Vali Seddar Yavuz, MİAD Tarafından Düzenlenen İftar Programına Katıldı
Gündem, 16 Mart 2025 13:59
Vali Seddar Yavuz, Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD) tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.
Programa, Vali Yavuz’un yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, yönetim kurulu üyeleri ve iş insanları da katıldı.
İftar programında konuşan Vali Yavuz ”Allah birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim eylesin. Ülke olarak zorlu bir süreçten geçiyoruz.
Deprem anından itibaren sahada olduk, acıları paylaştık, yaraları birlikte sarmaya çalıştık. Kahramanmaraş’ta 2 ay boyunca görev yaparken şahit olduğum bir şey var: Gençlerimiz, geleceğimiz için umut kaynağı. Sokakta belki de yanlış değerlendirdiğimiz evlatlarımız, depolarda yardım malzemelerini ayrıştırarak, halka faydalı olacak şekilde çalışarak insanlığa hizmet ettiler. Bu yüzden gençlerimize güvenelim, onlara inanalım. Tarihte her dönemde gençlerimizle ilgili kaygılar dile getirilmiştir; ancak bu milletin evlatları her zaman zor zamanların üstesinden gelmeyi başarmıştır. Bugün de farklı olmayacaktır.
Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bakanlarımız, milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve yerel yönetimlerimiz, ilimizin yeniden imarı için büyük bir çaba sarf ediyor. İlimizde büyük bir şantiye sahası var; yapılan çalışmaları sahaya çıktığınızda açıkça görebilirsiniz. Kırsalda tam 934 farklı lokasyonda inşaatımız devam ediyor. Bu çalışmaları sadece gezmeye kalksanız, 1 ayda tamamlamanız mümkün değil. Merkezde ise 75 rezerv alanında 42.000 bağımsız bölüm üretiyoruz. Yani toplamda yaklaşık 100.000 konut ve iş yeri inşa ediliyor. Bunlar devasa yatırımlardır ve gerçekten büyük bir özveriyle yürütülmektedir.
Tabii ki eksiklerimiz olabilir, aksaklıklar yaşanabilir. Ancak yapılan işin büyüklüğüne ve hızına baktığımızda, her vicdan sahibi insan bu çabanın hakkını teslim edecektir. Nitekim şu ana kadar 26.000’den fazla konut için kura çekimi gerçekleştirdik. Hedefimiz, 2026 yılının ilk çeyreğinde deprem defterini kapatmak ve Malatya’yı eskisinden daha güçlü bir şehir haline getirmektir.
Bu süreçte birbirimize destek olmalıyız. Eksiklikleri kamuoyunda değil, yüz yüze konuşmalıyız. Depremin yıkıcı etkilerini yaşamış insanlarımızın motivasyonunu düşürmek yerine, moral ve umut aşılamalıyız. Önümüzdeki dönemde inşaatlarımız tamamlanacak, ticaret canlanacak, şehrimiz yeni bir döneme girecek. Malatya’ya yatırımcı çekmek, esnafımızı desteklemek için birlik olmalıyız.
Bugün, bizleri iftar sofrasında bir araya getiren kıymetli başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine, yaptıkları bağışlar ve katkılar için teşekkür ediyorum. Malatya için güzel bir uyum yakaladık, Allah bozmasın. İnşallah hep birlikte çalışarak, bu şehri 1,5 yıl içinde eskisinden daha güçlü hale getireceğiz.
Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum, hayırlı akşamlar diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Gündem, 16 Mart 2025 13:59
Yorumlar (0)
Afişin Sessiz İsyanı: Disiplin Nerede.
Sami Er’den Gelecek Mesajı: “Yeşil ve Güçlü Bir Malatya Kuruyoruz
Malatya’da Sanat Rüzgârı: “Kim Var?” Etkinliği Büyük İlgi Gördü
YEŞİLYURTSPOR PLAY-OFF YOLUNDA KRİTİK VİRAJDA.
