Sadıkoğlu: “Yerinde dönüşüm hızlanmalı”
Ekonomi, 27 Şubat 2025 01:43
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Şubat ayı meclis toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Göçü tersine çevirmemiz için yerinde dönüşüm inşa faaliyetlerine hız vermemiz gerekiyor. Proje onay süreçleri hızlanmalı” dedi.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Şubat ayı meclis toplantısı, MTSO 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda Meclis Başkanı Hakan Er başkanlığında düzenlendi. Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, MTSO’nun meclis toplantısına katılım sağladı.
“TEMENNİMİZ, DEPREMİN AÇTIĞI YARALARIN EN KISA SÜREDE SARILMASI”
Meclis toplantısında konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 6 Şubat depremlerinin 2. yıl dönümünü geride bıraktıklarını hatırlatarak, “Asrın felaketinin 2. yıl dönümünde temennimiz, depremin açtığı yaraların en kısa sürede sarılmasıdır. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, sabır diliyorum” dedi.
“YERİNDE DÖNÜŞÜM HIZLANMALI”
Yerinde dönüşüm projelerinin belediyeler tarafından daha hızlı bir şekilde onaylanması gerektiğine vurgu yapan Başkan Sadıkoğlu, “TOKİ eliyle inşa edilen deprem konutları hızla yükseliyor. Şuana kadar kura çekimi yapılan konut sayısı 26 bin 305, ancak anahtar teslimi oranı çok düşük. Gidenlerin geri dönüşünü hızlandırmak için yerinde dönüşüm projelerinin hızlandırılması gerektiğine inanıyoruz. Belediyelerde onay bekleyen projeler var. Proje onay süreçlerinin hızlanmasını talep ediyoruz. 1 milyon 500 bin TL olan hibe ve kredi desteğinin de 2,5 milyon TL’ye yükseltilmesi için girişimlerimiz devam ediyor” şeklinde konuştu.
“GİRİŞİMLERİMİZ OLUMLU SONUÇ VERDİ”
6. Bölge teşvik süresinin 1 yıl daha uzatılmasından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Başkan Sadıkoğlu, “Malatya sanayisi için önem arz eden 6. Bölge teşvikleri süresi 31 Aralık 2024 tarihinde sona eriyordu. Sürenin bitmesine 3 ay kala başladığımız girişimlerimiz olumlu sonuç verdi. 6. Bölge teşvikleri 1 yıl daha uzatıldı. Talebimize olumlu karşılık veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a üyelerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.
“MODEL FABRİKAYI FAALİYETE GEÇİRİYORUZ”
Malatya Model Fabrikayı yakın zamanda faaliyete geçireceklerini de belirten Başkan Sadıkoğlu, şunları söyledi; “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte projesini yürüttüğümüz Model Fabrikayı yakın zamanda faaliyete geçiriyoruz. Deprem olmasa şimdiye faaliyette olmasını planlamıştık. 2. OSB’deki yeni İŞGEM binası içerisinde bulunan Model Fabrika, Doğu Anadolu Bölgemizdeki ilk model fabrika olacak. Sadece ilimize değil bölgemizdeki tüm illerin sanayilerine katkı sunacak. OSB’mizde bulunan fabrikaların daha nitelikli üretim yapabilmelerini ve yeni ürünler geliştirmelerini sağlayacak Model Fabrika, işletmelerin verimliliklerinin artmasına büyük katkı sağlayacak ve özellikle sanayimizin Endüstri 4.0’a dönüşümüne öncülük edecek.”
“YEŞİLYURT YENİDEN CAZİBE MERKEZİ OLACAK”
Malatya TSO Meclis Üyeleri ile bir araya gelmekten dolayı memnun olduğunu belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, depremden büyük yara alan Malatya’nın ticareti ve sanayisiyle yeniden ayağa kalkacağını vurguladı. Malatya’da birlik ve beraberliği diri tutmak gerektiğine değinen Başkan Geçit, Yeşilyurt’un yeniden cazibe merkezi olması için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.
Ayrıca şubat ayı meclis toplantısında; Malatya Ticaret ve Sanayi Odasına 25 yıldan fazla süredir üyelikleri bulunan şirketlere plaket takdiminde bulunuldu. Plaket takdimlerinin devam edeceği belirtildi.
