Malatya’da Tazelenme Üniversitesi Öğrencileri Oyunlaştırılmış Egzersizlerle Gençleşti
Spor, 28 Şubat 2025 21:23
Ülkemizde 7'den 77'ye spor kültürünün yaygınlaştırılması, halkımıza sağlıklı ve bilinçli spor yaptırmak amacıyla 2012 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığmız tarafından hayata geçirilen “Koşabiliyorken Koş” projesi ile tüm vatandaşlarımızın spor yapabilmeleri büyük önem taşımaktadır.
Bu kapsamda İl Müdürlüğümüzün katkılarıyla Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Tazelenme Üniversitesi, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında dikkat çeken bir etkinliğe imza attı. Sabah saatlerinde teorik derslerle bilgi birikimlerini artıran 60 yaş üstü öğrenciler; sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler kapsamında öğleden sonra egzersiz ve spor dersleriyle fiziksel sağlıklarını güçlendirmeye devam ediyor. 27 Şubat 2025 tarihinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı Merkez Spor Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, oyunlaştırılmış egzersizler ve yarışmalarla kuşaklar arası dayanışma ön plana çıktı.
MTÜ Egzersiz ve Spor Bölümü akademisyenleri ile “Sürdürülebilir Aktif Yaşam Öğrenci Topluluğu“ nun iş birliğiyle hazırlanan etkinlik, İl Müdürlüğümüz ev sahipliğinde düzenlendi. Yarışmalarda, 60 yaş üstü Tazelenme Üniversitesi öğrencileri ile gençler aynı takımlarda yer alarak hem eğlendi hem de birbirlerinden ilham aldı. Koordinasyon geliştirici oyunların yanı sıra denge oyunları ve takım yarışmaları gibi aktivitelerle dolu etkinlik, katılımcılara keyifli anlar yaşattı.
Etkinliğe büyük destek veren Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ebu Bekir KAYHAN yapılan yarışmalarda başarılı olan her bir şampiyona madalyalarını takdim etti ve programda yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerin devam etmesi için destek sözü verdi. Katılımcılar arasında yer alan Tazelenme Üniversitesi öğrencileri, “Bu yarışmalar sayesinde içimizdeki çocukla yeniden buluştuk. Hem gençlerle bir arada olmak hem de hareket etmek bize enerji verdi” ifadeleriyle memnuniyetlerini dile getirdi.
Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Egzersiz ve Spor Bölümünde görev yapan değerli akademisyenler ise “Tazelenme Üniversitesi, Üniversitemizin topluma hizmet misyonunun en güzel örneklerinden biri. MTÜ Rektörümüz sayın Prof. Dr Recep BENTLİ yaşlılarımızın fiziksel ve mental sağlıklarıyla ilgili etkinlikleri destekleyerek, gençlerimizle bir araya gelmeleri ve kuşaklar arası bağın güçlendirilmesi hususuna verdiği önemi biliyoruz. Bu tür etkinlikleri arttırmak için var gücümüzle çalışmalara devam edeceğiz, kaliteli yaşlanma konusunda bölüm olarak üzerimize düşeni hem hocalar hem de öğrencilerimizle yerine getireceğiz” dediler.
İl Müdürlüğümüz ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi arasında imzalanan iş birliği protokulü kapsamında İl Müdürlüğümüzün katkılarıyla gerçekleşen etkinlik, katılımcıların coşkusu ve dayanışma ruhuyla tamamlandı. Tazelenme Üniversitesi’nin bu tür yenilikçi yaklaşımları, yaşlı bireylerin aktif bir yaşam sürmesine olanak tanırken, genç nesillerle köprü kurmaya da katkı sağlıyor.
Spor, 28 Şubat 2025 21:23
Yorumlar (0)
Deprem Sonrası İnşa Edilen 714 İş Yeri İçin Kritik Süreç: Hak Sahiplerine Önemli Duyuru
Hazır Beton Endeksi Ekim Ayı Raporu Açıklandı!
BAŞKAN TAŞKIN, TAMAMLANAN PROJELERİ TEŞKİLATLA İNCELEDİ
Unutulmaz Bir Gece: Havlucu Memed Anlatacak, Lütfü Acıbucu Söyleyecek!”
Evde Sağlık Bir Lüks Değil, İhtiyaç!
BAŞKAN GEÇİT: “RESTORASYON PROJELERİ ÇIRMIHTI’YA YENİ BİR ÇEHRE KAZANDIRIYOR
Uygulama Noktasında Narkotik Darbesi: Şahıs ve Araçtan Uyuşturucu Çıktı
Deprem Bölgesinde Başlayan Umut Yolculuğu" -
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ KASIM AYI TOPLANTILARININ II. BERLEŞİMİ YAPILDI
Yıldız’dan Sert Uyarı: “Bu Yanlıştan Geri Dönülmezse Sorun Büyür”
Tüvtürk Kavşağında Meydana Gelen Kaza Panik Yarattı
Beylerderesi Viyadüğü Üzerinde Zincirleme Trafik Kazası
Duygusal Manipülasyonlar Öz Saygıyı Yok Ediyor
BATTALGAZİ’DE ARA TATİL ÇOCUK ŞENLİKLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
AĞBABA; “MALATYA’DA AFAD’IN KENDİ BİNASI YOK”
İstanbul’da Kuluncak Rüzgarı: MAKULDER Kongresi Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi
Fırat EDAŞ, Zorlu Kış Şartlarına Karşı Sahada Önlemlerini Aldı
Malatya TSO ile Osmaniye TSO kardeş oda oldu
Kandilli Rasathanesi Deprem Erken Uyarı Sisteminde Önemli Test Başarısı
Binalarda Baca Güvenliğini Göz Ardı Etmeyin!
Burhan Kılıç: “Malatya, Yeniden Refah’ın güçlü bir kalesi olmaya devam edecek”
Yeşilyurt Belediyesi’nden Öğrencilere Ücretsiz Kurs Desteği!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin İlimizde Bir Dizi Programlara Katıldı
YEŞİLYURT’TA GEÇMİŞE VEFA, GELECEĞE İLHAM: “BİR DEĞER, BİR ÖMÜR” PROJESİ BAŞLADI
MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAMİ ER’İ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
MALATYA'DA KIŞ KAPIYA DAYANDI: DEPREM BÖLGESİNDE BÜYÜK SINAV
Birlik Çağrısı: Başkan Geçit STK’ları Masada Buluşturdu
Endüstriyel Hayvancılık, Küresel İklim Hedeflerini Tehdit Ediyor
Yapay Zeka Çözümü Çin Beyaz Yunuslarının Korunmasında Erken Başarı Gösterdi
Miyop ve Astigmat Tedavisinde Smile Pro Lazer Avantaj Sunuyor
BAŞKAN GEÇİT, ESNAFIN GÖRÜŞ VE TALEPLERİNİ YERİNDE DEĞERLENDİRDİ
ARGUVAN BELEDİYESİ SOSYAL KONUT PROJESİ SATIŞA ÇIKIYOR
Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası
AĞBABA; MALATYASPOR’A DESTEK İSTEDİ
Büyükşehir Belediyesi Altyapı çalışmalarına aralıksız devam ediyor
Milletvekili Babacan: “Malatya Bölgenin Adalet Merkezi Oluyor”
İlçe Başkanları Ne İş Yapıyor? Halk Soruyor: Çalışıyorsanız Sonuç Nerede?
Battalgazi İlçesin'de Ölümlü Zincirleme Trafik Kazası
Kış Lastiği Kullanımı Hakkında Valikte Bilgilendirme
