6 Şubat Depremlerinin 2. Yıl Dönümünde Bir Mesaj Yayımlayan Başkan
Gündem, 06 Şubat 2025 09:55
MALATYA OLARAK ZOR GÜNLERİ EL ELE VEREREK ATLATACAK, BİRLİK RUHUYLA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE ŞEHRİMİZİ AYAĞA KALDIRACAĞIZ”
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 6 Şubat 2023 yılında Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin yıl dönümünde bir mesaj yayımladı.
Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve 11 ili etkileyen 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, bir mesaj yayımladı. Başkan Er, yaşanılan acıları unutmadan geleceği birlikte inşa edeceklerini vurguladı.
Başkan Er yayımladığı mesajda, şu görüşlere yer verdi:
"6 Şubat 2023’te, Kahramanmaraş merkezli ardı ardına gelen depremlerle sarsılan Malatya’mızda, ne yazık ki yüzlerce canımızı kaybettik, binlerce vatandaşımız evsiz kaldı, iş yerlerini ve yılların emeğini yitirdi. Asrın felaketi diye tabir ettiğimiz depremlerin ikinci yılında kaybettiğimiz her canın acısını yüreğimizde hissediyor, onları rahmet ve minnetle anıyoruz. Ailelerine ve yakınlarına sabır diliyor, yaralı vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Bu büyük felaket, bizlere dayanışmanın, sabrın ve birlikte hareket etmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Malatya olarak zor günleri el ele vererek atlatacak, bundan sonra da aynı birlik ruhuyla çok daha güçlü bir şekilde şehrimizi ayağa kaldıracağız. Depremin ardından Malatya’mızda çok büyük bir yıkım yaşandı. Ancak biz, tarih boyunca olduğu gibi bu felaketin karşısında da asla pes etmedik. Malatya, dayanışması ve dirayetiyle ayağa kalkmaya başladı. Devletimizin desteği, milletimizin fedakârlığı ve belediyemizin özverili çalışmalarıyla şehrimizi yeniden inşa etmek için büyük bir seferberlik başlattık.
Malatya’yı daha güvenli ve daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için büyük bir dönüşüm sürecine girdik. Yeni Konut Projeleri, İş Yerlerinin Yeniden İnşası, Altyapı ve Ulaşım Yatırımları, Sosyal ve Kültürel Alanlarda çalışmalar Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde hızlı bir şekilde depremden hemen sonra başladı. Her bir vatandaşımız için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu süreçte yalnızca şehirleri değil, umutları da yeniden inşa etmeye çalışıyoruz. Her bir vatandaşımızın yaşadığı kayıpların farkındayız ve onların yanında olmaya devam edeceğiz.
Bugün Malatya, eskisinden daha güçlü bir şekilde ayağa kalkıyor. Devletimizin desteği, milletimizin dayanışması ve hemşerilerimizin azmiyle yaralarımızı birlikte sarıyoruz. Kaybettiklerimizi unutmadan, onların hatırasına yakışır bir şekilde daha güvenli bir gelecek inşa etmek için çalışmaya devam edeceğiz. Yeniden daha güçlü bir Malatya’nın inşası ve ihyası için çalışan tüm kamu kurumlarına, belediye ekiplerimize, sivil toplum kuruluşlarına, gönüllülerimize ve en önemlisi Malatya’nın sabırlı, dirayetli insanlarına sonsuz teşekkür ediyorum. Bu anlamlı günde, hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyor, tüm Malatyalı hemşehrilerime sabır ve güç diliyorum. Malatya’mızın yaralarını hep birlikte saracak, bu güzel şehrimizi yeniden ayağa kaldıracağız.”
Gündem, 06 Şubat 2025 09:55
Yorumlar (0)
Narkotik Operasyonu: Kokain ve Tarihi Sikkeler Ele Geçirildi – Şüpheli Tutuklandı
Katarakt Ameliyatı Bunama Riskini Azaltabilir...
