Başkan Ali Bakan: “Yıl sonuna kadar Malatya’mızın kalbi tekrar atmaya başlayacak”
Gündem, 14 Mart 2025 09:22
AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan, Malatya’da çeşitli ziyaretlerde bulunan önceki dönem Kamu Başdenetçisi ve Cumhurbaşkanı Eski Başdanışmanı Şeref Malkoç ve Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın ile birlikte Akpınar Çarşı Projesi’ni yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
Yakın ilgi göstererek kendileriyle beraber incelemelerde bulunan Şeref Malkoç’a Malatyalılar ve AK Parti teşkilatı adına teşekkürlerini ileten AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan, “Depremin belki de en fazla yıkıma sebep olduğu Malatya’da yaklaşık sekiz aydır çarşı merkezindeki şantiye alanlarını inceliyoruz. Asrın felaketini yaşadık ama devletimiz güçlü olunca çığır açan bir çalışmayla sekiz ayda inşaatlar bugünkü haline geldi; büyük oranda bitti. Nisan, mayıs gibi de bir kısım dükkan ve konutlar teslim edilecek. Yıl sonuna kadar Akpınar Çarşı Projesi’ndeki çalışmaların tamamlanması ve esnafımızın kalıcı işyerlerine kavuşması hedefleniyor. Malatya’mız çarşısı gidince kalbi gitmiş gibi hissetti. Bizler inanıyoruz ki, güçlü devletimiz, güçlü liderliğimiz ve milletimizin sarsılmaz birliğiyle Malatya’mız eskisinden daha güzel, daha sağlam bir hale gelecek. En kısa zamanda şehrimizin kalbinin yeniden atmasını sağlayacağız. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan, her anımızda yanımızda olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve hükümetimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Malatya’mızın yeniden ayağa kalkması için gayret gösteren tüm emekçilere, işçilere, mühendislerden yöneticilere kadar her kademede katkı sağlayan herkese ayrıca teşekkür ediyoruz. Bizler, AK Parti teşkilatı olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Malatya’mızı yeniden güçlü ve güzel günlere taşımaya kararlıyız” ifadelerini kullandı.
Malkoç: “Buradaki çalışmalar dünyada üniversitelere ders olarak okutulmalı”
Deprem sonrasındaki süreçte olağanüstü gelişmelerin yaşandığını kaydeden Şeref Malkoç, “İki yıl gibi kısa bir süre içerisinde çok güzel yapılanmalar oldu. Dünyanın hiçbir ülkesi bu kadar kısa zamanda 250 bin binayı tamamlayamaz. Yıl sonuna kadar inşallah bu binaların sayısı 500 bine çıkacak. Akpınar bölgesi Malatya’da ticaretin can damarıydı. Dolayısıyla buranın yeniden inşası çok önemli. Buraya çakılan fore kazıkların toplamı 350 kilometre yapıyor. Neredeyse buradan Kayseri’ye kadar. Olağanüstü bir çaba, masraf var. Emeği geçen bütün arkadaşları tebrik ediyorum. Sadece zamanla değil kendileriyle de yarıştılar. Dünyaya örnek teşkil edecek bir çalışma oldu. Buradaki çalışmalar dünyadaki üniversitelerde ders olarak okutulmalı. Valilerimize, il başkanlarımıza, belediye başkanlarımıza, bürokratlarımıza ve çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Mübarek Ramazan ayınızı tebrik ediyorum” dedi.
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın ise “İl başkanımızın da ifade ettiği gibi Malatya’nın kalbindeyiz. Burada devam eden projenin sonucunda esnafımız kalıcı yerlerine kavuşacak ve ticaret yeniden canlanacak. İnşaatlarımız hızla ilerliyor. Depreme karşı zayıf olan zeminin iyileştirilmesi için büyük zaman ve emek harcandı. Hamdolsun zemin bitti, temeller atıldı ve binalar yükseldi. Mayısta teslimler başlıyor. Yıl sonuna kadar Akpınar Çarşı Projesi’nin tamamlanması hedefleniyor. Bu süreçte, halkımızla şeffaf bir iletişim içinde, tüm gelişmeleri adım adım paylaşmayı sürdürüyoruz” diye konuştu.
