Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısından konuşan Başkan Er;
Gündem, 12 Şubat 2025 03:18
“ 95 BİN KONUTUN İHALESİ YAPILDI”
Büyükşehir Belediye Meclisi, Şubat ayı ilk toplantısını Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er Başkanlığında, 12 Şubat 2025 Çarşamba günü Saat 14.00’te Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirdi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kısa bir değerlendirme konuşması gerçekleştiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 6 Şubat depremlerinin 2. yıl dönümünde hayatını kaybedenlere rahmet, tedavisi devam edenlere acil şifalar diledi. Başkan Er, “6 Şubat depremlerinin 2. seneyi devriyesini yaşadık. Hüzünlü bir süreçti. Tarif edilemez ve sözün bittiği bir yer. 6 Şubat depremlerinin 2. seneyi devriyesinin bir gün öncesinde Büyükşehir Belediye binamızda bir resim sergisi vardı. Resim sergisinde depremi yaşayanların yaptığı resimleri gördük. Her birinin kendi yaşadıkları. O yaşanmışlıklarını resimlere dökmüşler, gerçekten tüyleriniz diken diken oldu. Ben hakikaten çok etkilendim. Allah bir daha Malatya’mıza da memleketimize de böyle acılar ve sıkıntılı dönemler yaşatmasın. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Hala tedavisi süren yaralılarımıza da şifalar diliyorum. Allah devletimize zeval vermesin. Hakikaten bu sözün önemini iş başa gelince daha iyi anlıyoruz. Devletimiz depremin yaralarını sarmada çok etkin bir çalışma içerisinde. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız bu iradeyi gösterdi. Bakanlarımız da aynı şekilde iradesini gösterdi ve bizler yerel yönetimdekilerle senkronize çalışarak çok büyük mesafeler kat ettiğimizi düşünüyorum” dedi.
“80 BİN HAK SAHİBİMİZ VAR, 95 BİN KONUTUN İHALESİ YAPILDI”
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, ihalesi yapılan konut sayısının 95 bine ulaştığına da değinerek, “80 bin hak sahibimiz var, Allah’a şükürler olsun 95 bin konutun ihalesi yapıldı. Bu takdire şayan bir rakamdır. Bu konutların ve çarşımız dahil olmak üzere 2025 yılının sonunda büyük bir bölümünü teslim etmeyi hedefliyoruz. Malatya'nın yeniden yapılandığını görmek hepimizi heyecanlandırıyor. Bunun yanında MASKİ olarak çok ciddi yatırımlarımız var. İshale hatları, kanalizasyon ve su şebekeleri gibi birçok yatırımlarımız var” dedi.
CUMHURBAŞKANI’NIN GELİŞİ VE TALEPLER
Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan işler, yapımı devam eden ve yapılacak olan yatırım ve hizmetlerden de bahseden Başkan Er, “Bildiğiniz gibi Sayın Cumhurbaşkanımız 24 Ocak'ta Malatya’mıza teşrif ettiler. Belediyemize davet ettik, davetimizi de kırmadılar. Bir hayli açılışlarımız oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın gelişiyle bir takım taleplerimiz oldu. Sağ olsunlar taleplerimizle ilgili talimatlarını verdi. İnşallah en kısa zamanda neticelerini sizlere müjdelemiş olacağız. Bu arada geçenlerde Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanımızla görüşüp, elektrik ve doğalgaz aboneliğiyle ilgili yaşanan sıkıntıları çok şükür giderdik. Vatandaşlarımız aboneliklerini sorun yaşamadan artık rahatlıkla yapa aklar. Aynı zamanda yeni yatırımlarımız ile ilgili görüşmelerimiz de oldu. Yeni yatırımlarımız da olacak” diyerek sözlerini tamamladı.
MECLİS GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Başkan Er’in konuşmalarını tamamlamasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İlk olarak meclis gündem maddelerinin arasına alınacak ek gündem maddesi okunarak, oy birliğiyle gündem maddeleri arasına alınması karara bağlandı. Malatya Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında gündem maddeleri arasında yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından sunulan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği hususundaki maddeler görüşülerek, karara bağlandı. Diğer maddelerin bir kısmı ilgili komisyonlara havale edildi. Bazı gündem maddeleri ise bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ertelendi.
Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantılarının II. birleşiminin ise 18 Şubat Salı günü saat 14.00’te yapılması oy birliğiyle kararlaştırıldı.
Gündem, 12 Şubat 2025 03:18
Yorumlar (0)

