BAŞKAN GEÇİT, “SIFIR ATIK ANLAYIŞINI YAYGINLAŞTIRMAK TEMEL GÖREVLERİMİZ ARASINDA”
Gündem, 14 Mart 2025 15:58
YAYGINLAŞTIRMAK TEMEL GÖREVLERİMİZ ARASINDA”
Yeşilyurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen ‘Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Farkındalık’ Eğitimini yerinde takip eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, “Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için israfı önleyecek, geri dönüşüme önem verecek ve doğayı koruma bilincini yaygınlaştırmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.
Yeşilyurt Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, öğrencilere çevre bilincinin aşılanması, çevreye duyarlı davranışların kazandırılması ve geri dönüşüme yönelik farkındalık kazandırılması hedefiyle başlattığı eğitim çalışmalarına Yeşilyurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ki bilgilendirme etkinliğiyle devam etti.
Yeşilyurt Belediyesi Çevre Mühendisleri tarafından, ‘Sıfır Atık’, ‘Atık Pil’ ve ‘İklim Değişikliği’ başlıkları altında verilen eğitimlerde, atıklarının kaynağında ayrı toplanarak ekonomiye yeniden kazandırılmasının yolları ve yöntemleri hakkında öğrencilere bilgiler paylaşıldı. Eğitimlerde atık türlerini tanıma, geri dönüşüme uygun malzemeleri ayırma ve geri dönüşüm kutularını doğru kullanma gibi pratik bilgiler aktarıldı.
Eğitim çalışmasını Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Caner Güler ile birlikte takip eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, sıfır atık bilincinin nesilden nesile aktarılması için okullarda düzenlenen eğitim çalışmalarının büyük önem taşıdığına vurgu yaptı.
Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere daha temiz ve gelişmiş bir Türkiye, yaşanabilir bir dünya bırakılması hedefiyle çalışmalara devam ettiklerini vurgulayan Başkan Geçit, temiz, yeşil ve yaşanılabilir bir Yeşilyurt’u geleceğe miras bırakmanın en temel görevleri arasında yer aldığına dikkat çekti.
Başkan Geçit, çevre kaynaklarının daha verimli kullanılmasından, atıkların geri dönüştürülerek tekrar kazanılmasına kadar birçok aşamayı içinde barındıran "Sıfır Atık" seferberliğine yönelik çalışmalarını arttırarak devam ettireceklerini ifade ederken, ‘sıfır atık’ bilincinin toplumsal dinamikler içerisinde güçlü bir şekilde yer alması için okullar, kamu kurumları, kültür sanat merkezleri ile camilerde sıfır atık eğitimlerine aralıksız devam ettiğini ifade etti.
‘Sıfır Atık’ projesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde dünyada bilinen ve tanınan bir çevre hareketine dönüştüğünü, Yeşilyurt Belediyesi olarak ta bu projeyi en fazla destekleyen yerel yönetimlerin başında geldiklerinin altını çizen Başkan Geçit, sıfır atık anlayışını gelecek kuşaklara taşımak için üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirdiklerini dile getirdi.
Doğal kaynakların korunması ve sahiplenilmesinin çevre sağlığının muhafaza edilmesinde ayrı bir önem taşıdığını belirten Başkan Geçit, “ Sıfır atık çevremize saygı duymak, çevreyi korumak, gelecek kuşaklara temiz ve yaşanılır bir çevre bırakmak adına çok değerli ve özel bir projedir. Yeşilyurt Belediyesi olarak sosyal sorumluluk projeleri ve bilgilendirme faaliyetlerimizle bu projenin daha fazla kesime ulaşması ve yaygınlaşması için çaba sarf ediyoruz. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen eğitimler ile israfın önlenmesi, kaynakların verimli kullanılması, atık miktarının azaltılması, atıkların ayrı toplanarak geri dönüştürülebilir atıkların ekonomiye geri kazandırılması konusunda neler yapabileceği anlatılarak, bilgili ve bilinçli bir nesil inşa edilmesine katkı sunuyoruz. Çevre mühendislerimiz tarafından verilen eğitimlerde; insan ve toplum sağlığına zarar veren atıklar nasıl bertaraf edilir, sağlıklı çevre nasıl oluşur, atık yönetimi nasıl yapılır ve doğal döngüyü bozmadan nasıl yaşayabilir gibi önemli konularda öğrencilerimizi bilinçlendiriyoruz. Dünyada gelişmişlik kriterleri arasında çevre ve doğa sağlığının korunmasına yönelik politikalar ve uygulamalar büyük bir önem taşıyor.” diye konuştu.
