Malatya Büyükşehir Belediyesi girişimci kadınlara desteğini sürdürüyor.
Gündem, 02 Şubat 2025 01:39
KERNEK VAHAP KÜÇÜK KÜLLİYESİ’NDE KUAFÖRLÜK KURSUNA YOĞUN İLGİ
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü tarafından, bireysel gelişimi desteklemek ve istihdama katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Kuaförlük Kursu, yoğun ilgi görüyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kernek Vahap Küçük Külliyesi’nde düzenlenen Kuaförlük Kursu, uygulamalı eğitimler sayesinde katılımcılar hem teorik hem de pratik bilgilerle donatılarak, mesleki becerilerini geliştirme imkânı buluyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kurslar bireysel gelişimi desteklerken aynı zamanda kentteki kadın istihdamını da sağlamaya devam ediyor.
KADINLARIN MESLEKİ GELİŞİMİNE TAM DESTEK
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kernek Vahap Küçük Külliyesi’nde uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen kurslar, katılımcılara sektörün ihtiyaçlarına uygun bilgi ve deneyim kazandırıyor. Kursun en dikkat çekici özelliklerinden biri, birebir uygulamalı derslerle kursiyerlerin gerçek iş ortamlarını deneyimleme fırsatı elde etmesi olurken, aynı zamanda eğitim programı kapsamında saç kesimi, renklendirme, saç tasarımı gibi temel kuaförlük becerileri de öğretiliyor. Kursu başarıyla tamamlayan katılımcılar, hem kendi işlerini kurma hem de kuaförlük sektöründe istihdam edilme şansı yakalıyor. Aynı zamanda eğitimlere olan yoğun katılımla Malatyalı kadınların meslek edinme konusundaki istekliliğini bir kez daha ortaya koyuyor.
HEM OKUYOR HEM DE MESELEKİ EĞİTİM ALIYORLAR
Kuaförlük Kursu’na katılan Fatma Zehra Yeşilcan ve Burse Beren Şekerci hem üniversite sınavlarına hazırlandıklarını hem de mesleki olarak kendilerini geliştirmek istediklerini belirttiler. Kursiyer Fatma Zehra Yeşilcan, “Atatürk Kız Anadolu Lisesi’nden mezun oldum. Üniversite sınavına hazırlanıyorum. Kuaför kursunw geliyorum. Mesleki olarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum, aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi’nin bizlere sağladığı Kernek Vahap Küçük Külliyesi’nde devam eden etüt merkezinde ders çalışıyorum” dedi.
Genç kursiyer Burse Beren Şekerci ise, “Ben de Atatürk Kız Anadolu Lisesi’nden mezun oldum. Arkadaşım Zehra kuaförlük kursunu önerdi bana. Ardından Kuaförlük Kursu’na katıldık. Belgelerimizi aldıktan sonra inşallah kendimize bir iş imkanı sağlayacağız. Üniversitede de bölüm olarak okumak istiyoruz. Bize bu kurs imkanını sunduğu için Büyükşehir Belediyemize teşekkür ederiz” dedi.
“HERKESE TAVSİYE EDİYORUM”
Kuaförlük Kursuna yeni başlayan kursiyer Gülhan Budak ise, “Benim Kuaförlük Kursu hakkında bilgim yoktu. Sonradan duydum ve hemen kaydımı yaptım. Bir bayan olarak bireysel anlamda her zaman saç bakımını zaten yapıyoruz. Büyükşehir Belediyemizin açtığı Kuaförlük Kursuna katıldığım için çok memnun oldum. Burada bulunan öğretmen ve kursiyer arkadaşlarımla eğitim alıyor ve güzel bir gün geçiriyoruz. Bu tür kursların devamlı olmasını istiyoruz. Kuaförlük Kursu çok zevkli herkese tavsiye ediyorum” dedi.
