6 Şubat Depremlerinin 2. Yıl Dönümünde Bir Mesaj Yayımlayan Başkan
Gündem, 06 Şubat 2025 12:31
MALATYA OLARAK ZOR GÜNLERİ EL ELE VEREREK ATLATACAK, BİRLİK RUHUYLA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE ŞEHRİMİZİ AYAĞA KALDIRACAĞIZ”
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 6 Şubat 2023 yılında Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin yıl dönümünde bir mesaj yayımladı.
Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve 11 ili etkileyen 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, bir mesaj yayımladı. Başkan Er, yaşanılan acıları unutmadan geleceği birlikte inşa edeceklerini vurguladı.
Başkan Er yayımladığı mesajda, şu görüşlere yer verdi:
"6 Şubat 2023’te, Kahramanmaraş merkezli ardı ardına gelen depremlerle sarsılan Malatya’mızda, ne yazık ki yüzlerce canımızı kaybettik, binlerce vatandaşımız evsiz kaldı, iş yerlerini ve yılların emeğini yitirdi. Asrın felaketi diye tabir ettiğimiz depremlerin ikinci yılında kaybettiğimiz her canın acısını yüreğimizde hissediyor, onları rahmet ve minnetle anıyoruz. Ailelerine ve yakınlarına sabır diliyor, yaralı vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Bu büyük felaket, bizlere dayanışmanın, sabrın ve birlikte hareket etmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Malatya olarak zor günleri el ele vererek atlatacak, bundan sonra da aynı birlik ruhuyla çok daha güçlü bir şekilde şehrimizi ayağa kaldıracağız. Depremin ardından Malatya’mızda çok büyük bir yıkım yaşandı. Ancak biz, tarih boyunca olduğu gibi bu felaketin karşısında da asla pes etmedik. Malatya, dayanışması ve dirayetiyle ayağa kalkmaya başladı. Devletimizin desteği, milletimizin fedakârlığı ve belediyemizin özverili çalışmalarıyla şehrimizi yeniden inşa etmek için büyük bir seferberlik başlattık.
Malatya’yı daha güvenli ve daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için büyük bir dönüşüm sürecine girdik. Yeni Konut Projeleri, İş Yerlerinin Yeniden İnşası, Altyapı ve Ulaşım Yatırımları, Sosyal ve Kültürel Alanlarda çalışmalar Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde hızlı bir şekilde depremden hemen sonra başladı. Her bir vatandaşımız için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu süreçte yalnızca şehirleri değil, umutları da yeniden inşa etmeye çalışıyoruz. Her bir vatandaşımızın yaşadığı kayıpların farkındayız ve onların yanında olmaya devam edeceğiz.
Bugün Malatya, eskisinden daha güçlü bir şekilde ayağa kalkıyor. Devletimizin desteği, milletimizin dayanışması ve hemşerilerimizin azmiyle yaralarımızı birlikte sarıyoruz. Kaybettiklerimizi unutmadan, onların hatırasına yakışır bir şekilde daha güvenli bir gelecek inşa etmek için çalışmaya devam edeceğiz. Yeniden daha güçlü bir Malatya’nın inşası ve ihyası için çalışan tüm kamu kurumlarına, belediye ekiplerimize, sivil toplum kuruluşlarına, gönüllülerimize ve en önemlisi Malatya’nın sabırlı, dirayetli insanlarına sonsuz teşekkür ediyorum. Bu anlamlı günde, hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyor, tüm Malatyalı hemşehrilerime sabır ve güç diliyorum. Malatya’mızın yaralarını hep birlikte saracak, bu güzel şehrimizi yeniden ayağa kaldıracağız.”
Gündem, 06 Şubat 2025 12:31
Yorumlar (0)
Dayanışmanın En Güzel Örneği: MİDİDER’den Anlamlı Organizasyon.
Ekranlar Büyütüyor, Hayat Küçülüyor: Kayıp Neslin Hikâyesi.
