Vali Seddar Yavuz’un 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlama Mesajı
Gündem, 07 Mart 2025 19:20
Aile içinde anne olmakla başlayan fedakârlıkları, sevgi, saygı ve hoşgörü duygularıyla toplumu olumlu yönde etkileyen en büyük güç olan kadınlarımız, yeryüzünde merhametin, şefkatin, sevginin ve fedakârlığın sembolüdür. Kadın; yalnızca aile içinde değil, hayatın her alanında birleştirici gücüyle toplumun temel direği, geleceğimizin mimarıdır.
İslam dininde de kadına büyük bir değer verilmiş ve kadının toplumda saygın bir yeri olduğu vurgulanmıştır. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bir hadisinde şöyle buyurmuştur: “Sizin en hayırlınız hanımlarına karşı en iyi davranandır” (Tirmizî, Radâ, 11.) Bu hadis, kadınlara olan saygı ve sevginin en güzel göstergesidir ve onların toplumda layık oldukları yeri almalarını öğütler.
Tarihimiz boyunca kadınlarımız, sadece aile yaşamında değil, vatan savunmasında, eğitimde, üretimde ve yönetimde en ön saflarda yer almıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınının gücünü ve yetkinliğini görerek, onlara birçok Batılı ülkeden önce seçme ve seçilme hakkını kazandırmış, kadınlarımızın toplumsal hayatta hak ettiği yeri almasını sağlamıştır. Atatürk’ün “Dünyada her şey kadının eseridir.” sözü, kadınlarımızın toplum içindeki değerini en güzel şekilde özetlemektedir.
Bugünün Türkiye’sinde kadınlarımız; eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına kadar her alanda üstlendikleri sorumlulukla Aziz Türk Milleti’nin geleceğe güvenle bakmasının teminatıdır. Kadınlarımızın toplum içinde her anlamda layık oldukları yeri almaları en büyük arzularımızdandır.
Aile kurumunun temeli, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımızın hayatın her alanına etkin bir şekilde katılmalarına imkân sağlayacak şartları oluşturmak, her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmek, kadın-erkek herkesin ortak sorumluluğudur. Devletimiz, kadınlara eğitim, iş ve sosyal hayatta erkeklerle eşit fırsatlar sunmak adına son yıllarda çok büyük ve köklü reformlar gerçekleştirmiştir. Özellikle çalışma hayatında kadın istihdamını artırmaya yönelik yapılan pozitif ayrımcılığın yanı sıra, kadına yönelik şiddetin önlenmesi adına KADES, elektronik kelepçe gibi uygulamalarla, ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımız, Emniyet ve Jandarma birimlerimizle birlikte büyük bir hassasiyetle çalışıyoruz.
Kadına yönelik bakış açımızın temelinde, onları hayatın her alanında bir birey olarak görmek, emeklerini ve fedakârlıklarını takdir etmek yatmaktadır. Kadınlarımız, sadece bir gün değil, yılın her günü saygıyı, sevgiyi ve takdiri hak etmektedir. Onların emeğini yok sayan, şiddete maruz bırakan her türlü anlayışla mücadele etmek, toplum olarak hepimizin görevidir.
Kadın erkek ilişkilerinde, aile ortamında veya toplumsal hayatta şiddetin yerine sevginin, hoşgörünün ve karşılıklı anlayışın hâkim olması için ilçelerimizde, mahallelerimizde bilgilendirici ve bilinçlendirici etkinlikler düzenleyerek farkındalık yaratmaya gayret ediyoruz.
Bu vesileyle, başta şehit ve gazi anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, huzur, mutluluk ve başarı dolu günler temenni ediyorum.
Gündem, 07 Mart 2025 19:20
Yorumlar (0)
Büyükşehir Belediyesi Malatya’nın Altyapısında Tarihi Dönüşüm Başlattı.
Gençlerin Yeni Adresi: TOKİ Karagöz Spor Kompleksi.
