YEŞİLYURT GENÇ MECLİS, OCAK AYI TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ
Gündem, 28 Ocak 2025 08:16
Yeşilyurt Belediyesinin gençlerin fikir ve önerileriyle kent yönetiminde söz sahibi olmasını sağladığı Yeşilyurt Gençlik Meclisi’nin 2025 yılının ilk toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Gönüllü Meclis Üyelerinin meclis çalışmalarında tecrübe ve deneyim kazanmalarına katkı sağlamak amacıyla Yeşilyurt Belediye Meclisinin Ocak Ayı Toplantısında ki gündem maddeleri ele alınıp, kararlar incelendi.
Gençlerin yerel hizmetlere demokratik katılımını sağlayarak temsil kabiliyetini geliştirmek, kendi potansiyellerini ve güçlerini keşfederek geliştirmelerini sağlamak hedefiyle hayata geçen Yeşilyurt Genç Meclis, Yeşilyurt Belediyesi Meclis Salonunda bir araya geldi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in seçim vaatlerinden olup, Yeşilyurt Kent Konseyinin de destekleriyle hayata geçen Yeşilyurt Genç Meclis çatısı altında buluşan gençler, farklı meslek gruplarında oluşturulan ihtisas komisyonlarındaki yerlerini alarak, kariyer planlamalarını doğru ve planlı bir bakış açısıyla hayata geçirmek adına bir adım daha attılar.
Meclis Başkanı Batuhan Ayaz’ın Başkanlığında saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan 2025 Yılı ilk toplantısında, açılış ve yoklamanın ardından oluşturulan gündem maddeleri tek tek görüşülüp, fikir alış verişi yapıldı.
Gençlerin kişisel, toplumsal, siyasal, bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif ve iletişim gibi konularda gelişimlerine ilişkin programlara ve faaliyetlere katılımlarını gerçekleştirmek ve bu konularda söz sahibi olmalarını sağlayan Yeşilyurt Genç Meclis’e seçilen Gönüllü Meclis Üyeleri, ilk toplantıda meclis toplantılarında ele alınan konular ve gündem maddeleri üzerine tecrübe edinmeleri için Yeşilyurt Belediye Meclisinin Ocak Ayı Toplantısında ki gündem maddelerini incelediler.
Yeşilyurt’un hem bugünü hem de yarınlarını ilgilendiren kararların alındığı Yeşilyurt Belediye Meclisinde gelen gündem maddeleri ve tekliflerin nasıl oluşturulduğu, karar alma süreçlerinde dikkat edilmesi gereken konular ve meclisin çalışma usulleri üzerine önemli fikirler edinen gençler, alınan kararlar üzerine fikir alış verişinde bulundular.
Toplantıda ayrıca Eğitim Komisyonu üyeleri tarafından ‘Malatya’da ki Sivil Toplum Kuruluşları ve yayınevleri ile Yeşilyurt Belediyesinin imkanları harmanlanarak kırsal bölgelerde öğrenciler için kitap temin edilmesi’, ‘Kütüphane konseptine sahip genç ofislerin ilçemiz içerisinde yaygınlaştırılması’, ‘Asrın felaketini yaşayan Malatya’mız için belediyemiz bünyesinde ücretsiz psikolojik danışma hizmetlerinin sağlanması ve bu kapsamda etkinliklerin düzenlenmesi’, ‘Gençlere yönelik yabancı dil eğitimi verilecek kursların açılması’, ‘Her geçen gün toplumumuzu daha fazla tehdit eden akran zorbalığı ve ekran bağımlılığına karşı önleyici ve koruyucu hizmetlerin arttırılması, ilçemizdeki bilincin ve farkındalığın yükseltilerek gerekli çalışmaların ivedilikle yapılması’ teklifleri sunuldu.
Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeleri ise, gençlerin sosyal ve eğitim ihtiyaçlarına yönelik kafe, kütüphane ve oyun alanlarının bir arada bulunduğu sosyal merkezlerin oluşturulmasının sağlanmasını talep etti.
Yeşilyurt Genç Meclis, Şubat Ayı Toplantısını 28 Şubat 2025 Cuma günü saat 14:00’de gerçekleştirecek.
Gündem, 28 Ocak 2025 08:16
Yorumlar (0)

Malatya’lı 3’ün 1’ini Almaya Devam Ediyor

Battalgazi İlçesi Kernek Mahallesi'nde Kasten Yaralama

Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Yılı Kapsamında Seminer Düzenledi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, ‘2025 AİLE YILI’ ETKİNLİKLERİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLİYOR

İl Başkanı Bakan: “İstiklal ve istikbal mücadelesi veriyoruz”

ARGUVANLILAR DERNEĞİ KURULDU

AĞBABA; “ZİRAİ DONU DA UNUTTURACAKLAR”

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR’LU HATİCE MUHLİSE DOĞAN MİLLİ TAKIMDA

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Malatya Atıcılık Spor Kulübünden Büyük Başarı!

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN BAHARIN GELİŞİNE PEDALLI KUTLAMA!

İl Başkanı Bakan, “Halk Günü” programında talepleri ilk ağızdan dinledi

MAGİNDER BAŞKANI KARADEMİR: “MALATYA'NIN EKONOMİK YIKIMI GÖRMEZDEN GELİNEMEZ”

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN YEŞİL ALANDA ÜRETİM HAMLESİ

Elazığ 'da Deprem Oldu

AMPUDE FUTBOL

Küçük Ellerdeki Büyük Umutlar

“Her 10 tıp öğrencisinden 1’i mesleğe başlamadan şiddete uğruyor!”

İl Başkanı Bakan’dan ’27 Nisan e-Muhtıra’ açıklaması

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yürütme Kurulu Üyeliğine Seçildi

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN 7/24 YOL MESAİSİ

DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK" KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

YEŞİLYURT’TA BAHAR PEDALLARLA KARŞILANACAK!

MİDAS’IN KULAKLARI” TİYATROSU ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Fidan Dikimiyle Çevreye Duyarlı Adımlar Atılıyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

BAŞKAN TAŞKIN: "MALATYA’NIN YENİ YÜZÜ BURADA YÜKSELİYOR"

Sadıkoğlu: “Hasar tespiti bir an evvel tamamlanarak, destekler verilmeye başlamalı”

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ SIFIR ATIK MUCİTLERİ YARIŞMASI’NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Ölümlü Trafik Kazası

YEŞİLYURT’TA “DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK” KONFERANSI DÜZENLENECEK

BULUTLU VE HİSARTEPE’YE 12.300 METRE İÇME SUYU HATTI

Esnaf desteklenmese göç olur

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAMİ ER’DEN MAGİNDER’E ZİYARET

Komiser Göksel Özay, Son Yolculuğuna Uğurlandı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 4,5 MİLYON TL’LİK DESTEK

BAŞKAN TAŞKIN’DAN ESNAF ZİYARETİ

81 İLİN İTFAİYECİLERİ MALATYA’DA TOPLANIYOR