Gündem, 14 Mart 2025 09:22
Yorumlar (0)
Eleştiriler İşe Yarıyor: TSO Yönetimi Nihayet Göründü.
Malatya’da Birlik ve Kardeşliğin Adı: Salih Karademir.
“NEBAHAT” ROMANI İÇİN ANLAMLI BULUŞMA
Miniklerden Ramazan Şenliği: Erdem Okulu’ndan Anlamlı Etkinlik
Bir Öğretmeni Kaybetmek: Eğitime Adanmış Bir Ömür Sona Erdi
Başkan Er: “Kadınlar Toplumun En Güçlü Temelidir
İftar Sofrasında Birlik Mesajı: Başkan Er Meclis Üyeleriyle Buluştu
Okul Çevrelerinde Sıkı Denetim: “Güvenli Okul, Güvenli Gelecek” Uygulaması Sürüyor
Çukurdere’de Şüpheli Ölüm: Hurda Toplayan Yaşlı Adam Şantiye Alanında Hayatını Kaybetti
Sadıkoğlu ve Hilal Acı’dan 8 Mart’ta Kadınlara Güçlü Mesaj.
Fazilet Erdemir’den Kadın Vurgusu: “Malatya Kadını Güçlendikçe Türkiye Güçlenir”
Fedakârlık Hiçe Sayıldı: Akçadağ Odası’nda Skandal Yönetim
TSO’da Tek Kişilik Yönetim: Sadıkoğlu Çalışıyor, Diğerleri Nerede?
İş İnsanı Mustafa Kılınç’tan 8 Mart Mesajı: Deprem Bölgesindeki Kadınların Mücadelesi Takdire Şayan
Kernek Mahallesi’nde Şüpheli Ölüm: Yaşlı Adam Evinde Hayatını Kaybetmiş Halde Bulundu
HİMYAÇ Başkanı Budan’dan 8 Mart Çağrısı: “Kadınlar Güvende Yaşamak İstiyor
Başkan Hasan Ulutaş Sahurda Gençlerle Buluştu: Akçadağ’ın Geleceği Konuşuldu
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 5 Şüpheli Gözaltında
Afetlere Hazırlık Güçleniyor: YAKUT Ekibine AFAD Eğitimi
Kadınlar Günü’nde Duygulandıran Ziyaret: Şehit Yarbay Songül Yakut’un Annesi Yalnız Bırakılmadı
Büyükşehir’in Düzenlediği Voleybol Ligi’nde Kupayı Millî Eğitim Müdürlüğü Kaldırdı
Malatyalılar İlahi Sanatçısı Fadıl Aydın ile Manevi Bir Gece Yaşadı
Başkan Er’den Kadınların Gücüne Vurgu
Kadınlar Günü mü, Vicdan Günü mü?
Kadınlar Günü’nde Mesaj: “Kadınların Gücü Toplumun Gücüdür
Gökhan Gök’ten Yeni Seçilen Oda Başkanlarına Tebrik Ziyareti
Vali Seddar Yavuz: “Kadınlarımız Toplumun En Güçlü Teminatıdır”
Malatya’da Narkotik ve Asayiş Operasyonu: Uyuşturucu ve Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi
Vali Yavuz: “Kadınlarımız Toplumun En Değerli Gücüdür
Malatya’da Ayrıştırma Tesisi İçin Önemli Adım: Başkan Er Fransız Heyetle Sahada
Başkan Er’den Malatya’nın Geleceğine Yönelik Büyük Yatırım Girişimi
Yavuz Selim Mahallesi’nde Sorunlar Masada: Başkan Geçit’ten Kalıcı Çözüm Sözü
Yeşilyurt’ta Bıçaklı Kavga: 6 Kişi Gözaltında
Ramazan Yardımlarında Fotoğraf Tartışması: Ağbaba Sahada, Diğer Vekiller Nerede?
Kuluncak’ta Ramazan Kültürü Okullarda Anlatılıyor
Bakanlık harekete geçti: ‘İyileştiren Hastane’ tedavi süresini kısaltıyor
Ramazan’ın Bereketi Battalgazi’de Yetim Çocuklarla Paylaşıldı
Kayısı Üreticilerine Uyarı: İlkbahar İlaçlama Dönemi Başladı
Topsöğüt’te Taziye Evi İçin İlk Adım Atıldı
