Malatya Büyükşehir Belediyesi girişimci kadınlara desteğini sürdürüyor.
Gündem, 02 Şubat 2025 22:23
KERNEK VAHAP KÜÇÜK KÜLLİYESİ’NDE KUAFÖRLÜK KURSUNA YOĞUN İLGİ
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü tarafından, bireysel gelişimi desteklemek ve istihdama katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Kuaförlük Kursu, yoğun ilgi görüyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kernek Vahap Küçük Külliyesi’nde düzenlenen Kuaförlük Kursu, uygulamalı eğitimler sayesinde katılımcılar hem teorik hem de pratik bilgilerle donatılarak, mesleki becerilerini geliştirme imkânı buluyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kurslar bireysel gelişimi desteklerken aynı zamanda kentteki kadın istihdamını da sağlamaya devam ediyor.
KADINLARIN MESLEKİ GELİŞİMİNE TAM DESTEK
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kernek Vahap Küçük Külliyesi’nde uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen kurslar, katılımcılara sektörün ihtiyaçlarına uygun bilgi ve deneyim kazandırıyor. Kursun en dikkat çekici özelliklerinden biri, birebir uygulamalı derslerle kursiyerlerin gerçek iş ortamlarını deneyimleme fırsatı elde etmesi olurken, aynı zamanda eğitim programı kapsamında saç kesimi, renklendirme, saç tasarımı gibi temel kuaförlük becerileri de öğretiliyor. Kursu başarıyla tamamlayan katılımcılar, hem kendi işlerini kurma hem de kuaförlük sektöründe istihdam edilme şansı yakalıyor. Aynı zamanda eğitimlere olan yoğun katılımla Malatyalı kadınların meslek edinme konusundaki istekliliğini bir kez daha ortaya koyuyor.
HEM OKUYOR HEM DE MESELEKİ EĞİTİM ALIYORLAR
Kuaförlük Kursu’na katılan Fatma Zehra Yeşilcan ve Burse Beren Şekerci hem üniversite sınavlarına hazırlandıklarını hem de mesleki olarak kendilerini geliştirmek istediklerini belirttiler. Kursiyer Fatma Zehra Yeşilcan, “Atatürk Kız Anadolu Lisesi’nden mezun oldum. Üniversite sınavına hazırlanıyorum. Kuaför kursunw geliyorum. Mesleki olarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum, aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi’nin bizlere sağladığı Kernek Vahap Küçük Külliyesi’nde devam eden etüt merkezinde ders çalışıyorum” dedi.
Genç kursiyer Burse Beren Şekerci ise, “Ben de Atatürk Kız Anadolu Lisesi’nden mezun oldum. Arkadaşım Zehra kuaförlük kursunu önerdi bana. Ardından Kuaförlük Kursu’na katıldık. Belgelerimizi aldıktan sonra inşallah kendimize bir iş imkanı sağlayacağız. Üniversitede de bölüm olarak okumak istiyoruz. Bize bu kurs imkanını sunduğu için Büyükşehir Belediyemize teşekkür ederiz” dedi.
“HERKESE TAVSİYE EDİYORUM”
Kuaförlük Kursuna yeni başlayan kursiyer Gülhan Budak ise, “Benim Kuaförlük Kursu hakkında bilgim yoktu. Sonradan duydum ve hemen kaydımı yaptım. Bir bayan olarak bireysel anlamda her zaman saç bakımını zaten yapıyoruz. Büyükşehir Belediyemizin açtığı Kuaförlük Kursuna katıldığım için çok memnun oldum. Burada bulunan öğretmen ve kursiyer arkadaşlarımla eğitim alıyor ve güzel bir gün geçiriyoruz. Bu tür kursların devamlı olmasını istiyoruz. Kuaförlük Kursu çok zevkli herkese tavsiye ediyorum” dedi.
“ÖĞRENMENİN YAŞI YOKTUR”
Kuaförlük Kursu ile ilgili genel bilgiler veren kurs öğretmeni Rukiye Gerçek de, “Belirli kurs alanlarına katılım sağlayan kursiyerlerimizin eğitimlerini tamamlıyoruz. Aldıkları eğitim sonunda aldıkları belgelerle ileriki dönemlerde iş istihdamı sağlayacak ortamlar sunuyoruz. Kursiyerlerimiz kursa başladıklarında çok heyecanlı, şaşkın ve biraz stresli oluyorlar. Belli bir zaman sonra bu dönemi atlatıyorlar. Öğrenmenin yaşı yoktur. Her yaş grubundan öğrenmeye açık kursiyerlerimiz var. Kurslarımızın bitiminde kursiyerlerle iletişimimizi kesmiyoruz. Hem iş anlamında hem de ustalık sınavları için her zaman yanlarında oluyoruz. Her zaman onları desteklemeye devam ediyoruz. Günümüz şartlarında bizlere bir ortam sağlayan ve bu imkânları sunan Malatya Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz” dedi.
