRLİKLERİ NE İŞ YAPIYOR?
MALATYA’DA MÜCBİR SEBEP UZATILMASI: SAHADA YİNE TEK KİŞİ, GERİ KALANLAR NEREDE?
Sokak Satıcılarına Şafak Baskını: Çok Sayıda Uyuşturucu Ele Geçirildi
PUSUDA” OYUNU BEĞENİ TOPLADI
MALATYA’ DA GIDA DENETİM ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA DEVAM ETMEKTEDİR
Geleceğini Planlayan Gençlere Fırsat: Büyükşehir’den Kariyer Günleri Etkinliği
MALATYA’DA 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
YEŞİLYURT BUHARA BULVARI’NDA KAZA: İKİ SÜRÜCÜ YARALANDI
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Yeşilyurt’un Yapı Gücüne Yeni Destek: 70 Milyon TL’lik 2. Beton Santrali Açıldı
Göz kapağı estetiği ameliyatları, sağlıklı ve genç görünüm kazandırıyor
4. 2025’in Finali: Yeşilyurt Belediye Meclisi Aralık Ayı Oturumunu Sürdürdü
GENÇLERLE GELECEK BULUŞMASI: BAŞKAN ER KARİYER GÜNLERİ’NDE
Kütüphane Projesi Tartışma Yarattı: Yıldız’dan Sami Er’e Sert Soru
ÖZALPER MAHALLESİ’NDE TRAFİK KAZASI: İTFAİYE EKİPLERİ HIZLA MÜDAHALE ETTİ
5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı
Akçadağ’da Seçim Masalı: İddialara Göre Tarafsızlık Raflarda, Kulisler Sahada!
GÖZ KURULUĞUNA KARŞI DAMLA TEDAVİSİ
Evde Fiziksel Aktiviteyi Artırmanın Yolları: Sadece Yaşlılar İçin Değil, Herkes İçin
YEŞİLYURT BELEDİYESİ ENGELLİLER GÜNÜ’NÜ ÖZEL PROGRAMLARLA KUTLADI
Battalgazi’nin Tarihi Dokusu ‘Bir Kent, Bir Tarih, Bir Kadraj’ Sergisinde Hayat Buldu
Yeşilyurt’ta Çakarlı Araç Operasyonu: Gizli Megafon ve Sesli İkaz Sistemi Ele Geçirildi
BİMYAD Genel Başkanı Selim Apohan’ın Acı Günü: Kardeşi Çetin Apohan Vefat Etti
İTFAİYE PERSONELİYLE BİR ARAYA GELEN BAŞKAN ER:
Et ve Tavuk Birlikleri Denetleniyor mu?
Et 750 TL, Garibanın Sesi Duvarı Aşamadı: Kasaplar Odası Başkanı’na Halktan Sert Tepki
HEKİMLER BİR KEZ DAHA “ARTIK YETER” DİYE SESLENDİ
KİLO VEREMİYORSANIZ SUÇLU İRADENİZ DEĞİL, LİPÖDEM OLABİLİR
YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ, ARALIK AYI TOPLANTILARINA BAŞLADI
40 GÜNLÜK BÜTÇE MARATONU SONA ERDİ
Battalgazi Belediyesi’nden 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne Özel Farkındalık Programı
3 Aralık Dünya Engelliler Günü programında konuşan Başkan Er:
BAŞKAN ER: “İKİZCE'DE ÇOK BÜYÜK BİR ALTYAPI ÇALIŞMASI YAPIYORUZ”
KALE’DEKİ SİLAHLI YARALAMA OLAYINDA 6 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
CİNAYET MAMO” YAZILI ARACIN SÜRÜCÜSÜ TESPİT EDİLDİ: EMNİYETTEN NET MESAJ
Akçadağ Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fatih Şahin’den 3 Aralık Engelliler Günü Mesajı
Tüfenkci: ‘Bu Binalar 10 Yılda Yapılmaz’ Diyenlere Sahada Cevap Veriyoruz
OKUL SPORLARI BOWLING LİSELER ARASI İL BİRİNCİLİĞİNE YOĞUN İLGİ
OKUL SPORLARI VOLEYBOL GENÇ KIZLAR İL BİRİNCİLİĞİ SONA ERDİ
