Turgut Özal Üniversitesi’nde MTÜ AR-GE Proje Pazarı 2025 Etkinliği Gerçekleştirildi
Gündem, 23 Şubat 2025 05:57
Vali Seddar Yavuz, Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Battalgazi Yerleşkesinde düzenlenen "MTÜ AR-GE Proje Pazarı 2025" etkinliğine katıldı.
Yenilikçi fikirlerin yarıştığı etkinlik, akademisyenler ve öğrencileri bir araya getirerek Malatya’nın bilim, teknoloji ve inovasyon alanındaki gelişimine katkı sundu.
Programa Vali Seddar Yavuz’un yanısıra Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 7. Ana Jet Üssü Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Hüseyin Sabri Akyol, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Baro Başkanı Av. Onur Demez, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İlçe Belediye Başkanları, İlgili kurum müdürleri, STK temsilcileri, Öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
Vali Seddar Yavuz ve beraberindeki heyet proje stantlarını gezerek, projelerle ilgili bilgi alarak öğrencilerle sohbet etti.
Ardından, dereceye giren projelere ödüllerini vermek için düzenlenen törende, konuşan Vali Yavuz " Turgut Özal Üniversitesi AR-GE Proje Pazarı'nın açılışında bulunmaktan ve gençlerimizin projelerini görmekten büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim.
Dünya, dijital çağın dönüşümünü yaşıyor. Dijitalleşme, artık sadece günlük hayatımızı değil, ulusların bağımsızlığını ve refah seviyelerini de etkileyen en önemli unsurlardan biri haline geldi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Milli Teknoloji Hamlesi'ni başlatmış, AR-GE çalışmalarına önemli kaynaklar aktarmış ve yüksek teknoloji gerektiren ürünlerin ülkemizde üretilmesi için ciddi teşvik paketleri uygulamıştır.
Bugün gelinen noktada, Türkiye artık savunma sanayisinde, insansız hava araçlarında ve yüksek teknolojiye dayalı üretimde dünyayla yarışabilecek bir seviyeye ulaşmış, hatta bazı alanlarda oyun değiştirici bir konum elde etmiştir. Kendi uydusunu yapıp uzaya gönderebilen, bir ülke haline gelmiş bulunmaktadır.
Ben de Malatya ilinde göreve başlamadan önce Kocaeli Valiliği görevinde bulundum ve Türkiye’nin bilim ve teknolojiye yaptığı yatırımları bizzat gözlemleme fırsatım oldu. TÜBİTAK başta olmak üzere Bilişim Vadisi ve makine üretiminde yürütülen projeler, ülkemizin bu alanda nasıl büyük bir atılım yaptığını net bir şekilde ortaya koymaktadır.
Merak etmek, incelemek, araştırmak ve bilimin gelişmesine katkı sunmak, ilerlemenin temel şartlarındandır. Eğer maddeyi sadece izler, üzerinde çalışma yapmazsanız, bilimsel ve teknolojik gelişmelerde geri kalmanız kaçınılmaz olur. Bugün gençlerimizin farklı alanlarda yaptığı projeler ve ürettikleri çözümler, ülkemizin geleceği açısından son derece kıymetlidir.
Eskiden üniversite öğrencileri sadece derslere girer, mezun olmanın yollarını arardı. Ancak günümüzde öğrencilerin projeler üretmesi, araştırmalar yapması, özel sektör ve kamu ile iş birliği içerisinde olması büyük bir önem taşımaktadır. Bu nedenle, staj programları ve benzeri uygulamalarla gençlerimizin iş dünyasına daha donanımlı bir şekilde hazırlanmasını sağlıyoruz. Bugün burada yürütülen projelerin, sizlere ilerleyen yıllarda büyük kapılar açacağına inanıyorum. Özellikle yazılım, yapay zeka ve sanal gerçeklik alanlarında çalışan gençlerimizin Kocaeli’de bulunan Bilişim Vadisi’ne ve oradaki eğitim programlarına katılmasının büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum.
Sevgili gençler, sizlerden ricam, umutsuzluğa kapılmamanızdır. Sokakta konuşulanlara kulak asmadan, devletimizin bilim, sanayi ve teknolojiye yaptığı yatırımlara odaklanmanızdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, hiç olmadığı kadar bu alanlara kaynak ayırmakta ve yatırım yapmaktadır. Ülkemizin geleceğine olan inancınızı daima koruyun. Nerede olursanız olun, bir gün ülkemizin size ihtiyacı olduğunda koşun, ay yıldızlı al bayrağımıza, aziz milletimize ve kutlu devletimize sahip çıkın. Beklentimiz sizlerden budur.
Şehrimize dışarıdan gelen genç kardeşlerimize de şunu söylemek istiyorum: Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde görev yapmış biri olarak, Malatya’nın sahip olduğu akademik ve sağlık altyapısının, birçok büyükşehirden daha ileri seviyede olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Turgut Özal Tıp Merkezimiz, Türkiye’nin en önemli sağlık merkezlerinden biridir. Özellikle çocuk ve yetişkin ilik nakli alanında Türkiye’de lider konumda olan merkezimiz, karaciğer naklinde ise dünyada ilk sıralarda yer almaktadır. Güzide hocalarımız ve sağlık çalışanlarımız, sadece Malatya’ya değil, Türkiye’nin dört bir yanına ve yurtdışından gelen hastalara da hizmet vermektedir. Şehrimiz bilim merkezlerinden olduğunun bilinmesini isterim.
