Malatya Büyükşehir Belediyesi girişimci kadınlara desteğini sürdürüyor.
Gündem, 02 Şubat 2025 20:24
KERNEK VAHAP KÜÇÜK KÜLLİYESİ’NDE KUAFÖRLÜK KURSUNA YOĞUN İLGİ
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü tarafından, bireysel gelişimi desteklemek ve istihdama katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Kuaförlük Kursu, yoğun ilgi görüyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kernek Vahap Küçük Külliyesi’nde düzenlenen Kuaförlük Kursu, uygulamalı eğitimler sayesinde katılımcılar hem teorik hem de pratik bilgilerle donatılarak, mesleki becerilerini geliştirme imkânı buluyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kurslar bireysel gelişimi desteklerken aynı zamanda kentteki kadın istihdamını da sağlamaya devam ediyor.
KADINLARIN MESLEKİ GELİŞİMİNE TAM DESTEK
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kernek Vahap Küçük Külliyesi’nde uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen kurslar, katılımcılara sektörün ihtiyaçlarına uygun bilgi ve deneyim kazandırıyor. Kursun en dikkat çekici özelliklerinden biri, birebir uygulamalı derslerle kursiyerlerin gerçek iş ortamlarını deneyimleme fırsatı elde etmesi olurken, aynı zamanda eğitim programı kapsamında saç kesimi, renklendirme, saç tasarımı gibi temel kuaförlük becerileri de öğretiliyor. Kursu başarıyla tamamlayan katılımcılar, hem kendi işlerini kurma hem de kuaförlük sektöründe istihdam edilme şansı yakalıyor. Aynı zamanda eğitimlere olan yoğun katılımla Malatyalı kadınların meslek edinme konusundaki istekliliğini bir kez daha ortaya koyuyor.
HEM OKUYOR HEM DE MESELEKİ EĞİTİM ALIYORLAR
Kuaförlük Kursu’na katılan Fatma Zehra Yeşilcan ve Burse Beren Şekerci hem üniversite sınavlarına hazırlandıklarını hem de mesleki olarak kendilerini geliştirmek istediklerini belirttiler. Kursiyer Fatma Zehra Yeşilcan, “Atatürk Kız Anadolu Lisesi’nden mezun oldum. Üniversite sınavına hazırlanıyorum. Kuaför kursunw geliyorum. Mesleki olarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum, aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi’nin bizlere sağladığı Kernek Vahap Küçük Külliyesi’nde devam eden etüt merkezinde ders çalışıyorum” dedi.
Genç kursiyer Burse Beren Şekerci ise, “Ben de Atatürk Kız Anadolu Lisesi’nden mezun oldum. Arkadaşım Zehra kuaförlük kursunu önerdi bana. Ardından Kuaförlük Kursu’na katıldık. Belgelerimizi aldıktan sonra inşallah kendimize bir iş imkanı sağlayacağız. Üniversitede de bölüm olarak okumak istiyoruz. Bize bu kurs imkanını sunduğu için Büyükşehir Belediyemize teşekkür ederiz” dedi.
“HERKESE TAVSİYE EDİYORUM”
Kuaförlük Kursuna yeni başlayan kursiyer Gülhan Budak ise, “Benim Kuaförlük Kursu hakkında bilgim yoktu. Sonradan duydum ve hemen kaydımı yaptım. Bir bayan olarak bireysel anlamda her zaman saç bakımını zaten yapıyoruz. Büyükşehir Belediyemizin açtığı Kuaförlük Kursuna katıldığım için çok memnun oldum. Burada bulunan öğretmen ve kursiyer arkadaşlarımla eğitim alıyor ve güzel bir gün geçiriyoruz. Bu tür kursların devamlı olmasını istiyoruz. Kuaförlük Kursu çok zevkli herkese tavsiye ediyorum” dedi.
“ÖĞRENMENİN YAŞI YOKTUR”
Kuaförlük Kursu ile ilgili genel bilgiler veren kurs öğretmeni Rukiye Gerçek de, “Belirli kurs alanlarına katılım sağlayan kursiyerlerimizin eğitimlerini tamamlıyoruz. Aldıkları eğitim sonunda aldıkları belgelerle ileriki dönemlerde iş istihdamı sağlayacak ortamlar sunuyoruz. Kursiyerlerimiz kursa başladıklarında çok heyecanlı, şaşkın ve biraz stresli oluyorlar. Belli bir zaman sonra bu dönemi atlatıyorlar. Öğrenmenin yaşı yoktur. Her yaş grubundan öğrenmeye açık kursiyerlerimiz var. Kurslarımızın bitiminde kursiyerlerle iletişimimizi kesmiyoruz. Hem iş anlamında hem de ustalık sınavları için her zaman yanlarında oluyoruz. Her zaman onları desteklemeye devam ediyoruz. Günümüz şartlarında bizlere bir ortam sağlayan ve bu imkânları sunan Malatya Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz” dedi.
