BAŞKAN GEÇİT, “KİRACILAR İÇİN 15 BİN KONUT İNŞA EDİLECEK”
Gündem, 17 Mart 2025 20:22
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’ ten kiracılara müjde!. Başkan Geçit, Malatya Büyükşehir Belediyesiyle işbirliği halinde kiracılar için 15 bin konut inşa edileceğini, Yeşilyurt Belediyesi olarak ta yeni konutların inşa sürecinde tüm imkânları seferber edeceklerini söyledi.
Büyük bir yıkıma neden olan ve tarihi kayıtlara ‘asrın büyük felaketi’ olarak geçen 6 Şubat depremlerinden sonra yeniden toparlanması ve ayağa kalkması adına ciddi ve büyük yatırımlarla buluşmaya devam eden Malatya’da, fiyat artışlarından dolayı ev bulmakta zorlanan depremzede kiracılar için uygun ödeme koşullarıyla yeni konutlar inşa edilecek.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan planlama doğrultusunda depremzede kiracılara tahsis edilmek üzere 15 bin yeni konut yapılacak.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er tarafından kamuoyuna duyurulan bu gelişmenin ardından harekete geçen Yeşilyurt Belediyesi, kiracıları ev sıkıntısından kurtaracak bu güzel gelişmenin ardından konutların yapım sürecinden teslim sürecine kadar tüm safhalarında etkin bir rol oynayacak.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Malatya Büyükşehir Belediyesiyle işbirliği halinde kiracılara teslim edilecek 15 bin konutun hayata geçmesi için belediyenin tüm imkanlarını seferber edeceklerini söyledi.
Yeşilyurt’un tüm mahallelerini karış karış gezerek sorunlara yerinde çözüm getirmeye özen gösteren Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, gerçekleştirdiği bir ziyaret esnasında ‘kiracıların durumu ne olacak?’ diye soran bir vatandaşa, kiracılar için 15 bin konut inşa edileceğini söyleyerek, bu konuda ciddi adımların atıldığının bilgisini paylaştı. Mahalle sakinleriyle tek tek sohbet ettikten sonra konuşan Başkan Geçit, “ Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sami Er, seçim döneminde kiracılara 15 bin konut yapılacağının sözünü vermişti. Yeşilyurt Belediyesi olarak ta bizlerde bu sözün arkasındayız. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a bu konuyu detaylı olarak izah etti. Sayın Bakanımızın Malatya’ya olan ilgisi ve sevgisini hepimiz yakından biliyoruz. Sayın Bakanımız da bu talebi uygun gördü, kendisine çok teşekkür ediyoruz. Hak sahiplerinin konutlarının tamamlanmasına yakın kiracılar içinde 15 bin konut üretimi gerçekleşecek. Sizler ve tüm hemşehrilerimiz umutlu olun, bu zor günler geride kalacak, bu dertlerden kurtulacak ve daha güzel yarınlarda hep birlikte yaşamaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
15 bin konut haberi karşısında büyük bir mutluluk yaşayan mahalle sakinleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere destek ve katkı sunan herkese teşekkürlerini sundular.
Başkan Geçit, ziyaret sırasında çocuklara satranç takımı hediye etti.
Gündem, 17 Mart 2025 20:22
Yorumlar (0)
Malatya’da Akraba Kavgası Kanlı Bitti.
AKÇADAĞ’DA TOPLANTI VAR, İCRAAT YOK MU? SORULAR BÜYÜYOR.
Şantiyede Korkutan Kaza: İşçi Ağır Yaralandı.
Beylerderesi Viyadüğü–Çöşnük Kavşağı Hattında İkinci Etap Başlıyor
Gençlerle Geleceğe Yatırım: Başkan Er’den Kütüphane Ziyareti.
AKÇADAĞ’DA NİSAN ŞOKU: KAR YAĞIŞI KAYISIYI TEHDİT EDİYOR, ÇİFTÇİ ENDİŞELİ
Seyran Mahallesi’nde Trafik Kazası: 2 Kişi Yaralandı.
Kayısı Tartışmasında Sessizlik Krizi: Açıklama Var, Yanıt Yok.
Seyran Mahallesi’nde Trafik Kazası: 1 Yaralı
Üniversite Mahallesi’nde Trafik Kazası: 2 Yaralı.
Miniklerden Büyük Keşif: Yeşilyurt’ta Kültür ve Sanat Etkinliği.
Gençlere Yol Gösteren Tavsiyeler: Bonus Hoca Konuştu.
Büyükşehir’den Öğrencilere Sanat Desteği: Resim Yarışması Düzenlendi.
Başkan Er: “Şehrimiz Gastronomi ve Turizmde Yükselişe Hazır.
Başkan Er’den İmam Hatipli Öğrencilere İlham Veren Buluşma.
Türk Polis Teşkilatı 181. Yılında Aziz Şehitlerini Andı
Başkan Ulutaş’tan Polis Teşkilatına 181. Yıl Ziyareti: “Güvenliğimizin Teminatı Sizlersiniz.
Akçadağ Belediyesi Personellerini Taşıyan Araç Şarampole Savruldu
Uyuşturucuyla Mücadelede En Büyük Güç: Anneler.
GÜZELLİK SEKTÖRÜNDE YENİ DÖNEM: CANSU DURKUN DEĞERLENDİRDİ
AKPINAR ÇARŞISI’NDA YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
MALATYA GALATA SPOR KULÜBÜ’NDEN POLİS HAFTASI TURNUVASINA DAMGA.
Yeşilyurt’ta Silahlı Kavga: 1 Kişi Ağır Yaralandı, 1 Şüpheli Gözaltında.
Battalgazi’de Kritik Buluşma: Alper Gürsoy Muhtarları Aynı Masada Topladı.
Yöneticilere Özel Eğitim Programı Başarıyla Gerçekleştirildi.
Başkan Geçit: “Polisimizle Her Zaman Gurur Duyduk, Duyacağız.
Yeşilyurt Belediyesi’nden Spora Büyük Destek: İkizce’ye Yeni Salon
AK Parti Malatya, Asrın İnşasında Genel Merkez’in Takdirini Kazandı
Battalgazi’de Kadın Kolları Projeleri Yerinde Dinledi
Yazıhan’da Büyük Adım: Tesis ve Taziye Evi İçin Anlaşma Sağlandı
İhracatta Gerileme: Malatya 2026’ya Kötü Başladı.
Yavuz: “Polisimiz, Huzur ve Güvenliğin Teminatıdır.
MALATYA MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU: 23 ŞÜPHELİ YAKALANDI, 10’U TUTUKLANDI
Büyükşehir’de Kritik Toplantı: Encümen ve Komisyon Üyeleri Açıklandı.
Battalgazi’de Aileler Yarışıyor: Sofralar Şölene Dönüştü.
Yeşilyurt Belediyesi’nden Dilek’e Dev Hizmet: Yol Kalitesi Yükseliyor.
Başkan Sami Er: “Malatya İçin Şantiye Şefi Gibi Mücadele Verdik.
ODUNLUK YANGINI KORKUTTU: İTFAİYE EKİPLERİNDEN HIZLI MÜDAHALE
Ulaşımda Rahat Nefes: Yan Yollarda Asfalt Çalışması Start Aldı