MALATYA BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ VATANDAŞLARI UYARDI

Ekomaxi, 17-19 Haziran’da Big 5 Construct Egypt Fuarı’nda

Misli’den Galatasaray’a Misliyle Destek

Vali Yavuz Yeşiltepe Eski Camii’nin Açılış Programına Katıldı

2025 LGS Sınavı Öncesi İlimizdeki Tüm Hazırlıklar Tamamlandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er Babalar Günü nedeniyle mesaj yayınladı

MAGİNDER JANDARMA TEŞKİLATIMIZIN 186. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI.

İl Başkanı Bakan: “Bir zamanlar İHA bekliyorduk, şimdi KAAN ihraç ediyoruz”

Malatya'da Kuyuya Düşen Yavru Köpek İtfaiye Tarafından Kurtarıldı

Vali Seddar Yavuz’dan 15 Haziran Babalar Günü Mesajı

Vali Seddar Yavuz’un LGS “Liselere Geçiş Sınavı” Mesajı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAMİ ER:

Türkmenistan Onkoloji Hastanesi’nin Isıtma Konforu da Mimsan Güvencesiyle Sağlanıyor

SPIRITUA 26 HAZİRAN’DA BAKIRKÖY LEYLA GENCER OPERA VE SANAT MERKEZİ’NDE!

Meşher’den her yaşa uygun etkinlikler

Babalar Günü’ne özel Bir Adım Sağlık’tan anlamlı kampanya

TEKA Klimalar ilk kez Türkiye’de

Başkan Sadıkoğlu: “Çiftçimizin ödemeye, esnafımızın vadeye mecali kalmadı

PÜTÜRGE’DE SİLAHLI KAVGA'DA 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

ŞİŞMAN KÜTÜPHANELER VE YAYIMLAR DAİRE BAŞKANI OLDU

BATTALGAZİ’DE YAZ SPOR OKULLARI BAŞLIYOR

GELECEĞİN MUCİTLERİ BU FUARDA BULUŞTU!

Merkez Hakem Kurulu, 2025-2026 futbol sezonu hakem, yardımcı hakem ve gözlemciler listesi

Pütürge ilçesi Köylü Mahallesi'nde Silahlı Saldırı

Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında konuşan Başkanı Sami Er;

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE ÜST DÜZEY ATAMALAR

Kur’ân-ı Kerim’in Türkçe Meâl-i Âlisi Üzerine

Enerjisa Enerji ‘Kurumsal Enerji Buluşmaları’nın beşincisini İzmir’de gerçekleştirdi

BATTALGAZİ’DE YEŞİL DÖNÜŞÜM: ALACAKAPI MAHALLESİ’NE YENİ PARK

Yeşilyurt İlçemiz Hoca Ahmet Yesevi Mahallesin'de Trafik Kazası

Yeşilyurt Belediyesinin ‘Ücretsiz’ Spor Akademisi Kayıtları 10 Haziran’da Başlıyor!

İlimizde Kamu Düzeni ve Güvenliğine Yönelik Yapılan Uygulama Sonuçları

İş İnsanı Mustafa Kılınç'da Kurban Bayramı Kutlama Mesajı Yayımladı.

Başkan Geçit, “Bayramlar; Birlik, Beraberlik Ve Kardeşlik Duygularının Pekiştiği Özel Günlerdir”

BAŞKAN TAŞKIN’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI:

AK PARTİ MALATYA MİLLETVEKİLİ İNANÇ SİRAÇ KARA ÖLMEZTOPRAK’IN BAYRAM MESAJI

MESOB Başkanı Keskin'den Kurban Bayramı Mesajı: "Malatya Birlik Ruhuna Kavuşacak"

Anahtar Partisi il Başkanı Erdoğan Zelyurt Kurban Bayramı Mesajı Yayımladı

Çakıllı Pınar Mahallesi Muhtar Berkay Pektaş Kurban Bayramı Mesajı Yayımladı
