Vali Seddar Yavuz, MİAD Tarafından Düzenlenen İftar Programına Katıldı
Gündem, 16 Mart 2025 00:50
Vali Seddar Yavuz, Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD) tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.
Programa, Vali Yavuz’un yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, yönetim kurulu üyeleri ve iş insanları da katıldı.
İftar programında konuşan Vali Yavuz ”Allah birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim eylesin. Ülke olarak zorlu bir süreçten geçiyoruz.
Deprem anından itibaren sahada olduk, acıları paylaştık, yaraları birlikte sarmaya çalıştık. Kahramanmaraş’ta 2 ay boyunca görev yaparken şahit olduğum bir şey var: Gençlerimiz, geleceğimiz için umut kaynağı. Sokakta belki de yanlış değerlendirdiğimiz evlatlarımız, depolarda yardım malzemelerini ayrıştırarak, halka faydalı olacak şekilde çalışarak insanlığa hizmet ettiler. Bu yüzden gençlerimize güvenelim, onlara inanalım. Tarihte her dönemde gençlerimizle ilgili kaygılar dile getirilmiştir; ancak bu milletin evlatları her zaman zor zamanların üstesinden gelmeyi başarmıştır. Bugün de farklı olmayacaktır.
Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bakanlarımız, milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve yerel yönetimlerimiz, ilimizin yeniden imarı için büyük bir çaba sarf ediyor. İlimizde büyük bir şantiye sahası var; yapılan çalışmaları sahaya çıktığınızda açıkça görebilirsiniz. Kırsalda tam 934 farklı lokasyonda inşaatımız devam ediyor. Bu çalışmaları sadece gezmeye kalksanız, 1 ayda tamamlamanız mümkün değil. Merkezde ise 75 rezerv alanında 42.000 bağımsız bölüm üretiyoruz. Yani toplamda yaklaşık 100.000 konut ve iş yeri inşa ediliyor. Bunlar devasa yatırımlardır ve gerçekten büyük bir özveriyle yürütülmektedir.
Tabii ki eksiklerimiz olabilir, aksaklıklar yaşanabilir. Ancak yapılan işin büyüklüğüne ve hızına baktığımızda, her vicdan sahibi insan bu çabanın hakkını teslim edecektir. Nitekim şu ana kadar 26.000’den fazla konut için kura çekimi gerçekleştirdik. Hedefimiz, 2026 yılının ilk çeyreğinde deprem defterini kapatmak ve Malatya’yı eskisinden daha güçlü bir şehir haline getirmektir.
Bu süreçte birbirimize destek olmalıyız. Eksiklikleri kamuoyunda değil, yüz yüze konuşmalıyız. Depremin yıkıcı etkilerini yaşamış insanlarımızın motivasyonunu düşürmek yerine, moral ve umut aşılamalıyız. Önümüzdeki dönemde inşaatlarımız tamamlanacak, ticaret canlanacak, şehrimiz yeni bir döneme girecek. Malatya’ya yatırımcı çekmek, esnafımızı desteklemek için birlik olmalıyız.
Bugün, bizleri iftar sofrasında bir araya getiren kıymetli başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine, yaptıkları bağışlar ve katkılar için teşekkür ediyorum. Malatya için güzel bir uyum yakaladık, Allah bozmasın. İnşallah hep birlikte çalışarak, bu şehri 1,5 yıl içinde eskisinden daha güçlü hale getireceğiz.
Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum, hayırlı akşamlar diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Gündem, 16 Mart 2025 00:50
Yorumlar (0)
YEŞİLYURTSPOR’DA DALGALI PERFORMANS SÜRÜYOR: EVİNDE LİDERE DİRENÇ YETMEDİ
YAZIHAN BELEDİYESPOR VE AKÇADAĞSPOR’DAN DOSTLUK VE FAIR-PLAY ÖRNEĞİ
CHP Malatya’dan Uğur Mumcu Haftasında Demokrasi ve Adalet Vurgusu
Özel Sağlık Hastanesi Hekimlerinden 3'üncü İnfertilite Okulu
Malatya Tarımı İçin Genel Merkez Temasları: Anahtar Parti Teşkilatı Sahada ve Masada
Yeşilyurt’ta Husumet Kanlı Bitti: Kesici Aletli Kavga, 3 Yaralı
Battalgazi’de Düğün Salonunda Karbonmonoksit Paniği: 113 Kişi Hastanelik Oldu
KAPALI PAZAR YERLERİ ARTIK BİR LÜKS DEĞİL, ZORUNLULUKTUR
Prof. Dr. Ahmet Karacalar’dan Önemli Uyarı: Selülit Metabolizmanın Habercisi Olabilir
Türk Tıbbi Onkoloji Derneği’nden Serviks Kanseri Uyarısı: Bilgi ve Önlem Hayat Kurtarıyor
TARIMA DEĞER KATAN ÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ
Battalgazi’de Kar Mesaisi Sonuç Verdi: Yollar ve Kaldırımlar Temiz
AKP Tabut Görüntüsüne Tahammül Edemedi
Büyükşehir Karla Mücadelede Vites Yükseltti: Yoğun Mesai Devam Ediyor
Malatya’da Kara Geçit Yok! Büyükşehir Belediyesi 7/24 Sahada
Malatya U-18 Ligi’nde 2. Hafta Geride Kaldı: Gollü Karşılaşmalar Dikkat Çekti
Yeşilyurt Belediyesi Kar Kış Demedi, 7/24 Sahada
Malatya’da Siyaset Alarm Veriyor: Koltuk Uğruna Değişen Partiler, Kaybolan Güven
SİYASET ÇATIŞMA DEĞİL, UZLAŞI SANATIDIR: MALATYA’DA SİYASET NEDEN HALKTAN KOPUK?
Başkan Er, MİAD Üyeleriyle İstişarede Bulundu
Battalgazi’de Marketlere Sıkı Denetim
AK Parti’den Devlet Aklı ve Millî Birlik Vurgusu
Gençlerden Veli Ağbaba’ya Büyük Destek
Ağbaba’dan Emekli Çıkışı: “Bu Düzene Karşı Mücadelemiz Sürecek
Vali Seddar Yavuz: 2026 Yılı 1. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
Sulama Var, Su Yok… Tarım Var, Çiftçi Yok
Malatya’da Deprem Sonrası Vatandaşın Ortak Sesi Aynı Grupta Buluştu
Başkan Er, Kent Ekonomisi İçin İş Dünyasıyla Bir Araya Geldi
Türkiye Şampiyonası’nda Battalgazi Rüzgârı: 5 Madalya
Yeşilyurt’ta Feci Trafik Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı
Samanköy Konteyner Kentte Yangın Paniği
TEYFİK TEMELLİ CADDESİ: PİLOT BÖLGE DEĞİL, UNUTULMUŞ BÖLGE
ESNAFIN İSYANI MEĞER BOŞUNAYMIŞ: MALATYA HALİNDEN MEMNUN, DEĞİŞİM GEREKSİZMİŞ!
Battalgazi’de Silahlı Yaralama Olayı: Şüpheli Gözaltında
Minik Futbolcular Yarıyıl Şenliğinde Buluştu
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Ocak Mesaisi Tamamlandı
Yeşilyurt Kent Konseyi Yabancı Öğrencileri Kültür ve Tarihle Buluşturdu
Bayrağa Uzanan Ellere MHP’den Sert Uyarı: “Bu Millet Bayrağını Çiğnetmez”
Yeşilyurt’ta Şantiye Alanında Yangın Paniği: Yaralanan Yok
