Vali Seddar Yavuz’un 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlama Mesajı
Gündem, 07 Mart 2025 11:30
Aile içinde anne olmakla başlayan fedakârlıkları, sevgi, saygı ve hoşgörü duygularıyla toplumu olumlu yönde etkileyen en büyük güç olan kadınlarımız, yeryüzünde merhametin, şefkatin, sevginin ve fedakârlığın sembolüdür. Kadın; yalnızca aile içinde değil, hayatın her alanında birleştirici gücüyle toplumun temel direği, geleceğimizin mimarıdır.
İslam dininde de kadına büyük bir değer verilmiş ve kadının toplumda saygın bir yeri olduğu vurgulanmıştır. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bir hadisinde şöyle buyurmuştur: “Sizin en hayırlınız hanımlarına karşı en iyi davranandır” (Tirmizî, Radâ, 11.) Bu hadis, kadınlara olan saygı ve sevginin en güzel göstergesidir ve onların toplumda layık oldukları yeri almalarını öğütler.
Tarihimiz boyunca kadınlarımız, sadece aile yaşamında değil, vatan savunmasında, eğitimde, üretimde ve yönetimde en ön saflarda yer almıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınının gücünü ve yetkinliğini görerek, onlara birçok Batılı ülkeden önce seçme ve seçilme hakkını kazandırmış, kadınlarımızın toplumsal hayatta hak ettiği yeri almasını sağlamıştır. Atatürk’ün “Dünyada her şey kadının eseridir.” sözü, kadınlarımızın toplum içindeki değerini en güzel şekilde özetlemektedir.
Bugünün Türkiye’sinde kadınlarımız; eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına kadar her alanda üstlendikleri sorumlulukla Aziz Türk Milleti’nin geleceğe güvenle bakmasının teminatıdır. Kadınlarımızın toplum içinde her anlamda layık oldukları yeri almaları en büyük arzularımızdandır.
Aile kurumunun temeli, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımızın hayatın her alanına etkin bir şekilde katılmalarına imkân sağlayacak şartları oluşturmak, her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmek, kadın-erkek herkesin ortak sorumluluğudur. Devletimiz, kadınlara eğitim, iş ve sosyal hayatta erkeklerle eşit fırsatlar sunmak adına son yıllarda çok büyük ve köklü reformlar gerçekleştirmiştir. Özellikle çalışma hayatında kadın istihdamını artırmaya yönelik yapılan pozitif ayrımcılığın yanı sıra, kadına yönelik şiddetin önlenmesi adına KADES, elektronik kelepçe gibi uygulamalarla, ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımız, Emniyet ve Jandarma birimlerimizle birlikte büyük bir hassasiyetle çalışıyoruz.
Kadına yönelik bakış açımızın temelinde, onları hayatın her alanında bir birey olarak görmek, emeklerini ve fedakârlıklarını takdir etmek yatmaktadır. Kadınlarımız, sadece bir gün değil, yılın her günü saygıyı, sevgiyi ve takdiri hak etmektedir. Onların emeğini yok sayan, şiddete maruz bırakan her türlü anlayışla mücadele etmek, toplum olarak hepimizin görevidir.
Kadın erkek ilişkilerinde, aile ortamında veya toplumsal hayatta şiddetin yerine sevginin, hoşgörünün ve karşılıklı anlayışın hâkim olması için ilçelerimizde, mahallelerimizde bilgilendirici ve bilinçlendirici etkinlikler düzenleyerek farkındalık yaratmaya gayret ediyoruz.
Bu vesileyle, başta şehit ve gazi anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, huzur, mutluluk ve başarı dolu günler temenni ediyorum.