Gündem, 02 Şubat 2025 22:23
Yorumlar (0)
GÖZ KURULUĞUNA KARŞI DAMLA TEDAVİSİ
Evde Fiziksel Aktiviteyi Artırmanın Yolları: Sadece Yaşlılar İçin Değil, Herkes İçin
YEŞİLYURT BELEDİYESİ ENGELLİLER GÜNÜ’NÜ ÖZEL PROGRAMLARLA KUTLADI
Battalgazi’nin Tarihi Dokusu ‘Bir Kent, Bir Tarih, Bir Kadraj’ Sergisinde Hayat Buldu
Yeşilyurt’ta Çakarlı Araç Operasyonu: Gizli Megafon ve Sesli İkaz Sistemi Ele Geçirildi
BİMYAD Genel Başkanı Selim Apohan’ın Acı Günü: Kardeşi Çetin Apohan Vefat Etti
İTFAİYE PERSONELİYLE BİR ARAYA GELEN BAŞKAN ER:
Et ve Tavuk Birlikleri Denetleniyor mu?
Et 750 TL, Garibanın Sesi Duvarı Aşamadı: Kasaplar Odası Başkanı’na Halktan Sert Tepki
HEKİMLER BİR KEZ DAHA “ARTIK YETER” DİYE SESLENDİ
KİLO VEREMİYORSANIZ SUÇLU İRADENİZ DEĞİL, LİPÖDEM OLABİLİR
YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ, ARALIK AYI TOPLANTILARINA BAŞLADI
40 GÜNLÜK BÜTÇE MARATONU SONA ERDİ
Battalgazi Belediyesi’nden 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne Özel Farkındalık Programı
3 Aralık Dünya Engelliler Günü programında konuşan Başkan Er:
BAŞKAN ER: “İKİZCE'DE ÇOK BÜYÜK BİR ALTYAPI ÇALIŞMASI YAPIYORUZ”
KALE’DEKİ SİLAHLI YARALAMA OLAYINDA 6 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
CİNAYET MAMO” YAZILI ARACIN SÜRÜCÜSÜ TESPİT EDİLDİ: EMNİYETTEN NET MESAJ
Akçadağ Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fatih Şahin’den 3 Aralık Engelliler Günü Mesajı
Tüfenkci: ‘Bu Binalar 10 Yılda Yapılmaz’ Diyenlere Sahada Cevap Veriyoruz
OKUL SPORLARI BOWLING LİSELER ARASI İL BİRİNCİLİĞİNE YOĞUN İLGİ
OKUL SPORLARI VOLEYBOL GENÇ KIZLAR İL BİRİNCİLİĞİ SONA ERDİ
Battalgazi Belediye Meclisi Aralık Dönemini İlk Birleşimle Açtı”
Cizre’de Skandalın Ardından Hesap Zamanı
GOLDEN GLOBAL PORTFÖY FAALİYETE BAŞLADI
Dünya AIDS Günü / BİLGİYLE GÜÇLEN, DAMGALAMAYA SON VER!
Cansu Durkun'dan Açık Çağrı: Güzellik Uğruna Geleceğinizi Riske Atmayın!
Vali Seddar Yavuz’un 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
Bir Adım Sağlık’tan Kış Aylarında Bağışıklığınızı Güçlendirecek 10 İpucu
Paşa Country ED, Lüksün Tanımını Yeniden Yapıyor
Kültür ve Medeniyet Yolculuğu
Başkan Geçit: Engelli Bireylerimizin Azmi ve Başarısı Toplumumuzun En Büyük Gücüdür
Akçadağ Durulova’da Trafik Kazası: İtfaiye Ekiplerinden Hızlı ve Profesyonel Müdahale
MALATYA’DA “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇUNDAN 34 YIL CEZASI BULUNAN ŞAHIS YAKALANDI
Kale’de Silahlı Kavga: 3 Kişi Yaralandı, 5 Şüpheli Yakalandı
“Fırat EDAŞ: İzinsiz Kazılar 10 Ayda 2.219 Elektrik Kesintisine Neden Oldu”
Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısında Konuşan Başkan Er;
Yeşilyurt Belediyesi’nden ÖNEM Projesine Moral ve Motivasyon Dolu Şenlik
Kadının Gücü Toplumu Güçlendirir: Başarı Hikâyeleri İlham Veriyor
