Yeşilyurt’ta 24 Saat Karla Mücadele!
Gündem, 20 Şubat 2025 20:13
Yeşilyurt Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri, Malatya’da kar yağışının etkisini göstermesiyle birlikte gece gündüz demeden ilçenin birçok noktasında çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Aşırı kar yağışından dolayı yolda kalan vatandaşlara yardım eden ekipler, 24 saat kesintisiz hizmet veren 444 8 910 Nolu Çağrı Merkezine gelen talepleri anında değerlendirerek yaşanan sıkıntıları bertaraf ediyor.
Karla mücadele hazırlıklarını günler öncesinden tamamlayan Yeşilyurt Belediyesi, ilçeyi etkisi altına alan kar yağışıyla birlikte günlük yaşamın olumsuz etkilenmemesi ve yolların sürekli açık tutulabilmesi için tüm ekip ve ekipmanlarıyla sahada çalışmalarını 24 saat kesintisiz sürdürüyor.
İlk etapta ana arterlerin açık kalmasını sağlayan ekipler, ara sokaklarda da yol güvenliği için aralıksız çalışıyor. Buzlanma riskine karşı tuzlama çalışmaları sürerken, trafik yoğunluğunun oluşabileceği noktalarda önlemler artırıldı. Gece gündüz demeden sahada yoğun mesaisini sürdüren ekipler, kar yağışının etkisini artırmasıyla birlikte iş makineleri ve personel desteğini artırarak ana arterleri ve mahalle yollarını açık tutmak ve vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için büyük çaba sarf ediyor.
Sabah saatlerine kadar yoğun mesai harcayan Yeşilyurt Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri, vatandaşlardan gelen talepleri de hızla değerlendirerek anında müdahalelerde bulunuyor. Yayalar için meydanlarda, kaldırımlarda, park ve yeşil alanlarda biriken karlar temizlenmeye devam ediyor.
Vatandaşların yoğunlukta olduğu ana güzergâhlar başta olmak üzere kamu kurumları ve hastane gibi yerlerde buzlanmaya karşı 24 saat kar temizleme çalışmasının yanı sıra greyderler, kar küreme ve tuzlama araçları, arazözler (solüsyon araçları), kamyonlar ve çeşitli iş makineleri ile mahalleler, sokaklar ve kaldırımlarda kar küreme, tuzlama ve solüsyon uygulaması gerçekleştiriliyor.
Çağrı Merkezi 24 Saat Hizmet Veriyor
Yeşilyurt’ta kar yağışından etkilenen vatandaşlar, 444 8 910 numaralı Yeşilyurt Belediyesi Çağrı Merkezi’nden 7/24 destek talep edebiliyor. İlçe sakinleri, kış şartlarında ulaşım ve sağlık gibi her türlü acil durumda ihbar ve taleplerini iletebiliyor. Vatandaşların talepleri, ilgili birimlere iletilerek, hızlı çözüm üretiliyor.
“Ekipler 5 Dakika İçerisinde Gelerek Yolu Açtılar”
Gece saatlerinde etkili olan kar yağışının ardından yolda mahsur kalan vatandaşların yardımına koşan ekipler, belediyeden yardım talep eden bir aile için imkanları seferber ederek, yolda mahsur kalan ailenin evine ulaşmasını sağladı. Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerini sunan vatandaşlar, “Kar yağışıyla birlikte merkezden çıkarak evimize doğru gelmeye başladık, ancak yolda kaldık. Yeşilyurt Belediyesini aradık, ekipler buraya beş dakika içerisinde gelerek bize yardım ettiler, yolu açtılar, çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştular.
Gündem, 20 Şubat 2025 20:13
Yorumlar (0)
Meşher’in Hikâye İstanbul’da Geçiyor sergisini ziyaret etmek için son günler
Kale’de Altyapıya Güçlü Dokunuş: MASKİ’den 81,9 Milyon TL
Depremin Ardından Güçlü Adımlar: Su Altyapısı Yenileniyor
Battalgazi’de Miraç Kandili Programı Düzenlenecek
Soğuk Günlerde Sıcak Buluşma: Yeşilyurt’ta El Sanatları Kursları
Vali Seddar Yavuz Başkanlığında Afet Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Eğitim Kurumlarında 1 Gün Ara
Mesut İnce, Minibüsçüler Odası Başkanlığı Seçimini Açık Farkla Kazandı
Akçadağ Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fatih Şahin, 1 Oy Farkla Güven Tazeledi
10 Ocak’ta Basına Vefa: Ali Karakuş’tan Ziyaret
Ev Alırken, Zemine de Dikkat Edilmeli...
Uyuşturucu Tacirlerine Geçit Yok: Sokak Satıcısına Darbe
Gelecek Partisi İl Başkanı Bedri Aslan’dan Basına Anlamlı Ziyaret
Gazeteciler Günü’nde Sadece Kutlama Değil, Çözüm Odaklı Ziyaret
ŞEVKET KESKİN GÜVEN TAZELEDİ
Yeşilyurtspor’da Yeni Dönem: Güçlü Yapılanma, Büyük Hedefler
Karla Mücadele Seferberliği: 107 Mahallede 2 Bin 475 Kilometre Yol Ulaşıma Açıldı
Vali Seddar Yavuz’un 10 Ocak İdareciler Günü Mesajı
Narkotik Ekiplerinden Sokak Satıcılarına Darbe: Çok Sayıda Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi
Göçmen: Basın Özgürlüğü Olmadan Demokrasi Olmaz
İŞ İNSANI MUSTAFA KILIÇ’TAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
Ali Aslan: “Basın Özgürlüğü Demokrasinin Vazgeçilmezidir.
İZDO, 3'üncü Yaş Üniversitesi Öğrencilerini Bilgilendirdi
Kış Depresyonuna Dikkat: Uzmanlardan Mevsimsel Duygu Durumu Bozukluğu Uyarısı
Vali Seddar Yavuz Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 1. Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi
MAGİNDER Başkanı Karademir’den Yangın Bölgesine Ziyaret
Milletvekili Ölmeztoprak’tan Malatya’da Güvenlik Vurgusu: “Huzurun Teminatı Sizlersiniz”
Fuzuli Caddesi’nde Sahada İnceleme: Başkan Er’den “Dirençli Malatya” Vurgusu
Merkez ve İlçelerde Muhtarlık Tartışması: Hizmet mi, Gösteri mi?
Malatya’da Zehir Tacirlerine Büyük Darbe: 14 Şüpheli Yakalandı, 13’ü Tutuklandı
Elektronik Sigaralar Akciğer Kanserine Neden Oluyor!
Kronik Ağrıya Dikkat: Uzun Vadede Yüksek Tansiyon Riski Doğurabilir
Yerinde Dönüşüm Alarm Veriyor: Sadıkoğlu’ndan Hakediş Tepkisi
Ölmeztoprak Açık Konuştu: Kira Yardımı Anahtar Teslimine Kadar Devam Edecek
Battalgazi Belediyesi, Bir Yılda Hayata Geçirilen Hizmetlerle Dikkat Çekti
Yeşilyurt’ta Yeni Yıl Mesaisi Başladı: Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı
Bakan Yusuf Tekin’den Eğitime Destek: Yeni Eğitim Yatırımları Hizmete Açıldı
Malatya ASMYD’de Bayrak Değil, İstikrar: Aziz Yiğit Yeniden Seçildi
AKÇADAĞ ESNAFI İÇİN “BİRLİK VE DAYANIŞMA” ÇAĞRISI
