Vali Seddar Yavuz, TÜBİTAK Sergisi Açılış Törenine Katıldı
Kültür Sanat, 24 Şubat 2025 02:35
Vali Seddar Yavuz, İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 56. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Malatya Bölge Sergisi’nin açılış törenine katıldı.
Serginin açılışına, Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yrd. Nusret Mum, İlgili Kurum Müdürleri, STK temsilcileri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
Öğrencilerle sohbet eden ve projeleri inceleyen Vali Seddar Yavuz, açılış konuşmasında bilim ve teknolojiye yapılan yatırımların Türkiye’nin geleceği için taşıdığı öneme vurgu yaparak, gençlerin desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Konuşmasında, “Bağımsız ve güçlü bir Türkiye için yapmamız gereken, teknoloji yolculuğunda evlatlarımızı desteklemek, bu alana özel kaynaklar ayırmak ve onlara rehberlik etmektir. Bu vesileyle, yarışmaya katılan değerli gençlerimizi, onları hazırlayan kıymetli öğretmenlerimizi, ev sahipliği yapan üniversitemizin rektör ve akademisyenlerini, farklı illerden gelen tüm katılımcıları gönülden tebrik ediyorum. Türkiye'nin geleceğine olan inancımız her geçen gün daha da güçleniyor. Hepinizin yolu ve bahtı açık olsun.” dedi.
TÜBİTAK Sergi Açılışının ardından, İnönü Üniversitesi Rektörlük Senato Salonu’nda düzenlenen İnönü Üniversitesi Paydaş Kurumlar Toplantısına katılan Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmada “Üniversitelerimiz, ülkemizin bilim ve eğitim alanındaki en önemli markalarından biridir. Şehrimiz de bilim şehri tanımına son derece uygun bir yapıya sahiptir. Geçmişte farklı illerde görev yapmış Vali olarak şunu açıkça ifade etmek isterim ki, İlimizdeki üniversiteler, akademik başarıları, yürüttükleri projeler ve ortaya koydukları performans açısından önemli bir seviyeye ulaşmıştır. Bu başarıda emeği geçen tüm akademisyenlerimize, şehrimizin yöneticilerine ve katkı sunan herkese şükranlarımı sunuyorum.
Üniversiteler yalnızca kampüslerinde bilim üreten ve bunu uygulayan kurumlar değildir. Eğer öyle olsaydı, belirli şehirlerde toplanmaları daha verimli olabilirdi. Ancak biz üniversiteleri, şehri aydınlatan birer değer olarak görüyoruz. Dolayısıyla üniversitelerimizin sanayi, üretim, ihracat, sosyal ve kültürel alanlardaki çalışmalara aktif olarak katkı sağlaması gerektiğine inanıyoruz. Nitekim Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde her ilimize bir üniversite kazandırılmıştır.
Üniversite-sanayi iş birliği konusundaki çalışmalara daha fazla destek verilmesi büyük önem taşıyor. Şehrimizdeki tüm kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, iş dünyası ve yerel yönetimler üniversitelerin gelişmesine katkıda bulunmalı, akademisyenlerimizin daha iyi çalışma ortamlarına sahip olmalarını sağlamalıdır. Özellikle depremden etkilenen iki üniversitemizin fiziki altyapılarının hızla iyileştirilmesi için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Malatyalı iş insanlarımızın da bu sürece duyarlılık göstermesi büyük önem taşımaktadır.
Üniversitelerimizin gelişmesi için hayırseverlerimizin desteği de çok kıymetlidir. Depremin etkilerini ortadan kaldırmak ve eğitimde sürekliliği sağlamak için üniversitelerimize yapılacak bağışlar ve yatırımlar büyük bir anlam taşımaktadır. Bununla birlikte, şehrimizdeki başarılı öğrencilerimizin desteklenmesi de büyük önem arz etmektedir. Çok yetenekli araştırma projeleri geliştiren gençlerimiz var; ancak bu projelerin hayata geçirilmesi için ekonomik imkânları sınırlı olan öğrencilerimize destek sağlanmalıdır. Örneğin, bilim ve teknoloji alanında çalışan öğrenci gruplarımız malzeme temininde büyük zorluklar çekiyor. Bu noktada, iş insanlarımızın ve sanayi kuruluşlarımızın bu gençlere destek olması gerekmektedir.
Üniversitelerin güçlenmesi, bilim ve sanayi ile bütünleşmesi, bir şehrin kalkınmasının en önemli unsurlarından biridir. Günümüzde bilim ve teknolojiye yatırım yapmayan toplumlar, rekabet gücünü kaybetmeye mahkûmdur. Ülkemizin geleceği için bilim, sanayi ve teknoloji alanında yürütülen projelere sahip çıkmalıyız. Hepimiz biliyoruz ki, bağımsız ve güçlü bir ülke olmanın yolu üretmekten, çalışmaktan ve bilimsel araştırmalara değer vermekten geçiyor.