Unutulmadı, Unutturulmadı: Mehmet Turhan’ın Hatırası Hastanede Yaşıyor.
Kırkgöz Sahil Parkı Yaz Sezonuna Hazırlanıyor
Başkan Er: “Kültürel Yatırımlarımızla Malatya’nın Kimliğini Güçlendiriyoruz.
LGS Öncesi Kusursuz Organizasyon: Hazırlıklar Eksiksiz Tamamlandı.
Seddar Yavuz: “Gönüllü Kan Bağışçıları İnsanlığın Sessiz Kahramanlarıdır.
Vali Seddar Yavuz’un Katılımıyla Hacı Hüseyin Kölük Camii İbadete Açıldı.
Başkan Erhan Cengiz: “Kuluncak’ın Geleceğini Birlikte İnşa Ediyoruz.
Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezi’nde İstihdama Giden Yol Açılıyor
Başkan Geçit’ten Genç Sporculara Destek: Alt Yapı Seçmelerini Yerinde İnceledi.
Selçuklu Mahallesi’nde Asfalt Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor.
MALATYA'DA HUZURLU SOKAKLAR UYGULAMASI: 3 BİN 974 KİŞİ SORGULANDI.
Uluslararası Başarıya İmza Atan İran Yapımı Film Türk İzleyicisiyle Buluşacak.
Yeniden Refah Heyetinden Yerel Basına Destek Ziyareti.
Kalça ve Diz Protezinde Robotik Cerrahi Yaygınlaşıyor.
Battalgazi’de Türküler Yarıştı, Şampiyonlar Ödüllerine Kavuştu.
Malatya’nın Geleceğine Yön Verecek Kararlar İçin Meclis Toplandı.
Büyükler Pazar Görsün Etkinliğinin Geliri Yetimler Kervanı’na Aktarıldı.
Türk Kanser Derneği’nden Yaz Aylarında Beslenme Uyarısı.
Muhtarlarla Bir Araya Gelen Başkan Er: Çözüm Odaklı Yönetim.
Malatya’da Feci Motosiklet Kazası: Genç Sürücü Hayatını Kaybetti.
Üniversite Açıldı Ama Öğrenci Barınacak Yer Bulamadı.
Başkan Geçit’ten Hizmet Mesajı: “Yeşilyurt İçin Durmadan Çalışıyoruz.
Türk Halk Müziğinin En Güçlü Sesleri Battalgazi’de Sahne Alıyor.
MALATYA’DA TEK YÜREK OLUNACAK: DEV EKRAN KURULUYOR.
Farklı Kültürler Aynı Sergide Buluştu.
MALATYA’DA KİLİTLENEN TRAFİĞE RADİKAL ÇÖZÜM.
MALATYA’DA KORKUTAN DEPREM: AKÇADAĞ’DA GECE YARISI SARSINTISI.
AKÇADAĞ HALKI: “EMEĞİ OLAN İŞÇİ, POZU VEREN SİYASETÇİ.
Gençler İçin Dijital Eğitim ve Kariyer Fırsatı.
KURŞUNLU’DA MODERN ALTYAPI HAMLESİ.
TARIM İŞÇİLERİNE KONFORLU YAŞAM: MALATYA’DA YENİ PROJE.
PANKREAS KANSERİNDE UMUT VEREN GELİŞME.
Yeşilyurt’ta Geleceğe Nefes Olanlara Ödül Verildi.
Halk Sağlığını Tehdit Eden Ürünlere Geçit Yok: Battalgazi’de Denetim Operasyonu.
MALATYA GÜCÜ FK’DAN PLAY-OFF’A FIRTINA GİBİ BAŞLANGIÇ.
Malatya-Elazığ Karayolunda Korkutan Kaza.
BATTALGAZİ’DE “KONFERANS” DEĞİL “KONFERANAS” SKANDALI.