Daha Sağlıklı Bir Malatya İçin İlaçlama Çalışmaları Hız Kazandı.
Başkan Er: “Yeni Hicri Yılın İnsanlığa Huzur ve Barış Getirmesini Diliyorum.
Vali Yavuz: “Muharrem Ayı Birlik, Beraberlik ve Kardeşliğin Simgesidir.
Basın Özgürlüğü Kadar Basın Ahlakı da Önemlidir.
Orduzu Spor, Malatya Satranç Şampiyonu Oldu.
Ekranlar Büyütüyor, Hayat Küçülüyor: Kayıp Neslin Hikâyesi.
Dayanışmanın En Güzel Örneği: MİDİDER’den Anlamlı Organizasyon..
Kiras Hukuk Bürosu Görkemli Bir Törenle Hizmete Açıldı.
Unutulmadı, Unutturulmadı: Mehmet Turhan’ın Hatırası Hastanede Yaşıyor.
Kırkgöz Sahil Parkı Yaz Sezonuna Hazırlanıyor
Başkan Er: “Kültürel Yatırımlarımızla Malatya’nın Kimliğini Güçlendiriyoruz.
LGS Öncesi Kusursuz Organizasyon: Hazırlıklar Eksiksiz Tamamlandı.
Seddar Yavuz: “Gönüllü Kan Bağışçıları İnsanlığın Sessiz Kahramanlarıdır.
Vali Seddar Yavuz’un Katılımıyla Hacı Hüseyin Kölük Camii İbadete Açıldı.
Başkan Erhan Cengiz: “Kuluncak’ın Geleceğini Birlikte İnşa Ediyoruz.
Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezi’nde İstihdama Giden Yol Açılıyor
Başkan Geçit’ten Genç Sporculara Destek: Alt Yapı Seçmelerini Yerinde İnceledi.
Selçuklu Mahallesi’nde Asfalt Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor.
MALATYA'DA HUZURLU SOKAKLAR UYGULAMASI: 3 BİN 974 KİŞİ SORGULANDI.
Uluslararası Başarıya İmza Atan İran Yapımı Film Türk İzleyicisiyle Buluşacak.
Yeniden Refah Heyetinden Yerel Basına Destek Ziyareti.
Kalça ve Diz Protezinde Robotik Cerrahi Yaygınlaşıyor.
Battalgazi’de Türküler Yarıştı, Şampiyonlar Ödüllerine Kavuştu.
Malatya’nın Geleceğine Yön Verecek Kararlar İçin Meclis Toplandı.
Büyükler Pazar Görsün Etkinliğinin Geliri Yetimler Kervanı’na Aktarıldı.
Türk Kanser Derneği’nden Yaz Aylarında Beslenme Uyarısı.
Muhtarlarla Bir Araya Gelen Başkan Er: Çözüm Odaklı Yönetim.
Malatya’da Feci Motosiklet Kazası: Genç Sürücü Hayatını Kaybetti.
Üniversite Açıldı Ama Öğrenci Barınacak Yer Bulamadı.
Başkan Geçit’ten Hizmet Mesajı: “Yeşilyurt İçin Durmadan Çalışıyoruz.
Türk Halk Müziğinin En Güçlü Sesleri Battalgazi’de Sahne Alıyor.
MALATYA’DA TEK YÜREK OLUNACAK: DEV EKRAN KURULUYOR.
Farklı Kültürler Aynı Sergide Buluştu.
MALATYA’DA KİLİTLENEN TRAFİĞE RADİKAL ÇÖZÜM.
MALATYA’DA KORKUTAN DEPREM: AKÇADAĞ’DA GECE YARISI SARSINTISI.
AKÇADAĞ HALKI: “EMEĞİ OLAN İŞÇİ, POZU VEREN SİYASETÇİ.
Gençler İçin Dijital Eğitim ve Kariyer Fırsatı.
