BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ENGELLİ BİREYLERİN SOSYALLEŞMESİNİ SAĞLIYOR
Gündem, 29 Ocak 2025 13:27
Malatya Büyükşehir Belediyesine bağlı Kernek Vahap Küçük Külliyesi’nde faaliyet gösteren Engelliler Şube Müdürlüğü’nde engelli bireylere yönelik çeşitli alanlarda kurslar veriliyor. Bu kurslar sayesinde engelli bireylerin hem sosyalleşmesi hem de rehabilite edilmesi sağlanıyor.
Sosyal Belediyecilik kapsamında özel bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak adına birçok projeyi faaliyete geçiren Malatya Büyükşehir Belediyesi, yaptığı çalışmalarla özel bireylerin yaşamına dokunuyor. Nitekim bu çalışmalardan biri de Müzik Atölyesi.
Zihinsel, görme ve ortopedik engel guruplarına; piyano, bağlama, gitar, keman ve ses eğitimi kurslarının verildiği Müzik Atölyesi, hafta içi saat 9.00-12.00 arasında hizmet vermeye devam ediyor.
Çakır, “Kursumuz Gerçekten Çok Güzel”
Engelliler Şube Müdürlüğü’nde yürütülen çalışmaların engelli bireylerin toplum içerisindeki özgüvenlerini artırdığına değinen Adnan Çakır, “2010 yılında bir trafik kazası sonucu omurilik felci geçirdim. Hayatla mücadele etmek zorundayım. Aynı zamanda da mahalli sanatçıyım. Malatya Büyükşehir Belediyemizin açmış olduğu Engelliler Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği bağlama kursuna geliyorum. Ben hobi olarak bu kursa geliyorum ve buradaki engelli arkadaşlarıma öncü oluyorum. Kursumuz gerçekten çok güzel, bizlere kaliteli zaman geçirmek adına güzel imkânlar sunuluyor. Ben değil ama bazı engelli arkadaşlarımız evlerinden çıkamayabiliyorlar, bu gibi yerler engelli bireyleri topluma kazandırmak adına çok önem arz ediyor. Bu hizmetlerden dolayı Malatya Büyükşehir Belediyemize ve Engelliler Şube Müdürlüğüne çok çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Çiftçi, “Müzik Kursunda Herkes Elinden Geleni, Yapıyor”
Evladı Buse’nin Müzik Atölyesi’nde mutlu olduğunu dile getiren Anne Eylem Çiftçi, “Kızım Buse 4 yaşından bu yana türkü dinlemeyi çok sever. Şimdiye kadar müzik konusunda hiçbir destek almamıştık ki ta ki Engelliler Şube Müdürlüğü’nün müzik kursu açılana kadar. Bizde evladımızı topluma kazandırmak adına müzik kursuna getirdik. Kursta herkes elinden geleni yapıyor. İnşallah böyle kursların sayısı artar. Özel çocuklarımızın desteklenmesi hatta çocuklarımızın yeteneklerinin keşfedilmesi onlara da umut oluyor” dedi.
Otizmli birey Eray Kartal ise konuşmasında “Kursa gelmeyi çok seviyorum. Müzik eğitimi gerçekten güzel bir şey. Buraya gelince kendimi çok mutlu ve başarılı hissediyorum” dedi.
Malatya Otizm Derneği Başkanı Melahat Kartal ise bu tür kurs merkezlerinin özel bireylerin eğitimi noktasında önemli olduğunu söyleyerek, “Otizmli çocukların eğitimi biraz zor olsa da özel eğitim, spor, müzik gibi aktivitelerle eğitilmeleri mümkün olabiliyor. Yani özel çocuklarımızın bazı davranışlarını spor, müzik ve yüzmeyle eğitebiliyoruz. O nedenle bu tür etkinliklerin ve faaliyetlerin daha çok olmasını talep ediyoruz. Eray’ın müzik yeteneğini okulda müzik öğretmenlerimiz keşfettiler. Okulda yeteneği keşfedildikten sonra bizde oğlumun yeteneğini ilerletmeye çalıştık. Eray sadece müzik kursuna değil resim kursuna da geliyor, Yeşiltepe Engelsiz Yaşam Merkezinde ise yüzme kursuna gidiyor. Böylelikle Eray, kendini geliştiriyor” dedi.
