6 Şubat Depremlerinin 2. Yıl Dönümünde Bir Mesaj Yayımlayan Başkan
Gündem, 06 Şubat 2025 22:38
MALATYA OLARAK ZOR GÜNLERİ EL ELE VEREREK ATLATACAK, BİRLİK RUHUYLA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE ŞEHRİMİZİ AYAĞA KALDIRACAĞIZ”
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 6 Şubat 2023 yılında Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin yıl dönümünde bir mesaj yayımladı.
Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve 11 ili etkileyen 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, bir mesaj yayımladı. Başkan Er, yaşanılan acıları unutmadan geleceği birlikte inşa edeceklerini vurguladı.
Başkan Er yayımladığı mesajda, şu görüşlere yer verdi:
"6 Şubat 2023’te, Kahramanmaraş merkezli ardı ardına gelen depremlerle sarsılan Malatya’mızda, ne yazık ki yüzlerce canımızı kaybettik, binlerce vatandaşımız evsiz kaldı, iş yerlerini ve yılların emeğini yitirdi. Asrın felaketi diye tabir ettiğimiz depremlerin ikinci yılında kaybettiğimiz her canın acısını yüreğimizde hissediyor, onları rahmet ve minnetle anıyoruz. Ailelerine ve yakınlarına sabır diliyor, yaralı vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Bu büyük felaket, bizlere dayanışmanın, sabrın ve birlikte hareket etmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Malatya olarak zor günleri el ele vererek atlatacak, bundan sonra da aynı birlik ruhuyla çok daha güçlü bir şekilde şehrimizi ayağa kaldıracağız. Depremin ardından Malatya’mızda çok büyük bir yıkım yaşandı. Ancak biz, tarih boyunca olduğu gibi bu felaketin karşısında da asla pes etmedik. Malatya, dayanışması ve dirayetiyle ayağa kalkmaya başladı. Devletimizin desteği, milletimizin fedakârlığı ve belediyemizin özverili çalışmalarıyla şehrimizi yeniden inşa etmek için büyük bir seferberlik başlattık.
Malatya’yı daha güvenli ve daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için büyük bir dönüşüm sürecine girdik. Yeni Konut Projeleri, İş Yerlerinin Yeniden İnşası, Altyapı ve Ulaşım Yatırımları, Sosyal ve Kültürel Alanlarda çalışmalar Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde hızlı bir şekilde depremden hemen sonra başladı. Her bir vatandaşımız için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu süreçte yalnızca şehirleri değil, umutları da yeniden inşa etmeye çalışıyoruz. Her bir vatandaşımızın yaşadığı kayıpların farkındayız ve onların yanında olmaya devam edeceğiz.
Bugün Malatya, eskisinden daha güçlü bir şekilde ayağa kalkıyor. Devletimizin desteği, milletimizin dayanışması ve hemşerilerimizin azmiyle yaralarımızı birlikte sarıyoruz. Kaybettiklerimizi unutmadan, onların hatırasına yakışır bir şekilde daha güvenli bir gelecek inşa etmek için çalışmaya devam edeceğiz. Yeniden daha güçlü bir Malatya’nın inşası ve ihyası için çalışan tüm kamu kurumlarına, belediye ekiplerimize, sivil toplum kuruluşlarına, gönüllülerimize ve en önemlisi Malatya’nın sabırlı, dirayetli insanlarına sonsuz teşekkür ediyorum. Bu anlamlı günde, hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyor, tüm Malatyalı hemşehrilerime sabır ve güç diliyorum. Malatya’mızın yaralarını hep birlikte saracak, bu güzel şehrimizi yeniden ayağa kaldıracağız.”
Gündem, 06 Şubat 2025 22:38
Yorumlar (0)
Battalgazi’de Kritik Buluşma: Alper Gürsoy Muhtarları Aynı Masada Topladı.
Yöneticilere Özel Eğitim Programı Başarıyla Gerçekleştirildi.
Başkan Geçit: “Polisimizle Her Zaman Gurur Duyduk, Duyacağız.