Malatyalı Çiftçilere Büyük Destek: 86 Milyon TL’lik Ödeme Hesaplara Yatıyor
Dünya Tiyatro Günü’nde Sanat ve Gençlik Bir Arada.
Sadıkoğlu’ndan Dikkat Çeken Açıklama: “Bu Çağrıya Kulak Verin.
Esnaf Odalarıyla Kritik Toplantı: Teslim Süreci Netleşiyor
BAŞKAN GEÇİT, AŞAĞIBAĞLAR’DA VATANDAŞLA BULUŞTU: “HER ZAMAN SAHADAYIZ”
Teknolojiye İlk Adım: Gençlik Merkezi’nde Eğitimler Başlıyor
Diploma Var, İş Yok: Ağbaba İşsizlik Tablosunu Açıkladı
Kayısı Varsa Hayat Var: Malatya Ekonomisi Kritik Eşikte!.
Başkan Geçit: “Hedefi Olan Gençlik, Güçlü Gelecek Demektir
“Nasıl Olsa Konuşur” Demeden Önce… Uzmandan Uyarı
Dişhekimleri Ağız ve Diş Sağlığının Önemine Dikkat Çekti
MAVİ VATAN’DAN KATAR DENİZLERİNE TÜRK İMZASI
Ortak Akıl Masası Kuruluyor: Malatya’nın Geleceği Masaya Yatırılıyor
Aksa Elektrik’ten Gençlere “Geleceğin Enerjisi” Yarışması
BAŞKAN AKGÜN, KANAL 23’TE GÜNDEMİ DEĞERLENDİRECEK
Su Ürünleri İçin Kritik Dönem: Av Yasağı Başlıyor
Malatya’da Sitem Büyüyor: Vatandaş “Murat Gümüş’ü Arar Olduk” Diyor
Büyükşehir’den Teknoloji Atağı: Malatya Artık 7/24 Ekranda
Akçadağ’a Yakışır Proje: Yeni Mezarlık Alanında Çalışmalar Hızlandı.
Prof. Dr. Ahmet Karacalar: "Su İçsem Yarıyor Diyorsanız Lipödem Olabilirsiniz"
Dijital çağ el ve bilek sağlığını bozuyor
Amgen Türkiye’den Dünya Böbrek Günü’nde İlham Veren Yaklaşım: “Yaşam Bir Bütündür”
BAŞKAN ER, MOTAŞ PERSONELİYLE KAHVALTIDA BULUŞTU
MALATYA’DA KURUMLAR ARASI MASA TENİSİ LİGİ BAŞLIYOR
MALATYA’DA ANLAMLI BULUŞMALAR: MİLLETVEKİLİ ÖLMEZTOPRAK’TAN TOPLUMA DOKUNAN ZİYARETLER
AKPINAR ÇARŞI MERKEZİ TESLİME HAZIR: BAŞKAN TAŞKIN SAHADA İNCELEDİ
BAŞKAN GEÇİT, HAYVAN BAKIMEVİ PROJESİNİ YERİNDE İNCELEDİ
MALATYA’DA AYNI GÜN İKİ AYRI TRAFİK KAZASI: YARALILAR VAR
Eleştiriye Atasözüyle Siper: Akçadağ’da Söz Çok, İz Yok.
Malatya Esnafının Acı Kaybı: Bir Önceki Dönem Kuyumcular Odası Başkanı Murat Özhüsrev Hayatını Kaybetti
ANAHTAR PARTİ MALATYA’DA KAPIYI BULAMADI: MERKEZDE SÖZ VAR, SAHADA YOK
Başkan Geçit: ‘Başarımızın Temeli Sizlerin Alın Teri.
YEŞİLYURT’TA KAVGAYA KOMŞULAR DA KARIŞTI: 5 KİŞİ GÖZALTINDA
Battalgazi Belediyesi’nden Cadde ve Sokaklarda Yoğun Temizlik Mesaisi.
Başkan Sami Er, Bayramda Personelini Yalnız Bırakmadı.