Bilgilendirme etkinliğinin sonunda öğrencilere ‘Çevre Müfettişi’ belgesi ile çeşitli hediyeler takdim edildi.
Gündem, 14 Mart 2025 15:58
Yorumlar (0)
Akçadağ’da Siyasetin Nabzı: Gönültaş’ın Belediye ile Yakınlığı Ne Anlama Geliyor?
Malatya’da Huzur 44 Uygulaması: 13 İlçede Eş Zamanlı Denetim
Engel Tanımayan Zafer: Ampute Takımı Çeyrek Finalde
TEKNOKENT KONTEYNER KENTTE YANGIN PANİĞİ
Hobi Olarak Başlayan Serüven 48 Yıllık Çınara Dönüştü.
Yeşilyurtspor Alt Yapısı Meyve Vermeye Başladı: U14’ten Elazığ’da Kritik Zafer
BAL Ligi’nde Hedef Büyüyor, Yolculuk Sürüyor
Başhekim Gönültaş ile Malatya’da Sağlıkta Güven ve Kalite Yükseliyor
Şehit Behçet Oktay Dualarla Yâd Edildi
Başkan Sadıkoğlu, Ekonomik Beklentileri Cumhurbaşkanı Yardımcısı’na Aktardı
Battalgazi’de 28 Şubat’a Tanıklık Eden Kareler Vatandaşlarla Buluştu
PROF. DR. AHMET KARACALAR UYARDI: GÖZDEN KAÇAN TEHLİKELİ YAĞ! - ENSE HÖRGÜCÜ
İftar Sofrasında Birlik ve Dayanışma Mesajı Başkan Geçit’ten
İl Başkanı Bakan: “28 Şubat’ı Unutmadık, Unutturmayacağız
Malatya Kayısının Geleceği Masada: Stratejik Rapor Risk ve Fırsatları
Sarıcıoğlu Mahallesi’nde TOKİ Şantiyesinde Yangın: İşçi Konteynerleri Alevlere Teslim Oldu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’tan Başkan Er’e Destek Mesajı
Başkan Kılıç’tan 28 Şubat Mesajı: “Millet İradesine Vurulmuş Bir Darbedir
Malatyalı Kadınlar Ankara’da Tek Yürek Oldu
Gençlik ve Spor Bakanlığı Desteğiyle İlçelere Spor Hamlesi: Pütürge’ye Ekipman Teslimi
Hazır Beton Endeksi Ocak Ayı Raporu Açıklandı!
Başkan Geçit: “Vatandaşımız İçin Sahadayız
Hareketsiz Yaşam Alarm Veriyor: Uzmanlardan Ofis ve Ev Çalışanlarına Kritik Uyarılar
BAŞKAN TAŞKIN’DAN KAR MESAİSİNE GECE DENETİMİ
MALATYA’DA OKUL SPORLARI SATRANÇ İL BİRİNCİLERİ BELLİ OLDU
YEŞİLYURT’TA PARK HALİNDEKİ 3 ARACA ÇARPAN ŞÜPHELİ YAKALANDI
Kahramanmaraş’ta 4.9 Büyüklüğünde Deprem: Nurhak Sallandı
Gururlu Anlar: Başkan Taşkın Şampiyon Folklor Ekibiyle Buluştu
Yoğun Kar Yağışıyla Mücadelede Büyükşehir 7/24 Görev Başında
EGELİ DİŞ HEKİMLERİ DENİZLİ'DE BULUŞACAK
Geçit: “Vatandaşlarımızın Sofrasına Güvenli Ürünler Ulaşmalı
Keskin: “Zor Şartlarda Mücadele Eden Esnafımıza Destek Şart”
Kar Sonrası Battalgazi’de Hummalı Çalışma
Zelyurt: “Hocalı Katliamı Unutulmayacak Bir İnsanlık Dramıdır”
Karademir’den Esnaf İçin Acil Çağrı: KOSGEB Borçlarına 2 Yıl Erteleme Şart
Malatya TSO’dan Vahap Munyar’a Vefa ve Onur Plaketi
KAR ENGELİNE GEÇİT YOK! BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ GECE GÜNDÜZ SAHADA
Attarlar Odası’nda Birlik Rüzgârı: Başkan Basri Orhan’a Yoğun Destek
Okul Servisleri ve Çevreleri Kontrol Altında: Geleceğe Güvenle Bakıyoruz