Ekonomi, 27 Şubat 2025 01:43
Yorumlar (0)
Unutulmadı, Unutturulmadı: Mehmet Turhan’ın Hatırası Hastanede Yaşıyor.
Kırkgöz Sahil Parkı Yaz Sezonuna Hazırlanıyor
Başkan Er: “Kültürel Yatırımlarımızla Malatya’nın Kimliğini Güçlendiriyoruz.
LGS Öncesi Kusursuz Organizasyon: Hazırlıklar Eksiksiz Tamamlandı.
Seddar Yavuz: “Gönüllü Kan Bağışçıları İnsanlığın Sessiz Kahramanlarıdır.
Vali Seddar Yavuz’un Katılımıyla Hacı Hüseyin Kölük Camii İbadete Açıldı.
Başkan Erhan Cengiz: “Kuluncak’ın Geleceğini Birlikte İnşa Ediyoruz.
Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezi’nde İstihdama Giden Yol Açılıyor
Başkan Geçit’ten Genç Sporculara Destek: Alt Yapı Seçmelerini Yerinde İnceledi.
Selçuklu Mahallesi’nde Asfalt Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor.
MALATYA'DA HUZURLU SOKAKLAR UYGULAMASI: 3 BİN 974 KİŞİ SORGULANDI.
Uluslararası Başarıya İmza Atan İran Yapımı Film Türk İzleyicisiyle Buluşacak.
Yeniden Refah Heyetinden Yerel Basına Destek Ziyareti.
Kalça ve Diz Protezinde Robotik Cerrahi Yaygınlaşıyor.
Battalgazi’de Türküler Yarıştı, Şampiyonlar Ödüllerine Kavuştu.
Malatya’nın Geleceğine Yön Verecek Kararlar İçin Meclis Toplandı.
Büyükler Pazar Görsün Etkinliğinin Geliri Yetimler Kervanı’na Aktarıldı.
Türk Kanser Derneği’nden Yaz Aylarında Beslenme Uyarısı.
Muhtarlarla Bir Araya Gelen Başkan Er: Çözüm Odaklı Yönetim.
Malatya’da Feci Motosiklet Kazası: Genç Sürücü Hayatını Kaybetti.
Üniversite Açıldı Ama Öğrenci Barınacak Yer Bulamadı.
Başkan Geçit’ten Hizmet Mesajı: “Yeşilyurt İçin Durmadan Çalışıyoruz.
Türk Halk Müziğinin En Güçlü Sesleri Battalgazi’de Sahne Alıyor.
MALATYA’DA TEK YÜREK OLUNACAK: DEV EKRAN KURULUYOR.
Farklı Kültürler Aynı Sergide Buluştu.
MALATYA’DA KİLİTLENEN TRAFİĞE RADİKAL ÇÖZÜM.
MALATYA’DA KORKUTAN DEPREM: AKÇADAĞ’DA GECE YARISI SARSINTISI.
AKÇADAĞ HALKI: “EMEĞİ OLAN İŞÇİ, POZU VEREN SİYASETÇİ.
Gençler İçin Dijital Eğitim ve Kariyer Fırsatı.
KURŞUNLU’DA MODERN ALTYAPI HAMLESİ.
TARIM İŞÇİLERİNE KONFORLU YAŞAM: MALATYA’DA YENİ PROJE.
PANKREAS KANSERİNDE UMUT VEREN GELİŞME.
Yeşilyurt’ta Geleceğe Nefes Olanlara Ödül Verildi.
Halk Sağlığını Tehdit Eden Ürünlere Geçit Yok: Battalgazi’de Denetim Operasyonu.
MALATYA GÜCÜ FK’DAN PLAY-OFF’A FIRTINA GİBİ BAŞLANGIÇ.
Malatya-Elazığ Karayolunda Korkutan Kaza.
BATTALGAZİ’DE “KONFERANS” DEĞİL “KONFERANAS” SKANDALI.
AKÇADAĞ’DA FABRİKA KRİZİ: YILLARCA NEDEN SESSİZ KALINDI?
Kuyuönü’nde Yağmur Çilesi: Vatandaşlar İsyanda.