Yeşilyurt Belediyesi’nden Spora Büyük Destek: İkizce’ye Yeni Salon
AK Parti Malatya, Asrın İnşasında Genel Merkez’in Takdirini Kazandı
Battalgazi’de Kadın Kolları Projeleri Yerinde Dinledi
Yazıhan’da Büyük Adım: Tesis ve Taziye Evi İçin Anlaşma Sağlandı
İhracatta Gerileme: Malatya 2026’ya Kötü Başladı.
Yavuz: “Polisimiz, Huzur ve Güvenliğin Teminatıdır.
MALATYA MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU: 23 ŞÜPHELİ YAKALANDI, 10’U TUTUKLANDI
Büyükşehir’de Kritik Toplantı: Encümen ve Komisyon Üyeleri Açıklandı.
Battalgazi’de Aileler Yarışıyor: Sofralar Şölene Dönüştü.
Yeşilyurt Belediyesi’nden Dilek’e Dev Hizmet: Yol Kalitesi Yükseliyor.
Başkan Sami Er: “Malatya İçin Şantiye Şefi Gibi Mücadele Verdik.
ODUNLUK YANGINI KORKUTTU: İTFAİYE EKİPLERİNDEN HIZLI MÜDAHALE
Ulaşımda Rahat Nefes: Yan Yollarda Asfalt Çalışması Start Aldı
Akçadağ’da Sular Neden Durulmuyor? Gözaltı İddiaları Gündemde.
YEŞİLYURT’TA SİLAHLI KAVGA: 2 KİŞİ YARALANDI, ŞÜPHELİ GÖZALTINDA
Selahattin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Satrançta Büyük Başarı
Başkan Er: Eğitimde ve Şehircilikte Büyük Dönüşüm Başlattık.
Battalgazi’de Gıda Güvenliği İçin Denetimler Artırıldı
AKÇADAĞ’IN BİRLİK RUHU GAZİANTEP’TE TAÇLANDI
Yeşilyurt’ta Rekabet ve Eğlence Bir Arada: 3. Ayak Tenisi Turnuvası.
Seddar Yavuz: “Sağlık, En Büyük Zenginliğimizdir.
Doğanın En Saf Haliyle Buluşma: Club Med Borneo ile Yeni Bir Kaçış Tanımı
Beylerderesi Yaşam Vadisi Projesiyle Yeşilyurt’a Değer Katacak Büyük Adım
ANAHTAR PARTİ’DEN BASINA DESTEK MESAJI: “ÖZGÜR BASIN DEMOKRASİNİN TEMİNATIDIR.
Eski Asfalt, Yeni Hizmet: Battalgazi Kırsalında Yol Seferberliği
KİLO VEREMİYORSANIZ, LİPÖDEM OLABİLİRSİNİZ
TRAFİĞE NEFES ALDIRACAK ÇALIŞMA: BEYLERDERESİ–ÇÖŞNÜK HATTI YENİLENİYOR
BATTALGAZİ’DE SOSYAL DAYANIŞMAYI GÜÇLENDİRECEK TAZİYE EVİ PROJESİ
MALATYA KRİKETTE BÖLGENİN KALBİ OLDU: ŞAMPİYONA SONA ERDİ
NATURA DÜNYASI AMPUTE FUTBOL SÜPER LİGİ’NDE KIYASIYA REKABET
YEŞİLYURTSPOR’DAN GOL ŞOV: 6-2.
BATTALGAZİ BELEDİYESPOR DEPLASMANDA ALTIN DEĞERİNDE 3 PUAN ALDI.
Yeşilyurt’ta Şüpheli Ölüm: Vahap Yalçın Hayatını Kaybetti
Gençliğe Güç Katacak Proje: Gelinciktepe Gençlik Merkezi’nin Temeli Atıldı.
Sanatla Farkındalık: Başkan Er Otizm Sergisinde
Uluslararası Fotoğraf Yarışmasıyla Malatya’nın Tarım Gücü Tanıtılıyor
