BAŞKAN GEÇİT, “KİRACILAR İÇİN 15 BİN KONUT İNŞA EDİLECEK”
Gündem, 17 Mart 2025 01:18
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’ ten kiracılara müjde!. Başkan Geçit, Malatya Büyükşehir Belediyesiyle işbirliği halinde kiracılar için 15 bin konut inşa edileceğini, Yeşilyurt Belediyesi olarak ta yeni konutların inşa sürecinde tüm imkânları seferber edeceklerini söyledi.
Büyük bir yıkıma neden olan ve tarihi kayıtlara ‘asrın büyük felaketi’ olarak geçen 6 Şubat depremlerinden sonra yeniden toparlanması ve ayağa kalkması adına ciddi ve büyük yatırımlarla buluşmaya devam eden Malatya’da, fiyat artışlarından dolayı ev bulmakta zorlanan depremzede kiracılar için uygun ödeme koşullarıyla yeni konutlar inşa edilecek.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan planlama doğrultusunda depremzede kiracılara tahsis edilmek üzere 15 bin yeni konut yapılacak.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er tarafından kamuoyuna duyurulan bu gelişmenin ardından harekete geçen Yeşilyurt Belediyesi, kiracıları ev sıkıntısından kurtaracak bu güzel gelişmenin ardından konutların yapım sürecinden teslim sürecine kadar tüm safhalarında etkin bir rol oynayacak.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Malatya Büyükşehir Belediyesiyle işbirliği halinde kiracılara teslim edilecek 15 bin konutun hayata geçmesi için belediyenin tüm imkanlarını seferber edeceklerini söyledi.
Yeşilyurt’un tüm mahallelerini karış karış gezerek sorunlara yerinde çözüm getirmeye özen gösteren Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, gerçekleştirdiği bir ziyaret esnasında ‘kiracıların durumu ne olacak?’ diye soran bir vatandaşa, kiracılar için 15 bin konut inşa edileceğini söyleyerek, bu konuda ciddi adımların atıldığının bilgisini paylaştı. Mahalle sakinleriyle tek tek sohbet ettikten sonra konuşan Başkan Geçit, “ Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sami Er, seçim döneminde kiracılara 15 bin konut yapılacağının sözünü vermişti. Yeşilyurt Belediyesi olarak ta bizlerde bu sözün arkasındayız. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a bu konuyu detaylı olarak izah etti. Sayın Bakanımızın Malatya’ya olan ilgisi ve sevgisini hepimiz yakından biliyoruz. Sayın Bakanımız da bu talebi uygun gördü, kendisine çok teşekkür ediyoruz. Hak sahiplerinin konutlarının tamamlanmasına yakın kiracılar içinde 15 bin konut üretimi gerçekleşecek. Sizler ve tüm hemşehrilerimiz umutlu olun, bu zor günler geride kalacak, bu dertlerden kurtulacak ve daha güzel yarınlarda hep birlikte yaşamaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
15 bin konut haberi karşısında büyük bir mutluluk yaşayan mahalle sakinleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere destek ve katkı sunan herkese teşekkürlerini sundular.
Başkan Geçit, ziyaret sırasında çocuklara satranç takımı hediye etti.
Gündem, 17 Mart 2025 01:18
Yorumlar (0)
Malatya Merkezli 17 İlde FETÖ Operasyonu: 23 Şüpheli Gözaltında.
Uzmanlar Bir Arada: İnşaat Sektöründe Teknik Sorunlara Yakın Mercek.
Adaletin Sessizliği: Uluslararası Hukuk İflas mı Ediyor.
Abalı Duyurdu: Browista Türkiye Yıl Sonunda Gerçekleşecek.
Modern Yaşam Uykuyu En Kırılgan İhtiyaçlardan Biri Haline Getirdi.
2025-26 DaVinci Gourmet Barista Craft Şampiyonası MISA Bölge Finali'nde Türkiye'den Çetin Alpay Başkan Şampiyon Oldu
İkizce’de Gençlik Merkezi İçin İlk Kazma Vuruldu.
Kentsel Dönüşümde Büyük Adım: Rezerv Alan Projesi Onaylandı.
Türk Lirası Hepimizin Onuruydu, Kaybettik.
Belediye Filosuna Takviye: Doğanşehir’de Hizmet Kapasitesi Yükseliyor.
Arguvan Türküleri Dünya Sahnesinde: Başkan Er’den Büyük Haber.
Büyükşehir Belediyesi’nden Eğitime Güçlü Yatırım.
Büyükşehir Belediyesi Suça Geçit Vermedi: Yüzlerce Suç Aleti Yakalandı.
Geleceğin Enerjisi Çocuklar: Aksa Elektrik’ten 5 Bin Çocuğa Destek.
MAŞTİ Otogarı’nda Uyuşturucu Operasyonu: Binlerce Hap Ele Geçirildi.
Doğanşehir’de Feci Kaza: Otomobil Devrildi, 6 Kişi Yaralandı.
Gönüllere Dokunan Hizmet: Battalgazi’den Anlamlı Proje.
5 Şüpheli Tutuklandı: Narkotik Operasyonunda Önemli Başarı.
Tarih Yolculuğu Başlıyor: Battalgazi’nin Genç Kaşifleri Sahada.
Geleceğin Yol Haritası Malatya’da Konuşuldu
Uzmandan Antibiyotikleri Bilinçli Kullanma Uyarısı.
Pütürge’nin Sorunları Yerinde Tespit Edildi: “Pütürge Yalnız Değildir.
Yazıhan’da Su Sorununa Neşter: Boyaca ve Cendere’ye 2.7 Km Hat.
Vali Seddar Yavuz’un 5-6 Mayıs Hıdırellez Mesajı.
Doğanşehir’de Can Pazarı: Kazada Ölü ve Yaralılar Var.
Malatya’da Feci Kaza! Yolcu Otobüsü Şarampole Devrildi.
Akçadağ’da Teşkilat Sınıfta mı Kaldı?
KESKİN: “ESNAF AYAĞA KALKMADAN MALATYA AYAĞA KALKMAZ.
MALATYA’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞÜPHELİ YAKALANDI.
Malatya’da Faciadan Dönüldü: Beton Pompası Yola Devrildi, Araçla Santimlik Tehlike Yaşandı.
Battalgazi’de Hizmet Atağı: Projeler Vatandaşla Buluşuyor.
Genç Zihinlerden Büyük Başarı: Malatya Türkiye Finalinde.
Malatya’da ‘Torbacı’ Operasyonu: 11 Kişi Yakalandı.
Malatya, UEFA Standartlarında Kaleci Antrenör Eğitimiyle Tanıştı.
Vali Seddar Yavuz’dan Emekçilere Destek Mesajı.
Ekonomik Zorluklara Karşı TSO’dan Üyelerine Kolaylık.
Anahtar Parti Sahaya İndi, Vatandaş Sordu: Bunca Zamandır Neredeydiniz?.
Müzik artık ‘evrensel’ değil.
İletişim Sorunlarına Çözüm Aranan Konferans Yoğun Katılımla Gerçekleşti.