Bu vesileyle, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen Sayın Rektörümüze, kıymetli hocalarımıza, yarışmaya katılma cesareti gösteren gençlerimize, destek sunan sanayicilerimize, iş insanlarımıza, ticaret ve sanayi odalarımıza, belediyelerimize ve katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara şükranlarımı sunuyorum. Dereceye girenleri tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum." ifadelerini kullandı
141 Proje Yarıştı, Ödüller Sahiplerini Buldu
Malatya’da ilk kez düzenlenen MTÜ AR-GE Proje Pazarı 2025, ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin yeni bilgi, yeni teknoloji ve yenilikçi fikirler üretmeye yönelik Ar-Ge tabanlı projelerinin yarıştığı bir platform oldu.
Mühendislik-Fen, Sağlık, Sosyal ve Tarım Bilimleri olmak üzere dört ana kategoride toplam 141 proje değerlendirildi.
Tören; Dereceye giren projelerde, 1. Çıkan Projeye : 5.000 TL, 2. Çıkan Projeye: 3.000 TL, 3. Çıkan Projeye: 2.000 TL para ödüllü verilmesinden sonra hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.
Gündem, 23 Şubat 2025 05:57
Yorumlar (0)
Ev Alırken, Zemine de Dikkat Edilmeli...
Uyuşturucu Tacirlerine Geçit Yok: Sokak Satıcısına Darbe
Gelecek Partisi İl Başkanı Bedri Aslan’dan Basına Anlamlı Ziyaret
Gazeteciler Günü’nde Sadece Kutlama Değil, Çözüm Odaklı Ziyaret
ŞEVKET KESKİN GÜVEN TAZELEDİ
Yeşilyurtspor’da Yeni Dönem: Güçlü Yapılanma, Büyük Hedefler
Karla Mücadele Seferberliği: 107 Mahallede 2 Bin 475 Kilometre Yol Ulaşıma Açıldı
Vali Seddar Yavuz’un 10 Ocak İdareciler Günü Mesajı
Narkotik Ekiplerinden Sokak Satıcılarına Darbe: Çok Sayıda Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi
Göçmen: Basın Özgürlüğü Olmadan Demokrasi Olmaz
İŞ İNSANI MUSTAFA KILIÇ’TAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
Ali Aslan: “Basın Özgürlüğü Demokrasinin Vazgeçilmezidir.
İZDO, 3'üncü Yaş Üniversitesi Öğrencilerini Bilgilendirdi
Kış Depresyonuna Dikkat: Uzmanlardan Mevsimsel Duygu Durumu Bozukluğu Uyarısı
Vali Seddar Yavuz Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 1. Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi
MAGİNDER Başkanı Karademir’den Yangın Bölgesine Ziyaret
Milletvekili Ölmeztoprak’tan Malatya’da Güvenlik Vurgusu: “Huzurun Teminatı Sizlersiniz”
Fuzuli Caddesi’nde Sahada İnceleme: Başkan Er’den “Dirençli Malatya” Vurgusu
Merkez ve İlçelerde Muhtarlık Tartışması: Hizmet mi, Gösteri mi?
Malatya’da Zehir Tacirlerine Büyük Darbe: 14 Şüpheli Yakalandı, 13’ü Tutuklandı
Elektronik Sigaralar Akciğer Kanserine Neden Oluyor!
Kronik Ağrıya Dikkat: Uzun Vadede Yüksek Tansiyon Riski Doğurabilir
Yerinde Dönüşüm Alarm Veriyor: Sadıkoğlu’ndan Hakediş Tepkisi
Ölmeztoprak Açık Konuştu: Kira Yardımı Anahtar Teslimine Kadar Devam Edecek
Battalgazi Belediyesi, Bir Yılda Hayata Geçirilen Hizmetlerle Dikkat Çekti
Yeşilyurt’ta Yeni Yıl Mesaisi Başladı: Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı
Bakan Yusuf Tekin’den Eğitime Destek: Yeni Eğitim Yatırımları Hizmete Açıldı
Malatya ASMYD’de Bayrak Değil, İstikrar: Aziz Yiğit Yeniden Seçildi
AKÇADAĞ ESNAFI İÇİN “BİRLİK VE DAYANIŞMA” ÇAĞRISI
Malatya’da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 4 Şüpheliye Yasal İşlem
Henüz Zam Yok Ama Fiyat Hazır: “Ekmeğin Hakkı 20 TL’dir” Çıkışı Ne Anlama Geliyor?
Battalgazi Belediye Meclisi Yeni Yılın İlk Oturumunu Yaptı
Doğaya Vefa: Yeşilyurt Belediyesi’nden Yaban Hayvanlarına Yem Takviyesi
Vali Seddar Yavuz İnönü Üni. Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Merkezi Açılışı’na Katıldı
Yazıhan Tasolar Mezrası’nda Trafik Kazası: İtfaiye Ekiplerinden Hızlı Müdahale
Hekimhan Hasançelebi’de Trafik Kazası: 1 Yaralı Kurtarıldı
Doğanyol’da Acı Son: Kayıp Şahıs 30 Metre Derinlikte Bulundu
Üreticiye Nefes Aldıran Adım: Tarım Sigortalarında Devlet Desteği Artırıldı
Kıskançlık: Sevginin Gölgesinde Büyüyen Duygu, Toplumsal Bir Gerçek