Bugün burada, üniversitelerimizin ve şehrimizin geleceğini birlikte şekillendirmek adına önemli bir adım atıyoruz. Sayın Rektörümüzün ve kıymetli akademisyenlerimizin her zaman yanındayız. Onların başarılı çalışmalarını desteklemek, bilim insanlarımızın projelerine sahip çıkmak hepimizin sorumluluğudur. Şehrimizin eğitim, bilim ve sanayi alanındaki potansiyelini en üst seviyeye çıkarmak için iş birliğimizi güçlendireceğimize inanıyorum.
Bu vesileyle, tüm katılımcılara tekrar teşekkür ediyor, üniversitelerimizin başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.” dedi.
Toplantı, karşılıklı istişare ve değerlendirmelerin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.
Kültür Sanat, 24 Şubat 2025 02:35
Yorumlar (0)
Et 750 TL, Garibanın Sesi Duvarı Aşamadı: Kasaplar Odası Başkanı’na Halktan Sert Tepki
HEKİMLER BİR KEZ DAHA “ARTIK YETER” DİYE SESLENDİ
KİLO VEREMİYORSANIZ SUÇLU İRADENİZ DEĞİL, LİPÖDEM OLABİLİR
YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ, ARALIK AYI TOPLANTILARINA BAŞLADI
40 GÜNLÜK BÜTÇE MARATONU SONA ERDİ
Battalgazi Belediyesi’nden 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne Özel Farkındalık Programı
3 Aralık Dünya Engelliler Günü programında konuşan Başkan Er:
BAŞKAN ER: “İKİZCE'DE ÇOK BÜYÜK BİR ALTYAPI ÇALIŞMASI YAPIYORUZ”
KALE’DEKİ SİLAHLI YARALAMA OLAYINDA 6 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
CİNAYET MAMO” YAZILI ARACIN SÜRÜCÜSÜ TESPİT EDİLDİ: EMNİYETTEN NET MESAJ
Akçadağ Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fatih Şahin’den 3 Aralık Engelliler Günü Mesajı
Tüfenkci: ‘Bu Binalar 10 Yılda Yapılmaz’ Diyenlere Sahada Cevap Veriyoruz
OKUL SPORLARI BOWLING LİSELER ARASI İL BİRİNCİLİĞİNE YOĞUN İLGİ
OKUL SPORLARI VOLEYBOL GENÇ KIZLAR İL BİRİNCİLİĞİ SONA ERDİ
Battalgazi Belediye Meclisi Aralık Dönemini İlk Birleşimle Açtı”
Cizre’de Skandalın Ardından Hesap Zamanı
GOLDEN GLOBAL PORTFÖY FAALİYETE BAŞLADI
Dünya AIDS Günü / BİLGİYLE GÜÇLEN, DAMGALAMAYA SON VER!
Cansu Durkun'dan Açık Çağrı: Güzellik Uğruna Geleceğinizi Riske Atmayın!
Vali Seddar Yavuz’un 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
Bir Adım Sağlık’tan Kış Aylarında Bağışıklığınızı Güçlendirecek 10 İpucu
Paşa Country ED, Lüksün Tanımını Yeniden Yapıyor
Kültür ve Medeniyet Yolculuğu
Başkan Geçit: Engelli Bireylerimizin Azmi ve Başarısı Toplumumuzun En Büyük Gücüdür
Akçadağ Durulova’da Trafik Kazası: İtfaiye Ekiplerinden Hızlı ve Profesyonel Müdahale
MALATYA’DA “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇUNDAN 34 YIL CEZASI BULUNAN ŞAHIS YAKALANDI
Kale’de Silahlı Kavga: 3 Kişi Yaralandı, 5 Şüpheli Yakalandı
“Fırat EDAŞ: İzinsiz Kazılar 10 Ayda 2.219 Elektrik Kesintisine Neden Oldu”
Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısında Konuşan Başkan Er;
Yeşilyurt Belediyesi’nden ÖNEM Projesine Moral ve Motivasyon Dolu Şenlik
Kadının Gücü Toplumu Güçlendirir: Başarı Hikâyeleri İlham Veriyor
Eğitim Merkezlerinde Satranç Rüzgârı Esti: Öğrenciler Kıyasıya Yarıştı
Başkan Kılıç: Engelliler Bugün de Yarın da Emek Piyasasının Vazgeçilmez Değerleridir
Kernek Mahallesi’nde Silahlı Kavga: 7 Şüpheli Yakalandı
Gelen İddialara Göre Ziraat Odaları Seçimleri Erteleniyor:
Türkiye Gençlik ve Eğitim Federasyonu Başkanlığına Ahmet Bayduz seçildi.
Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nde Mimsan’ın Yüksek Teknoloji Isıtma Çözümleri Tercih Edildi
Fırat EDAŞ’tan Akçadağ’a 21 Milyon TL’lik Altyapı Güçlendirme Yatırımı
Başkan Geçit’ten Dört Kuşağın Bir Arada Yaşadığı Aileye Ziyaret!