Gündem, 07 Mart 2025 11:30
Yorumlar (0)
Afet Sonrası Öğretmenlere Psikososyal Destek: Malatya’da Önemli Proje
Yeşilyurt’ta Çay Kenarında Boğulma Olayı
AKÇADAĞ’DA “BİRLİK VE BERABERLİK” POZU: MASADA KAHVALTI, SAHADA SESSİZLİK
Vali Yavuz Katıldı: Aile, Şiddet ve Madde Bağımlılığı Masaya Yatırıldı
Malatyalı Çiftçilere Müjde: Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Hesaplarda
ETKİN ECZACILIK DERNEĞİ 12. BİLİMSEL YIL SONU TOPLANTISI ECZACILAR VE SEKTÖR PAYDAŞLARININ GENİŞ KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
ETKİN ECZACILIK DERNEĞİ 12. BİLİMSEL YIL SONU TOPLANTISI ECZACILAR VE SEKTÖR PAYDAŞLARININ GENİŞ KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Prof. Dr. Fahri Işık’a Cumhurbaşkanlığı’ndan Üstün Başarı Ödülü
Yeşilyurt’ta Miniklere Depremde Hayat Kurtaran Eğitim
Battalgazi Belediyesi’nden Çifte Denetim: Yol Güvenliği ve Pazar Yerleri Mercek Altında
Hemzemin Geçitte Acı Olay: 1 Öğrenci Tren Altında Kalarak Hayatını Kaybetti
Kozmetiğin Güç Haritası: Türkiye’de Güzellik Sektörünün Stratejik Analizi
Okullarda Sağlıklı Beslenme Alarmı: Gıda Hizmetlerinde Kriterler Yükseliyor
Turkmall'dan Karabağlar'a Yeni Aile Sağlığı Merkezi
Uzm. Kl. Psk. Berfin Çetintaş’tan İlişkilerde Sağlıklı Bağlanma Üzerine Önemli Mesajlar
Yerinde Dönüşümde KDV Tartışması: Sadıkoğlu’ndan Yüzde 1 Talebi
İkizce Konutlarında Değişim: Başkan Geçit Yaşam Kalitesine Dikkat Çekti
Battalgazi Belediyesi’nden Aile Odaklı Büyük Destek Paketi
FENDOĞLU ULAŞTIRMA BAKANINA HIZLI TREN’İ SORDU
MOTAŞ’ta Şeffaf Alım Süreci: 30 Şoför İçin Kura Çekimi Yapıldı
MAGİNDER’den Sağlık Camiasına 50 Tekerlekli Sandalye Desteği
Vali Yavuz Darende İlçesindeki Çalışmaları Yerinde İnceledi
GÜZEL DERNEK, KAPALI KAPI!” Organize Sanayi’de Güç Var Ama Paylaşan Yok mu?
Aziz Yiğit’ten Yerinde ve Cesur Çıkış: Yeşilyurtspor’un Genel Kurulu Yeşilyurt’ta Yapılmalı
CHP’DE DOĞANŞEHİR TABLOSU: “GİDEN GİDENE, KALAN KİME?”
Narkotik’ten Sokak Satıcılarına Darbe: 3 Bin 644 Sentetik Ecza Ele Geçirildi
İDDİA: MALATYA’DA BAZI MUHTARLAR VE BELEDİYE PERSONELLERİ SAHADA DEĞİL, BANKAMATİKTE Mİ?
Yeşilyurt Belediyesi’nden Melekbaba Gençlerine ÖNEM’li Etkinlik
AK Parti Kadın Kolları Mahalle Başkanları Toplantısına Başkan Taşkın Katıldı
Orduzu Mahallesi’nde Ev Yangını Paniğe Neden Oldu
Ağbaba, Adli Tıp Bölge Başkanlığı’nı Gündeme Taşıdı
Hacı Mehmet Karagözlü Tefsirli Yatılı Hafızlık Akademisinin Temeli Atıldı
Battalgazi Şire Pazarı’nda Silahlı Kavga Paniği: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheli Gözaltında
GENÇ GİRİŞİMCİLER NE YAPTI, NE YAPAMADI? SORMAK SUÇ MU?
Akçadağ Belediyesi’nden Öğrencilere Anlamlı Dokunuş
Erken Çocuk Bakımında Alarm: TODAM’dan Türkiye’ye Bütüncül Reform Çağrısı
Yeşilyurt’un Enerji Altyapısı Fırat EDAŞ Yatırımıyla Güçleniyor
HomeSasalı Hatıra Ormanında Fidanlar Toprakla Buluştu
Büyükşehir Personelleri Eğitim Programında Buluştu