Gündem, 02 Şubat 2025 20:24
Yorumlar (0)
İZDO, 3'üncü Yaş Üniversitesi Öğrencilerini Bilgilendirdi
Kış Depresyonuna Dikkat: Uzmanlardan Mevsimsel Duygu Durumu Bozukluğu Uyarısı
Vali Seddar Yavuz Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 1. Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi
MAGİNDER Başkanı Karademir’den Yangın Bölgesine Ziyaret
Milletvekili Ölmeztoprak’tan Malatya’da Güvenlik Vurgusu: “Huzurun Teminatı Sizlersiniz”
Fuzuli Caddesi’nde Sahada İnceleme: Başkan Er’den “Dirençli Malatya” Vurgusu
Merkez ve İlçelerde Muhtarlık Tartışması: Hizmet mi, Gösteri mi?
Malatya’da Zehir Tacirlerine Büyük Darbe: 14 Şüpheli Yakalandı, 13’ü Tutuklandı
Elektronik Sigaralar Akciğer Kanserine Neden Oluyor!
Kronik Ağrıya Dikkat: Uzun Vadede Yüksek Tansiyon Riski Doğurabilir
Yerinde Dönüşüm Alarm Veriyor: Sadıkoğlu’ndan Hakediş Tepkisi
Ölmeztoprak Açık Konuştu: Kira Yardımı Anahtar Teslimine Kadar Devam Edecek
Battalgazi Belediyesi, Bir Yılda Hayata Geçirilen Hizmetlerle Dikkat Çekti
Yeşilyurt’ta Yeni Yıl Mesaisi Başladı: Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı
Bakan Yusuf Tekin’den Eğitime Destek: Yeni Eğitim Yatırımları Hizmete Açıldı
Malatya ASMYD’de Bayrak Değil, İstikrar: Aziz Yiğit Yeniden Seçildi
AKÇADAĞ ESNAFI İÇİN “BİRLİK VE DAYANIŞMA” ÇAĞRISI
Malatya’da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 4 Şüpheliye Yasal İşlem
Henüz Zam Yok Ama Fiyat Hazır: “Ekmeğin Hakkı 20 TL’dir” Çıkışı Ne Anlama Geliyor?
Battalgazi Belediye Meclisi Yeni Yılın İlk Oturumunu Yaptı
Doğaya Vefa: Yeşilyurt Belediyesi’nden Yaban Hayvanlarına Yem Takviyesi
Vali Seddar Yavuz İnönü Üni. Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Merkezi Açılışı’na Katıldı
Yazıhan Tasolar Mezrası’nda Trafik Kazası: İtfaiye Ekiplerinden Hızlı Müdahale
Hekimhan Hasançelebi’de Trafik Kazası: 1 Yaralı Kurtarıldı
Doğanyol’da Acı Son: Kayıp Şahıs 30 Metre Derinlikte Bulundu
Üreticiye Nefes Aldıran Adım: Tarım Sigortalarında Devlet Desteği Artırıldı
Kıskançlık: Sevginin Gölgesinde Büyüyen Duygu, Toplumsal Bir Gerçek
MALATYA’DA RUHSATSIZ SİLAHLARA GEÇİT YOK
Devlet Su İşleri’nde Yeni Atama: Mihraç YUŞAN Malatya DSİ 92. Şube Müdürü Oldu
Bu Şehir Sahipsiz Değil: Kamuoyu Direndi, PTT Malatya’da Kaldı
Eleştiri Suç mu? Yazıhan Belediye Başkanı Disiplin Sürecine Karşı Net Konuştu
İş Dünyasından Hükümete Çağrı: Sadıkoğlu KOSGEB Borçları İçin Adım İstedi
CHP’li Ali Aslan’dan Sultansuyu Tepkisi: “Bu Sessizlik Hesap Vermekten Kaçış mı?”
Şehirlerarası Otobüslerde Emniyet Kemeri ve Kış Lastiği Denetimi
Soğuk Havaya Karşı Battalgazi’de Tuzlama Çalışmaları Aralıksız Sürüyor
ELAZIĞ’IN BASKİL İLÇESİNDE 4.7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM
Yaka Mahallesi Dilek Yolu Caddesi’nde Konteyner Yangını Korkuttu
Acıda da Birlikteyiz: Büyükşehir Belediyesi Vatandaşın Yanında
Ulaşımda Yeni Adım: Başkan Er Porga Bağlantı Yolunu Denetledi