“ÖĞRENMENİN YAŞI YOKTUR”
Kuaförlük Kursu ile ilgili genel bilgiler veren kurs öğretmeni Rukiye Gerçek de, “Belirli kurs alanlarına katılım sağlayan kursiyerlerimizin eğitimlerini tamamlıyoruz. Aldıkları eğitim sonunda aldıkları belgelerle ileriki dönemlerde iş istihdamı sağlayacak ortamlar sunuyoruz. Kursiyerlerimiz kursa başladıklarında çok heyecanlı, şaşkın ve biraz stresli oluyorlar. Belli bir zaman sonra bu dönemi atlatıyorlar. Öğrenmenin yaşı yoktur. Her yaş grubundan öğrenmeye açık kursiyerlerimiz var. Kurslarımızın bitiminde kursiyerlerle iletişimimizi kesmiyoruz. Hem iş anlamında hem de ustalık sınavları için her zaman yanlarında oluyoruz. Her zaman onları desteklemeye devam ediyoruz. Günümüz şartlarında bizlere bir ortam sağlayan ve bu imkânları sunan Malatya Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz” dedi.
Gündem, 02 Şubat 2025 01:39
Yorumlar (0)
Birlik Çağrısı: Başkan Geçit STK’ları Masada Buluşturdu
Endüstriyel Hayvancılık, Küresel İklim Hedeflerini Tehdit Ediyor
Yapay Zeka Çözümü Çin Beyaz Yunuslarının Korunmasında Erken Başarı Gösterdi
Miyop ve Astigmat Tedavisinde Smile Pro Lazer Avantaj Sunuyor
BAŞKAN GEÇİT, ESNAFIN GÖRÜŞ VE TALEPLERİNİ YERİNDE DEĞERLENDİRDİ
ARGUVAN BELEDİYESİ SOSYAL KONUT PROJESİ SATIŞA ÇIKIYOR
Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası
AĞBABA; MALATYASPOR’A DESTEK İSTEDİ
Büyükşehir Belediyesi Altyapı çalışmalarına aralıksız devam ediyor
Milletvekili Babacan: “Malatya Bölgenin Adalet Merkezi Oluyor”
İlçe Başkanları Ne İş Yapıyor? Halk Soruyor: Çalışıyorsanız Sonuç Nerede?
Battalgazi İlçesin'de Ölümlü Zincirleme Trafik Kazası
Kış Lastiği Kullanımı Hakkında Valikte Bilgilendirme
Başkan Mehmet Zafer’den Gürcistan’da Şehit Olan 20 Asker İçin Taziye Mesajı
Boğaziçi Teknopark Büyüyor!
Türkiye Hazır Beton Birliğinin 4. Mavi Baret İş Güvenliği Ödülleri sahiplerini buldu
BATTALGAZİ BELEDİYESİ ÇAMURLU MAHALLESİ’NDE ASFALT YAMA ÇALIŞMASI YAPTI
AĞBABA; “1000 GÜN GEÇTİ NE HUZUREVİ YAPILDI, NE YAŞLILAR GERİ GELEBİLDİ”
BİNDAL MAHALLESİ’NDE 38 YILLIK İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENİYOR
Yeşilyurt Bostanbaşı’nda Silahlı Dehşet: Bir Kişi Ağır Yaralı
Gazeteci Kadir Değirmenci’ye Başarı Plaketi
Doğanşehir Polisi’nden Silah Kaçakçılığına Darbe
Battalgazi İlçesin'de Silahlı Kavga: Mahalle Savaş Alanına Döndü!
Malatya Basını: Birlik Değil, Çekişme İçinde!
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü
Ağız ve Diş Sağlığı Anne Karnında Başlıyor
Kayısı Bahçelerinde Sonbahar Mücadelesi
Yeşil Bir Gelecek, Sürdürülebilir Konutlarla Mümkün Olacak...
Kuraklıkla Mücadele Kapsamında Sulama Altyapısı Güçlendiriliyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’den taziye mesajı
Başımız Sağ Olsun Türkiye: Gökyüzüne Uğurlanan Kahramanlarımız
Saç Ekimine Gitmeden Önce; Saç Köklerini Harekete Geçiren 7 Yöntem
Prof. Dr. Emmez: Her beyin tümörü kötü huylu değildir
Amerikan Sertağaçlarıyla Yaratılan Bir Uyum: KARANA Koleksiyonu
Vali Seddar Yavuz “Milli Ağaçlandırma Günü” Etkinliğine Katıldı
Vali Seddar Yavuz “Milli Ağaçlandırma Günü” Etkinliğine Katıldı
MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜNDE 2200 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
Malatya İstihdam Fuarı Kapılarını Açtı
Tüfenkci’den Malatya Şeker Fabrikası’na Ziyaret: “Fabrika Malatya Ekonomisine Ciddi Katkı Sağlıyor”
