Vali Seddar Yavuz’un 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlama Mesajı
Gündem, 07 Mart 2025 05:03
Aile içinde anne olmakla başlayan fedakârlıkları, sevgi, saygı ve hoşgörü duygularıyla toplumu olumlu yönde etkileyen en büyük güç olan kadınlarımız, yeryüzünde merhametin, şefkatin, sevginin ve fedakârlığın sembolüdür. Kadın; yalnızca aile içinde değil, hayatın her alanında birleştirici gücüyle toplumun temel direği, geleceğimizin mimarıdır.
İslam dininde de kadına büyük bir değer verilmiş ve kadının toplumda saygın bir yeri olduğu vurgulanmıştır. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bir hadisinde şöyle buyurmuştur: “Sizin en hayırlınız hanımlarına karşı en iyi davranandır” (Tirmizî, Radâ, 11.) Bu hadis, kadınlara olan saygı ve sevginin en güzel göstergesidir ve onların toplumda layık oldukları yeri almalarını öğütler.
Tarihimiz boyunca kadınlarımız, sadece aile yaşamında değil, vatan savunmasında, eğitimde, üretimde ve yönetimde en ön saflarda yer almıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınının gücünü ve yetkinliğini görerek, onlara birçok Batılı ülkeden önce seçme ve seçilme hakkını kazandırmış, kadınlarımızın toplumsal hayatta hak ettiği yeri almasını sağlamıştır. Atatürk’ün “Dünyada her şey kadının eseridir.” sözü, kadınlarımızın toplum içindeki değerini en güzel şekilde özetlemektedir.
Bugünün Türkiye’sinde kadınlarımız; eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına kadar her alanda üstlendikleri sorumlulukla Aziz Türk Milleti’nin geleceğe güvenle bakmasının teminatıdır. Kadınlarımızın toplum içinde her anlamda layık oldukları yeri almaları en büyük arzularımızdandır.
Aile kurumunun temeli, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımızın hayatın her alanına etkin bir şekilde katılmalarına imkân sağlayacak şartları oluşturmak, her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmek, kadın-erkek herkesin ortak sorumluluğudur. Devletimiz, kadınlara eğitim, iş ve sosyal hayatta erkeklerle eşit fırsatlar sunmak adına son yıllarda çok büyük ve köklü reformlar gerçekleştirmiştir. Özellikle çalışma hayatında kadın istihdamını artırmaya yönelik yapılan pozitif ayrımcılığın yanı sıra, kadına yönelik şiddetin önlenmesi adına KADES, elektronik kelepçe gibi uygulamalarla, ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımız, Emniyet ve Jandarma birimlerimizle birlikte büyük bir hassasiyetle çalışıyoruz.
Kadına yönelik bakış açımızın temelinde, onları hayatın her alanında bir birey olarak görmek, emeklerini ve fedakârlıklarını takdir etmek yatmaktadır. Kadınlarımız, sadece bir gün değil, yılın her günü saygıyı, sevgiyi ve takdiri hak etmektedir. Onların emeğini yok sayan, şiddete maruz bırakan her türlü anlayışla mücadele etmek, toplum olarak hepimizin görevidir.
Kadın erkek ilişkilerinde, aile ortamında veya toplumsal hayatta şiddetin yerine sevginin, hoşgörünün ve karşılıklı anlayışın hâkim olması için ilçelerimizde, mahallelerimizde bilgilendirici ve bilinçlendirici etkinlikler düzenleyerek farkındalık yaratmaya gayret ediyoruz.
Bu vesileyle, başta şehit ve gazi anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, huzur, mutluluk ve başarı dolu günler temenni ediyorum.
Gündem, 07 Mart 2025 05:03
Yorumlar (0)
CHP’li Ali Aslan’dan Sultansuyu Tepkisi: “Bu Sessizlik Hesap Vermekten Kaçış mı?”
Şehirlerarası Otobüslerde Emniyet Kemeri ve Kış Lastiği Denetimi
Soğuk Havaya Karşı Battalgazi’de Tuzlama Çalışmaları Aralıksız Sürüyor
ELAZIĞ’IN BASKİL İLÇESİNDE 4.7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM
Yaka Mahallesi Dilek Yolu Caddesi’nde Konteyner Yangını Korkuttu
Acıda da Birlikteyiz: Büyükşehir Belediyesi Vatandaşın Yanında
Ulaşımda Yeni Adım: Başkan Er Porga Bağlantı Yolunu Denetledi
Yeşilyurt’ta Geleceğe Yeşil Dokunuş: Yeşil Yaşam Evleri Yükseliyor
Yeni Yıla Görev Başındaki Kahramanlarla Girildi
Malatya’da Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Eğitime Bir Gün Ara Verildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN GECE BOYU KESİNTİSİZ MESAİ
ESNAFA NEFES ALDIRAN KARAR: E-ARŞİV FATURA ZORUNLULUĞU 1 YIL ERTELENDİ
Yoğun Kar Yağışında Devlet Sahada: Güvenlik Güçleri Görev Başında
Çukur Dere Mahalle Muhtarı Fatih Gönültaş’tan Vali Seddar Yavuz’a Övgü Dolu Teşekkür
Yıl Bitmeden Şiddet Patladı: Malatya’da Bıçaklı Kavga
Soğuk Hava ve Yoğun Kar Etkili Oldu: Kurumlar Koordinasyon İçinde Sahada
Çağdaş Gazeteciler Derneği Malatya Şube Başkanı İbrahim Göçmen’den Yeni Yıl Mesajı
Battalgazi’de Kar Mesaisi Aralıksız: Başkan Taşkın Çalışmaları Yerinde İnceledi
Yeşilyurt’ta Kış Mesaisi: Yol Açma ve Tuzlama Çalışmaları Sürüyor
Yoğun Kar Yağışına Anında Önlem: Başkan Bayram Ekipleri Göreve Çağırdı
Birlik, Adalet ve Umut Vurgulu Yeni Yıl Mesajı
Yeşilyurt’ta Şohben Faciası: Banyoda Gaz Zehirlenmesi, 1 Kişi Yoğun Bakımda
Yeşilyurt’ta Yılbaşı Öncesi Zabıta Denetimleri Hız Kazandı
Emniyetten Sürücülere Kar Yağışı ve Buzlanma Uyarısı
Emniyetten Dolandırıcılığa Karşı Uyarı: Vatandaşlar Bilgilendirildi
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 75 Bin 376 Sentetik Hap Ele Geçirildi
Yeni Havalimanı Nisan’da Hizmete Giriyor
Malatya’nın Kalkınma Yol Haritası Ankara’da Değerlendirildi
Vali Seddar Yavuz’un Yeni Yıl Mesajı
Başkan Er: “Yeni Yıl Umut, Birlik ve Dayanışma Getirsin”
MASKİ’den Doğanşehir’e Rekor Altyapı Yatırımı
Barış Yıldız 2025’i Anlattı: “Malatya Kaybetti, İktidar Seyretti”
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kış Tedbirlerini Aldı
Battalgazi Belediyesi’nden Kar Yağışına Karşı Yoğun Mesai
Yeşilyurt Belediyesi’nin Geleneksel 3 Bant Bilardo Turnuvası Büyük İlgiyle Tamamlandı
Yeşilyurt’ta Kış Seferberliği: Ekipler Karla Mücadelede Teyakkuzda
Malatya’da Kar Felaketi Değil, İhmal Tablosu! YILDIZ Sert Konuştu
Akaryakıt Kaçakçılığı İle Mücadele Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
Bağımlılık İle Mücadele İl Koordinasyon Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