Menopozda Vücut Tipiniz Değişiyorsa Dikkat: Obezite Sanılan "Lipödem" Tehlikesi
“Vatandaş Soruyor, Başkanlar Cevaplıyor.
MALATYA’DA SPOR TESİSLERİ İÇİN DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
MALATYA’DA RUHSATSIZ SİLAH OPERASYONU: 2 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA
Ziraat Odaları Seçimleri Neden Yapılmıyor?
Erdoğan Zelyurt: “Kalemimiz millet, sözümüz vicdan Bu masa makam değil, halkın duasıdır”
Vali Seddar Yavuz’un Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası Mesajı
Hâyırseverlere Özel Gece: Başkan Geçit “Teşekkür Buluşması”na Ev Sahipliği Yaptı
Birlikten Güç Doğdu: Çocuklar 11 Milyon TL Bağışladı
“24 Saatlik Nöbetler Canları Tüketiyor” – Ağbaba’dan Acı Gerçek
MALATYA’DA “MİLLİ TEKNOLOJİ SERGİSİ” TÖRENLE AÇILDI
Büyükşehir’in “Her Ev Bir Atölye” Projesinde Üretim Devam Ediyor
Karakavak’ta Trafik Kazası Sonrası Kavga: 5 Kişi Yakalandı, Silah Ele Geçirildi
Battalgazi’de Şüpheli Ölüm: İlk İncelemelere Göre Doğal Nedenler
Narkotik Polisi Sahada: Bilgilendirme ve Mücadele Çalışmaları Aralıksız Sürüyor
Wellness, Malatya’da Geleceğin Antrenörlerini Yetiştiriyor
Battalgazi’de Üç Araçlı Zincirleme Kaza: 6 Yaralı
Nice 7 Yıllara: Malatya Megahaber’den Okuyucularına Vefa Mesajı
Aslantaş Gitti, Hesap Soracak Kimse Kalmadı! Darende’nin Parası Nerede, Malatya’nın Tarihi Nerede?
Vali Seddar Yavuz, Güvenlik Güçlerimize Araç Teslim Törenine Katıldı
Bostanbaşı’nda Şantiyede İş Kazası: Bir İşçi Ağır Yaralandı
Yeşilyurt’ta Drift Atan Sürücü Yakalandı, Araç 60 Gün Trafikten Men Edildi
Gençlerin Sesi Battalgazi’de Yükseldi: Gençlik Çalışmaları Değerlendirildi
Eğitim ve Havacılık El Ele: “Biz Yaptık” 3. Kez Açılıyor
Büyükşehir Eğitim Merkezlerinde Rekor Katılım: 1350 Öğrenci Sınavda
1350 Öğrenci Büyükşehir’in Deneme Sınavında Ter Döktü
Malatya Akçadağ’da Korkunç Kaza: Karı-Koca Hayatını Kaybetti, Ölü Sayısı 3
Malatya’da Bugün Vefat Edenler
Esen Uyardı: “Felaketin Adresi Eski Yapılar, Dönüşüm Şart”
Malatya’da Sokak Satıcılarına Narkotik Operasyonu: Bin 169 Sentetik Hap ve Ruhsatsız Tabanca Ele Geçirildi
Beydağı Otel Davasında Yargılama Sürüyor: Güncel Zemin Etüdü Raporları İstendi
Battalgazi’de Konteyner Kentte İntihar Olayı
Özsan Sanayi’de Esnafın Sesi Yükseldi, Başkan Geçit Dinledi
Malatya’da 900’ü Aşkın STK Var… Peki Kaçı Sahada, Kaçı Sadece Tabelada?
Zamansız, Sanat Dolu Bir Atmosfer ile Akdeniz’in Dinamik Ritmi Bir Arada
Mevsiminde Beslenmek: Bağışıklığı Güçlendirmenin Doğal Yolu
Ekonomik Daralmaya Rağmen Güzellik Kazandı: Kalıcı Makyajda Teknoloji Hamlesi