Engelleri bireyleri Müzik Atölyesi’ne davet eden Müzik Eğitmeni Sinan Bayram, “Büyükşehir Belediyemizin bizlere sağladığı bu imkân ile birçok kursiyerlerimize ve engelli vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz. Burada birden fazla enstrüman kursları mevcut. Kursta özel öğrencilerimle birebir ilgileniyorum. Belediyemizin sağladığı imkânla görme, fizik, mental engelli vatandaşlarımıza ve ailelilerimize hizmet vermeye devam ediyoruz. Tüm özel öğrencilerimizi kursumuza bekleriz” dedi.
Gündem, 29 Ocak 2025 13:27
Yorumlar (0)
YOL VERME TARTIŞMASI SOPALI SALDIRIYA DÖNÜŞTÜ: 180 BİN TL CEZA
Deprem Bölgesinde Servis Zammı Tepki Çekti: Veliler İsyanda.
Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı Oturumunu Tamamladı
Veli Ağbaba’dan Kayısı Sektörüne İnceleme Ziyareti
Vali Yavuz, “Türkiye Siber Vatan Programı” Öğrencilerine Sertifika Takdim Etti
BBP Lideri Destici’den Battalgazi’ye Ziyaret
YKS’ye Hazırlanan Öğrencilere Büyükşehir’den Tam Destek
MESOB Başkanı Keskin’den Esnafa Nefes Aldıracak Çağrı: APP Plakada Süre Uzatılsın
Öğrencilere Deprem ve Yangın Eğitimi Büyükşehir’den
Vali Yavuz: “İstiklal Marşı Milletimizin Bağımsızlık Ruhudur
Başkan Geçit: “İkizce, Malatya’nın Yükselen Değeri Olacak”
Unutulan Afiş Vatandaşın Dikkatini Çekti.
36 Farklı Ülkeden Öğrenciler Başkan Geçit’in İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Başkan Er’den Gelecek Vurgusu: Malatya’yı Yeniden İnşa Ediyoruz
Başkan Er’den MAŞTİ’de Taksici Esnafına Ziyaret
Battalgazi’de Kırsal Mahallelere Ulaşım Hamlesi
Eleştiriler İşe Yarıyor: TSO Yönetimi Nihayet Göründü.
Malatya’da Birlik ve Kardeşliğin Adı: Salih Karademir.
“NEBAHAT” ROMANI İÇİN ANLAMLI BULUŞMA
Miniklerden Ramazan Şenliği: Erdem Okulu’ndan Anlamlı Etkinlik
Bir Öğretmeni Kaybetmek: Eğitime Adanmış Bir Ömür Sona Erdi
Başkan Er: “Kadınlar Toplumun En Güçlü Temelidir
İftar Sofrasında Birlik Mesajı: Başkan Er Meclis Üyeleriyle Buluştu
Okul Çevrelerinde Sıkı Denetim: “Güvenli Okul, Güvenli Gelecek” Uygulaması Sürüyor
Çukurdere’de Şüpheli Ölüm: Hurda Toplayan Yaşlı Adam Şantiye Alanında Hayatını Kaybetti
Sadıkoğlu ve Hilal Acı’dan 8 Mart’ta Kadınlara Güçlü Mesaj.
Fazilet Erdemir’den Kadın Vurgusu: “Malatya Kadını Güçlendikçe Türkiye Güçlenir”
Fedakârlık Hiçe Sayıldı: Akçadağ Odası’nda Skandal Yönetim
TSO’da Tek Kişilik Yönetim: Sadıkoğlu Çalışıyor, Diğerleri Nerede?
İş İnsanı Mustafa Kılınç’tan 8 Mart Mesajı: Deprem Bölgesindeki Kadınların Mücadelesi Takdire Şayan
Kernek Mahallesi’nde Şüpheli Ölüm: Yaşlı Adam Evinde Hayatını Kaybetmiş Halde Bulundu
HİMYAÇ Başkanı Budan’dan 8 Mart Çağrısı: “Kadınlar Güvende Yaşamak İstiyor
Başkan Hasan Ulutaş Sahurda Gençlerle Buluştu: Akçadağ’ın Geleceği Konuşuldu
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 5 Şüpheli Gözaltında
Afetlere Hazırlık Güçleniyor: YAKUT Ekibine AFAD Eğitimi
Kadınlar Günü’nde Duygulandıran Ziyaret: Şehit Yarbay Songül Yakut’un Annesi Yalnız Bırakılmadı
Büyükşehir’in Düzenlediği Voleybol Ligi’nde Kupayı Millî Eğitim Müdürlüğü Kaldırdı
Malatyalılar İlahi Sanatçısı Fadıl Aydın ile Manevi Bir Gece Yaşadı
Başkan Er’den Kadınların Gücüne Vurgu
